[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 408
113
A Lviv közelében történt rakétatámadások kiemelik a magyar kormány azon korábbi döntésének jelentőségét, amely szerint nem engedi halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén Ukrajna felé – mondta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a Facebookon.

Szijjártó Péter élő videóbejentkezésében hangsúlyozta, Magyarország – minden nyomásgyakorlás ellenére – kitart a területéről Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányok tilalma mellett.

Kiemelte, egyre súlyosabbak a háborús cselekmények Ukrajna területén, azok egyre inkább nyugati irányba tolódnak.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, telefonon beszélt az ideiglenesen Lvivben tartózkodó Íjgyártó Istvánnal, Magyarország ukrajnai nagykövetével, aki elmondta, a városában nyugalom van a korábbi légi riadó ellenére.

A miniszter közölte, a magyar nagykövetség továbbra is Lvivben marad annak érdekében, hogy segítséget tudjon nyújtani a bajba kerülő magyaroknak, illetve a magas szintű párbeszéd lehetősége érdekében.

Szijjártó Péter megjegyezte, mostanra kevesebb mint tíz uniós tagország tartja fenn nagykövetségét Ukrajnában.

Tehát akik oly hangosan szoktak érvelni amellett, hogy Ukrajna barátai, ők egyre inkább és egyre gyorsabban elhagyták Ukrajna területét és nem tartották fenn a nagyköveti képviseletüket” – fogalmazott a tárcavezető.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Egy orosz küldött új reményeket fűzött az Ukrajnával folytatott tárgyalások sikeréhez, mondván, hogy jelentős fejlemények történtek, és a két fél „hamarosan” közös álláspontra juthat – számolt be a Sky News.

A RIA hírügynökség Leonyid Szluckijt idézte, aki összehasonlította a tárgyalások jelenlegi állását a kezdeti helyzettel, és azt mondta, hogy jelentős előrelépések történtek.

 
W

Wilson

Guest
Ezt pontosan nem értem, de egyébként sajnálom, mert egész jók voltak :(
Nagyon jó és pontos térképeket csináltak, mivel voltak a szakikkal kapcsolataik mivel rengeteget segítettek a szakiknak adományokkal, felszerelésekkel stb az elmúlt 8 évben, ezért nagyon pontos információkkal rendelkeztek, a szakik által végrehajtott hadműveletekről, és mivel Oroszországban nagyon szigorú cenzúra van, szóltak nekik az orosz állami szervektől, hogy ezeknek a térképeknek a közlését azonnal hagyják abba.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
321
1 596
93
ezt nem értem, hogy lépett ki a katonai részből és a politikáiról nem? Nem vonatkoztak rá a katonai kötelezettségek és jogok? Kifejtened köszi.

A NATO-nak mint szervezetnek vannak szervei. A Katonai Bizottság az egyik. (a katonai...)
Ennek része a tagországok katonai szakértőiből álló munkacsoportok és a Nemzetközi Katonai Törzs.

Na innen visszahívták az ott szolgálatot teljesítő francia katonákat, hazarendelték a szövetség fegyveres erőinek kötelékében állomásozó francia csapatokat, beszüntették az ország területén található NATO (~amerikai) támaszpontok és repülőterek működését.
Mellesleg kirúgták az addig Franciaországban helyet kapó NATO-főparancsnokságot.

