[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Úgy gondolod, hogy a 640 milliárd dollárnyi valutatartalékból, amit a szankciók ellenére mégis sikerült létrehozni, nem futotta volna Armatára? A PAK-FA -t már gyártják, de nem volt szükség rá, hogy felpörgessék a gyártást.
"de nem volt szükség rá, hogy felpörgessék a gyártást."
Ez a párbeszéd így mehetne a humor témába.
Itt csak emlékezetből írok 10+ éves történet ez de mintha 2020 körülre valami 250 darabot mondtak be hogy annyi lesz.
Ehhez képest van 12
Fegyverzet?
Pogoszjan bácsi meg valamikor 2014 ben vagy 2015 ben lemondott.
Ő szakember volt a idő e kérdésben őt igazolta.
Nem akart aszisztálni a nagy semmihez.
Nem erre szerződőtt.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

Meduza egy elsősorban orosz nyelven, de angolul is publikáló független oknyomozó portál. 2014-ben, Lettországban élő oroszok indították, máig a balti államban van bejelentve a kiadó székhelye.

Pontosan egy hónapja tart a háború Ukrajnában. A csaták eredményeit összegezve: az orosz tervek meghiúsultak, de az ukrán hadseregnek is van elég gondja....​

Főbb eredmények​

Az orosz hadművelet gyors invázióval indult csaknem tíz irányban, a jelek szerint a legmeghatározóbb célokkal - Ukrajna egész déli részének, Kijev és Donbász elfoglalásával. Úgy tűnik, négy hét alatt mély válságba került. Még a kezdetinél sokkal kisebb ambíciók is egyre kevésbé igazodnak a valósághoz.

Eleinte kiderült, hogy az orosz hadsereg nem tud mindenütt hatékonyan támadni, és az erőfeszítések, az erősítések, a légi támogatás több fontos területen történő összpontosítása nélkül sehol sem tud támadni. Ilyen koncentráció megtörtént: tucatnyi terület közül az orosz parancsnokság két hadműveleti színteret választott, ahol valószínűleg stratégiai sikerre számítottak. Március tizedike óta a fő erőfeszítések Kijev bekerítésére és az ukrán hadsereg fő (létszám szerinti) csoportosítására irányulnak, amely a Donbászban található.

Az ukrán hadsereg fő erőinek és az ország politikai vezetésének likvidálásával fenyegetőzve az orosz vezérkar látszólag az ukrán hatóságokat akarta ha nem is megadásra, de oroszországi kompromisszumra kényszeríteni - ami még mindig elfogadhatatlan Kijev számára-. A Kreml láthatóan abban reménykedett, hogy ez a katonai siker (még ha távol is áll az eredeti tervektől) a háború politikai problémáit is megoldja.

A háború negyedik hetében az orosz hadsereg helyzete ismét romlott. Az ukrán csapatok most nem csak védekezésben állnak, hanem bizonyos irányban magukhoz ragadják a kezdeményezést is. Az azonban még nem világos, hogy van-e ehhez kellő erejük, és képesek lesznek-e hatékony támadóműveleteket végrehajtani az ellenség légi fölényével szemben.

Mi történt mindkét irányban​

Négy hétig hasonló forgatókönyv szerint alakultak az események az orosz offenzíva különböző irányaiban: az első héten több tíz és több száz kilométeres mély áttörések, majd az ukrán csapatok leküzdésének nehézségei az állandó bevetési helyeiken az ország belsejében. , majd - kezdeményezésvesztés

