[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Ömlenek az információk a neten, hogy Mariupol elesett, van aki sir, van aki boldog, van aki örömködik, hogy az Azovosokat kivégezték.
Igaznak tűnik.
0rosz helyzetértékelés....

Röviden Ukrajnáról. 2022.03.24.

1. Mariupol.
Komoly előrelépés a városban. A szervezett ellenállás gyengül, és a városon belül felgyorsul a támadócsoportok előrenyomulása. A városból származó anyagok azt mutatják, hogy az ellenség súlyos veszteségeket szenved. Egyre gyakoribbak az ellenséges katonák kísérletei arra, hogy valamilyen módon megszökjenek Mariupolból.
Este Kadirov arról számolt be, hogy a Levoberezhny körzetet felszabadították az ellenségtől.

2. Ugledar.
A Novomikhailovka-Konstantinovka vonalon folytatódnak a heves harcok. Velyka Novoselka esetében nem jelentettek előrenyomulást.

3. Marinka.
Kisebb előrelépés a településen, de még mindig van mit tenni. Az ellenség továbbra is nagyon makacsul ellenáll.

4. Avdeevka.
A település külterületén folytatódtak a harcok. Északon Novobakhmutovka és Novoselka-2 térségében zajlottak a harcok.

5.LNR.
Lysychanskban és Severodonetskben nem történt változás. Popasna közelében az LNR hadserege elfoglalta Novoalexandrovka falut. Magában Popasnában folytatódnak a harcok. Rubizhne ágyúzása is folytatódik.

6. Kijev.
Irpin és Bucha közelében folytatódtak a heves harcok. Mindkét fél aktívan harcol a tüzérséggel. A Brovary térségétől északkeletre és keletre is aktív harcok folytak. Csernyihiv közelében nem volt jelentős változás. Ukrán források Szlavuticsért folytatott harcokról számoltak be, de erről kevés információ áll rendelkezésre.

7. Nyikolajev.
A frontvonalon nincsenek nagyobb változások. Valamint a csoportosulásnak az a része, amelyik Krivoj Rogba és Nikopolba ment.

8. Izyum.
A MOD bejelenti, hogy Izyumot elfoglalták. Harkiv kormányzója szerint a város déli részén még mindig van ukrán haderő. Helyszíni források szerint a harcok folytatódnak Kamenkáért, mindkét fél további erőket vonultat fel. Izyum maga is súlyosan megsérült a harcokban.

9. Szlavjanszk-Kramatorsk.
Az agglomeráció katonai létesítményei továbbra is rendszeresen támadják az üzemanyag- és kenőanyagraktárakat, valamint a felszereléseket.

10. Zaporizzsja.
Nincs jelentős változás a frontvonalon. Estefelé világossá vált, hogy Ukrajna megpróbálja visszafoglalni a Gulyaypoltól keletre fekvő településeket, amelyek korábban nem szerepeltek a jelentésekben. Malinovkáért folyik a harc.
A régió fő eseménye a Berdjanszk kikötőjében lévő Szaratov hajón lévő tűz volt (az okot hivatalosan még mindig nem jelentették be - vannak verziók - Tochka-U, Smerch, szabotázs, gondatlanság. A hajó súlyos károkat szenvedett, és a rakpartfal közelében elsüllyedt . A robbanásban egy másik BDC is megsérült, a rajta keletkezett tüzet a kikötőből való elindulás után eloltották. Elég szerencsétlen veszteség.
Érdemes megemlíteni a polgári-katonai közigazgatás tekintélyének megerősítésére irányuló munka intenzívebbé válását a felszabadított zaporizzsjai és herszoni területeken, de természetesen van még tennivaló.

