Szerintem, itt a nyári önkéntesekre meg az őszi mozgósítottakra gondolhatott.Na most ez hogy? A professzionális hadsereget kenterbe verik a sorozottak?![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem, itt a nyári önkéntesekre meg az őszi mozgósítottakra gondolhatott.Na most ez hogy? A professzionális hadsereget kenterbe verik a sorozottak?![]()
Magyar, NATO-tag, EU-tag, Nagyorosz által fél évszázadig megszállt... Pujtyin az ellenséged.
Amíg Pujtyin van hatalmon, addig Pujtyinisztán az ellen számodra.
Egy 20 éves mergát....!!!!
Tényleg nem értem, hogy egy ilyen támadás alatt miért nem indítanak tömeges SEAD/DEAD kötelékeket az oroszok, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek az ellen légvédelmi képességére.
Volt az 110% is!![]()
Ukrán tábornok: Jobban képzett orosz katonák érkeznek a frontra
Egy ukrán tábornok arra figyelmeztetett, hogy Moszkva közelmúltbeli mozgósítását követően várhatóan jobban képzett orosz katonák érkeznek majd a frontra.
Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij tábornok közölte: az orosz mozgósítás megnövelte a katonai fenyegetettséget Ukrajnában, ugyanakkor az orosz hadsereg sok régi, elavult katonai felszerelést, eszközt, valamint fegyvert használ, továbbá nagyon nehezen pótolja készleteit.
„A keleti fronton nagyon feszült a helyzet, az ellenség nap mint nap támadja egységeinket” – idézi a Sky News az ukrán tábornokot.
Az orosz vezérkar által szeptemberben elrendelt mozgósításra vonatkozó kérdésre azt mondta: „Az oroszok személyi állományának ilyen létszámú növelése nagy veszélyt jelent számunkra, és ezek most nem csak üres szavak. Új dandárok, új zászlóaljak várnak bevetésre, melyeket jól kiképeztek. Ez az az utánpótlás, amire a haderejük már nagyon várt, mert mostanra borzasztóan kimerültek.”
„Azok, akik most jönnek, jobb képzettséggel rendelkeznek, mint azok, akiket korábban a frontra küldtek” – fogalmazott Szirszkij.
Ja és igen.. én GY-BP távon több katonai konvojt láttam már közelekdni. Utoljára Szadáról hazafele láttam ilyen fél hummereket Győr fele fuvarozni, már sivatagi festéssel.
Gondolom már alkalmazzák a tanultakat. Amit vérrel tanultak. És ez nagyon nem jó hír a NATO-nak.Na most ez hogy? A professzionális hadsereget kenterbe verik a sorozottak?![]()
Milyen NATO elit? Honnan szedsz ilyen hülyeségeket?Hát én egy W140-et elfogadnék. Persze nem 3 liter döbbenettel, hanem 6 liter v12-vel vagy felette.
Valamilyen szinten jogos.
De! Itt azért egy-két dolog van..
- nem ismerjük az ukrán légvédelem képességét, ha egyáltalán még maradt valami kézzel fogható.
- nem tudjuk, hogy indítanak-e sead/dead támadást. Akár indíthattak is.
Hasonló téma ez az iráni drónok elfogytak.. ne jussunk el a wilsoni ok-okozatokhoz, hogy ha nincs valamiről videó, akkor az nem létezik.
Pl amikor előszőr cnc martam cuccokat, akkor még videókat én is csináltam róla... aztán ma már 10x komolyabb dolgokat csinálok gépen, de videót azt már nem készítek. Szóval minden csoda 3 napig tart. A lövészárokban viszont lehet másképpen vélekednek a dróncsapások számáról.
Simán, szerintem is 100% felett van bőven. Bár eleve nem volt mit lelőni.
Nocsak, a golyófogók jobbak, mint a vérprofi nato elit? Wilson? Vagy ez is csak egy ukrán hazugság a vhilka/vhilka-mhez hasonlóan?
