[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 999
87 689
113
Menők az óvodában

FNIMJGeWYAEYRHn
FNIMJGfXMAY6meg
Bölcs/ovi vagy gyerekrendelő?
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 659
9 248
113
BBC

"US, Poland consider sending Soviet-era jets to Ukraine - reports
US officials are considering a deal with Poland, where Poland would provide Soviet-era aircraft to Ukraine in return for American F-16 jet fighters, according to US media.

The latest move to assist Ukraine with Russia's advance follows a meeting between Volodymyr Zelensky and more than 300 US lawmakers in which the Ukrainian leader said his country badly needed more aircraft.

“We are working with the Poles on this issue and consulting with the rest of our Nato allies,” a White House official told US media. Part of the decision rests on what the US could provide to backfill Poland if it transferred planes to Ukraine.

Ukrainian pilots reportedly need Russian-made aircraft because they have been specifically trained to fly on those systems.

The White House said President Joe Biden spoke to Zelensky on Saturday evening and noted that the US was "surging" security, humanitarian, and economic aid to Ukraine "and is working closely with Congress to secure additional funding"."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 595
32 101
113
Jól szarul állnak az oroszok ha ezek itt pózolnak lazán jókedvűen. t-90ms t-72b3m Pantsir k-52 az ellenség kezén szu-34 meg szu-30sm gépek ub blokkokkal!!!
Pedig itt regényegeket írtak hogy ha az oroszok megindulnak pár nap alatt összeomlik az ukrán hadsereg erre ütősebb mint valaha .
El sem tudjátok képzelni mekkora sallert tudna a lengyel lenyomni az oroszoknak ! f-16 miden földi jóval ellátva (AGM-158) m1a2 meg leo-2-sekkel . Az ukriknak meg csak javelin stinger meg drón van .
Most kezdődik a rohamos összeomlás. Lassan elszigetelik egymástól a harcoló ukrán alakulatokat, nincs egységes irányítás, elveszítik az információs hátterüket. "Fog of war". Megadják magukat, vagy....
Kicsit régebbi videó, de most találtam rá(Remélem még nem volt):
Ukrán egységek. Nekem az első napoktól furcsa, hogy ugyan háború van, de mindenki kocsikázik, szaladgál az utakon.
Ha valaki nem Netanjahu kaliberű politikus, annak szombaton is dolgoznia kell ...
De ki vezeti a repülőt? :eek:
Miért? Orosz részről nem Kijev eleste kell ahhoz?
Elég ha elfogy a hadsereg...
 
W

Wilson

Guest
csak értetlenkednék egy kicsit : a harcokban megszerzett harckocsikon így áll a hó .... ?
Ezek a harckocsik nem harcoltak , a személyzetük elhagyta őket....és ugye nem tudni , hogy a felvételek mikor készültek , simán elképzelhető, hogy a harcok és a felvételek elkészítése között eltelt némi idő és ezen idő alatt simán behavazódhattak.
 
W

Wilson

Guest

Háromezer amerikai veterán fog harcolni Ukrajnáért​

2022. MÁRCIUS 6., VASÁRNAP, 05:54​


0252dcf-gettyimages-1238880023.jpg

AMERIKAI HADSEREG, FOTÓ: GETTY IMAGES
3000 amerikai veterán jelentkezett önként, hogy Ukrajnáért harcoljon.

Forrás : Amerika Hangja, Ukrajna washingtoni nagykövetségének képviselőjére hivatkozva

Részletek : 3000 amerikai önkéntes válaszolt Ukrajna felhívására, hogy csatlakozzanak egy nemzetközi zászlóaljhoz, amely segíteni fog az orosz megszálló erők elleni küzdelemben.
Legtöbbjük olyan posztszovjet államokból érkezik, mint Grúzia és Fehéroroszország.
De a vágyók között vannak olyan amerikaiak is, akik Irakban, Boszniában és más forró pontokon harcoltak.

Előzmény: Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette egy új egység – az Ukrajna Nemzetközi Területvédelmi Légiójának – megalakítását , amelyben olyan külföldiek lesznek, akik az ukránokkal együtt készek visszaverni az orosz betolakodókat.

Elindult egy weboldal , amely minden szükséges információt tartalmaz az Ukrajna Nemzetközi Védelmi Légiójához csatlakozni kívánó külföldi országok állampolgárai számára.

 
W

Wilson

Guest

CNN: Az Egyesült Államok és Lengyelország megbeszélést folytat a vadászgépek Ukrajnába való átadásáról​

2022. MÁRCIUS 6., VASÁRNAP, 08:57

Az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat Lengyelországgal arról, hogy Ukrajnának adhasson vadászgépeket.

Forrás : a Fehér Ház szóvivője a CNN kommentárjában

Részletek : Az országok határozzák meg, hogy az Egyesült Államok milyen képességeket tud nyújtani Lengyelország támogatására, ha úgy dönt, hogy repülőgépeket ad át Ukrajnának

A szóvivő szerint a vadászrepülőgépek Ukrajnába küldése "független döntés, amelyet bármely ország meghozhat", és megjegyezte, hogy számos logisztikai kérdést kell kidolgozni, különös tekintettel arra, hogyan kerüljenek át a repülőgépek Lengyelországból Ukrajnába.

