[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://podiji.karpat.in.ua/?p=79386&lang=hu
"Oroszoknak dolgozó ügynököt tartóztattak le Lembergben
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai letartóztattak egy ügynököt Lembergben, aki az oroszoknak dolgozott.
A hírt Makszim Kozickij, a megyei katonai adminisztráció vezetője közölte.
Az információk szerint a férfi korábban a donbászi megszállt területen lakott, majd Nyugat-Ukrajnába költözött, hogy fontos információkat gyűjtsön az ellenségnek.
Makszim Kozickij arra kér mindenkit, hogy aki gyanús személyekre figyel fel a megye területén, azonnal hívja az SZBU forróvonalát..."
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 181
36 845
113

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 590
14 591
113
Nekem továbbra is fura, hogy ahol eddig minden szart felettek kamerás mobillal, erről az állatságról nincs. Nagyon remélem, hogy kiderül az igazság - legyen az terhelő akármelyik oldanak.

Továbbra is kételkedem, hogy úgy történt, ahogy mondják - mert itt mindkét oldal hazudik, mint a vízfolyás.

A ki lőtt kérdést nehéz lesz bizonyítani, mert a fegyverek is hasonlóak, a tanúk meg simán hazudhatnak bármelyik oldalnak, a szakértő is lehet részrehajló akármelyik oldalnak.

Ja, már wikis oldala is van.

Délelőtt csattanás volt előttünk a kereszteződésben. 6 tanú, 4 féle módon mondták el.
Senki nem lőtt ott le senkit.
Színház.
Vagy mondjon nekem valaki egy háborút ahol a halottakat nem kezdik ki az éhes állatok néhány órán belül, ugye itt is voltak már megrágott testek.
Naszóval ennyit az állítólagos mészárlásokról, egy olyan környezetben ahol több ezer éhes kutya mászkál, fagyponthoz közeli hőmérsékleten.
 
W

Wilson

Guest
Nemnem, harcolnak állítólag, de nem láttam még egyet sem.

Melyiket keresed? A eredeti "alap" Oplotból jó ha 10 db rendszeresített az ukrán hadsereg.....

Oplot-M verziójából Ukrajnában 2 db volt volt az egyik egy amerikai ügyfél számára készült az le is szállítottak múlt év októberében a megrendelőnek, maradt 1 db ami az ukrán hadsereg kötelékében van állítólag ...
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 758
113

Ez a hónap dönt a világpolitikáról a következő 30 évre​

bridgehead2.jpg


Amit nézel, sokkal fontosabb, mint bármi, amit a CNN -n láthattál .

A fenti képen és az alábbi videón orosz járművek láthatók, amint az elmúlt szombaton vagy annak környékén átkeltek egy ideiglenes hídon a Szeverszkij-Donyec felett Iziumtól délkeletre. A távoli szép erdő alapján ez a Sinichino-tól kelet-délkeletre eső terület lehet. A híd környékén kéthetes harcok és ukrán tüzérségi bombázások zajlottak, amelyekben többek között meghalt az orosz nyugati katonai körzet mérnöki osztályának helyettese is. De a videó forgatása óta a hídfő olyan nagy, hogy nyilvánvalóan nincs szükség őrökre, védelmi állásokra vagy légvédelemre a híd látótávolságán belül.

https://thedreizinreport.com/2022/03/31/this-month-will-decide-world-politics-for-next-30-years/
Ez is nagyon jo, egy csomo uj informacio van benn a haboruval kapcsolatban pedig kb egy hetes.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 221
67 758
113
Részlet a

Olyan volt, mint egy film”: a visszakapott Bucha az orosz invázió erőszakos cselekedeteit meséli el....​

című The Guardian cikkből....


"Szevcsenko édesanyja, Jevdokia, aki megrémült a küszöbén zajló harcoktól, leköltözött a háztömb mindössze 20 négyzetméteres, nyirkos, hideg pincéjébe, amelyet csak gyertyák világítottak meg, és csatlakozott nyolc másik családhoz, köztük egy hároméves gyerekhez és egy 86 éveshez. - éves nő.

Jevdokia a következő 13 napon és éjszakán át ott maradt, csak egy vödör szolgált vécéként. Az idősebb nő – mondta Schevchenko – még mindig a pincében lehet. „Megölelt egy ikont. Egész idő alatt, amíg ott volt, átölelte az ikont.

