tegnap este 11 fele fejeztem be, de ma mar tobb ora olvasas utan sem erem magam utol
, ugyhogy elnezest, ha valami olyasmit irok, amit mar megcafoltak a meg elottem levo 50 oldalon.
Ami nagyon feltuno, az a ket hadviselo fel teljesen eltero kommunikacioja. Az oroszok naponta 1x kozolnek egy kozponti forrasbol hivatalos hireket, mig az ukik akar orankent harsogjak gyozelmeiket. Lassan nem igen tudok hinni az ukran hireknek, mivel az eddigi csodahirek kozul majd mind meg lett cafolva, most igy emlekezetbol alabb. Mindnek kozos jellenzoje, hogy vagy egyatalan nincs rola kepanyag, bizonyitek, vagy nem egyertelmu.
1. Kigyo szigeti 13 "Ukrajna hose" halalig valo kitartasa - kiderult elnek, virulnak, raadasul 80+ vannak
2. Kigyo sziget visszafoglalasa - errol azota sincs semmi bizonyitek, mar el is lett felejtve
3. SZu-25? lelovese Kiev felett - kiderult sajat gep volt
4. a toba esett Aligator - valoszinusithetoen ukran Mig-29 volt
5. A repuloteri 200 VDV-s legyalulasa, repter visszafoglalas
6. Folyamatos megallitasa az orosz tamadoknak
7. Visszavonulas Kievbol
8. 1-2 db? ejtoernyosokkel teli IL-76 lelovese
9. a Kiev Ghost 6 legigyozelmebol az egyetlen dokumentaltrol kiderul, hogy video jatekbol van
10. szetlott orosz konvojok (tobbrol kozuluk kiderult, hogy ukran konvoj volt)
11. kismillio szetlott haditechnika, amirol kesobb kiderult, hogy ukran
12. molotov koktelozas a BTR -re most itt legutobb amit olvastam
13. ... stb
Valoszinuleg a moralt probaljak tartani a sajatjaikban, lehet sikerrel is, mert nem sokmindenkihez jut el ezeknek a cafolata. Talan megerne az oroszoknak lekapcsolni a netet ukrajnaban.