[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Igen, a gonosz ukránok megtámadták a szegény oroszokat.

Te abból indulsz ki hogy Oroszországnak joga van megbüntetni azokat az államokat amik nem azt csinálják amit Oroszország elvár. Nem értem hogy 48 és 56 után hogyan lehet olyan magyar aki így gondolkodik.
Nem, én abból indulok ki, hogy a nemzetközi jogok keretrendszere a gyenge és kicsi országokra vonatkozik a reálpolitikában. A nagy játkosok szintjén az erősebb kutya baszik elve érvényesül. A felelős politizálás a nagyok szintjén ott kezdődik, hogy tiszeletben tartom a másik nagy érdekeit addig a szintig, amíg az ő érdekérvényesítési képessége terjed. Aki nem így jár el az lapot húz 19-re és ezzel veszélybe sodorja a békét.

Ez az egypólusú világrendben úgy néz ki, hogy az USA és Izrael illetve a csatlósaik bármilyen gaztettet elkövethethetnek. Ilyenkor a siserehad elkezdi visszaböfögni a narratívát, a kutyák ugatnak, de a karaván halad. Ami a 2000 -es évek közepe óta történt, hogy Oo és főleg Kína megerősödtek. Az USA és a csatlósállamok pedig nem akarják ezt a tényt figyelembe venni.

Egyébként meg tök jó lenne az az idealista modell, amit nyugati hatalmak a narratíva szintjén propagalnák. De ahhoz, hogy működjön, képmutatás helyett példamutatásra lenne szükség. Sajnos nem tudták megugrani ezt a szintet és úgy léptük be a 21. századba, hogy a képmutatás és az alakoskodás lett a norma az előemberi érdekérvényesítés mellett. A jelenlegi technológiai szintet és a világ komplexitását, valamint egymásra utaltságot figyelembe véve ez hozzáállás az egész emberi létet sodorja veszélybe.

Ezen változtatni csak hatalmi pozícióból lehetne, de semelyik oldalon nem látom azt az erkölcsi nívót, ami ehhez a váltáshoz szükséges lenne. De leginkább a főkolompos USA és csatlkósainál hiányoznak ezek a kvalitások pedig ott lenne a legnagyobb szükség rájuk, mert a feltörekvő hatalmak azért még nincsenek az ő szintjükön.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 177
12 333
113

Ukrajnai hadműveletek térképe 2022.05.03 estig

Ez volt a legnyugodtabb nap a hadművelet kezdete óta. Talán a csend mód érintett.

Feltérképezték azt a humanitárius folyosót, amelyen végül senkit sem evakuáltak. Reméljük jól jön.

Az ellenségeskedések közül délnyugati irányban a Voznesensk-Pervomajszk irányú csatákat jegyezzük meg, ezen a területen megerősítették az orosz hadsereg partraszállási erőinek alkalmazására vonatkozó információkat.

Az orosz DPR délkeleti részén észak felé haladnak, Gulyaipole közelébe érve.

Precíziós csapás semmisítette meg az Ukrán Fegyveres Erők Űrirányító Központját az odesszai Velikodonszkoje városában.

Nyugaton az orosz hadsereg Kijev felé nyomul, nagyon sok erő koncentrálódik ott. Érdemes megemlíteni, hogy mindkét fél ma lezuhant repülőgépekről számolt be. Az irpeni videón látható járműoszlopokból ítélve a város ma az irányításunk alatt áll.
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
813
2 374
93
Nagyon jó...humanitárius segítség nyújtás közben? bár nem tudjuk mi történt, de gondolom nem ostorral hajtotta ki a többségében orosz lakosságot. Nem csoda, hogy a Sparta bepipult, és ismerve a profizmusukat, eltökéltségüket, és gondolom a haragot ami felgyült Motorola, Givi, és Alekszandr Zaharcsenko halála után... nem irígylem aki eléjük kerül. Max a kiskatonákat. Azov, Ajdar, sztem kap most...és megértem, ennyi év tehetetlenség után :( Nagyon sajnálom :(
Korábban volt hír, hogy az oroszok biztosítottak valami humanitárius folyosót amikor az ukránok megtámadták őket, hogy a két eset össze függ-e nem tudom, utána kell nézni.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 694
113
Hamis? o_O
Ez ugye már be volt rakva korábban, a youtube-ról, ott egyszerű kockázni és jobb a felbontás.
Én a rakéta füstjét próbáltam figyelni, hogy honnan indították.
Felmerült bennem a gondolat, hogy ennyire közelről lehet-e egyáltalán célra indítani.

A MANPADS-ekben jártas valaki mondhatna erről véleményt.
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
267
1 026
93
Hamis? o_O
Mindenesetre gyanús.

Elég kevés az ilyen szürke/zöld elejű és fekete végű Mi-24-es.

Engem erre emlékeztet:

 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Ugyan hagyjuk már ezeket a paramilitáris erők "hőseinek" a szopkodását.
A Sparta ugyan az mint az Ukrán szélsőjobbos ilyen fosadék egységek, csak pepitában.
Meg mindenhol a világon, az ilyen csapatok létezése a legnagyobb szarság egy háborúban a civil áldozatok után.
Mind játtsza a kurva nagy hazafit, azt minden háborúban ezek csinálják a legdurvább atrocitások 90%-át...
Természetesen ezek is civileket mentettek... Hát persze, azért szoktak az ilyen csapatok odamenni... A nagy lófaszt...

Nem ezek a hősök egyik oldalon sem, Sem az Oroszoknál, sem az Ukránoknál.
Az ilyen csapatok csak a következményei, meg sokszor az okai két nép szembenállásának.
Hülye erőszakos nacionalista fegyverbuzik.

Itt is ha már háború van, hulljanak csak ezek.
Ne a civilek, ne a kiskatonák, egyik oldalon se.
Mindkét népnek jobb is lesz, ha minél kevesebb marad belőlük.
Mindkét oldalon.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 313
10 259
113
Menők az óvodában

FNIMJGeWYAEYRHn
FNIMJGfXMAY6meg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 842
86 768
113
https://24.hu/kulfold/2022/03/05/naftali-bennett-izraeli-miniszterelnok-harom-oran-at-targyalt-putyinnal-majd-elindult-berlin-fele/

Szombaton, a zsidók szent pihenőnapján - amikor elvileg ki sem lenne szabad mozdulni otthonról. hacsak nem forognak életek kockán - Bennett Putyinnal, majd Scholz-cal tárgyalt. Ezek után kíváncsi lennék, hogy miért szegte meg a sabbatot, miért mozdult ki otthonról, és mit végzett. Egy ilyen szombati utazás messzemenően rendkívüli, vagy inkább nyugtalanító.

Ha valaki nem Netanjahu kaliberű politikus, annak szombaton is dolgoznia kell ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 842
86 768
113
Jól szarul állnak az oroszok ha ezek itt pózolnak lazán jókedvűen. t-90ms t-72b3m Pantsir k-52 az ellenség kezén szu-34 meg szu-30sm gépek ub blokkokkal!!!
Pedig itt regényegeket írtak hogy ha az oroszok megindulnak pár nap alatt összeomlik az ukrán hadsereg erre ütősebb mint valaha .
El sem tudjátok képzelni mekkora sallert tudna a lengyel lenyomni az oroszoknak ! f-16 miden földi jóval ellátva (AGM-158) m1a2 meg leo-2-sekkel . Az ukriknak meg csak javelin stinger meg drón van .
És ha pont arra megy ki a játék, hogy a hülye lengyelek azt higgyék, hogy ennyit tudnak az oroszok?