Colonelcassad
 

Loki19

Well-Known Member
2019. március 21.
259
343
63
Egy egész korrekt térképsorozat, a különféle megközelítéseket alkalmazva:

FOnkWsUacAMauEW
FOnmMFmaUAQeiBG
FOnnT0uaAAIr7Tu
FOnoFC1aQAAbkoY
Sorry a megaposztért, ezt nem egészen így terveztem. A twitter-nél csak a címet akartam megadni, de valami nagyon félrement, gyakorolni fogok :)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 196
29 224
113
"a szankciók nemsokat érnek"
no no
Rövid távon igaz lehet.
De nézze meg 2014. óta /lemondott pogoszján emlékszik még rá valaki/ 2020.-ig mennyi pak-fa pak-da armata gép lett átadva?
Mennyi lett betervezve 2020-ig?
És a akkori szankciók nem voltak valami súlyosak.
Csak épp azoktól a szankcióktól lett Oroszország importőrből gabona-exportőr.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Íme, Mariupol mészárosa: ez a tábornok rendelte el a város porrá bombázását​


Mihail Mizincevnek hívják a vérszomjas orosz tábornokot, aki akár háborús bűnökkel is gyanúsíthatnak. A parancsnok felelős a Mariupol elleni véres bombázásért. A 400 ezres város közel kilencven százaléka semmisült meg a tűzparancsa által.​



A cikk alapján maga a Sátán ez a vezérezredes.
Nem kellene még blikk szintjén se lejáratniuk magukat ezzel a nemzetközi büntetőjogosdival.
Hágában a délszláv balhé kapcsán valami 30 + év múlva lettek ítéletek.
Gondoljunk bele hogy nürnbergben vagy tókióban 1966 magasságában ki is mondták volna hogy gőring meg tojo háborús bűnöket követtek el.
Itt tart ma a emberiség.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
"a szankciók nemsokat érnek"
no no
Rövid távon igaz lehet.
De nézze meg 2014. óta /lemondott pogoszján emlékszik még rá valaki/ 2020.-ig mennyi pak-fa pak-da armata gép lett átadva?
Mennyi lett betervezve 2020-ig?
És a akkori szankciók nem voltak valami súlyosak.
Ez igaz! Én arra gondolok hogy a harci morál és elszántságukat így ukrajnában nem törhetik meg.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and theo

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 720
13 988
113
földrajzilag dnr része, tehát eldöntött hogy marad
inkább a mariopultól nyugatra eső rész az érdekes herszonig
hogy az milyen jogcímen marad az oroszoknál

Segítek. Csak, mert. Miért kéne bárkinek is megfelelniük?.. hogy valami számotokra elfogadható magyarázatot próbáljanak adni. Nem értem a felvetést sem, az ő helyzetükben ehhez semmilyen jogcím nem kell.
Erre szerintem nyugati elkényelmesedett közegben van csak szükség (vegyi fegyverek, terrorizmus vádja), ahol a különféle liberális, blm es más megmozdulásoktól "félnek" az egyes politikai irányzatok. Gyakorlatilag a gyengeség jele.
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 428
3 745
113
Iskander rakéta utánpótlás Fehéroroszország....

"Legalább 14 rakétát szállíthattak az Iszkander rakétarendszerhez Recsicsa közelében.

Ma délután az M10-es autópályán Recsicsa (Gomeli terület) felől Gomel felé legalább 14 Iszkander rakéták szállítására szolgáló doboz szállítását észlelték az M10-es autópályán."


Mondjuk nem csak egy teherautót kellett volna letakarni, hanem az összeset... Így most az ukrik több infóval rendelkeznek.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and Wilson

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Valószínűleg nem az Ukránok számára akarják újjáépíteni.....
Most hirtelen az ugrik be mint részben analógia hogy berongyoltak 1945.08. 09 hónapban mandzsúriába meg úgy kb. északkelet kínába.
Kaptak is szerződésileg talán valami kikötő meg város használati jogot.
Lényeg a lényeg ahogy jöttek úgy mentek is.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
jó hát az amerikaiak 2 atombombát dobtak le Japánra,pedig kivárásos taktikával előbb utóbb feladta volna a szigetország is .. csak hát ugye az oroszoknak nem jó a marketingje.
Az a két bomba szólt a szovjetnek is.
Egyik kedvenc anekdótám a témában amikor potsdamban truman a tárgyalások egyik szünetében közli joe bácsival hogy a usa egy új nagy hatású fegyvert fejlesztett ki.
Ezt követőn sir winston alig várta hogy beszélhessen trumannal. Na mi volt?
Semmi.
Semmit nem mondott.
Usa történészek úgy értelmezték hogy joe bácsi nem fogta fel a információ jelentőségét.
Szovjet történészek meg váltig állítják hogy még aznap utasításokat adott ki a "a" bomba kifejlesztésének felgyorsítására.
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 428
3 745
113
Na megtaláltam újra azt a videót a kikötőről, amit délután felraktam aztán töröltek....


