[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Alekszandr Kots , a kp.ru külön tudósítója a Komszomolszkaja Pravda rádióban beszélt a kijevi régió valós helyzetéről.

A fő esemény a humanitárius folyosók megnyitása

- Nagyon rossz a kommunikáció a háborús övezetben. Elvileg nincs mobilkommunikáció azon a helyen, ahol bevetésre kerülünk. Megpróbálhatsz műholdat csatlakoztatni, de szakaszosan működik.

A lassú, de progresszív előretörés Kijevben folytatódik. A város el van zárva északról és nyugatról. Ma van a csend napja. V. csoportunk (az északi, kijevi irány kijelölése, ahol már harmadik napja dolgozom) jelentette be. A fő esemény, amelyet mindenki vár, a humanitárius folyosók, amelyeket meg kell nyitni a civil lakosság számára, hogy elhagyhassák a nagyvárosokat. Ez a megállapodás Vlagyimir Putyin és Emmanuel Macron között. Szóval meglátjuk, hogy működik, hányan fognak kijönni. És ami a legfontosabb, hogyan vélekednek arról, hogy ezeknek a folyosóknak a biztonságát az Orosz Föderáció fegyveres erői biztosítják.
A különleges erők a nacionalisták szabotázscsoportjai ellen dolgoznak

Ezzel párhuzamosan folytatódik az útvonal mentén az erdőirtás, melynek mentén egységeinket a frontvonalba látják el. A nacionalisták és a területvédelem szabotázs csoportjai „dolgoznak” ott nagy erővel. Ahogy kommandósaink mondják, az egységeink hátuljába próbálnak bejutni, oldalról támadni. De az egyik legjobb orosz különleges alakulat csoportjai most ellenük dolgoznak. Tehát ez a veszély megszűnik.

Előrenyomulásuk során az Orosz Föderáció csapatai segítséget nyújtanak a helyi lakosságnak - szükség esetén élelmet és menedéket biztosítanak. Magában Kijevben pedig a nacionalisták bandái és az ukrán fegyveres erők egységei erősödnek a városi területeken - ott felszerelést és tüzérséget helyeznek el. Közvetlenül a lakónegyedekben, a város megrohanására várva.

„Az ukrán nacionalisták valójában úgy viselkednek, mint Basajev Budjonnovszkban”

Azt kérdezik tőlem: "Az orosz csapatok Kijev megrohanására várnak?" A csapatok egyáltalán nem az elvárásokról vagy az érzésekről szólnak. Parancsot követnek. Megjön a parancs, hogy menjünk előre – menjünk előre. A parancsnokság ugyanakkor igyekszik minimalizálni a veszteségeket mind a személyi állomány, mind a polgári lakosság körében. Természetesen senki sem akar még egyszer tüzérséget használni. Bár ez kényszerűség, valószínűleg furcsán fog kinézni, amikor az orosz csapatok tüzérséggel csapnak le az orosz városok anyjára. Mindenki igyekszik elkerülni ezt a forgatókönyvet.

De figyelembe véve, hogy az ukrán fegyveres erők nacionalista különítményei valójában úgy viselkednek, mint Basajev Budjonnovszkban 1996-ban, a szülészeti kórházban vajúdó nők mögé bújva, és itt civilekről van szó, akiket nem engednek át humanitárius folyosókon (ez volt a helyzet). Harkovban és Mariupolban), majd Sajnos kevés lehetőség maradt.
Az alagsorokból az emberek nem léphetnek ki

De nem mindenki akar elmenni. Több mint egymillió ember távozott az elmúlt másfél hétben. Ez a szám Ukrajnában. Szerintem az oroszlánrész Kijev lakossága (az első csapások után több lehetőségük volt evakuálni). De sokan maradnak. Nagyon sűrűn lakott város.

Sokan a főváros peremén maradtak, ahol komoly csaták dúlnak. De ez az én nagyon szubjektív értékelésem. Amíg volt kapcsolat, sok civil írt nekem: "segítsetek kijutni, a pincében ülünk." Irpin, Gostomel, Bucha, Borodianka. A lényeg, hogy akik írtak nekem, azok az orosz csapatok által ellenőrzött oldalra akarnak menni. Az ukrán hadsereg és a nacionalisták pedig nem adnak nekik ilyen lehetőséget. Nem engedik, hogy az emberek kimenjenek a pincéből, abba az irányba, amerre akarnak.

Ma meglátjuk, hogyan működnek ezek a folyosók, amelyekben Putyin és Macron megegyezett: hogyan alakul a helyzet, hányan mennek ki. Lehet, hogy az embereknek oda kell menniük, ahová nem akarnak. De ha életmentésről van szó, nincs más választás.

Most Kijev közelében három ponton dúlnak heves csaták: Gostomelben, ahol ejtőernyősök ülnek a repülőtéren, Irpenben és Buchában. Ott van a legnehezebb helyzet. Lassan halad a front, a szárnyak megerősítése zajlik. De az ellenség szabotázs- és felderítő csoportjai aggodalomra adnak okot. A különleges erők csoportjai most dolgoznak rajtuk, amelyeknek hatástalanítaniuk kell ezt a fenyegetést.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 647
48 416
113
Olvastad a levelet? Nem hivatalos levél, hanem inkább személyes levél.
Személyes levél? Kinek? Ezt elolvastad: " Hogy a dokumentum hiteles-e, ezt minden kétséget kizáróan egyetlen szakértő sem merte kijelenteni". Hagyjuk a hülyeséget! Ezt a levelet olyan embereknek szánták mint te. Akik életükben nem láttak hivatali (akár belső, akár elemző) levelet, és fogalmuk sincs egy hivatalos irat tartalmi és nyelvi-stilisztikai szabályairól. És ezzel én lezártam a témát, nyilvánvaló kamuval nem akarok többet foglalkozni.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Azért érzem ezen a kommenten, hogy elszontyolodtál. De mondtam előre, hogy ez lesz, mert 1x már átéltem itt, csak akkor Ulippo hozott rengeteg ukri győzelmi jelentést, aztán hopp, egy katlan, amit fel is számoltak a szakik. Közben akkor jöttek a hírek a nácikról, mit tettek, hogyan, most is fognak. Az eu totál idióta, sokkal szarabb lesz minden, de legalább az oroszokra tudják majd fogni. Pedig rövidre zárhatnák, de debilek hozzá, így orosz agitprop ide, orosz agitprop oda, csak a szenvedés marad meg ...
elszontyolodni? :D a Fidesz vereségén elszontyolodnék, de az ukránokén biztos nem.