Az ötödik napon megszűnt a város gázellátása. „Az emberek megértették, hogy vizet kell valahogy forralni, vagy levest kell főzni, vagy valami ilyesmit, és az épület bejáratához egyfajta főzőhelyet alakítottunk ki. Csak egy tábortűz volt, két téglával az oldalán.”

A tűz melletti beszélgetések tele voltak a legutóbbi halottakról szóló beszédekkel.

„A holttestek csak hevertek az utcákon, nem engedték, hogy elmozdítsuk őket” – mondta Schevchenko. Elmesélt egy gyilkosságot, amelyet független módon nem lehetett ellenőrizni. „Volt egy nagypapa, a feleségével sétált, át akartak menni az utcán, megállították őket néhány orosz. Tudod milyenek ezek az öregek, csak szeretnek visszabeszélni, meg ilyesmi. Így hát csak lelőtték, és a nőnek azt mondták: "Te csak sétálj." A férjéhez rohant, sírni kezdett, mire azt mondták: "Ha mellé akarsz feküdni, téged is lelőhetünk." Azt mondta nekik, hogy el kell vinnie a holttestet, de azt mondták: "Nem, csak sétálj." És tovább sétált, sírt és sétált. Egy McDonald's mellett történt, 30-40 méterre az otthonomtól.”

Egy nő nyílt tűzön főz egy bérház előtt, amelyben a lakók szerint több mint egy hónapja nincs gáz, víz, villany és fűtés.

Egy nő nyílt tűzön főz egy bérház előtt, amelyben a lakók elmondása szerint több mint egy hónapja nincs gáz, víz, villany és fűtés. Fénykép: Vadim Ghirdă/AP

A nő kétségbeesetten odament Jevdokiához és másokhoz, akik a közelben álltak, nehezen kaptak levegőt, és elmesélték a történetét, kétségbeesetten igyekezet visszaszerezni férje holttestét.

„Az az idős férfi agresszíven mondott valamit egy katonának, agyonlőtték, a nőt pedig távozásra utasították” – mondta Jevdokia. – Nem tudom a nevüket, de látnám őket a városban egy boltban, a piacon, tudod, ismerős arcok. Amikor lelőtték, kint voltam, hallottam a lövéseket. Kimentem a pincéből levegőzni

Március 9-én Schevchenko tudta, hogy ki kell szállniuk – de úgy tűnt, csapdába estek.

„Elkezdtem elemezni a szökés minden lehetséges módját, de örülök, hogy akkor nem próbálkoztam. Mert mások, akik bátrabbak voltak nálam, elmenekültek és lelőtték őket. Némelyikük sebesülten tért vissza, de voltak, akik örökre az autójukban maradtak, holtan.

Másnap az oroszok megállapodtak abban, hogy humanitárius folyosót hoznak létre a civilek evakuálására. Evakuálas lesz – de az oroszok azt mondták, hogy csak nőknek és gyerekeknek engedik meg a távozást.

„De voltak szomszédaink egy emelettel lejjebb, és ott volt egy férfi, és hallottam, hogy sikerült kijutnia, ezért azt gondoltam, ha sikerült neki, akkor nekem miért ne? Így március 11-én reggel 6 órakor felkeltem, és feltöltöttem a telefonomat. Találtam egy helyet, ahol tölthetem. Csak egy kicsit, de 6-7%. Aztán lerohantam a pincébe, hogy felvegyem a mamát. Tisztán emlékszem, hogy 8 óra 45 perc volt, beszaladtam és kiabáltam: "Anya, menekülünk", és abban a pillanatban lövöldözés volt."

Anyja első gondolata a család kedvence volt. Azt mondta: Megkaptad Maryt? Azt mondtam: "Igen, a kabátomban van." Kicsi bolyhos kutya, mindössze 4 kiló. Így hát rohantunk a városházára a zöld folyosóra. De a városházán csak nőket és gyerekeket engedtek át, ezért úgy döntöttünk, hogy anya egy zöld folyosón megy, én pedig csatlakozom a többi férfihoz, és elmegyünk Romanivkáig, ami kb 12 km-re van Buchától, de át kell menni. a folyó és a tőzeglápok, és mínusz 9 fok volt kint aznap”.

Délelőtt 10 órakor Schevchenko sétálni kezdett, nem az utakon, hanem a mezőkön, körülbelül 20 másik férfival. Golyók kezdtek el zúgni mellettük. Néhányan összeestek meghaltak vagy megsebesültek. Mások, köztük Schevchenko, futottak, és megpróbáltak elbújni a feltételezett mesterlövészek elől.