Kijev iránya (északi és nyugati külterület)​

  • Kijevtől északra a háború azzal kezdődött, hogy egy desszant egység leszállt az Antonov repülőtérre. A nemzeti gárda és az ukrán különleges erők ezen a területen állomásozó erőinek ezen orosz erők elleni harca több napig elhúzódott, ami lehetővé tette, hogy az orosz hadsereg fő erői ez irányban több mint száz kilométerre elhaladjanak a fehérorosz határtól. át a csernobili tilalmi zónán, és kapcsolatba lépni az ejtőernyősökkel.
  • Ezután sikertelen támadás következett Kijev felé. Az orosz csapatok nem tudták erőltetni az Irpen folyót: a folyó árterét a gát lerombolása után elöntötte a víz (ki robbantotta fel pontosan, de ez előnyös volt Kijev védőinek, akik megpróbálták megállítani a gátnál az orosz csapatok előrenyomulását. Az orosz hadsereget a számára kedvezőtlen csatákba vonták be: nyugaton (Borodjanka faluban) és északon (Irpen faluban) a csoportosulás szárnyai közötti távolság nem haladta meg a 30 kilométert. Itt lehetetlen volt a Kijev elleni támadáshoz tervezett összes erőt bevetni. Ráadásul a csoport bevetésének teljes területét átlőtte az ukrán tüzérség. A helyzetet bonyolította, hogy a csernobili övezetben kevés az út,
  • Március elején az orosz hadsereg még képes volt déli irányú offenzívát indítani, amely Nyugat felől fedezte Kijevet. A csapatok átkeltek a Kijev-Zsitomir autópályán, ahol heves harcok alakultak ki a Zsitomir felől közeledő ukrán erőkkel (valószínűleg a 61. Jaeger Brigád, a 26. Tüzérdandár és más erők). Az oroszok előrenyomulását megállították.
  • Minél délebbre haladtak az orosz egységek, annál nehezebbé vált a helyzet az ellátásukkal, a szomszéd egységekkel és a parancsnoksággal, valamint a katonaság más ágaival való interakcióban. Az orosz parancsnokok közötti beszélgetések rádiós lehallgatásai szerint Makarov város környékén és a Kijev-Zsitomir autópálya közelében ( a The New York Times tette közzé , hitelességüket nem lehet megerősíteni), a csapatokat megfosztották minden szükséges készletek, beleértve a harckocsikhoz való üzemanyagot; nem volt légi támogatás. A környéken készült fotók és videók alapján az orosz egységek súlyos felszerelési veszteségeket szenvedtek közvetlenül az autópályán és a két oldalán lévő falvakban.
  • A háború negyedik hetében a csapatok helyzete tovább romlott. Először is, a Kijevtől nyugatra előrenyomuló orosz csoport oldalainak biztosítására tett új kísérlet kudarcot vallott. Az orosz csapatok átkeltek az Irpen folyón, elfoglalták Moshchun falut, és megpróbálták befejezni Kijev blokádját északról. Ez lehetővé tenné számukra, hogy megvédjék az egyik oldalt a támadásoktól. A másik oldalon Nemeshaevo falu közelében támadás indult. Mindkét művelet azonban kudarcot vallott. Moshchun és Nemeshaevo elveszett, csakúgy, mint az Irpinen való átkelés.
  • Az ukrán csapatok folytatták ellentámadásukat: elfoglalták Makarovot, ami veszélyt jelentett a Kijev-Zsitomir autópályától délre az egész orosz csoportra. Március 24-ig nem világos, hogy a sikeres ukrán offenzíva egyszeri esemény marad-e, vagy komoly hadműveleti sikerré válik, és visszaszorítja az orosz csapatokat Kijevből.