A videón egyértelműen kazettás Tochka van, de nekem kicsit gyanús azért, hogy ez nem mai felvétel.
A szubmuníciók tök máshol esnek le, mint ahol a mai tűz volt, meg mintha a fények is tök mások lennének, és mintha nem is ugyanazokat a hajókat látnám kikötve...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Bocsánat ezért a hsz-ért előre is, kicsit érzelgős lesz, de éppen 1 hónapja tört ki a háború.

Első kép a háborúból! Krimi határnál.
Pont egy hónapja, szegcsab tette be a fórumra ezt.
Emlékszem, szerintem 3-an vagy 4-en éreztük, hogy aznap hajnalban támadás lesz és kapartuk a híreket.
Percekkel később élőben, még működő webkamerákon láttuk a háború első eseményeit.

Ismeretlen személy katonai egyenruhában, miután mindenki megszökött a Kalanchak előőrsön


Nem azok miatt, akik akarták a háborút, hanem azok miatt akik, ártatlanul áldozatul estek neki, megérdemelnek 1 pillanatot, amikor megemlékezünk róluk.
Mert sokak, akik aznap nyugodtan hajtották le a fejüket az ágyra, civilek, ma már szétszakított családok, vagy sérültek, halottak lettek.
Nem szeretem az ukránokat, de biztosan van közöttük sok jó ember, aki nem érdemelte ezt és abban is biztos vagyok, hogy az orosz civil és katona halottak között is, van sok jó ember, aki nem érdemelte ezt meg és néha igenis megérdemelnek 1 gondolatot mindenkitől.
Dicsőség a hősöknek!
Dicsőség annak a sok embernek, akik nem fegyvert, hanem kenyeret adnak a menekülőknek!

(és rohadjon meg az összes politikus, meg pénzörült lobbista)

Háborús hírekre vissza...
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Nem kellene még blikk szintjén se lejáratniuk magukat ezzel a nemzetközi büntetőjogosdival.
Hágában a délszláv balhé kapcsán valami 30 + év múlva lettek ítéletek.
Gondoljunk bele hogy nürnbergben vagy tókióban 1966 magasságában ki is mondták volna hogy gőring meg tojo háborús bűnöket követtek el.
Itt tart ma a emberiség.

Értem a gondolatmenetet (időfaktor). Ugyanakkor mindig is a győztes mondta meg azt, hogy ki a háborús bűnös. E tekintetben (sem) változott semmit az emberiség ...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 751
113
Az a két bomba szólt a szovjetnek is.
Egyik kedvenc anekdótám a témában amikor potsdamban truman a tárgyalások egyik szünetében közli joe bácsival hogy a usa egy új nagy hatású fegyvert fejlesztett ki.
Ezt követőn sir winston alig várta hogy beszélhessen trumannal. Na mi volt?
Semmi.
Semmit nem mondott.
Usa történészek úgy értelmezték hogy joe bácsi nem fogta fel a információ jelentőségét.
Szovjet történészek meg váltig állítják hogy még aznap utasításokat adott ki a "a" bomba kifejlesztésének felgyorsítására.
igen nekik (is) szólt meg a világon úgy kb mindenkinek .. szerintem a hiperszonikus fegyverek bevetése (teljesen indokolatlan volt) illetve a lengyel határ melletti Kalibr támadás is egyfajta üzenet volt .. csak most visszafelé.
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
187
1 097
93
W

Wilson

Guest
Úgy gondolod, hogy a 640 milliárd dollárnyi valutatartalékból, amit a szankciók ellenére mégis sikerült létrehozni, nem futotta volna Armatára? A PAK-FA -t már gyártják, de nem volt szükség rá, hogy felpörgessék a gyártást.
Amiből 300 milliárdhoz nem tud hozzájutni mert lefoglalták....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 745
113
0rosz helyzetértékelés....

