[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 777
9 227
113
Mármint a nyugat.. Merthogy eddig csak mi fizetünk meg érte, vagy Te máshogyan értékeled? Élelmiszer hiány szinte világszerte, megfizetethetetlen energiahordozó árak, lakosság szempontjából nélkülözések (melyek most kezdődnek csak igazán), munkanélküliség, abszurd inflációk.

Világsajtó: Több országban pánik az élelmiszerhiány miatt, tüntetések a benzinárak miatt és infláció miatt.

És az oroszok? Köszönik szépen, van olcsó üzemanyag, bőségesen élelmiszer, olcsó áram.
Az élelmiszerdrágulás közvetlenül a háború következménye. Az energiahordozók meg nincsenek szankcionálva, az meg az eladónak sem érdeke hogy megfizethetetlen legyen.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo
W

Wilson

Guest
Nem veszek semmit személyes sértésnek,annyira nem tudok senkit itt komolyan venni,hogy megsértődjek,akiket meg komolyan veszek,azok nem sértegetnek.
Talán észrevetted,hogy nem megyek egy bizonyos külalaki szint alá,a tartalmam az lehet párak számára zs kategóriás,de az az ő bajuk,ettől még nem sértegetem őket.
Az alap problémát nem vagy hajlandó észrevenni,amikor szuverén Ukrajnázol,meg Orosz agressziózol,addig nem látom értelmét tovább menni,vagyis 6x is leírni,amíg ezeket kacagva el nem veted.
Valamelyik túlképzett beírta szent pityut,meg a nyugati kúltúrkört,no most az Ukránok is leckét kapnak a nyugati kultúrkörből,ahogy mi kaptunk 900 évig,utána Trianon,most Ukrajna,is gyalogol be fszerdőbe,1000 év alatt semmi sem változott.
Tudod nagyon jól, hogy az invázió előtt abszolút igazat adtam Putyinnak,de ezzel az invázióval szerintem csak egy teljesen értelmetlen háborút indított el amelynek csak egyetlen győztese van még pedig az USA....

Ami pedig Ukrajna szuverenitását illeti, ő jogilag egy szuverén állam amely államot és az államhatárait Oroszország is elismerte.

Ezek után szerintem teljesen jogosan mondhatom, hogy ez egy orosz agresszió, az ukránok pedig a szülőföldjüket az országukat a nepüket,szeretteiket védik, amihez minden népnek joga van,pl a mi történelmünk is tele van ilyen háborúkkal.

Abban igazad van, hogy a Zelenszkij vezette kormány egy nyugatbarát az USA érdekeit kiszolgáló kormányzat, de minden népnek joga van megválasztani, hogy milyen külpolitikát folytat és a jelenlegi kormányt az ukrán nép választotta meg.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 263
4 671
113
Igazad van! Teljesen felesleges a tényekkel meg a bizonyítékokkal bíbelődni. Minek?
Bárki kreál bármilyen bizonyítékot. Ahogy ízekre lehet szedni az ukrán állami híreket, úgy az oroszt is. Az az érdekesebbb, hogy mit nem mondanak el.
Nem állítom, hogy ez történt, csak felvetettem, hogy ez is történhetett. A ki kit finanszíroz és miért játékba nem hiszem, hogy sokan belelátnak.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
539
2 514
93
Főleg ha ők védekeznek!Most viszont elég "költséghatékonyan"okoznak nagy veszteségeket az Oroszoknak akik egyenlőre túl nagy eredményt nem tudnak felmutatni hogy visszavonultak a háború kezdete óta elfoglalt területek nagy részéről!
Látom te is azok közé tartozol akik még mindig nem akarják felfogni/elfogadni, hogy a többi terület csak erőlekötésnek volt elfoglalva. És mivel már nincs szükség a megtartásukra, jószándék jeléül elvonultak onnan a Törökországi tárgyalások után.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 205
5 149
113
Ha jól emlékszem, akkor egy dombaszos parancsnok nyilatkozta, hogy az azostal-ban megbújt embereket körbezárták, már csak ki kell "füstölni" Őket, amint akár a "vegyifegyveresek" is elvégezhetnek.
Egy kis pontosítás: az oroszoknàl a vegyi csapatokhoz tartoznak a làngszórós alegysegek és TOS-1-ek is. Valahol olvastam hogy a tervek szerint làngszórókat akarnak alkalmazni a zárt föld alatti részeken.
Szóval nem biztos hogy vegyi fegyvereket akarnak alkalmazni könnyen lehet hogy gyújtófegyvereket.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Egy kis pontosítás: az oroszoknàl a vegyi csapatokhoz tartoznak a làngszórós alegysegek és TOS-1-ek is. Valahol olvastam hogy a tervek szerint làngszórókat akarnak alkalmazni a zárt föld alatti részeken.
Szóval nem biztos hogy vegyi fegyvereket akarnak alkalmazni könnyen lehet hogy gyújtófegyvereket.
Elég lenne egyszer, meglenne a lélektani hatása...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 319
55 718
113