Kijev iránya (keleti külterület)​

  • Az orosz csapatok Kijev keleti peremén – Brovary közelében, a Boriszpol repülőtéren és a Kijev-Harkov autópálya környékén – kötöttek ki, miután korábban hosszú és nehéz utat jártak be. A csapatok egy része a csernyigovi vidék erdőin keresztül majdnem Kijevig jutott; a regionális központot soha nem foglalták el, a körülötte lévő orosz oszlopokat napi támadások érték.
  • Valószínűleg ezért nem lehetett azonnal nagy erőkkel elérni Kijevet: egy-két harckocsi-osztag kísérlete az ukrán csapatok fontos támaszpontja, Brovary megközelítésére a külterületén lesben álló ukrán erőktől elszenvedett támadások miatt veszteségekkel végződött. Az orosz csapatok csak a Brovarytól tíz kilométerre fekvő Velikaya Dymerka falut foglalták el, ahol beásták magukat.
  • Keleten március tizedikén egy csoport közeledett Kijev külvárosához, amely Szumi közelében háborút indított. Az ukrán csapatok ellenállási pontjaként felszerelt városokat is meg kellett kerülnie; a csoport oszlopai is napi támadásoknak voltak kitéve.
  • Ennek eredményeként a csapatok soha nem érték el a Kijev-Harkov autópályát, valamint a Borispil repülőteret.
  • A háború negyedik hetén az ukrán csapatok itt is ellentámadást indítottak: Velyka Dymerkát megtámadták. A március 24-i támadás eredménye még nem világos.
  • Összességében az orosz offenzíva ilyen irányú folytatása aligha lehetséges, legalábbis addig, amíg komoly erőket nem helyeznek át oda, és nem jön létre utánpótlásuk

Csernyihiv, Harkov és Szumi​

  • Ukrajna északkeleti részén az első hét óta alacsony intenzitású harcok folynak, de nagyon fontosak az egész háború lefolyása szempontjából: Kijevtől keletre vannak utánpótlási útvonalak az orosz csoport számára. Az orosz hadseregnek azonban nincs ereje e kommunikáció teljes biztosítására. Ennek eredményeként a felek egy hatalmas erdős területen lebénító tüzérségi összecsapásokat hajtanak végre, leseket állítanak fel (itt az ukrán csapatok sikeresebbek, mert úgy tűnik, az orosz utánpótlás-konvojok még mindig nem rendelkeznek kellő védelemmel).
  • Általánosságban elmondható, hogy a front ezen szektorában még nem várható jelentős változás.

Harkov régiótól délre és Donbassztól északra​

  • Valószínűleg ezt az irányt választotta az orosz parancsnokság az egyik fő iránynak. Az orosz csapatoknak Izyumban kellett volna átkelniük a Szeverszkij-Donyecen; ugyanakkor Balakleyán keresztül egy másik csoportosulás is továbbjutott. Együtt kellett volna a fő ukrán erők hátába menniük a Donbászban Szlavjanszktól és Kramatorszktól nyugatra. Ezután a jelek szerint a bekerítést tervezték - a Donyeck régióból délről közeledő orosz csapatokkal együtt (a DPR és LPR erőinek támogatásával).
  • Izyum városát nem lehetett útközben bevenni, mert az ottani orosz csapatok ellenállásba ütköztek a városban állomásozó ukrán fegyveres erők légideszant rohamdandárja részéről. A város védelmezői visszaszorultak annak déli részére, a Szeverszkij-Donyecen túlra; a folyón átívelő hidakat felrobbantották.
  • Az orosz csapatok két pontonhidat építettek Izyum közelében, és folytatták támadásukat Barvenkovo és Lozovaya irányába. A Kramatorszk felől közeledő ukrán tartalékok azonban hamarosan megállították. Kamenka község területén heves harcok kezdődtek, amelyek március 24-én folytatódtak.
  • Az, hogy az orosz csapatok nem képesek offenzívát kifejleszteni abban az irányban, amelyet maguk választottak fő iránynak, az általános válság előjele. Az, hogy nem lehetett minden katonai célt egyszerre elérni, könnyen magyarázható az erők túlzott szétszórásával. De a fő irány megállása azt jelezheti, hogy képtelenség kijavítani a tervezési hibákat és koncentrálni az erőket. Egy másik lehetőség a gyógyíthatatlan taktikai problémák, amelyek nem teszik lehetővé a földi offenzíva megszervezését egy makacs ellenség ellen. Ezek lehetnek a felderítéssel kapcsolatos nehézségek, a tüzérség és a repülés célpont-kijelölése, ellátási nehézségek vagy a morál hanyatlása.
Hú de jó leírás. Erősen ajánlott. Semmi sallang.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
"de nem volt szükség rá, hogy felpörgessék a gyártást."
Ez a párbeszéd így mehetne a humor témába.
Itt csak emlékezetből írok 10+ éves történet ez de mintha 2020 körülre valami 250 darabot mondtak be hogy annyi lesz.
Ehhez képest van 12
Fegyverzet?
Pogoszjan bácsi meg valamikor 2014 ben vagy 2015 ben lemondott.
Ő szakember volt a idő e kérdésben őt igazolta.
Nem akart aszisztálni a nagy semmihez.
Nem erre szerződőtt.
A kérdés továbbra is áll, arra nem válaszoltál.
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
W

