[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Hát nem így tervezték akkor sem, az biztos. A világ szemében meg erkölcsileg megsemmisültek, a propagandafronton esélyük sem volt mondjuk, hiszen egyre erősebb a cenzúra. Egy nyugat-európaihoz, amerikaihoz el sem jut semmilyen alternatív narratíva, beszámoló, de ha igen, úgyis elintézi azzal, hogy orosz trollok. A 13 hősi halott tengerészre is tényként fognak emlékezni, mert jó sztori volt a "baszd meg" utolsó rádióüzenettel. Az, hogy 2 nap után a nyugati médiában is megjelent talán itt-ott eldugva, hogy életben vannak, sokat nem számít már.

Putyin heteken keresztül majd napi szinten hazudozott bele a kamerába. Ezek után mért hinne neki, az orosz narratívának bárki???

És ezt pont pár napja megkoronázta a Kijevet elfoglaló nácikkal.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 948
7 722
113
miért megy szövegelés arról hogy Eu jetek már úton vannak ukrajnába ? ráadásul migek a szlovák lengyel bulgár 3-astól ... ez true ? D:

mondjuk most sok vezető teljesen irracionális ...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
A nyugati társadalom teljesen el van hülyitve / hülyülve, teljesen felesleges megpróbálni meggyőzni. Az oroszt meg nem kell. Nincs átjárás.

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a világ nagy része ezt leszarja. Az hogy a jenkik vagy a NYEU libtardjai erről mit gondolnak, egy dolog, de Kína pl. baráti semlegességet tolt az ENSZBEN is.

ld elöző hszem. Putyin heteken keresztül hazudott bele élőbe a kamerába. Nevetve cáfolta amikor azt mondták, hogy meg akarja támadni Ukrajnát. És biztos a NYi a hülye.
A világ meg nem fekete fehér. Oroszoban is tüntettek. Van átjárás.

A kínai vétó elmaradása sztem komoly pofon volt Kínától. Mégdurvább portfoliorol: "Kína szilárdan hisz abban, hogy minden ország szuverenitását és területi integritását tiszteletben kell tartani és meg kell védeni, és komolyan be kell tartani az ENSZ Alapokmány céljait és elveit. Kína ezen álláspontja következetes és egyértelmű, és ugyanúgy vonatkozik az ukrán kérdésre is”
Elöbbi max semlegesség. Ami nem sok. Utobbi meg egyértelmű.
A dolog engem is meglepett én simán azt hittem vétóznak és kuss lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 364
11 325
113
Tegyük fel hogy ez igaz. (Nem hiszem) Miért kellett a teljes szervezetét felszámolni? Mindenki bűnöző volt? Olyan naivak vagytok.

Az általad annyira imádott Nyugaton ennél sokkal kevesebbért is betiltanak szervezeteket, és terroristaként viszik el a tagságot.
Példa erre a görög Arany Hajnal. Két tagukat agyonlőtték -> rablásként kezelték a hatóságok. Egy Arany Hajnal szimpatizáns megölt valakit -> az AH-t betiltották, terroristaként elvitték és bebörtönözték a tagság jelentős részét, a pártot terrorszervezetté nyilvánították.
De a kedves Németországban is simán eljátszák, hogy egy szervezetet egyik nap betiltanak, másnap hajnalban már rád is rúgják az ajtót.

Na meg van elszámolnivalójuk a nackókkal.

illetve a nácik által elkövetett dolgok okán morcosak is

Számonkérni a zsidók 80 évvel ezelőtti megpróbáltatásait? Vagy mire gondolsz?

Fegyver az orosznál van úgy látom... bár lehet hogy az ukránokét sem vették el?

Hadifogolynál fegyvert hagyni? Nagy ötlet!
Károlyiék vevők is lennének rá.

Számomra érdekes hogy az elfogott Orosz kiskatonák többsége gyakorlaton volt és onnan dobták át Ukrajnába.
Ez azt jelenti nekem hogy nem tervezett volt vagy nem mindenki tudta hogy mire készülnek.

Amúgy mi a lószart mondjon?

Senki nem irtja az oroszokat.

Racionálisan gondolkodva se érte volna meg az ukránoknak népirtást csinálni. Az ukránok maguk mellé is állíthatják az oroszokat/orosz anyanyelűeket. Nincs egyértelmű etnikai határ a két nép között! Az ukránok szövetségesei se örültek egy népirtásnak, feleslegesen hergelték volna az oroszokat is.

Ellenben Oroszországnak egy oroszok elleni népirtás nagyon is jól jött volna. Lett volna casus belli. Lehet hergelni a saját lakosságukat, hogy könnyebben elfogadjanak egy háborút. Az oroszok így is csak az okot keresték a háborúra, aztán el is indították a háborút.

Kezd el olvasni a fórumot az elejétől, itt az anyag. Ne legyél fütyi, kérlek.

hat itt van a modern T90, kivancsi leszek, mi lesz a marketingszoveg a ruszofilek reszerol.

Felfeküdt a sárban. És?

Hmmm… három óra alatt 20 oldal!

Most láttam, egy kis vidám hír (még ha talán nem is igaz)
Ott is élnek cigányok:



Grafománia, kleptománia, van itt minden.

A félkész példány másik reptéren van (az is Kijevben van), a gazban rohad félrehúzva 30 éve.

Én csak hangáros képeket láttam róla.