De továbbra is vállalták az 5. cikkely értelmében a szövetséges államok kollektív védelmében történő részvételt és maradtak a politikai sz.rrágó bizottságokban.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/03/13/sz...madas-kiemeli-a-fegyverszallitas-kockazatait/
"A Lviv közelében történt rakétatámadások kiemelik a magyar kormány azon korábbi döntésének jelentőségét, amely szerint nem engedi halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén Ukrajna felé – mondta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a Facebookon...
... Szijjártó Péter beszámolt arról is, telefonon beszélt az ideiglenesen Lvivben tartózkodó Íjgyártó Istvánnal, Magyarorzság ukrajnai nagykövetével, aki elmondta, a városában nyugalom van a korábbi légi riadó ellenére.
A miniszter közölte, a magyar nagykövetség továbbra is Lvivben marad annak érdekében, hogy segítséget tudjon nyújtani a bajba kerülő magyaroknak, illetve a magas szintű párbeszéd lehetősége érdekében.
Szijjártó Péter megjegyezte, mostanra kevesebb mint tíz uniós tagország tartja fenn nagykövetségét Ukrajnában.
“TEHÁT AKIK OLY HANGOSAN SZOKTAK ÉRVELNI AMELLETT, HOGY UKRAJNA BARÁTAI, ŐK EGYRE INKÁBB ÉS EGYRE GYORSABBAN ELHAGYTÁK UKRAJNA TERÜLETÉT ÉS NEM TARTOTTÁK FENN A NAGYKÖVETI KÉPVISELETÜKET”– fogalmazott a tárcavezető."
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 408
113
A pontosság kedvéért:

(18+) Agyonlőtték a New York Times egyik újságíróját Kijevben​


Az ukrán Interfax hírügynökség az ukrán rendőrségre hivatkozva azt írja, hogy Kijevben lelőtték a New York Times 51 éves újságíróját, Brent Renaud-t, aki azért tartózkodott a fővárosban, hogy az eseményekről tudósítson.

A hírt a New York Times még nem erősítette meg, de több nyugati lap, köztük a Sky és a Guardian is hitelesnek minősítette az értesüléseket, és átvették a hírt.

A Times megölt újságírója mellett egy másik újságíró megsérült, amikor orosz katonák tüzet nyitottak a tudósítókra. Ezt mi óvatosan kezeljük, nehogy estére kiderüljön az ellenkezője.

(Vadhajtások)
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 593
14 618
113
Tehát ez eddigi infók alapján a véleményem....
Amit vízionáltam a hét elején az megvalósulni látszik...Az-az a kesztyű lekerült, aktívan használják a tüzérséget, és megkezdődtek a csapások a nyugat-ukrán területekre.
Ami eddig kérdéses volt, az a városok felkészültsége. Itt mát látszik hogy a városokban rekedt civileket semmiféle készletezéssel nem készítették az ostromra, a védelembe bevonult katonák ellátmánya üzemanyagból, és fegyverzeti anyagból, lőszerből már most krónikus hiányt mutat.
Mariupol-ban a példastatuálás folyik. Lassan de biztosan őrlik fel a védelmet, masszív tüzérségi támogatással.
Az ukrán sereg teljesen elveszítette a kezdeményező készségét. A még szervezett formában stagnáló csapataikat beragasztotta az állásaikba a tüzérség, és a légierő.
A nyugat ukrán területekre mért csapásokkal gyakorlatilag megbénítják,minimalizálják az oroszok az élőerő és a technika beérkezését, ezáltal is fojtva az ellenállást. A gyülekezési körletekben már megtizedelve azt.
Amit reálisnak látok orosz részről az a biztonsági zóna kitolása , Moszkvától egy 1200-1500km-es távolságra.
A jelenlegi orosz határokhoz viszonyítva el tudom képzelni egy "Novorossia", vagy "Malorosszia" projektet újrázva. Így stabilan ellenőrizni tudják az általuk gondolt biztonsági zónát, illetve ezen területeken lévő ipari és energetikai központok ukrajnáról való leválasztásával Ukrajna mint ipari potenciál gyakorlatilag megszűnik létezni. Marad egy korlátozott nukleáris kapacitás áramtermelésre, de önálló nehéziparral, nem fog rendelkezni, energiahordozókban szegény lesz. Agrár országgá degradálódik, tengeri kijárat nélkül (?). Nem utolsó sorban az új orosz államalkulatok létrehozásával sikerül elválasztania közvetlen határait a NATO-tól. Így védekezve a direkt támadástól.
El fognak kezdődni a népszavazások, és szép lassan leszakadnak majd ezek a régiók ukrajnáról, majd egyesülnek egy orosz mentorálás alatti mini orosz országgá, ami mint egy pajzs lesz oroszország nyugati határa előtt. Egy iparilag erős, nyarsanyagokban, energiahordozókban, saját tengeri kijárattal rendelkező pajzs....Amit éppen lehet majd pimpelni a levedlett technikával is éppen.
Ez a scenárió max 15 napon belül elkezdődhet...Mariupol eleste, és ami utána jön meg fogja rogyasztani az egész ukrán védelmet.
Ugye hol vannak a hadifoglyok? o_O
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 408
113
Oroszország offenzívára csoportosítja át a csapatait
Az orosz hadsereg Szíriából, Szerbiából és Hegyi-Karabahból hoz harcosokat az ukrajnai csapatok feltöltésére - írta a Kijev Independent vasárnap az ukrán vezérkarra hivatkozva.
A lap értesülse szerint az orosz hadsereg offenzívára hangolja a csapatait.