Wilson

Guest
Miért van olyan érzésem, hogy egy hónap múlva ott sírnak majd a médiában, hogy elfogyott a búza, nincs kenyér az ukrán gyerekeknek.
Annyira nem hülyék....

Agrárpolitikai miniszter: a készletek évekig kitartanak...​


2022. MÁRCIUS 17., CSÜTÖRTÖK, 17:19

Roman Lescsenko agrárpolitikai miniszter elmondta, hogy az élelmiszerellátás helyzete továbbra is ellenőrzés alatt áll, és a kulcsfontosságú készletek évekig kitartanak.

Ezt egy tájékoztatón jelentette be – írja az Ukrinform.
Lescsenko szerint Ukrajnában mára elegendő élelmiszerkészlet alakult ki: búza készletek - két évre, növényi olaj készletek - öt évre, kukorica készletek - 1,5 évre elegendőek.

Megjegyezte: az ukrán kiskereskedelmi láncokat is ellátják társadalmi jelentőségű élelmiszerekkel azokban a régiókban, ahová kiszállítást lehet végezni

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 300
113
Segítek. Csak, mert. Miért kéne bárkinek is megfelelniük?.. hogy valami számotokra elfogadható magyarázatot próbáljanak adni. Nem értem a felvetést sem, az ő helyzetükben ehhez semmilyen jogcím nem kell.
Erre szerintem nyugati elkényelmesedett közegben van csak szükség (vegyi fegyverek, terrorizmus vádja), ahol a különféle liberális, blm es más megmozdulásoktól "félnek" az egyes politikai irányzatok. Gyakorlatilag a gyengeség jele.
ha nem lenne szükség ilyenre, akkor nem létezne lnr/dnr, ugyanúgy annektálva lenne az a rész is mint a krím
egyébként boldogan annektálódnának is, hiszen az jelentené számukra a biztonságot
herszon viszont nem kész még egy népszavazásra, vagy azt lehet hogy durván el kellene csalni
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Jóval a különleges művelet megkezdése előtt volt egy vicc a hálózaton, hogy Amerika harcolni fog Oroszországgal az utolsó ukrán katonáig.

Ezeket a felvételeket nézve megértheti, hogy a viccek ideje lejárt. Ha Zelenszkij nem tér észhez, és úgy dönt, hogy megállítja az ellenállást, akkor az lesz.

Az ország tapasztalata a Bandera elleni küzdelemben óriási. Csak az eszközök és módszerek változtak.