Előzmények:
  • Február 28-án Ukrajna bejelentette, hogy ukrán pilóták érkeztek Lengyelországba, hogy katonai repülőgépeket fogadjanak az uniós partnerektől. A szovjet vadászgépekről volt szó, például a MiG-29-ről, amellyel az ukrán pilóták már megtanultak repülni. Az ukrán parlament még pontosította, hogy hány darab lesz belőlük: 28 MiG-29-es lengyel, 12 szlovák és 16 bolgár, valamint 14 darab Szu-25-ös Bulgáriából. Később azonban ezek az EU-országok hivatalosan bejelentették, hogy nem kívánnak harci repülőgépeket átadni Ukrajnának.

  • Andrzej Duda lengyel elnök azt mondta , hogy országa "nem fog repülőgépeket küldeni Ukrajna légterébe", megjegyezve, hogy "ez katonai beavatkozáshoz vezet a konfliktusba".
 
W

Wilson

Guest

Az oroszoknak nem sikerült áttörniük Balakleyából Dnyipropetrovszk területére – a belügyminiszter tanácsadója​

2022. MÁRCIUS 6., VASÁRNAP 07:16

Harkivot az éjszaka folyamán továbbra is lőtték, és a Harkivi területen lévő Balakleja felől a Dnyipropetrovszki területre való áttörési kísérlet kudarcot vallott.

Forrás: Vadim Denysenko belügyminiszter tanácsadója

"Az éjszaka viszonylag nyugodt volt, amennyire meg tudjuk állapítani. Harkivban ágyúzás volt.

Viszonylagos pozitívum, hogy az oroszok ma megpróbáltak áttörést elérni Balakleja térségében Dnyipropetrovszk felé, de megállították őket. Egy orosz felszerelést szállító konvojt megsemmisítettek.

Szumi térségében is voltak harcok - egy viszonylag kis orosz haditechnikai oszlopot is legyőztek.

Az operatív adatokból úgy tudjuk, hogy az oroszok az egyik oldalról - a Poltavai területhez tartozó Luben felől -, a másik oldalról - a Kanev HPP felől - akarnak áttörni.

Kijevben este viszonylag nyugodt volt a helyzet. De Kijev külvárosában hatalmas orosz haditechnikai armatúra áll. Irpen, Bucha, Gostomel - a helyzet nagyon nehéz."

Részletek: A belügyminisztérium vezetőjének tanácsadója azt is elmondta, hogy a helyzet továbbra is nagyon nehéz a szumi régió több városában - különösen Akhtyrkában és Trosztyanecben.

"Ezek olyan városok, ahol gyakorlatilag nincs áram, nincs vízellátás. A városok humanitárius katasztrófa szélén állnak. Trosztyanecben az oroszok egyszerűen kirabolták az összes boltot - és valójában csak egy helyi gazda és néhány helyi ember erőfeszítéseinek köszönhetően sütik a kenyeret, és ingyen osztják szét az embereknek" - mondta.

Mariupolban nagyon nehéz a helyzet: "Tegnap még nem sikerült humanitárius folyosókat kialakítani, és a helyzet a humanitárius katasztrófa szélén áll".

A nyugati régiók Denysenko szerint egyelőre "viszonylag biztonságos zónában" vannak.

Denysenko szerint az ukrán erők készen állnak a harc folytatására: "Értjük, hogy mit akar az ellenség - és azt hiszem, tudjuk, hogyan harcoljunk ellene. Az elmúlt napok ezt bizonyították."

Azt is reméli, hogy az oroszok nem kapnak erősítést Fehéroroszországból: "A fehérorosz férfi lakosság körében pánikhangulat kezdődött, megnőtt a tömegesen távozó férfiak száma. Annak a valószínűsége, hogy Aliaksandr Lukasenka Ukrajnába küldi egységeit, kicsi: a fehérorosz hadsereg kicsi és demotivált.

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 716
17 061
113
Jól szarul állnak az oroszok ha ezek itt pózolnak lazán jókedvűen. t-90ms t-72b3m Pantsir k-52 az ellenség kezén szu-34 meg szu-30sm gépek ub blokkokkal!!!
Pedig itt regényegeket írtak hogy ha az oroszok megindulnak pár nap alatt összeomlik az ukrán hadsereg erre ütősebb mint valaha .
El sem tudjátok képzelni mekkora sallert tudna a lengyel lenyomni az oroszoknak ! f-16 miden földi jóval ellátva (AGM-158) m1a2 meg leo-2-sekkel . Az ukriknak meg csak javelin stinger meg drón van .
Hagyományos háborúban lehet, h egy darabig ha kiváló a logisztika és gyorsak. De nem lenne hagyományos... :(