(The Kyiv Independent)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 373
113
A pontosság kedvéért:

(18+) Agyonlőtték a New York Times egyik újságíróját Kijevben​


Az ukrán Interfax hírügynökség az ukrán rendőrségre hivatkozva azt írja, hogy Kijevben lelőtték a New York Times 51 éves újságíróját, Brent Renaud-t, aki azért tartózkodott a fővárosban, hogy az eseményekről tudósítson.

A hírt a New York Times még nem erősítette meg, de több nyugati lap, köztük a Sky és a Guardian is hitelesnek minősítette az értesüléseket, és átvették a hírt.

A Times megölt újságírója mellett egy másik újságíró megsérült, amikor orosz katonák tüzet nyitottak a tudósítókra. Ezt mi óvatosan kezeljük, nehogy estére kiderüljön az ellenkezője.

(Vadhajtások)
NYT az esetről.
FNu1h57WYAo7OU7
 
  • Vicces
Reactions: cirqle

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Tehát ez eddigi infók alapján a véleményem....
Amit vízionáltam a hét elején az megvalósulni látszik...Az-az a kesztyű lekerült, aktívan használják a tüzérséget, és megkezdődtek a csapások a nyugat-ukrán területekre.
Ami eddig kérdéses volt, az a városok felkészültsége. Itt mát látszik hogy a városokban rekedt civileket semmiféle készletezéssel nem készítették az ostromra, a védelembe bevonult katonák ellátmánya üzemanyagból, és fegyverzeti anyagból, lőszerből már most krónikus hiányt mutat.
Mariupol-ban a példastatuálás folyik. Lassan de biztosan őrlik fel a védelmet, masszív tüzérségi támogatással.
Az ukrán sereg teljesen elveszítette a kezdeményező készségét. A még szervezett formában stagnáló csapataikat beragasztotta az állásaikba a tüzérség, és a légierő.
A nyugat ukrán területekre mért csapásokkal gyakorlatilag megbénítják,minimalizálják az oroszok az élőerő és a technika beérkezését, ezáltal is fojtva az ellenállást. A gyülekezési körletekben már megtizedelve azt.
Amit reálisnak látok orosz részről az a biztonsági zóna kitolása , Moszkvától egy 1200-1500km-es távolságra.
A jelenlegi orosz határokhoz viszonyítva el tudom képzelni egy "Novorossia", vagy "Malorosszia" projektet újrázva. Így stabilan ellenőrizni tudják az általuk gondolt biztonsági zónát, illetve ezen területeken lévő ipari és energetikai központok ukrajnáról való leválasztásával Ukrajna mint ipari potenciál gyakorlatilag megszűnik létezni. Marad egy korlátozott nukleáris kapacitás áramtermelésre, de önálló nehéziparral, nem fog rendelkezni, energiahordozókban szegény lesz. Agrár országgá degradálódik, tengeri kijárat nélkül (?). Nem utolsó sorban az új orosz államalkulatok létrehozásával sikerül elválasztania közvetlen határait a NATO-tól. Így védekezve a direkt támadástól.
El fognak kezdődni a népszavazások, és szép lassan leszakadnak majd ezek a régiók ukrajnáról, majd egyesülnek egy orosz mentorálás alatti mini orosz országgá, ami mint egy pajzs lesz oroszország nyugati határa előtt. Egy iparilag erős, nyarsanyagokban, energiahordozókban, saját tengeri kijárattal rendelkező pajzs....Amit éppen lehet majd pimpelni a levedlett technikával is éppen.
Ez a scenárió max 15 napon belül elkezdődhet...Mariupol eleste, és ami utána jön meg fogja rogyasztani az egész ukrán védelmet.
Ugye hol vannak a hadifoglyok? o_O
Reális forgatókönyv lehet ez? Ma mind az ukrán, mind az orosz tárgyalódelegáció tagjai azt nyilatkozták, hogy napokon belül megszülethet a megállapodás, sokat haladtak előre az álláspontok...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 313
55 667
113
Ez nem áll távol tölük,már én is vártam,figyelembe vettem azt is,hogy Sziriában a ruszok és az amerikaik eredményes légicsapást mértek egymás katonai magánvállati munkavállalóikra.Az elsö csapást az oroszok mérték,usanka válaszolt és ennyiben maradtak.Jobb késön mint soha....