„Még a sebesülteken sem tudtunk segíteni, mert ha valaki közel kerül valakihez, aki elesett, azt is lelőhetik. Egyre kevesebben voltunk. Állandóan hátra és oldalra néztem. Nem törődtünk egymással és nem figyeltünk egymásra. Csak néhány állati ösztön kerített hatalmába. Úgy éreztem magam, mintha egy koncentrációs táborból szöktem volna meg.”

Az útvonal Irpinen keresztül vezetett, egy másik városon, ahol az oroszok kivonulása óta állítólagos atrocitásokat jegyeztek fel. Schevchenko a város központi temetőjébe, az ott lévő erdőn át a város központi temetőjébe ment, majd Sztojanka falu felé fordult, és Romanivkába ment.

Egy idős nő megölel egy ukrán katonát Buchában

Egy idős nő megölel egy ukrán katonát Buchában. Fotó: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images

„Irpin polgármestere azt mondta a minap, hogy 17 holttestet gyűjtöttek össze” – mondta Schevcsenko. „Nem mondhatom, hogy csak 17-en voltak. Sokkal többen voltak. Sokan csak ültek az autójukban. Sokan a járdákon hevertek, sok volt belőlük tankok által összenyomva. Mint azok az állatbőr szőnyegek, és a szag elviselhetetlen volt. Körülbelül 10 napig feküdtek így.

Szevcsenko hét órán keresztül futott, sétált és bujkált, abban a reményben, hogy viszonylagos biztonságba kerül. „Aztán megláttuk a katonáinkat. Tudták, hogy menekültek vagyunk, csak azt kérték, mutassuk meg nekik az útlevelünket, és megmutatták az utat. Buszok vártak ránk.”

Ma már fogalma sincs, hogy az útnak induló mintegy 20 férfi közül hányan jutottak el. „Tudod, nem csak, hogy nem néztem, elfelejtettem lélegezni. Szó szerint elfelejtettem, hogy az orrodon keresztül tudsz lélegezni. A számon keresztül lélegeztem, a szívem kiugrott a mellkasomból. A kabátomban lévő kutyám ideges volt és feszült.”

Busszal elvitték Kijev főpályaudvarára, ahol újra találkozott édesanyjával.

„Tudod, amikor biztonságba kerültem, és eltelt egy kis idő, úgy éreztem, ez csak egy tréfa” – mondta Schevchenko. „Egyszerűen nem lehet 15 km-re, és csendes. Úgy éreztem magam, mint a [The] Matrix című filmben. Mintha valaki a hajamnál fogva rántott volna, és ebbe a Mátrixba dobott volna 16 napig, és figyelte, hogyan viselkedem. Később pedig megsajnáltak, kirángattak onnan a békés világba, megveregették a fejem és azt mondták: 'Jó, túlélted.'”

Az a baj a Guardiannal hogy nem teljesen hiteles. Tobbszor csinaltak mar az evek alatt fake anyagot a Kozel Keleten.
 
W

Wilson

Guest

Browning és MG géppuskák szállítmánya érkezett Ukrajnába Olaszországból.....​


Egyre több ukrán katona vesz részt intenzív tanfolyamon a Browning M2 és MG 42/59 géppuskák használatával kapcsolatban.

Erről a katonaság számolt be.

A géppuskákat annak részeként szállítják, hogy Olaszország csatlakozott azon uniós országok listájához, amelyek fegyvert szállítanak Ukrajnában.

FPb7dlk-XEAs-Ejq-C-768x576.jpg

My-Collages-18-768x432.jpg

FPb7e-PRXMAQe81-D-768x576.jpg


 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
https://podiji.karpat.in.ua/?p=79399&lang=hu
"11 polgármestert tartanak fogságban az oroszok
Az oroszok jelenleg 11 polgármestert tartanak fogságban. A hírt Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes közölte.
A polgármesterek Kijev, Herszon, Harkiv, Zaporizsja, Mikolajiv és Doneck megyek lakosok. Az eltűntekről értesítik a Vöröskeresztet, az ENSZ-t, több nemzetközi szervezetet annak érdekében, hogy nyújtsanak segítséget azok kiszabadításában.
Kiderült továbbá, hogy április 2-án kivégezték Motizsin település elöljáróját, Oljha Szuhenkot."
Ezt már nehezebb lesz az ukránokra fogni.
 

studiocs

Active Member
2022. március 1.
34
150
33
Idézet:
"ZELENSZKIJ MÉG 10-SZER UTAZOTT GENFBE, MAJD MIUTÁN KOLOMOJSZKIJ IZRAELBE KÖLTÖZÖTT, ZELENSZKIJ HÁROMSZOR REPÜLT TEL-AVIVBA 2018 OKTÓBERE ÉS DECEMBERE KÖZÖTT."