Röviden Ukrajnáról. 2022.03.24.

1. Mariupol.
Komoly előrelépés a városban. A szervezett ellenállás gyengül, és a városon belül felgyorsul a támadócsoportok előrenyomulása. A városból származó anyagok azt mutatják, hogy az ellenség súlyos veszteségeket szenved. Egyre gyakoribbak az ellenséges katonák kísérletei arra, hogy valamilyen módon megszökjenek Mariupolból.
Este Kadirov arról számolt be, hogy a Levoberezhny körzetet felszabadították az ellenségtől.

2. Ugledar.
A Novomikhailovka-Konstantinovka vonalon folytatódnak a heves harcok. Velyka Novoselka esetében nem jelentettek előrenyomulást.

3. Marinka.
Kisebb előrelépés a településen, de még mindig van mit tenni. Az ellenség továbbra is nagyon makacsul ellenáll.

4. Avdeevka.
A település külterületén folytatódtak a harcok. Északon Novobakhmutovka és Novoselka-2 térségében zajlottak a harcok.

5.LNR.
Lysychanskban és Severodonetskben nem történt változás. Popasna közelében az LNR hadserege elfoglalta Novoalexandrovka falut. Magában Popasnában folytatódnak a harcok. Rubizhne ágyúzása is folytatódik.

6. Kijev.
Irpin és Bucha közelében folytatódtak a heves harcok. Mindkét fél aktívan harcol a tüzérséggel. A Brovary térségétől északkeletre és keletre is aktív harcok folytak. Csernyihiv közelében nem volt jelentős változás. Ukrán források Szlavuticsért folytatott harcokról számoltak be, de erről kevés információ áll rendelkezésre.

7. Nyikolajev.
A frontvonalon nincsenek nagyobb változások. Valamint a csoportosulásnak az a része, amelyik Krivoj Rogba és Nikopolba ment.

8. Izyum.
A MOD bejelenti, hogy Izyumot elfoglalták. Harkiv kormányzója szerint a város déli részén még mindig van ukrán haderő. Helyszíni források szerint a harcok folytatódnak Kamenkáért, mindkét fél további erőket vonultat fel. Izyum maga is súlyosan megsérült a harcokban.

9. Szlavjanszk-Kramatorsk.
Az agglomeráció katonai létesítményei továbbra is rendszeresen támadják az üzemanyag- és kenőanyagraktárakat, valamint a felszereléseket.

10. Zaporizzsja.
Nincs jelentős változás a frontvonalon. Estefelé világossá vált, hogy Ukrajna megpróbálja visszafoglalni a Gulyaypoltól keletre fekvő településeket, amelyek korábban nem szerepeltek a jelentésekben. Malinovkáért folyik a harc.
A régió fő eseménye a Berdjanszk kikötőjében lévő Szaratov hajón lévő tűz volt (az okot hivatalosan még mindig nem jelentették be - vannak verziók - Tochka-U, Smerch, szabotázs, gondatlanság. A hajó súlyos károkat szenvedett, és a rakpartfal közelében elsüllyedt . A robbanásban egy másik BDC is megsérült, a rajta keletkezett tüzet a kikötőből való elindulás után eloltották. Elég szerencsétlen veszteség.
Érdemes megemlíteni a polgári-katonai közigazgatás tekintélyének megerősítésére irányuló munka intenzívebbé válását a felszabadított zaporizzsjai és herszoni területeken, de természetesen van még tennivaló.

Colonelcassad
Mondtam , hogy heggesztettek! :)