.
.
En se hittem, hogy megtamadjak öket. De ha mar igy tettek, akkor a Donbass körul beasott ukran hadsereget tamadtam volna meg, döntöen a levegöböl, es napokig megallas nelkul intenziven bombaztam volna öket, precizios fegyverekkel, manpads magassagon felulröl. Ezutan tamadtam volna a felszinen, es Donbass hataraig haladtam volna. Hangsulyozzottan igyekeztem volna nagy technikai fölenyt demonstralni, majd Donbass elfoglalasa utan leulni targyalni. Ukran NATO semlegessegert es a Krim elismereseert cserebe visszaadom Donbasst az ukranoknak, ha azok garantaljak annak orszagon beluli szinte teljes autonomiajat. Orosz csapatok ezutan kivonulnak. Hatterben EU es USA vezetöivel valami kiegyezes.
Ez lesz a végén. Most még megvárják, hogy bejöjjön a nyugati cucc (az már nem fog elérni a Donbaszi egységekig a katlan miatt) és bemenjen a zsákba minél több ukri katona, aztán megcsinálják mindazt amit te vizionáltál a fentiekben. Senkinek sem tűnik fel, hogy eddig majdnem semennyire sem lett bevetve a több száz harci repülő? Vajon miért? Nincsenek is, csak papíron? Kétlem. Sajnos lesz ott olyan daráló, hogy a világ nem látott olyan a II. Vh. óta. Amikor ezzel meglesznek, akkor Kijev tárgyalni fog és kb. abban állapodnak meg, amit Te is írtál.
Most viszont Putyin addig feszitette a hurt, hogy ebböl jo mar nem sul ki. Öt többe a vilag normalisabb resze nem fogadja el, lenyomta magat Kim Dzsong Un melle, akitöl maximum felni lehet.
Majd ha megjön a nyugat esze, akkor üzletelni is fognak vele. Nem olyan nehéz nyugatnak megdöntendő diktátorból partnert csinálni, ha az érdeke úgy kívánja (lásd: Venezuela és Maduro)
.
Egyszeruen nem tudok mas forgatokönyvet elkepzelni, minthogy:
- az oroszok megbuktatjak Putyint maguk, es ezzel egy uj oroszo vezetes kap egy eselyt az ujrakezdesre
Erről azok álmodnak általában akik gyengék és gyávák, ebből kifolyólag mástól (pl. belső ellenzék, Isten, halálos betegség, összeesküvés/ja, bocs, ilyen nincs/) remélik megtalálni a megoldást. Ezzel a kampánnyal nyugat - sajnos - csak a gyengeségét mutatja ki. Szóval ez a pont csak a vágy kategóriája.
Nem mellékesen ha te lennél egy ilyen kaliberű vezető, gondolom, arra törekednél, hogy minél több ellenségedet magad köré gyűjtsd, hogy jól meg pucssolhassanak. Na látod Putyin sem erre törekedet, így belső megdöntésnek nulla az esélye. Aki tudná az, sajnos, nincs a közelében.
- vagy putyu elöbb-utobb atomfegyverig eszkalalja a dolgot, mert Ujrajnat megszallni nem tudja, a patthelyzet egyre kinosabb lesz neki, es ezen a ponton kerdes, mi törtenik, "elöre menekul-e"?
Ha leveri az ukrán hadsereget, akkor nem lesz ki ellenálljon. Manapság partizánkodni nem jelent tartós foglalkozást, főleg, úgy, hogy már addigra minden ukránnak tele lesz a töke a felfordult életével és békére vágyik, és ha ezt a békét egy idióta szomszéd újból el akarja cseszni, akkor ő lesz az aki feljelenti annál aki ezt a viszonylagos békét neki szavatolja. Érted? Vagy azt gondolod, hogy mostantól kezdve, minden ukrán álma az lesz, hogy élete végéig napközben penészes pincékben bujkáljon, éjjel pedig céltáblává váljon? Na de majd meglátjuk mi lesz és a végén tudni fogjuk a közel biztosat.