Egy másik afrikai országban is kapott 2 tocskát egy kiképzobázis, ahol a fekete vizes kiképzok képezték a helyi, mérsékelt ellenzéket, ott asszem pár fejes is le köszönt a fekete vizesektol.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 593
14 618
113
Reális forgatókönyv lehet ez? Ma mind az ukrán, mind az orosz tárgyalódelegáció tagjai azt nyilatkozták, hogy napokon belül megszülethet a megállapodás, sokat haladtak előre az álláspontok...
Az lenne a legjobb mindenkinek.
Ha az oroszok megkapják a biztonsági garanciáikat ( Ukrajna semleges státusza), egyből okafogyottá válik a háború.
Reméljük a legjobbakat, és azt hogy amit vízionálok nem valósul meg.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Az lenne a legjobb mindenkinek.
Ha az oroszok megkapják a biztonsági garanciáikat ( Ukrajna semleges státusza), egyből okafogyottá válik a háború.
Reméljük a legjobbakat, és azt hogy amit vízionálok nem valósul meg.
Ez így igaz, de az ukránoknak el kell fogadniuk a Krím elvesztését és a két szakadár terület önállóságát is (a korábban áhított autonómia már visszalépés lenne), ebből Putyin nem engedhet...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 893
56 747
113
Tehát ez eddigi infók alapján a véleményem....
Amit vízionáltam a hét elején az megvalósulni látszik...Az-az a kesztyű lekerült, aktívan használják a tüzérséget, és megkezdődtek a csapások a nyugat-ukrán területekre.
Ami eddig kérdéses volt, az a városok felkészültsége. Itt mát látszik hogy a városokban rekedt civileket semmiféle készletezéssel nem készítették az ostromra, a védelembe bevonult katonák ellátmánya üzemanyagból, és fegyverzeti anyagból, lőszerből már most krónikus hiányt mutat.
Mariupol-ban a példastatuálás folyik. Lassan de biztosan őrlik fel a védelmet, masszív tüzérségi támogatással.
Az ukrán sereg teljesen elveszítette a kezdeményező készségét. A még szervezett formában stagnáló csapataikat beragasztotta az állásaikba a tüzérség, és a légierő.
A nyugat ukrán területekre mért csapásokkal gyakorlatilag megbénítják,minimalizálják az oroszok az élőerő és a technika beérkezését, ezáltal is fojtva az ellenállást. A gyülekezési körletekben már megtizedelve azt.
Amit reálisnak látok orosz részről az a biztonsági zóna kitolása , Moszkvától egy 1200-1500km-es távolságra.
A jelenlegi orosz határokhoz viszonyítva el tudom képzelni egy "Novorossia", vagy "Malorosszia" projektet újrázva. Így stabilan ellenőrizni tudják az általuk gondolt biztonsági zónát, illetve ezen területeken lévő ipari és energetikai központok ukrajnáról való leválasztásával Ukrajna mint ipari potenciál gyakorlatilag megszűnik létezni. Marad egy korlátozott nukleáris kapacitás áramtermelésre, de önálló nehéziparral, nem fog rendelkezni, energiahordozókban szegény lesz. Agrár országgá degradálódik, tengeri kijárat nélkül (?). Nem utolsó sorban az új orosz államalkulatok létrehozásával sikerül elválasztania közvetlen határait a NATO-tól. Így védekezve a direkt támadástól.
El fognak kezdődni a népszavazások, és szép lassan leszakadnak majd ezek a régiók ukrajnáról, majd egyesülnek egy orosz mentorálás alatti mini orosz országgá, ami mint egy pajzs lesz oroszország nyugati határa előtt. Egy iparilag erős, nyarsanyagokban, energiahordozókban, saját tengeri kijárattal rendelkező pajzs....Amit éppen lehet majd pimpelni a levedlett technikával is éppen.
Ez a scenárió max 15 napon belül elkezdődhet...Mariupol eleste, és ami utána jön meg fogja rogyasztani az egész ukrán védelmet.
Ugye hol vannak a hadifoglyok? o_O
Számból vetted ki a szót! :)
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 029
2 918
113
Khersonban tüntettek a fasiszta megszállók ellen, a nácik már lövik a tüntetőket.
Rohadt jó hogy ebben a háborúban nácik harcolnak a nácikkal. Ez a szerencse. Mennyivel szarabbul éreznénk magunkat ha oroszok meg ukránok halnának meg. Komolyan ezt a nácizást nem lehetne abbahagyni? Értem hogy a volt Szu területén ez olyan mint nálunk a 14. Században tatározni, de szerintem ez egy magyar fórumon anakronisztikus és megmosolygtató a 21.században…
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Moszkva sosem utasította el Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának lehetőségét, de előre szeretnék tudni, mi lesz majd a napirenden, és hogy milyen eredmény várható – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Interfax hírügynökségnek.