Folyton ezt csinálják,el is mondják a civilek,hogy az Orosz/dnr/lnr katonák ételt,kenyeret,konzerveket adnak nekik,meg jön a tábori orvos azonnal ellátja őket gyógyszerrel,azek mindig war crimek, a derék Ukránok,akik a civileket lövik,kórházakba,iskolákba alakítanak ki tást, azok a faszagyerekek.
Jóvanakkó!
:D
A hírt kommenteltem,nem a hírhozót.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 600
14 652
113
Igen, motiváltak voltak. És akkor ez már bármire mentség?
Semennyire se tartják az ellenőrzésük alatt őket. Az Azov azt csinál, amit akar (most épp megmurdál Mariupolban, szerencsére).

Egyébként is, ők már "csak" a jéghegy csúcsa. A banderizmus jóval korábban kezdődött (Banderával, haha), és azt Porosenkó emelte "államvallássá".
Az "Azov" soha nem volt része a hadseregnek, ahogy "Jobb szektor" egységei sem, és a többi fasisztoid bandérium sem.
A "Nemzeti Gárda"-t grundolták ki nekik, hogy fehérítsék azt amit nem lehet fehéríteni. Ez akkor történt mikor a nyugati kiképzők elkezdték visszamondani a felkészítést, az állomány szélsőséges politikai nézetei miatt. 17-18 ban volt több botrány is, Ausztrálok,Kanadaiak, stb szimplán megtagadták a kiképzésüket és hazautaztak.
Ezután kezdte intezíven tutujgatni a már nem szélsőséges "Nemzeti Gárda"-t az USA (Ugye ők szervezték saját mintára.) és az Angolok.
Tehát 2 különálló fegyveres szervezetről beszélünk Ukrajnában.
Hadsereg.
Nemzeti Gárda.
( Hozzáteszem, ezen 2 fegyveres erőszakszervezet között rendszeresek voltak a fegyveres összecsapások...biztos nem ok nélkül.)
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Folyton ezt csinálják,el is mondják a civilek,hogy az Orosz/dnr/lnr katonák ételt,kenyeret,konzerveket adnak nekik,meg jön a tábori orvos azonnal ellátja őket gyógyszerrel,azek mindig war crimek, a derék Ukránok,akik a civileket lövik,kórházakba,iskolákba alakítanak ki tást, azok a faszagyerekek.
Jóvanakkó!
:D
A hírt kommenteltem,nem a hírhozót.
Gondolom végig is olvastad a 93 oldalt, és az után alkottál ilyen sommás véleményt...
 
W

Wilson

Guest
Orosz vélemény....

Ukránok cseréje ukránokra

3131431_900.jpg



1. Zelenszkij tegnap este nyíltan felajánlotta, hogy a túszul ejtett Medvedcsukot elcseréli a mariupoli foglyokra.

2. Mint már korábban írtam, Medvedcsukot hosszú időre túszul ejtették, fogva tartották, és a kinézete alapján könnyen lehet, hogy meg is kínozták.
Ebben az esetben egyértelműen a mariupoli helyzet fényében rángatták ki, ahol felgyorsul a bekerített AFU-csoportosulás katonáinak és tisztjeinek megadása. Zelenszkij és Avakov ezt nem is titkolja.Mivel a helikopterekkel, hajókkal, humanitárius folyosókkal és áttörésekkel tett kísérletek kudarcot vallottak.