Videó 18+

Halott ukrán katonákat látni, ahogy vannak halott oroszok is. Háború van. Ezen most mit kell nézni és érteni? Ukrajna védi magát, harcolnak még kicsit, ha neked és az oroszoknak nem probléma. ;) Zelenszkij támogatottsága magas az ukrán társadalomban, ahogy az ukrán társadalom meghatározó része is támogatja az ellenállást. Nem fogják megadni magukat. Értem, hogy ez zavar egyeseket, de ez van. Le kell nyelni. Ezek releváns tények. Egyéb probléma van? :)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=44679&lang=hu
"Ukrajna a világ vezetője, Zelenszkij az első számú személyisége lett a háború egy hónapja során – Podoljak
A háború eltelt egy hónapja során Ukrajna megmutatta, hogy nagy és erős nemzet, globális vezető, az elnöke pedig a világ első számú személyisége – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója csütörtökön, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint Podoljak a Telegram-csatornáján közzétett video-nyilatkozatában azt mondta: „az államunk szabadságáért vívott nagy háború első hónapja van mögöttünk. Van-e reményünk? Hisszük, hogy mindenképp győzünk.” Hozzátette, a háború hónapja megmutatta, ki kicsoda. „Vannak, akik a múltban élnek, ez mindig is így volt, és így lesz, s ezen még a háború sem változtathat” – hangsúlyozta.
A tanácsadó arra is emlékeztetett, hogy ma az emberek 95%-a egy másik Ukrajnában él, amelyik megmutatta a világnak, hogy milyen a nagy nemzet. „Ukrajna diktálja ma a politikai és a globális divatot. Ma Ukrajna diktálja a játékszabályokat, és globális vezetővé vált. Ukrajna elnöke az első számú személyiség ebben a világban. Azt gondolom, hogy holnap minden ukrán lesz” – adott hangot meggyőződésének Mihajlo Podoljak."
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 022
14 874
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=44679&lang=hu
"Ukrajna a világ vezetője, Zelenszkij az első számú személyisége lett a háború egy hónapja során – Podoljak
A háború eltelt egy hónapja során Ukrajna megmutatta, hogy nagy és erős nemzet, globális vezető, az elnöke pedig a világ első számú személyisége – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója csütörtökön, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint Podoljak a Telegram-csatornáján közzétett video-nyilatkozatában azt mondta: „az államunk szabadságáért vívott nagy háború első hónapja van mögöttünk. Van-e reményünk? Hisszük, hogy mindenképp győzünk.” Hozzátette, a háború hónapja megmutatta, ki kicsoda. „Vannak, akik a múltban élnek, ez mindig is így volt, és így lesz, s ezen még a háború sem változtathat” – hangsúlyozta.
A tanácsadó arra is emlékeztetett, hogy ma az emberek 95%-a egy másik Ukrajnában él, amelyik megmutatta a világnak, hogy milyen a nagy nemzet. „Ukrajna diktálja ma a politikai és a globális divatot. Ma Ukrajna diktálja a játékszabályokat, és globális vezetővé vált. Ukrajna elnöke az első számú személyiség ebben a világban. Azt gondolom, hogy holnap minden ukrán lesz” – adott hangot meggyőződésének Mihajlo Podoljak."
Őő ha ez ìgy elhangzott a szájából akkor ki a náci??? Nem tudom egyébként elképzelni hogy valamilyen szinten kapcsolata van a való világgal...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Miért van olyan érzésem, hogy egy hónap múlva ott sírnak majd a médiában, hogy elfogyott a búza, nincs kenyér az ukrán gyerekeknek.
Ezt is figyelembe véve
#99 313
Talán tényleg helyesebb lenne a kb. 3 hete érvénybe lépett ottani kormánydöntés betartása ami stratégiai élelmiszerek exportját tiltja.
Mit nyüzsögnek?
Magyarország, Szerbia, Románia a környékbeli minden ország lényegében ugyanezt tette.
Náluk is volt ilyen döntés miért nem tartják be?
Ha náluk marad élelmiszer akkor a nyugatra távozott állampolgáraik is lehet hónapokon belül visszatérnek...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Annyira nem hülyék....

Agrárpolitikai miniszter: a készletek évekig kitartanak...​


2022. MÁRCIUS 17., CSÜTÖRTÖK, 17:19

Roman Lescsenko agrárpolitikai miniszter elmondta, hogy az élelmiszerellátás helyzete továbbra is ellenőrzés alatt áll, és a kulcsfontosságú készletek évekig kitartanak.

Ezt egy tájékoztatón jelentette be – írja az Ukrinform.
Lescsenko szerint Ukrajnában mára elegendő élelmiszerkészlet alakult ki: búza készletek - két évre, növényi olaj készletek - öt évre, kukorica készletek - 1,5 évre elegendőek.