ezt inkább magadnak írtad, projekció megint. nincs baj ezzel, ha mármegkérdőjelezed magadban a győzelembe vetett hitet, ez egészséges lelki folyamat.

kiállni egy szláv népség mellett meg nettó nemzetárulás, de remélem, majd megkapod Moszkvából a júdáspénzed :)
 
  • Tetszik
Reactions: omae

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 200
113
Ha a lengyelek bepróbálkoznának az oroszok ellen egyedül, az usa nélkül, hogy kikaparják nekik a gesztenyét, ideális alany lennének arra, hogy a ruszkik példát statuáljanak velük, hogy jár az aki baszakszik velük.
Úgy atomoznák le őket mielőtt jelentős veszteségeket tudnának okozni az oroszoknak, hogy a Marsról is látszana milyen szépen csillog Lengyelország helye!
Az amcsik meg választhatnának, hogy vagy ölbe tett kézzel nézik, vagy belemennek egy totális atomháborúba.
Ez a nyamvadt ukrán hadsereg is óriási káoszt tudott okozni az oroszoknak. Képzeld el a nyugati fegyverekkel agyig megtömött lengyel hadsereget. Látják már ők is, hogy bizony egy szemtől szembeni harcban esélye se lenne az oroszoknak. És ezt bizony már látjuk mi is.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Lehetséges hogy nem történt volna ilyesmi, ha be sem engedjük a katonakorú ukrán migránst! Mit képzel magáról az ukrán söpredék! Tranzitzónát azonnal az ukrán határra!
Valószínűleg minden európai országban megvannak azok az ukrán (és ukrajnát támogató) erők, akik verbálisan és nonverbálisan is, Ukrajnán kívül is "befolyásolási szándékkal" kívánnak fellépni. -Hogy szépen fogalmazzak. De bizonyos értelemben ez "normális". Az, hogy a -jelen esetben- a magyar hatóságok miként lépnek fel ellenük, ha fellépnek, az meg egy másik kérdés, biztonságpolitikai kérdés. (Csak hát sokan nem tekintik annak -pedig nem véletlenül raktam be a biztonságpolitikai topicba és nem a belpolba, ahova át lett rakva, hogy a Munkáspárt oldalát érte támadás.)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 647
48 416
113
Látszik hogy gondban vannak az oroszok.
Mindenhol ezt mondják a világon mára.
Pont abból is látszik hogy kb.ekkora a gebasz, hogy a propagandagépezetük is maximumra kapcsolt.
Ide is öntik a "hivatalos" agitproposokon kívül is egy-kétnapos új regek tucatjai az orosz "valóságot", kell nyomni nyélgázon, mert láthatóan otthon is kezdenek széthullani.
Több ezer embert kellett nekik otthon lecsukni csak most hétvégén a tüntetések miatt.
Az sem jött be nekik, hogy a nagyra nőtt középosztály, felső középosztály akik eddig a leginkább rendszerkritikusak voltak, ennek ellenére a nyugati szankciók legfőképpen őket azopatják, majd a háború mellé állnak, pedig otthon nekik célzottan nyomták a propagandát, + nekik szólt főként a netes cenzúra, meg a börtönnel fenyegetés ha megszólalnak.
Csakhogy az a legfelvilágosultabb réteg is náluk, nem vevők a prop.-ra úgy néz ki...XD

Fogatlan ez a medve kurvára, csak nagy a dumája...XD
Ha elemzőket hallgattál, pont az ellenkezőjét mondják: nem népes az orosz középosztály. De én ebben nem nyilatkozom, ehhez szociológiai felmérések adatait kell látni. Ha neked van, oszd meg velünk.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Személyes levél? Kinek? Ezt elolvastad: " Hogy a dokumentum hiteles-e, ezt minden kétséget kizáróan egyetlen szakértő sem merte kijelenteni". Hagyjuk a hülyeséget! Ezt a levelet olyan embereknek szánták mint te. Akik életükben nem láttak hivatali (akár belső, akár elemző) levelet, és fogalmuk sincs egy hivatalos irat tartalmi és nyelvi-stilisztikai szabályairól. És ezzel én lezártam a témát, nyilvánvaló kamuval nem akarok többet foglalkozni.
Viszont az orosz kamu az jöhet, abban nincs kételkedés...
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93
Nagyon durva!
7 éves, és mint, ha ma reggel vették volna fel.
Ebből látszik, hogy milyen "süket" a világ és mennyire nem érdekel senkit az igazság.
Döbbenetes ez a pár perc, döbbenetes 7 év.
Mennyi mindent lehetett volna másképpen csinálni, ha az európai problémákat, nem genderfluid washingtoni szemüvegeken kereszül kezelnénk.
Ezt minél több embernek látnia kell!
Úgy tűnik mintha kb.7 napja készült volna, nem 7 éve.