Porosenkó is kettős állampolgár volt, ugye az ukrán választáson lehetett két opcióból vélasztani, de láthatóan ugyanonnan mozgatják a szálakat.
Már csak az a kérdés, hogy az USA irányítja Izraelt vagy fordítva.

Zelenszky:
https://vinnews.com/2022/02/24/ukra...i-three-of-my-great-uncles-died-in-holocaust/

A cim: Hogy lehetnék én náci, mikor három nagybátyám halt meg a holokausztban?

Hát igen, hogy is. Pl. hogy hagyja eszkalálódni a helyzetet és minélt tödd orosz hal meg (mindkét oldalon) annál jobban nevet, amikor a kokót felszívja. (https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2022/03/zelensky-on-cocaine.mp4?_=2) Nekem már a politikai kommunikációja se tetszik, láthatóan nem egy nagy formátumú politikus.

A náci dolog meg messzire vezet, hogy a II. VH-ban mi miért tötrént. PL. akkor is születt egy állam…
… és most?
A szimbólum ami felkerült az ukrán zászlóra kazár eredetű:
https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Ukraine

Elnézést, talán offtopiknak tűnik, de erősen kapcsolódik a korábbi posztomhoz.
Ahogy mondják, az ördög a részletekben rejlik:

Még az ukrán elnök is megjelent a 64. Grammy-gálán​

https://index.hu/kultur/zene/2022/0...nszkij-las-vegas-olivia-rodgrigo-jon-bastite/

A kis beszéde:

Még a Grammy-n is futtatják zelenszkt…, …egyszerűen mi ez, ha nem annak a tiszta jele, hogy nagyon erős szállakkal van bekötve a "hősünk" az US mostani "elitjének" köreibe?

+1 jel ami megerősíti a véleményem: ez egy proxi war, itt az USA vs. RUSSIA (vagy NATO vs Keleti blokk: RU+CH+…).
Még pontosabban: sajnos ez a WWIII. és csak remélhetjük, hogy nem eszkalálódik.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 080
24 413
113
Moszkva az ENSZ BT összehívását kérte a Bucsában történtek megvitatása miatt

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) összehívását indítványozta hétfőre az ukrajnai Bucsában történt vérengzés megvitatása miatt.

Az orosz kormány ukrán szélsőségesek provokációjának minősítette a történteket, míg Kijev az orosz csapatokat vádolja ártatlan civilek lemészárlásával. Ukrán hivatalos közlések szerint a településen tömegsírra is bukkantak, amelyben 280 férfi holttestét találták meg.

Oroszország az ENSZ BT összehívását kérte az ukrán szélsőségesek Bucsában elkövetett arcátlan provokációjának tükrében” – közölte Dmitrij Polanszki, Oroszország ENSZ-nagykövetének első helyettese Telegram-oldalán vasárnap este.

Totál felesleges volt kérni,úgy is őket fogják érte okolni,akkor meg minek ? Pont úgy fognak járni mint a maláj géppel kapcsolatban,ahol mind a két félnek kb azonos értékű bizonyítékai voltak,és ugyan úgy tagadták a lelövést,mégis az oroszokat vádolták meg,Bucha is a nyakukba lesz varrva ha ők voltak ha nem ők voltak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 594
47 899
113
Szlovákia szükség esetén inkább vállalja a Moszkva által támasztott fizetési feltételeket, és rubelben egyenlíti ki az orosz gázimportot, mintsem ártson saját gazdaságának – jelentette ki vasárnap Richard Sulík szlovák kormányfőhelyettes és gazdasági miniszter.
„Nem szabad, hogy elzárják a gázt. Ezért azt mondom: ha a feltétel az, hogy rubelben fizessünk, akkor rubelben fogunk fizetni, még akkor is, ha egyeseknek ez túl gyakorlatias álláspontnak tűnik” – mondta Richard Sulík a szlovák közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában.