[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 335
20 776
113
A németek szerint az orosz foglyokat lábon lövő film igaz, Harkov mellett Mala Rohannál történt, szombaton. Ukrán katonák és Azovosok vannak jelen.
FO8uWdvXwAokts_
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
"Stier Gábor biztonságpolitikai szakértő a Moszkvatérblog szerkesztőjével beszéltünk Mariupol városának ostromáról, elfoglalásáról. Kohán Mátyás, a Mandiner külpolitikai újságíróját a NATO csúcsról kérdeztük."
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
A németek szerint az orosz foglyokat lábon lövő film igaz, Harkov mellett Mala Rohannál történt, szombaton. Ukrán katonák és Azovosok vannak jelen.
FO8uWdvXwAokts_
Esélyes, hogy igaz, ahogy az is akkor, hogy Harkivnál történt. Nem csak Azovos van köztük, ahogy annak is van egy "pikantériája", hogy azt írják, oroszul beszélnek benne (némi ukrán beütéssel). Mindegy, ez nyilván akkor bűncselekmény, a felelősöket törvény elé kell állítani. Tovább léphetünk? Én tisztában vagyok vele, hogy jelenleg ez súlyosabb bűncselekmény, mint pl. a városok és lakónegyedek megsemmisítése (szarkazmus), de tovább léphetnénk?
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
A németek szerint az orosz foglyokat lábon lövő film igaz, Harkov mellett Mala Rohannál történt, szombaton. Ukrán katonák és Azovosok vannak jelen.
FO8uWdvXwAokts_
Mondjuk zsoldos is lehetett köztük (talán Wagneres), azt is írják. Azokra hogy vonatkozik a hadijog? Kíváncsiágból kérdem
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 297
113
Nem, nem ilyen ez a popszakma.
Azt látom a videon hogy totális a káosz, nincs vezetés.
Kivégzés az nem ilyen. Katonáéknál pedig egy kémet, akár gyorsított eljárás után kivégzőosztag elé állítanak, ( Amúgy nem mert pont a kémek élnek sokáig, hogy minnél több adatot nyerjenek ki belőlük.) majd agyonlőnek, tiszti felügyelet mellett, dokumentálva.
Ez a nyakonszurkálom, majd szószerint beleverem a szemébe a bajonetett, és megkotrom az agyát, tudomásom szerint semelyik seregben nem elfogadott kivégzési módszer, az ISIS-t kivéve. Habár a végrehajtó a "Fehér ember Szomáliájának katonája" (?) nem csodálkozom.
Itt olyan ember mutatványát látom, akit elkaszálna bármelyik pszichológus már az alkalmasságin.
Ilyen nincs. Ez Olyan minősített eset amiért a delikvens minimum tényleges életfogytot kap.
A magát megadó félnek az elbánását pedig rögzítik bizonyos konvenciók. Nem arról van szó hogy kirúgják az ember egy két fogát....az a megadással jár.....akár a lába is eltörhet, na bumm. De el kell tudni számolni az emberekkel.
Itt amit látunk arra a megboldogult ISIS, és egyéb afrikai szélsőségesek csak csettintenének.
Ne felejtsd el hogy Zelenszkij mindenkit kiengedett a bortonokbol aki harcolni (fegyvert szerezni es szabadulni) akart.

Tovabba pl az a kopasz rendorfonok naci 2014 elott pszichiatriai kezelesre jart, azota meg az uj vilagban rendorfonok lett.