Az orosz szóvivő Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter nyilatkozatára reagált, aki azt állította, hogy Putyin a Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytatott telefonbeszélgetések alkalmával azt mondta, hogy nem ellenzi, hogy találkozzon Zelenszkijjel.

Ennek érdekében dolgoznak küldöttségek, amelyek közül a miénket (Vlagyimir) Megyinszkij (elnöki tanácsadó) vezeti. Még korai lenne az eredményekről beszélni
– tette hozzá a szóvivő.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója vasárnap egy tévényilatkozatban úgy vélekedett, hogy a csúcstalálkozó, ha nem is két-három nap múlva, de már a belátható jövőben megtörténhet, és Kijev mindent megtesz, hogy a lehető leghamarabb létrejöjjön. Már keresik a megfelelő tárgyalási helyszínt. Korábban Zelenszkij Jeruzsálemet említette.

 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and omae

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 313
55 667
113
Moszkva sosem utasította el Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának lehetőségét, de előre szeretnék tudni, mi lesz majd a napirenden, és hogy milyen eredmény várható – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Interfax hírügynökségnek.

Az orosz szóvivő Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter nyilatkozatára reagált, aki azt állította, hogy Putyin a Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytatott telefonbeszélgetések alkalmával azt mondta, hogy nem ellenzi, hogy találkozzon Zelenszkijjel.


– tette hozzá a szóvivő.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója vasárnap egy tévényilatkozatban úgy vélekedett, hogy a csúcstalálkozó, ha nem is két-három nap múlva, de már a belátható jövőben megtörténhet, és Kijev mindent megtesz, hogy a lehető leghamarabb létrejöjjön. Már keresik a megfelelő tárgyalási helyszínt. Korábban Zelenszkij Jeruzsálemet említette.





Szerintem rossz ötlet, Putyinnak nem kellene szóbaállni a fo nackóval.