Ja és igen.. én GY-BP távon több katonai konvojt láttam már közelekdni. Utoljára Szadáról hazafele láttam ilyen fél hummereket Győr fele fuvarozni, már sivatagi festéssel.
Mi van?Persze,ha valakit feldörzsölnek.
Csak azt nem ertem hogy a vilag mas orszagaiban miert vannak akkor multicegek? VW, Pesi, Nestlé stb...
Ugy gondolod az EU csatlakozas elott nem leteztek multicegek, vagy magyar cegek itthon?
Egyre többen ki akarnak farolni ebből a konfliktusból, mert tudják hogy hosszabb távon bebukják.
![]()
Demokrata politikus: Az amerikai jobb- és baloldalon is vannak, akiknek már elegük van Ukrajnából
2022. december 5. 14:20
Az amerikai fegyveripar egyszerűen nem tudja pótolni az Ukrajnának küldött lőszereket – idézi a képviselőt a Politico.
„Nem igazán tudjuk erre a megoldást” – ezzel a felütéssel indul a Politico cikke, amely arra enged következtetni, hogy nem csak Németország küszködik lőszerhiánnyal. A brüsszeli lapban arról írnak, hogy az Ukrajnának szánt fegyvereket és lőszert a Pentagon és az amerikai fegyveripar egész egyszerűen nem tudja pótolni.
Egy ilyen konfliktus rengeteg muníciót és fegyverzetet felemészt. Az ellátási lánc korlátait is figyelembe kell venni. Nem igazán találtunk erre még megoldást”
– idézi a lap Mike McCordot, a Pentagon vezető költségvetési tisztviselőjét.
A Politicónak egy másik forrás azt mondta: rengeteg pénzt költenek az amerikaiak a csúcstechnológiára, a munícióra azonban sokkal kevesebbet fordítanak. „Egész egyszerűen nem volt prioritás a háborús tartalékok feltöltése” – jelezte a forrás. A lap idézi a Maxar Technologies Inc. vállalat vezérigazgatóját is, ez a cég elektrooptikai (EO), radar- és egyéb szenzorokkal, szűrőkkel készített műholdfelvételeket kínált az elmúlt időszakban az ukrajnai háborúról.
Ami elgondolkodtat most a lőszerhiány kapcsán az az, hogy
az amerikai ipar nem tudna hirtelen olyan tömeggyártásba fogni, mint a második világháború idején – de még egy regionális konfliktusra sem tudna ilyetén módon felkészülni”
– fogalmaz.
Közben az orosz rakéták már elfogytak...Ja,nem!!![]()
a twitter népének is feltűnt hogy eltűntek az iráni olcsódrónok
úgy látszik azok a hírek miszerint az oroszok megvették az azokat gyártó gépsort megalapozatlanok voltak
... pedig ...
![]()
A Financial Times az év emberének választotta Zelenszkijt
www.vadhajtasok.hu
Na most ez hogy? A professzionális hadsereget kenterbe verik a sorozottak?![]()
Tényleg nem értem, hogy egy ilyen támadás alatt miért nem indítanak tömeges SEAD/DEAD kötelékeket az oroszok, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek az ellen légvédelmi képességére.
Két lengyel zsoldos tért meg Banderához
![]()
Moldovába hullott le egy orosz rakéta | 24.hu
Moldovai médiajelentések szerint az Ukrajnának szánt orosz rakéták egyike Moldovában ért földet egy gyümölcsösben.24.hu
Egyetlen dedikált sead tipust is már rég kivonták utód oroszok(Mig25BM).Természetesen nem ez az egyetlen oka de náluk soha nem kapott ez akkora piorítást mint nyugati légierőknél.Az hogy korszerűbb tipusok hordozhatnak lokátorromboló rakétát nem egyenértékű azzal mint egy erre a célra optimalizált gép(EF18 gowler,EA6 B gowler,F16CJ,F4G wild weasle,vagy a szovjet wild weasle(mig25 BM)Tényleg nem értem, hogy egy ilyen támadás alatt miért nem indítanak tömeges SEAD/DEAD kötelékeket az oroszok, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek az ellen légvédelmi képességére.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..