Orosz S-300 lett felrobbantva mélyen a frontvonal mögött. Mi lőhette ki?
Érdekes, pár oldallal ez elött ez egy ukrán gép volt.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Orosz S-300 lett felrobbantva mélyen a frontvonal mögött. Mi lőhette ki?
Resperger adja itthon az orosz - ukránról a legjobb katonai elemzéseket. Ha vkiire rá érdemes figyelni. Mindenképpen majd meghallgatom.Háború, télen. Lerombolt inforastruktúra, még nagyobb veszteségek? Resperger István InfoRádió Aréna
Kétlelkű vagyok Respergerrel szemben. Van, amit elfogadok a véleményében, és van, amit megalapozatlannak látok. Persze, ki vagyok én, hogy felülbíráljak egy ilyen tekintélyes szakértőt? És mégis, néha úgy érzem, hogy NATO-szemüveg van rajta. Például a rakétatámadásokat ő büntetésként értékeli, miközben számtalan helyen olvasom, hogy ez a harckészséget befolyásolja. Ilyenkor érzem úgy, hogy nem objektív. Egyelőre nem látom a nagy ukrán sikereket Herszonnál. Lehet, hogy lesz ukrán siker, de ezt szerintem még senki nem tudja. De több ilyen példát is tudnék hozni! Aki meghallgatta, hogyan látja?
Ezt komolyan gondolod?Resperger adja itthon az orosz - ukránról a legjobb katonai elemzéseket. Ha vkiire rá érdemes figyelni. Mindenképpen majd meghallgatom.
Sztem magyar szemszögből nézi. Amúgy NATO tagország vagyunk.
Raketatámadások. A kettő verzió nem zárja ki egymást.
Mi a nagy siker Herszonnál? Jelentős területeket vesztettek az oroszok.A várost csak az oroszok veszíthetik el, nincs döntő ukrán túlerő, ezt illene megtartani.
Hol vannak a lövészek?Trafficked with Mariana Van Zeller
Pavlovka orosz tankok
Nem lehet az...Resbergert én sem tartom objektivnak.
SzánalmasHol vannak a lövészek?
Pont az eleje hiányzik, hogy mi történt.Trafficked with Mariana Van Zeller
Pavlovka orosz tankok
Ez egy két éves videó. Kamu, békeidős gyakorlat.Én nem gondolok semmit. Több hsz.-ben is írják, hogy készülnek a mérnöki (műszaki) létesítmények, Csak el kell olvasni őket. Mivel Ukrajnában harcolnak, valószínűleg ott csinálják, még ha nehéz is elhinned.
Én Oszkár vagyok, de ezek után gondolkodom, hogy megváltoztassam.
Bocsánat, de már az első mondatban hiba van!@angelsoul
Ez a legkorábbi híradás arról, hogy az USA realtime információkkal segíti az ukrán légvédelmet....
Az amerikai hírszerzés segített megmenteni az ukrán légierőt....
27.04.22
Amikor Oroszország megkezdte invázióját, az Egyesült Államok részletes hírszerzési információkkal látta el az ukrán erőket arról, hogy mikor és hol fognak orosz rakéták és bombák csapni, ami arra késztette Ukrajnát, hogy légvédelmét és repülőgépeit biztonságos helyekre helyezze.![]()
Erről amerikai tisztségviselőkre hivatkozva számolt be az NBC News.
Ez a csaknem valós idejű hírszerzési adatok megosztása azt is lehetővé tette Ukrajnának, hogy a háború első napjaiban lelőtt egy orosz szállítógépet, amely több száz katonát szállított, ezzel visszaverve a Kijev melletti kulcsfontosságú repülőtér elleni orosz támadást – közölték tisztviselők.
Ez része volt az amerikai tisztviselők szerint egy masszív és példátlan hírszerzési műveletnek egy nem NATO-partnerrel, amely szerintük kulcsfontosságú volt Ukrajna sikere szempontjából Oroszország nagyobb és jobban felszerelt hadseregével szemben.
"A kezdetektől fogva fokoztuk a stratégiai és operatív hírszerzési információk cseréjét Ukrajnával" - mondta egy amerikai tisztviselő az NBC Newsnak. - "Taktikai és stratégiai szinten is volt hatása. Vannak rá példák, ahol látható, hogy nagy változást hoz."
A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője közleményében úgy fogalmazott: "Rendszeresen részletes, időszerű hírszerzési információkat adunk a csatatéren tartózkodó ukránoknak, hogy segítsünk nekik megvédeni országukat az orosz agresszióval szemben, és továbbra is így fogunk tenni".