Megjegyezte: az ukrán kiskereskedelmi láncokat is ellátják társadalmi jelentőségű élelmiszerekkel azokban a régiókban, ahová kiszállítást lehet végezni

paul 64-nek is válaszoltam.
Helyesebbnek tartanám ha a néhány hete náluk is meghírdetett export tilalmat tartanák be.
A környéken minden más állam így tett oroszok szlovákok magyarok szerbek románok talán még moldova is.
Okkal.
Talán logisztikailag is kivitelezhetetlen amit akarnak így ez megkönnyíti a helyes "cselekedetet".
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 935
7 812
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=44679&lang=hu
"Ukrajna a világ vezetője, Zelenszkij az első számú személyisége lett a háború egy hónapja során – Podoljak
A háború eltelt egy hónapja során Ukrajna megmutatta, hogy nagy és erős nemzet, globális vezető, az elnöke pedig a világ első számú személyisége – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója csütörtökön, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint Podoljak a Telegram-csatornáján közzétett video-nyilatkozatában azt mondta: „az államunk szabadságáért vívott nagy háború első hónapja van mögöttünk. Van-e reményünk? Hisszük, hogy mindenképp győzünk.” Hozzátette, a háború hónapja megmutatta, ki kicsoda. „Vannak, akik a múltban élnek, ez mindig is így volt, és így lesz, s ezen még a háború sem változtathat” – hangsúlyozta.
A tanácsadó arra is emlékeztetett, hogy ma az emberek 95%-a egy másik Ukrajnában él, amelyik megmutatta a világnak, hogy milyen a nagy nemzet. „Ukrajna diktálja ma a politikai és a globális divatot. Ma Ukrajna diktálja a játékszabályokat, és globális vezetővé vált. Ukrajna elnöke az első számú személyiség ebben a világban. Azt gondolom, hogy holnap minden ukrán lesz” – adott hangot meggyőződésének Mihajlo Podoljak."
Zelenszkij, Ukrajna és a nyugati világ hőse:
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 207
113
Na megtaláltam újra azt a videót a kikötőről, amit délután felraktam aztán töröltek....


Olyan sikeres vagy, hogy ismét megtaláltad. Tippelek, a következő 3 napban még 3 szempontból fogod idézni, és sikeresen t̶ör̶öl̶n̶ni (majd újra) megtalálni.

A veszteségekbe ezúttal megelégszünk, ha csak 4x számolod be, 1-2.000 személyzet és 2-300/2-300 technika darabszámban.

Viszont ezúton osztanám meg olvasóiddal és olvasóinkkal, hogy az oroszok a rendelkezésükre álló Aerosztátokkal(léggömbök/léghajók) sikeresen tudnák blokkolni az ukrán kommunikációt egyszerű --az szükséges hulláhosszok környékére beálltíott-- szélessávú elnyomással, amikor a jóval nagyobb teljesítmánnyel sugározva gyakorlatilag "elvész" az ukrán-USA közötti kommunikáció.

Ezt nagyságrenddel lehet hatékonyabbá tenni, ha irányított sugárzással csak az "érdekes" irányokba történik a zavarás, ezzel az egyszerű módszerek kombinálásával 3-5x kisebb (adó-)teljesít lehet többszörös eredményt elérni.

Ezt ukrán-USA részről csak nagyobb adóteljesítménnyel lehet ellensúlyozni. Ez esetben az ukrán kommunikácoód/vezetési pontok "világítani fognak", könnyű célpont lesznek!!!

Hasonló módon lehet(ne) a SIGINT/ELINT-porszívózó gépeket és a mobil kommunikációs pontokat "elnyomni" nagy magasságban tartósan a nyugati oldalon levegőbe telepített orosz drónokkal!!!

Ezeket a képességeket --infóim szerint-- gyorsan átépített "hidegháborús-maradék" zavarók(-konténerekből/függeszthető repgép-modulok-)ból is át lehet építeni/programozni!!! ...ezres mennyiségben maradtak --szerintem-- az oroszoknak!
Az sem baj, ha az ukránok rakétát indítanak a gombokért megteremtett infó-áramlást blokkoló grep-épek ellen, mert felfedik az ukránok a légvédelmi komplexumaik helyeit.