3. Érdemes megjegyezni, hogy az egyik korábbi ellenzéki párt (mára felszámolt) vezetőjének túszul ejtéséről van szó, akit egyetlen bíróság sem ítélt el. Természetesen a "demokratikus média" ezt is figyelmen kívül fogja hagyni, ahogyan figyelmen kívül hagyta a csatornák és pártok bezárását is, beleértve Medvedcsuk saját pártját, amely a második számú párt volt Ukrajnában, mielőtt a megsemmisítésére irányuló kampány elkezdődött.

4. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az "ukrán elnök" túszul ejtett egy ukrán állampolgárt, és megpróbálja elcserélni őt, más ukrán állampolgárokra.

Ilyen az "Oroszország elleni háború", ahol ukránokat kínálnak fel,hogy ukránokra cserélje.

5. Természetesen Medvedcsukot néhány, (különösen) külföldi katonára elcserélni nem célszerű - értékük egyszerűen összehasonlíthatatlan.

Az ideális válasz valami olyasmi lenne, hogy "Az AFU hadifogoly katonáinak cseréje Medvedcsukért, az ukrán hatóságok által túszul ejtett ukrán állampolgárért, szóba sem jöhet. A Zelenszkij által Mariupolban leírt AFU-csoportosulás legyőzése a tervek szerint folytatódik".

Colonelcassad
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
321
1 598
93
Ilyen látványos robbanásokat trotil préstestre helyezett kis zacskó benzi/gázolaj kombinációval lehet elérni. A szétdobott gyúlékony anyag egyszerre lobban be, ez lesz a tűzgömb. A gyorsan emelkedő füstpamacs a nagy mennyiségű meleg levegő miatt van.
Az átkosban, amikor még lehetett, így ijesztgették a kopaszokat alapkiképzésen, ez volt az "atomrobbanás szimuláció".
(azovék valamit még raktak rá, az a vörös tűz lehet egy elpukkanó lőszer nyomjelzőelegye is)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 303
113
Abban igazad van, hogy a Zelenszkij vezette kormány egy nyugatbarát az USA érdekeit kiszolgáló kormányzat, de minden népnek joga van megválasztani, hogy milyen külpolitikát folytat és a jelenlegi kormányt az ukrán nép választotta meg.
ameddig a kijevi kormányokat egész ukrajna választotta azok a kormányok egész ukrajnát képviselték
és mindig is oroszbarát politikát folytattak, merthogy egész ukrajna választotta meg őket, amelyben a nyugatukrajnai nacionalisták és echte nácik kisebbséget képviseltek
a janukovics e tekintetben amikor leállt tárgyalni az eu-val megingott, de a maidan pont azért robbant ki mert összevetve az előnyöket hátrányokat arra jutott hogy ukrajnának mégiscsak az orosz szférában maradáshoz fűződik érdeke
a maidan óta krím és a donbbasz nem vesz részt a választásokon, maradékukrajnában az orosz pártokat betiltották, a norma a banderizmus lett, a választásokon az ezen ideológiát nyíltan vagy hallgatólagosan támogató pártok indulnak, ezekből választhat maradékukrajna lakossága
a problémának nincs olyan demokratikus megoldása amiben ez az ukrajna egyben maradhat, a megoldás az hogy az etnikai/kulturális vonalak mentén ketté kell választani ukrajnát, a nyugati fele demokratikusan elnáculhat magával és európával, a keleti fele meg oroszkodhat reggel délben és este
és pont ez történik, már csak a pontos választóvonal kijelölése van hátra, de végülis ezt látjuk magunk előtt
 
K

Kopi2000

Guest
Ilyen látványos robbanásokat trotil préstestre helyezett kis zacskó benzi/gázolaj kombinációval lehet elérni. A szétdobott gyúlékony anyag egyszerre lobban be, ez lesz a tűzgömb. A gyorsan emelkedő füstpamacs a nagy mennyiségű meleg levegő miatt van.
Az átkosban, amikor még lehetett, így ijesztgették a kopaszokat alapkiképzésen, ez volt az "atomrobbanás szimuláció".
(azovék valamit még raktak rá egy kis extrát, az a vörös tűz lehet egy elpukkanó lőszer nyomjelzőelegye is)
Koszi...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 626
45 050
113
Orosz vélemény....

