[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
Nagyon össze kavarodtál. Az embargóról nem a BASF dönt. Ők profitot néznek. Rövidtávon. A német gazdaság erős és hatékony. Túl fogják élni, nem kell minden orosz álhírt benyalni.
A gáz már amúgy is drága, ennek önmagában is van kereslet csökkentő hatása.
A nélkülözhető közösségi fogyasztás a kozhivatalok, luxus és sport létesítmények fogyasztását jelenti, de ezt gondolom tudtad.
A lényeg, hogy a ruszki beleszart a ventillátorba. Ennek nyilván lesz következménye, csak megy az orosz agitpropot, hogy az orosz gáz nem váltható ki.
De. Kiváltható.
De már az is elég üzenet, ha csökkentjük. Putyin ettől retteg, emiatt megy ott a hiszti.
Ha ettől fél, ezt kell meglépni.
Ezért fontos, hogy 36 %-ban függünk csak!
Ha csak18 %-al csökkentjük a behozatalt, neki az 35 % bevételkiesés.
A kérdés: ki bírja tovább levegő (gáz) nélkül?
36% szerinted EU 40%-ot kommunikál majd az elszámolásnál meg kiderül 50-60% na az USA örülni fog.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 565
113
Putyin hozta a döntést, ő támadott.
Az USA beleugat mindenbe, de ebben a németeket nem tudta meggyőzni.

Az USA bárhonnan képes lenne az oroszokat fenyegetni. A baltikumból, bárhonnan. Mindeki tudja, hogy soha nem támadná meg a stratégiai atomfegyverekkel (is) rendelkező Oroszt.

Minden más csak magyarázkodás, Putyin mentegetése.
Senki nem fenyegeti ezen a bolygón Oroszországot.
Az igaz, hogy gazdasági ereje, szerepe csökken. De ezen nem segít ez a háború. Akkor sem ha zselét buktatta volna.
Emiatt is meglepetés, hogy most akar háborúzni.
A hadsereg támadott. Amint mondtam, ez nem a középkor a királlyal a csatatéren.
A németek 80 éve meg vannak szállva, őket elég könnyű bármiről is meggyőzni, ha meg nem sikerűl, akkor jön a szabotázs, lásd a mostani helyzet.
Az hogy képes lenne máshonnan is fenyegetni, az nem azt jelenti, hogy közömbösek az oroszok abból a szempontból, hogy legyen-e még 1000 km közös határ a NATO-val és helybe telepítve fegyverek meg rakétavédelem vagy sem.
A fenyegetés meg nagyon is valós, mert ha egyszer valakinek eszébe jut, hogy lehet egy atomháború megnyerhető, mert az oroszokat eléggé körbezárták, akkor lehet ha megpróbálja. Ahoz képest meg a mostani egy kerti tábortűz lenne, uh sokkal kisebb az ára az oroszoknak is, meg nekünk, mintha elkezdenének repkedni az atomfegyverek. Háborúzni meg nem akartak, de ahogy írtam, elfogyott körülöttük a levegő, uh lépni kellett.
 
W

Wilson

Guest
annyiban igaza van a kollégának, hogy ennyiből és ilyen körítéssel a néhai rotten.com-ot is idézhetnéd, annak is legalább ennyi köze lenne az ukrán háború katonai részéhez
Elősször nézd már meg légy szíves mennyi hírt elemzést fordítást hozok ide is, másrészt egy fénykép sokszor többet mond ezer szónál, ha valakinek nem tetszik lapozzon/görgessen túl rajta , és ne nyavajogjon, hogy ez a fénykép neki nem mond semmit , neki lehet nem mond semmit másnak viszont igen.....
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 901
11 367
113
Ups....

A BuzzFeed News tudósítója, Christopher Miller felhívta a figyelmet arra a videóra, amelyet Denis Pushilin, a magát DPR-nek nevező szervezet vezetője április 3-án tett közzé a Telegram csatornáján.

A videó a "Különösen jeles" kitüntetésről szól a "Donbassz felszabadítására irányuló művelet során". A 35. másodpercben Pushilin megjutalmazza azt a harcost, akinek az ujjára koponyát és keresztezett csontokat varrtak, ami az SS-csapatok "Holt fej" ("Totenkopf") szimbólumára emlékeztet. Ezt a szimbólumot Oroszországban náci kelléknek tekintik , és adminisztratív büntetést szabtak ki demonstrációjáért.

A harcos ujján egy csík is található három átlapolt háromszög formájában. Ez a skandináv "Valknut" szimbólum, most ezt használják , beleértve a szélsőjobbot is az Egyesült Államokban .

A Mediazona szerint a harcos neve Roman Vorobjov, a DPR „Somalia” csapatai zászlóalj rohamosztagának parancsnoka. Pushilin átadta Vorobjovnak a „George Cross” II fokozatot.


Wilson, ne kommentald mar legyszives a hireidet, vagy ha igen, akkor ugyanugy mindket oldalt. Nem emlekszem, hogy ugyanigy felhaborodtal volna, amikor Zoldecske a Mariupolt vedo Azovosokat tuntette ki, pedig azok is nacik. Mindket oldalon akad mindenbol, halottbol, kilott/elhagyott technikabol, lepottyant legitechnikabol ugyanugy. Ne sullyedj le legyszives ulippo szintjere.

Koszonom.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 125
113
Miért szerinted az orosz laborokat ki ellenőrzi transzparensen? Ráadásul egy másik országban biofegyverek fejleszteni teljesen szükségtelen kockázatot jelent......



Akkor mi a fszt keres 40 amcsi biolabor 8000km-re amerikától,pont az Orosz képében?
Mi a fszt hazudoztak akkor a kedves amcsi szóvivők,hogy kongresszusi meghallgatás lett bellőle,ahol nuland kisasszony makogott mint a fsz?
Ne told már fullba,lécci.
Biztos édesítőszereket fejlesztenek off shore több 100 laborban a burger King nekik,nem?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
A tweet felirat fordítottam le....Nem volt benne szó gyerekekről.....
Azt irtad gyerekotthon vagy micsoda. Gondoltam gyerekotthonban fokent gyerekek vannak... Csak az aranyok miatt... Erre itt van egy tucat ferfi...


Na mindegy...
Amugy kikerik maguknak, fogjuk be es legyunk nagyon halasak az ukranoknak es Zelenszkijnek:


Meghalt az ukran szuper woman.
Vagy letezett vagy nem.

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 125
113
Egy újjáépítés egy háború itán mindig is nagy üzlet volt, és már elkezdték az Ukrajna újjáépítését finanszírozó alap létrehozását....



A nyilatkozattervezet szerint az EU létrehozza Ukrajna háború utáni újjáépítési alapot....​

2022. március 22. 15:50

Az Európai Unió és Ukrajna zászlói lengenek az EU Parlament épülete előtt, Brüsszelben

Az Európai Unió és Ukrajna zászlói lobognak az EU Parlament épülete előtt, Brüsszelben, Belgiumban, 2022. február 28-án. REUTERS/Yves Herman/File Foto
Brüsszel, március 22. (Reuters)

– Az Európai Unió vezetői a héten megállapodnak egy olyan nemzetközi alapról, amely segíti Ukrajna újjáépítésének finanszírozását az orosz invázió okozta pusztításokból – derült ki a csúcstalálkozójukról szóló nyilatkozat tervezetéből.

Ukrajna fő városainak, infrastruktúrájának és ipari telephelyeinek orosz lerombolásához óriási pénzekre lesz szükség a háború utáni újjáépítéshez - közölték EU-tisztviselők.

„Tekintettel az Oroszország katonai agressziója által Ukrajnát sújtó pusztításokra és óriási veszteségekre, az Európai Unió elkötelezett amellett, hogy támogatást nyújtson az ukrán kormánynak annak azonnali szükségleteinek kielégítésére, valamint az orosz támadások megszűntével a demokratikus Ukrajna újjáépítésére. " - mondják a vezetők a március 24-25-i csúcstalálkozót követően, a Reuters által megtekintett csúcstalálkozó nyilatkozattervezete szerint.

„E célból az Európai Tanács beleegyezik egy Ukrajna Szolidaritási Vagyonkezelői Alap létrehozásába, és felszólít az előkészületek haladéktalan megkezdésére” – áll a közleményben, a méret megnevezése nélkül.
A feladatot megnehezíti, hogy Ukrajna immár gyakorlatilag el van vágva a nemzetközi pénzpiacoktól, és hrivnya devizája összeomlott.

Egyes uniós politikusok a Nyugat által befagyasztott orosz eszközök – köztük mintegy 300 milliárd dollárnyi orosz jegybanki tartalék – felhasználását szorgalmazták Ukrajna újjáépítési pénzeként, ha az agresszió véget ér.



Ja,az Oroszok meg végignézik ahogy az ő pénzükből játszák a Róbert bácsit,mi?:D
 
W

Wilson

Guest
Wilson, ne kommentald mar legyszives a hireidet, vagy ha igen, akkor ugyanugy mindket oldalt. Nem emlekszem, hogy ugyanigy felhaborodtal volna, amikor Zoldecske a Mariupolt vedo Azovosokat tuntette ki, pedig azok is nacik. Mindket oldalon akad mindenbol, halottbol, kilott/elhagyott technikabol, lepottyant legitechnikabol ugyanugy. Ne sullyedj le legyszives ulippo szintjere.

Koszonom.
Ha nem tetszik ne olvasd el, tegyél ignora, ugyanúgy, ahogy nekem sincs közöm hozzá, hogy te mit kommentelsz neked sincs közöd hozzá, hogy én mit kommentelek remélem ezt meg is beszéltük, ha nem tetszik egy komment vagy valaki kommentje én egyszerűen tovább görgetek vagy ignora rakom az illetőt, neked is csak ezt tudom tanácsolni.
Az meg hogy ulippo szintjéhez hasonlítasz különösen vicces mert nem emlékszem, hogy ő annyi hírt hozott volna orosz oldalakról mint én....
 

renameduser

Member
2022. március 6.
12
27
13
Elősször nézd már meg légy szíves mennyi hírt elemzést fordítást hozok ide is, másrészt egy fénykép sokszor többet mond ezer szónál, ha valakinek nem tetszik lapozzon/görgessen túl rajta , és ne nyavajogjon, hogy ez a fénykép neki nem mond semmit , neki lehet nem mond semmit másnak viszont igen.....
nézem nézem... bár az tény, hogy a pravda.ru/ua-s híreidet olvasatlanul görgetem tovább, viszont a kifogásolt posztod szerintem sem hozott értéket a fórumba ezért is szóltam hozzá.
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Opssz:

Elszólta magát, de már mentegetodzik is mert támadják.
 
W

Wilson

Guest
"Isten és a győzelem velünk van".

3113730_900.jpg


A legnagyobb egyszeri megadás az NWO kezdete óta.
Mariupolban az Ukrán Fegyveres Erők 501. különálló tengerészgyalogos zászlóaljának (a 36. tengerészgyalogos dandár része) 264 ellenséges katona és tiszt megadta magát.
Az 501. zászlóalj mottója: "Isten és a győzelem velünk van".

Colonelcassad