FELHÍVOM A FIGYELMETEKET ARRA, HOGY A TWITTEREN TÖBB HAMIS REPÜLÉSI ADAT IS OLVASHATÓ, NE ÜLJETEK FEL EZEKNEK, ELLENŐRIZZÉTEK A KÖZÖLT ADATOKAT.
HOGY EZEK ÁRTATLAN HAZUDOZÓK VAGY KAPOR? DEZINFORMÁCIÓ, MÉG NEM TUDTAM ELDÖNTENI.
MÉG HÁROM VICC
Revideálnom kell álláspontomom: Tévedtem amikor azt írtam, hogy Ennyit rég nem röhögtem.
Azóta rájöttem, hogy Latinina és interjúalanyai kimeríthetetlen humorforrás.
Arestovich + Latynina: A hősiességet realizmussal kell felváltanunk
Olekszij Aresztovics (színész, reklámszereplő, teológus, politikus, tréner, hírszerző, felderítőtiszt, pártalelnök, szóvivő, katonai-politikai szakértő, tanácsadó)
A háború 505. napján folytatott beszélgetésben elemezte a vilniusi NATO-csúcs eredményeit, Prigozsin követőit az Orosz Föderációban, Ukrajna és a Nyugat gyengeségeit, az ukrán és a nyugati külpolitikai célok ellentmondásainak feloldási lehetőségeit és más fontos eseményeket:
➤ 00:00 Prigozsin plágiuma: Popov orosz hadseregtábornok a Facebookon keresztül fordul a nyilvánossághoz;
➤ 01:45 Az orosz tábornok nyilvános megszólalása
az ukrán ellentámadás hatékonyságáról tanúskodik; (
mindenki eltitkota előlem, hogy már Mariupolnál járnak a kaprok?)
➤ 02:22 Oroszország központosított biztonsági apparátusa kiegyensúlyozatlan, a biztonsági erők Putyinnal nem egyeztetett dolgokat tesznek a saját problémáik megoldására.
Közvetlen fegyvertelen lázadás az Orosz Föderációban;
➤ 07:23
Erdogan török elnök politikai hatalma: Oroszország Törökországtól, valamint Indiától és Kínától való függőségének mértéke.
Erdogan nem fél a nukleáris fegyverektől és Putyin eszkalációjától; (
Lemaradtam: már Kardigánék is építettek atombunkert)
➤ 11:55 Mit kapott Erdogan a NATO-csúcstalálkozón? A török elnök bátor, hogy kiálljon a nemzeti érdekekért;
➤ 13:35 Orvosokat engedtek Szaakasvilihez: a második akcióra várva elemzik a helyzetet;
➤ 14:18 Lengyelország mindent megkapott a NATO-tól, amit hadseregének felfegyverzésére tervezett. Lengyelország példája azt mutatja, hogy a gazdaság és a hadsereg rendszerszintű építésébe kell fogni;
➤ 17:55 Minden jobboldali politika mint dilemma. A megszállt területek ára Zelenszkij elnök számára. A nyugati országok segítsége, elégtelen az ukrajnai területek megszállásmentesítése kulcsfontosságú feladatainak teljesítéséhez;
➤ 24:13
Megrontott, többek között Putyin által, a kollektív Nyugat országai; (
Ő lenne a megrontó? És még ki?)
➤ 26:25 Ellentmondások Ukrajna és a Nyugat katonai céljai között. Ennek két következménye: az
euroromantika vége és a
pragmatikus számítások kezdete a kétoldalú szövetségekben. (
Az eredményességében nem nyilvánult meg az elmélet igazsága?)
Miért nem kapott Ukrajna olyan fegyvercsomagot, amely
döntő fölényt biztosítana az ellenséggel szemben egy ellentámadásban? (
Talán, mert nincs nekik?)
➤ 32:26 Megpróbálja megoldani az ukrán és a nyugati külpolitikai célok közötti ellentmondás problémáját. Négy lehetőséget elemeztek;
➤ 37:40
Aresztovics szövetségesekhez intézett beszédének begyakorlása, amikor Oroszországban "igazságmenet-2" van, a korrupcióról szóló érvekkel Orbán magyar miniszterelnök példáján és az eszkalációról szóló érvekkel Erdogan példáján;
➤ 41:00 A
Nyugat fő gyengesége a politika amoralitása és a komoly döntések meghozatalára való képtelenség. (
Ezzel egyet is érthetünk) A fő lecke Ukrajna számára az, hogy ne az érzelmekre apelláljon, hanem a valóságra - gazdaság, hadsereg, lőszer stb. Ukrajna számára a példa Lengyelország és Törökország útja;
➤ 43:50 Az USA a globális érdekek kiegyensúlyozása egy háromszögben Kínával: a háromszög két oldalával szemben egy harmadiknak kell állnia; (
Hagyjuk a geometriát, nem az erőssége, de biztosan Kaporföldre gondolt)
➤ 47:15 Az ukrán nemzet hősiessége: hogyan lehet 500 év történelméből tanulni és
legyőzni önmagunkat? (
Ezt nem értem, mert eddig azt hittem: az oroszokat akarják legyőzni)
➤ 49:30 Hogyan őrizheti meg Ukrajna az emberi erőforrását? Az emberi erőforrás felhasználása Oroszországban;
A Krím megszállásának ára túl magas lenne Kijev számára, a területek katonai eszközökkel történő visszavétele 200.000 ember életének, a
génállománynak és a gazdaság teljes megsemmisülését jelenti.
➤ 53:45
Az amerikai partnerek nem tudják szabályozni az Ukrajnának szállított fegyverek hatékonyságának mértékét - váratlanul magas lehet. (
Hát igen, a fegyfer hatékonyságának mértékét még sehol se találták ki, mos ÉN© megállapítom: egysége 1 aresztovics)
-
Meg kell csinálni Dél-Koreát a megmaradt részen - mondta
A gabonakereskedésben való orosz részvétel felfüggesztésére reagált az ENSz
Guterres sajnálatosnak nevezte Moszkva döntését, viszont szintén jelezte: nem hagy fel a nemzetközi erőfeszítések összehangolásával annak érdekében, hogy az orosz és az ukrán mezőgazdasági termékek, illetve műtrágyák eljuthassanak a világ piacaira. Mindemellett
elismerte, hogy továbbra is fennállnak olyan akadályok, amelyek nehezítik az orosz termékek exportját.
Jobban mondva: nem valósulhatott meg, az ipse csak ködösíteni próbál!
A fekete-tengeri gabonaegyezmény (kapor nézet)
„Volt két megállapodásunk: Ukrajna, Törökország, ENSZ; a másik egyezmény Oroszország, Törökország és az ENSZ között. Így amikor Oroszország azt mondja, hogy felfüggeszti (az egyezményt), akkor lényegében az António Guterres ENSZ-főtitkárral és Recep Tayyip Erdogan török elnökkel kötött megállapodást bontja fel. Nem velünk. Nekünk nem volt semmiféle megállapodásunk velük” – mondta Zelenszkij. Az Ukrajna, Törökország, ENSZ egyezmény továbbra is érvényes.
Ukrajna orosz biztonsági garanciák nélkül is kész folytatni a fekete-tengeri gabonaegyezményt.
demokrata.hu
Ha nem lőnének az oroszok.