Elvileg Putyin alapvetően az oroszi állami médiából tájékozódik.

Ezt te végiggondoltad?

Be is kell oket. Egy se normalis amelyik ott maradt, volt idejuk elhuzni. Mire szamitanak amugy?

Megvédik a városukat, ez lehet az elképzelés.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 207
113
Az ukránok bejelentették, hogy a tárgyalásokat hétfő délelőttre halasztották...


Oh, milyen meglepő...

Még nincs meg kellő számú polgári áldozat, kellenek a halott anyák, síró gyerekek a Facebook-ra és Youtube-ra, objektíven és polkorrekten... :(

Nem ugorhatnánk vissza a NATO-tagság népszavazáshoz??? ..csak arra a fél napra!


.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Putyin heteken keresztül majd napi szinten hazudozott bele a kamerába. Ezek után mért hinne neki, az orosz narratívának bárki???

És ezt pont pár napja megkoronázta a Kijevet elfoglaló nácikkal.

Figyelj, egész nap tolod ezt a "Putyin heteken keresztül majd napi szinten hazudozott bele a kamerába.". Egy ilyen dolgot megosztanál a már sokat tapasztalt nagyérdeművel?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 896
56 747
113
Putyin heteken keresztül majd napi szinten hazudozott bele a kamerába. Ezek után mért hinne neki, az orosz narratívának bárki???

És ezt pont pár napja megkoronázta a Kijevet elfoglaló nácikkal.
Ki a fene hiszi ma még el, hogy a politikusok igazat mondanak és nem hazudoznak éjjel-nappal? Ezt mèg Feri is beismerte règesrégen.:)
Tudom, whataboutismus: Mennyit hazudozott hónapokon keresztül Bush az iraki tömegpusztitó fegyverekröl?És ezen hazugsâg alapjân egy tâmadó hâborút kezdett Irak ellen. Hol volt a nagy erkölcsi felhâborodás, szankciók, fegyverszâllitâs Bagdadnak, vagyonok lefoglalâsa, bojkot us bankok ellen, felhivni us müvészeket, hogy határolódjanak el az US-töl stb.?
Rendben volna minden jelenlegi intèzkedés Oo ellen, ha ezt mindig igy csinâlták volna, nem pedig szelektiven, politikai szempontok szerint.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Mo vétójával? Április 3 után már egyáltalán nem lett volna az biztos. Ukrajna meg az amcsi fajti rokonsággal meg üzletfelekkel együtt olyan erősen lobbizott érte, hogy szerintem nem sok idő volt már, hogy közel kerüljön a NATO-tagsága. Könnyű elmélet, hogy Putyin megbolondolt (a kivitelezést látványosan elbaszta szerintem is), de talán voltak olyan dolgok a háttérben, amikről te sem tudsz. Sőt a nyílt információkból is ismeretes, hogy Bidennel egy olyan garnitúra tért vissza amcsiban, amelynek az egyik első célkitűzése volt az "Oroszország-probléma" megoldása. Ha 2016-ban a boszi győz, nem a bohóc, akkor már 2018-ban itt tartottunk volna. Bár ő előbb Szíriában akarta szétlőni az oroszokat... abból sem lett volna majdnem atomháború, nyilván...

Jelenleg a 2/3 ami nem biztos. De ha amit én nem tudok elképzelni akkor is a magyar politika jellemzően ellenzékben nagyon oroszellenes aztán hatalmon már nagyon nem. Félárasított gázzal sok mindent meg lehet venni. Igazából bármi jobb lett volna mint, hogy a világ összezár és pl vszeg 5éven belül bukják a legprofitábilisabb piacuk jelentős részét.

Stratégiailag a kivitelezésnél én nem látok nagy gondokat. Az lesz amit akarnak. Persze sok eszközt és sok embert fognak veszteni mert hát vannak gondok de ez nem számít Putyin, orosz vezetésnek.

Jellemzően megbeszéltek mindent. Előre. Közben. Aztán volt, hogy nem sikerült pedig próbálták és meghalt 50-200... orosz. pl de van még sok. https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Khasham Mégse lett atomháború. Ahogy a Török eset(ek)ből sem. Ahogy az IDFes esetből sem. Pedig itt aztán fullba ment.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 896
56 747
113
Oh, milyen meglepő...

Még nincs meg kellő számú polgári áldozat, kellenek a halott anyák, síró gyerekek a Facebook-ra és Youtube-ra, objektíven és polkorrekten... :(

Nem ugorhatnánk vissza a NATO-tagság népszavazáshoz??? ..csak arra a fél napra!


.
Csodálom,hogy még nem löttèk kórhâzak tucatjait szét. Siró gyerekekre is várok. Meg hösies Fehèrsisakosokra.
Van itt mèg javitanivaló a propagandâban böven.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 300
113
a twitter népe tudni véli hogy a gerasimovot ma kirúgták
forrás nincs, az utódjáról sincs hír
ha a hír igaz, az eldönti a kérdést hogy jól avagy inkább xarul halad az ukrán projekt
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113

Mariupolhoz irja de lehet a korabbi Iskander volt a fegyverraktarra.

Ahogy gyors vegigfutottam megy tuntetes nyugaton, pocskondiazas, Zelenszkij hoskent valo bemutatasa, handmade eszkozok gyartasa az oroszok ellen, csini ukran katonalanyok, egy ket felig agyonvert orosz hadifogoly, stb. Szoval semmi extra.