Ukránok cseréje ukránokra

3131431_900.jpg



1. Zelenszkij tegnap este nyíltan felajánlotta, hogy a túszul ejtett Medvedcsukot elcseréli a mariupoli foglyokra.

2. Mint már korábban írtam, Medvedcsukot hosszú időre túszul ejtették, fogva tartották, és a kinézete alapján könnyen lehet, hogy meg is kínozták.
Ebben az esetben egyértelműen a mariupoli helyzet fényében rángatták ki, ahol felgyorsul a bekerített AFU-csoportosulás katonáinak és tisztjeinek megadása. Zelenszkij és Avakov ezt nem is titkolja.Mivel a helikopterekkel, hajókkal, humanitárius folyosókkal és áttörésekkel tett kísérletek kudarcot vallottak.

3. Érdemes megjegyezni, hogy az egyik korábbi ellenzéki párt (mára felszámolt) vezetőjének túszul ejtéséről van szó, akit egyetlen bíróság sem ítélt el. Természetesen a "demokratikus média" ezt is figyelmen kívül fogja hagyni, ahogyan figyelmen kívül hagyta a csatornák és pártok bezárását is, beleértve Medvedcsuk saját pártját, amely a második számú párt volt Ukrajnában, mielőtt a megsemmisítésére irányuló kampány elkezdődött.

4. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az "ukrán elnök" túszul ejtett egy ukrán állampolgárt, és megpróbálja elcserélni őt, más ukrán állampolgárokra.

Ilyen az "Oroszország elleni háború", ahol ukránokat kínálnak fel,hogy ukránokra cserélje.

5. Természetesen Medvedcsukot néhány, (különösen) külföldi katonára elcserélni nem célszerű - értékük egyszerűen összehasonlíthatatlan.

Az ideális válasz valami olyasmi lenne, hogy "Az AFU hadifogoly katonáinak cseréje Medvedcsukért, az ukrán hatóságok által túszul ejtett ukrán állampolgárért, szóba sem jöhet. A Zelenszkij által Mariupolban leírt AFU-csoportosulás legyőzése a tervek szerint folytatódik".

Colonelcassad
A Kreml elutasítja Zelenszkij ajánlatát, hogy Medvedcsukot az Ukrán Fegyveres Erőkre

cserélje Peszkov nagyra értékelte Zelenszkij szavait, aki az elfogott ukrán ellenzéki Viktor Medvedcsukot az ukrán fegyveres erőkre akarta cserélni.

"Medvedcsuk nem orosz állampolgár, semmi köze a hadművelethez. Egyáltalán nem tudjuk, hogy akarja-e a helyzet ilyen rendezését" - mondta Putyin szóvivője.

A Kreml szóvivője abban reménykedik, hogy a kijevi rezsim megakadályozza, hogy a politikust nézetei miatt üldözze.

"Minden, ami Medvedcsukkal történt, szemléletes illusztrációja annak, hogy mi is a kijevi rezsim. Hálásak vagyunk Medvedcsuknak, hogy megszervezte a fogolycserét, amelyet több éve, többek között a kijevi hatóságok kérésére is megszervez" - összegezte Peszkov. fel.
t.me/RVvoenkor
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
A Nemzetközi Büntetőbíróság legfőbb ügyésze, Karim Khan szerdán ellátogatott Bucsába, amelyet egy „bűncselekmény tetthelyeként” írt le az újságíróknak, írja a Guardian.

A Nemzetközi Büntetőbíróság az orosz erők által elkövetett lehetséges háborús bűnök ügyében vizsgálódik. Mint Khan elmonda, a bíróságnak „ésszerű oka van azt hinnie, hogy bűncselekményeket követett el” az orosz fél.

Khan azt is elmondta, független vizsgálatra van szükség a kérdésben, ahol csak a bizonyítékokra hagyatkoznak. Az ügyész Kijevben Ukrajna főügyészével, Irina Venediktovával is találkozott.
 
  • Vicces
Reactions: papajoe and cirqle