[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Röd hírek:
Holnap tárgyal a török külügyminiszter Lavrovval.

"Az Orosz Föderáció és Törökország képviselői "órák szinkronizálását" fogják végezni az ukrajnai, a Kaukázuson, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, Közép-Ázsiában és a Fekete-tenger térségében kialakult helyzetről. A feltételezések szerint az orosz külügyminisztérium vezetője tájékoztatni fogja török kollégáit Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének menetéről.

Lavrovnak tájékoztatnia kell a török minisztert arról is, hogy milyen intézkedéseket tesznek a civilek biztonsága érdekében, hogyan zajlanak a humanitárius folyosók létrehozása, valamint a külföldi állampolgárok evakuálásáról is. Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sorolta az Orosz Föderáció és Ukrajna közötti tárgyalások céljait. Szerinte Oroszország megpróbálja elérni Ukrajna demilitarizálását és azt, hogy területéről ne fenyegesse az Orosz Föderációt. Emellett a megbeszélések célja az orosz nyelvre és az orosz kultúrára vonatkozó ukrajnai korlátozások feloldása.


A Rada engedélyezte Ukrajna területeinek „ideiglenesen megszálltnak” nyilvánítását

A Rada engedélyezte Ukrajna területeinek „ideiglenesen megszálltnak” nyilvánítását, és nem ismerte el a népszavazást. Ezenkívül a területek „megszálltként” való elismerése megtiltja a helyi tanácsok képviselői, a vidéki, települési, városi elnökök választását.

Március 15-én Ukrajna Verhovna Rada törvényjavaslatot fogadott el, amely szerint az ország Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsa ezentúl "átmenetileg megszálltnak" nyilváníthatja a Nyezalezsnaja egyes területeit. Olga Szovgirja, a Rada tagja, a Nép Szolgája párt elnökpárti tagja jelentette be ezt távirati csatornáján. - A területek ideiglenesen megszálltként való elismerése a rájuk vonatkozó különleges jogi szabályozás eredménye lesz. Ez tiltja a helyi képviselő-testületi, falusi, települési, városi elnök-, helyhatósági és egyéb választások megtartását. valamint a népszavazások és azok következményeinek Ukrajna részéről történő el nem ismerése, ha azokat a megszállók megtartják – áll az üzenetben. A Nemzetbiztonsági és Honvédelmi Tanács határozatát ugyanakkor – mint a tisztségviselő megjegyezte – csak az országelnöki rendeletben léptetik életbe. Előző nap jelentették, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta az Oroszországgal való együttműködést kriminalizáló törvényt. A törvény 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő. Olekszandr Kornyijenko, az ukrán Verhovna Rada első elnökhelyettese pontosította, hogy két törvényről van szó, amelyeket a Függetlenségi Parlament 2022. március 3-án fogadott el.

 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 196
29 228
113
Még egyszer felteszem a kérdést, mert nem kaptam választ hozzáértőktől... :( Ha Ukrajna sok sok médiát felhasználva önkénteseket kér, akkor miért bánik velük ilyen rosszul? Ez csak a helyi ukrán katonáknak és parancsnokoknak köszönhető, vagy alap hozzáállás vagy mi??? mert a központi média nem ezt tolja. Ezzel nem maguk alatt vágják a fát??? Hisz már tele a net a zsoldosok beszámolóival... nem értem srácok... :(
Mibű?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 313
55 665
113
Dióhéjban amit mond:
-Sok brit és amerikai halt meg a bázis megsemmisülésekor.
-Ukránok "felszerelés nélkül" akarták Kievbe küldeni őket. "Aki kapott felszerelést, azt 10 tárral látták el"
-Erre ő és még sokan azt mondták, hogy akkor köszi itt sem vagyunk, Ukránok: menjetek akkor mielőtt seggbelövünk titeket.
-Ketten mentőautóban bújva mentek a határig (Lengyel), onnan 5 km-re dobták ki őket.
-Humanitáriánus (angolszász) szervezetek juttatták ki őket. Elmondása szerint a katonai cucctól meg kellett szabadulniuk (azt nem mondja hogy ruhát honnan)
-Its a mess (Ez egy káosz).



Nem, azt mondja, hogy 10 skuló volt csak a tárban.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and cinikus

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 300
113
A három àllamfő ( tenor? :rolleyes: ) vonattal utazott Kievbe.
700 német katonát telepitenek Szlovàkiàban egy 2000 fős nato erő részeként.
( Die Welt)
Mar 2000 kell a szlovakoknak? Az elejen meg csak 1000 volt. Lehet 1000 a muszka ellen, 1000 meg ellenunk? :rolleyes:
Na hat ez van amikor csinalsz egy nagy szovit, aztan beveszel boldog boldogtalant, es mehetsz vedeni a segget.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Orosz propagandának tűnik.
könny
XLfXxDY_v74.jpg
Kicsit érdeklődtem a dolog iránt oroszhonban és azt a választ kaptam hogy egyenlőre nincs megerősített info róla, viszont annyi igaz hogy a fickóra komoly átkot helyeztek és amennyiben harci zóna közelében kiszúrják, kerül amibe kerül, de le fogják vadászni... úgy hallottam valósak a nyugati önkéntesek/zsoldosok sirámai is, miszerint golyófogónak vagy csalinak akarják őket felhasználni, amin nem igazán csodálkozom, hiszen helyismeretük nulla, a nyelvet nem beszélik, így aztán sok hasznukat az intenzív harcok során nem veszik...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 300
113
A finn térkép szerint az Odessza/Ogyessza felé közelítő orosz hajók rakétákat lőttek a városra, majd visszafordultak (16:20-as frissítés).
Nem lesz ott partra szallas, csak tuntetnek a hajokkal es lekotik az ukranokat. Tengereszgyalogsag 4 zaszloaljjal, keves ez oda, hiaba tamogat a hajo ha nincs nehez fegyverzet. No meg utanpotlas is kell.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Herszonhoz közel; Csornobaivka falu melletti Vijszk repülőtéren; az ukránok állítása alapján tüzérségi tűzzel (?) támadták az oroszokat.
IMG_20220315_182815_411.jpg


 
W

Wilson

Guest
Kijön egy ilyen videó és fél óra alatt lehet válogatni az állításokból

Orosz tank civil háborús bűn

Orosz tank de a tank nem lő, a civilt ismeretlen tüzérség öli meg

Ukrán katona azt hiszi hogy ukrán tank

stb
Azért írtam csak annyit, hogy Mariupol....:)
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 483
10 798
113
Vajon a cimboraibol,( lengyel, sved stb allampolgarok) melyik hagyta ott a fogat?

FN4KnY6XoAEbWv4
Nem tudom... Igazán ütös csapatnak tünik... Mit gondoltak ezek hogy az Oroszok bunkóval meg parittyával támadnak? A külföldieket ráadásul csak tölteléknek használják az Ukránok. Semmi eszük nincs ezeknek. Az idióta Francia biztosan meg lesz hiva a tvbe ott majd elöadja a kalandjait, imádni fogják
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Már nem azért, de valószínűleg az önkéntesek jelentős hányada nagyon távol áll az elit katonától. A legtöbb jó eséllyel csak fegyverbuzi. Tisztelet a kivételnek persze.
Ami tudható volt eddig erről.
Leszerelt a közel keletet más konfliktus zónákat többször is megjárt személyek jelentkeztek leginkább.
Ha fegyverbuzi is ugye nem a egy hónapos képzés után a fodrász/buszsofőr sorozott srácokról van szó.