Kis "szösszenet" az oroszok kihagyott lehetősei közül egyről! Ez egyik oka a jelentős veszteségeiknek!!!
...előttük a hiba kijavítás lehetősége!!!


.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 184
23 518
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=44679&lang=hu
"Ukrajna a világ vezetője, Zelenszkij az első számú személyisége lett a háború egy hónapja során – Podoljak
A háború eltelt egy hónapja során Ukrajna megmutatta, hogy nagy és erős nemzet, globális vezető, az elnöke pedig a világ első számú személyisége – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója csütörtökön, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint Podoljak a Telegram-csatornáján közzétett video-nyilatkozatában azt mondta: „az államunk szabadságáért vívott nagy háború első hónapja van mögöttünk. Van-e reményünk? Hisszük, hogy mindenképp győzünk.” Hozzátette, a háború hónapja megmutatta, ki kicsoda. „Vannak, akik a múltban élnek, ez mindig is így volt, és így lesz, s ezen még a háború sem változtathat” – hangsúlyozta.
A tanácsadó arra is emlékeztetett, hogy ma az emberek 95%-a egy másik Ukrajnában él, amelyik megmutatta a világnak, hogy milyen a nagy nemzet. „Ukrajna diktálja ma a politikai és a globális divatot. Ma Ukrajna diktálja a játékszabályokat, és globális vezetővé vált. Ukrajna elnöke az első számú személyiség ebben a világban. Azt gondolom, hogy holnap minden ukrán lesz” – adott hangot meggyőződésének Mihajlo Podoljak."
Hat ez komoly! A palinak rendesen musor kellene a Comedy Centralon fomusoridoben! :D:D:D
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 893
56 747
113
Annyira nem hülyék....

Agrárpolitikai miniszter: a készletek évekig kitartanak...​


2022. MÁRCIUS 17., CSÜTÖRTÖK, 17:19

Roman Lescsenko agrárpolitikai miniszter elmondta, hogy az élelmiszerellátás helyzete továbbra is ellenőrzés alatt áll, és a kulcsfontosságú készletek évekig kitartanak.

Ezt egy tájékoztatón jelentette be – írja az Ukrinform.
Lescsenko szerint Ukrajnában mára elegendő élelmiszerkészlet alakult ki: búza készletek - két évre, növényi olaj készletek - öt évre, kukorica készletek - 1,5 évre elegendőek.

Megjegyezte: az ukrán kiskereskedelmi láncokat is ellátják társadalmi jelentőségű élelmiszerekkel azokban a régiókban, ahová kiszállítást lehet végezni


Az ötéves növényi olaj azért kicsit avas lehet majd....
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Annyira nem hülyék....

Agrárpolitikai miniszter: a készletek évekig kitartanak...​


2022. MÁRCIUS 17., CSÜTÖRTÖK, 17:19

Roman Lescsenko agrárpolitikai miniszter elmondta, hogy az élelmiszerellátás helyzete továbbra is ellenőrzés alatt áll, és a kulcsfontosságú készletek évekig kitartanak.

Ezt egy tájékoztatón jelentette be – írja az Ukrinform.
Lescsenko szerint Ukrajnában mára elegendő élelmiszerkészlet alakult ki: búza készletek - két évre, növényi olaj készletek - öt évre, kukorica készletek - 1,5 évre elegendőek.

Megjegyezte: az ukrán kiskereskedelmi láncokat is ellátják társadalmi jelentőségű élelmiszerekkel azokban a régiókban, ahová kiszállítást lehet végezni

A próféta szóljon szavaidból, bár én azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Boki írta 2022. március 13.-án, a források megjelölése nélkül. "Ma Ukrajnában az Állami Tartalékban lévő gabonakészletek kritikusan alacsony szinten vannak. Figyelemre méltó, hogy az Állami Tartalék raktárai 1999-2018-ban betakarított gabonát tárolnak, ami jelentősen meghaladja az engedélyezett 2 éves tárolási időt. A penészgomba, az egerek is hozzájárulnak az Állami Tartalék készleteinek pusztulásához."