[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 893
7 166
113
5so4irv.png
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
744
2 607
93
Komolyan ne vedd, próbáltam ironizálni, vagy valami olyasmit. ;)
Szerintem nem kamu a kép, csak valahonnan szerzett egy statusszimbólumot.Jó ég tudja honnan.
Gondolom a nyugat-európai eredeti tulajának még most is könnyek szöknek a szemébe, ha eszébe jut az ellopott Cayenne-ja, hogy mi lehet vele. ;) Viccet félretéve, nem gondolom, hogy nem engedheti meg magának. Meg amúgy kultúrember, ha Porsche-t akar venni, nem Cayenne-t meg Panamera-t vesz, azokat szerintem pont a Balkánra meg "Kelet-Európába" találták ki a fizetőképes fukszosoknak :p, szóval lehet, az lenne a meglepő, ha nem azzal csapatnának.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 029
113
Kivettem egy szabadnapot, hogy a sok köpködést ne kelljen itt olvassam, valaki igazán ideönthetné desztillálva az érdemi infót. :D
Ó, baszki. Ám legyen: bár az elmúlt pár napban az ukránok megsemmisítették az OF teljes fegyveres erejét oda-vissza kétszer, a történelemben először megismételték ezt a csodát és megtették ezt harmadszor is. Már, ha az ukránokat kérdezed. Eközben az oroszok egy kezükön meg tudják számolni a veszteségeiket - ha őket kérdezed. Szóval sok sikert. ;):D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113
basszus es ha nincs hova menned. ertem hogy ertelmetlen a hoskodes meg minden, de most ezt megis hogy gondolod, hova menjenek harom millioan megis ? tudod nincs annyi ut, vonat, hogy ennyi embert elvigyen meg ha akarnanak sem. meg egyebkent ki fogadna be oket ? mar most is km-es sor van a hatarokon. ertem, hogy feleslegesnek gondoljak sokan az ukran hoskodest, de most elindulni se lehet konnyebb.
Akinek esze volt lelepett, videki rokonokhoz, vagy akarhova, kivesz egy alberletet Csernovitzben. Nem mondtam hogy mind a 3 millionak van esze. De ha Grisa meg hoskodni is akar egyet mert o a faxa gyerek, akkor is legalabb az asszonyt meg a gyerekeket elkuldom messzire onnet ahol nagy csihipuhi varhato.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 248
113

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Jó de a saját katonái és drága eszközök nem érnek annyit hogy beküldjenek gépeket leszedni a drónokat és a megmaradt ukrán légierőt?
Egyrészt, fogalmunk sincs mennyi drón meg légierő maradt, valamennyi biztos, akár igaz is lehet ez a támadás.
De közben vegyük már észre, az orosz konvojok még ha minden ukrán videó igaz (amúgy a többségről nagyon hamar kiderült , hogy kamu) sem égnek folyamatosan, pedig gyakorlatilag mennek előre, el vannak látva lőszerrel üzemanyaggal, megy utánuk az utánpótlás.
Helikopterekkel repkednek kb amerre akarnak, és azok se hullanak.
Szóval sanszosan ott van az orosz légierő, és csak néha sikerül egy egy gépnek felszállnia.

Viszont ukrán mozgások legalábbis nagyobbak nem nagyon vannak, pedig pl Donbaszban kezd nagyon záródni a zsák, mégse vonják ki.
Ebből nekem az a gyanúm, hogy igazából, ha kimennek a városokból jönnek az orosz gépek. Viszont a városokból nem bombázzák ki őket, mert az a civileknek szar.