"Sok valós idejű hírszerzési információt osztottak meg olyan dolgokról, amelyek felhasználhatók az orosz erők megcélzására" - mondta a hírszerzés egy korábbi magas rangú tisztviselője, aki ismeri a helyzetet. Az információ kereskedelmi műholdfelvételeket tartalmaz, "valamint sok más hírszerzési adatot például arról, hogy hol működnek bizonyos típusú orosz egységek".
Ukrajna továbbra is szinte naponta mozgatja a légvédelmet és a repülőgépeket az amerikai hírszerzés segítségével, többek között ez az egyik oka annak, hogy Oroszország nem tudta kialakítani a légi dominanciát. Egyes esetekben Ukrajna az utolsó pillanatban mozgatott légvédelmi rendszereket vagy repülőgépeket.
"Az orosz hadsereg szó szerint kráterezett üres mezőket, ahol egykor a légvédelem állt" - mondta egy amerikai tisztviselő. - "Ez óriási hatással van az orosz hadsereg képességeire a helyszínen."
Míg az amerikai-ukrán együttműködés a Krím 2014-es orosz elfoglalása óta nőtt, a Biden-kormányzat az orosz invázió előtti hetekben fokozta erőfeszítéseit, amikor egy amerikai katonai csapat Ukrajnába látogatott, hogy felmérje a légvédelem állapotát. Az amerikaiak részletes útmutatást adtak Ukrajnának légvédelmi rendszereinek decentralizálásához, ami az amerikai tisztviselők szerint segített Ukrajnának megakadályozni, hogy Oroszország átvegye az egek feletti uralmat.
Az invázió kezdete után az Egyesült Államok védelmi és hírszerzési bürokráciájának jogászai olyan iránymutatásokat vezettek be, amelyek bizonyos esetekben korlátozták az információk megosztását azokról a célpontokról, amelyeket Ukrajna támadhat az oroszok ellen. De ahogy Oroszország agressziója elmélyül, az összes akadályt elhárították a Kongresszus nyomására, mondják tisztviselők.
A hónap elején például a Nemzeti Hírszerzés igazgatója visszavonta és felváltotta azt az irányelvet, amely megtiltotta a hírszerzési információk megosztását azzal a céllal, hogy visszafoglalják az elfoglalt területeket, vagy megkönnyítsék az ukrán támadásokat a Krím-félszigeten vagy Donbászban - közölték tisztviselők.
Az Intel segített Ukrajnának védekezni és támadni
Az Egyesült Államok már e változtatások előtt időben tájékoztatta Ukrajnát, amely lehetővé tette számára, hogy jobban megcélozza az orosz erőket.
Az ukrán erők az Egyesült Államok által megadott konkrét koordinátákat használva irányították a tüzet orosz állásokra és repülőgépekre.
Ezek a korai találatok segítettek meghiúsítani egy orosz légitámadást, amellyel elfoglalták a Kijev melletti Gosztomel repülőteret, ami lehetővé tette volna, hogy az oroszok csapatokat és felszereléseket szállítsanak a főváros környékére. Az oroszok végül egy időre elfoglalták a repülőteret, de soha nem volt elegendő irányításuk ahhoz, hogy nagy mennyiségű felszerelést szállítsanak. Amerikai tisztviselők szerint az orosz kudarc jelentős hatással volt a kijevi csatára.
![]()
Розвідка США допомогла зберегти Повітряні Сили України
Коли Росія розпочала своє вторгнення, США надали українським силам детальну розвідувальну інформацію про те, коли саме і куди мали нанести удари російські ракети та бомби, що спонукало Україну перемістити засоби протиповітряної оборони та літаки у безпечні місця.www.wing.com.ua
Konkrétan erre írták, hogy a szlovákoktól kapott S-300 volt. Amit állítólag már az átadás másnapján megsemmisítettek valami ipari csarnok támadása soràn. Erre lehet mondani hogy vannak nagy visszatérőkÉrdekes, pár oldallal ez elött ez egy ukrán gép volt.![]()
A legjobb szakértő itthon szerintem is, vitán felül.Resperger adja itthon az orosz - ukránról a legjobb katonai elemzéseket. Ha vkiire rá érdemes figyelni. Mindenképpen majd meghallgatom.
Sztem magyar szemszögből nézi. Amúgy NATO tagország vagyunk.
Raketatámadások. A kettő verzió nem zárja ki egymást.
Mi a nagy siker Herszonnál? Jelentős területeket vesztettek az oroszok.A várost csak az oroszok veszíthetik el, nincs döntő ukrán túlerő, ezt illene megtartani.
Az első kép a S-300 ról néhány kommentel ezelött csehektől származóként ,ukrán veszteségként van kiraka. Ha jól láttam.Orosz S-300 lett felrobbantva mélyen a frontvonal mögött. Mi lőhette ki?
Orosz Grad került viseltes állapotban ukrán kezekbe. Nem baj, majd kikalapálják ukrán barátaink
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..