Ezekhez a zaszloaljakhoz szerintem mindenkit bevesznek, ha tetszik neki a horogkereszt mar mehfelelt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 297
113
"
Mit jelent Putyin döntése, hogy az orosz olaj- és gázeladások során rubelre cseréli a dollárt?
Az EU naponta vásárol Oroszországtól olajat és gázt 660 millió dollár értékben. Tehát alapvetően az EU minden nap 660 millió dollárt fizet olajért és gázért.
Oroszország döntése, hogy a dollárt rubellel helyettesíti azt jelenti, hogy az Európai Unió ezt a hatalmas értékű dollár tartozást rubelben fizesse ki.
Jelenleg egy dollár ára kb 100 rubel. Ezek szerint az Európai Uniónak most napi 66 milliárd rubelt kell megtakarítania olajra és gázra.
Hogyan tud naponta megtakarítani egy ilyen hatalmas összeget?
Az EU kénytelen lesz dollárért vagy euróért megvenni a rubelt! És honnan lehet megvenni?
Oroszországon kívül egyetlen más országnak sincs ilyen nagy mennyiségű orosz rubelje.
Ezért a dollárral vagy euróval szembeni rubelt kell majd vásárolnia az Orosz Központi Banktól (OKB) és ezzel Oroszország növeli kemény valuta tartalékait.
Oroszországnak újabb döntés van a kezében, ha felhasználja, csődbe viszi az EU-t.
Az OKB nem hajlandó eladni a rubelt dollárért és euróért, aranyat kér a rubelért.
És itt jön a kanyar, ahol vissza fog ütni az embargós politika.
Az arany grammonkénti ára 60 dollár, azaz 6000 rubel, ami azt jelenti, hogy egyszerű számítással napi 11 tonna arany megtakarítására lesz szüksége az Európai Uniónak, hogy napi 66 milliárd rubelt vásároljon azért, hogy megvegye napi energia szükségleteit az oroszoktól.
Csillagászati számok. Azt jelentik, hogy ha Oroszország meghozza ezt a döntést, akkor rövid idő alatt felszívja az európai központi bankok aranytartalékait és halmozza fel az OKB vagyonát.
Az orosz fizetőeszköz iránti kereslet elkerülhetetlenül jelentősen megnövekedett keresletet fog eredményezni a rubel iránt. Ezért a rubel, mint új világ-valuta új meghatározó aktorrá válik, amely a dollár és az euró helyett a világpiacok jelentős részét érinti!
Oroszország ellen vívott gazdasági háború fegyverré vált Oroszország kezében ellenük és erősebbé, mint az atomfegyverek...
Egy új világ alakul ki. (R.I.)"
Akkor pedig hamargyorsan szuksege lesz jopar orszagnak az Usaban rs Londonban tarolt aranyara.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 372
113
Orosz videók alapján a mariupoli helyzet az ukránoknak kedvező esetben így néz ki nagyjából, Azovstalnál még nem nyomultak annyit amennyit sok térkép jelez, Kadyrov ma 2 nap bombázást és 3-4 nap harcot jósolt

10km hosszú 1-3 km széles terület felfelé kerekítve

shorturl.at/nsQRX

gTIHEUS.png
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 297
113
Utánanéztem mert érdekelt ,de az a helyzet, hogy jelenleg egyáltalán nincs sok LNG szállítóhajója Oroszországnak, még csak most kezdték ezek építését most építik azt a 15 db amelyek alkalmasak lesznek Oroszország északi vizein történő LNG szállításra...
Az EU-t nem valami 12 hajoval tervezi ellatni az Usa? Mar amikor nem Kina fele tartanak eppen.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 297
113
Ukrán kamu gyárak szeretnek az oroszok nevében írni:

Csak hát az orosz helyesírás nem az erősségük. :)

S7zbN2_3tOE.jpg
Gondoltam, Anonimus meg Bellingcat... eddig csak fake hireket terjesztettek 99%-ban miota ismerem oket. Pedig az mar van vagy 10 eve...
Mar csak a Sziriai emberi jogok londoni egy fos alakulata hianyzik, igaz ok mar 2x mondtak valosat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 297
113
Tudtommal az oroszok kijelentették, hogy nem fognak pénzt nyomtatni, és ha a G7 nem fog rubelert orosz gázt venni és az oroszok ragaszkodnak a rubelben történő elszámolásra.....
Arról nem is beszélve, hogy a rubelben történő elszámolás szerződésszegésnek minősül a hosszútávú orosz gázszállítások esetében is....Magyarul ha úgy döntenek akkor minden költség és retorzió nélkül felmondhatják ezeket a szerződéseket az oroszokkal...
Nyilvan az uj ugyletekrol lehet szo, nem a hosszutavu szerzodesekkel.