[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93

a civileknek elegükvan a lakóházaknál megjelenő katonákból
annyira jo hogy nehanyan minden ruszki propagandat beszivnak, mintha az lenne az egyetlen igazsag.

sajnalom mind a ket felet, de mar megneztem mirol szol a video, mert eddig nekem a moral ugy tunt eleg ongyilkosan magas az ukranoknal.

a katona ember vmi ingyen akart parkolni kijevben, szoval a lakohaza elott elkeritett maganak egy garazst.
az egesz beszelgetes leirata itt van ukranul oroszul :


Ez a szomszédunk a Dancsenkói lakótelepről, még a háború előtt bekerítette a parkolóját, majd a lakók a rendőrök segítségével eltávolították, most pedig a hadiállapot kihasználva munkásokat fogadott be. ismét amikor a felháborodott lakók elkezdték leszedni, kitépte a kezükből a telefont és géppuskával célozni kezdett rájuk.
PS Amúgy a terrorista védelmi önkénteseket arra kérik, hogy helyezzék el fegyvereiket a felszabadított területeken
Ezt a haderő parancsnoka Ter. Az ukrán fegyveres erők védelme, Jurij Galushkin tábornok.

---

sokan nem szeretik az ukranokat mert, hogy 56-ban ok vertek le magyarokat.
akik levertek a magyarokat azok a moszkvai vezetesu szovjetunio voltak.
de ha mar ra kell mutatni egy nepcsoportra ami ertelmetlen, akkor azok bizony leginkabb kazahok voltak es nem ukranok.
de ez ertelmetlen mert volt egy birodalmi tudata a szovjetunioban a hadseregnek.

erre pelda :
Székesfehérvár katonai repterének parancsnokát úgy hívták, hogy Dzsohar Dudajev (később ő lett a Csecsen Köztársaság első elnöke, míg az oroszok meg nem gyilkolták . A helyettese pedig Aszlan Maszhadov volt (ő is volt csecsen elnök, és őt is megölték az oroszok.

szoval ha valaki csak emiatt drukkol az oroszoknak, akkor kicsit mergelodhet a csecseneken is,mert ugye a csecsenek megszalltak magyarorszagot.

lehet hogy az ukranoknak nem kellett volna a nato fele kozeledni de ez a haboru mindenkinek nagyon rossz.
foleg az ukranoknak, de az oroszoknak sem jo, csak ez annyira nem latszik mert a ruszki propagandabol ez sose fog kiderulni,
ugy meg mindig lehetne napozni a negyes blokkban, ha nem a svedek fele fujja a szel felhot.
szornyu hogy igy alakult, szerintem kar hogy elsullyedt az a szep moszkva is, en sajnalom azt is peldaul.
nehez itt kompromisszumot elkepzelni, mind a ket fel egyre jobban gyilkolja egymast es ez szornyu.

egyebkent az oroszok minket nato tagorszagkent kezelnek, ellenseg vagyunk nekik, mielott valaki azt hiszi hogy barmit remelhetunk toluk, nos ki kell abrandulniuk, semmit nem lehet toluk remelni, akarmit mit mond a kormany nem kapjuk olcsobban a gazt az oroszoktol pont a piaci aron kapjuk. putyin lehet hogy szereti orbant de nem vagyunk semmilyen szinten tenyezo.

de az oroszok nagyon tudjak korrumpalni a gaz kereskedelmet, sosem kozvetlenul a magyar allamnak adjak a gazt, hanem egy kozvetito cegen keresztul, amin valakik jol jarnak, de nem a magyar allam es nem a magyar nep. ez ezert a baksisert cserebe megy a ruszki propaganda a teveben. szomomru.

az oroszoktol ha vissza is kapnank karpataljat, nem tudnank vele mit kezdeni es minden szomszedunk azonnal meggyulolne, nagyon veszelyes lenne.

diplomaciaban most olyanok vagyunk mint egy auto ami jobbra balra indexel megy a savjaban, de imbolyogva.

ertelmetlen amit csinal a diplomaciank.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 893
40 838
113
A harkovi régióban lángokban áll egy postai raktár

Robbanás történt az ukrán "Nova Poshta" legnagyobb válogatóközpontjában, a harkovi régióban található Korotics városában.

A kijevi rezsimhez hű források arról számoltak be, hogy légicsapást mértek az objektumra. A biztonsági kamerák videóin viszont az látszik, hogy közvetlenül a robbanás előtt kigyulladt az egyik teherautó.

Az incidens okainak feltárása folyamatban van.

@anna_news
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 893
40 838
113
És ismét Zrada: az EU beleegyezett, hogy rubelben fizessen a gázért – a Reuters

A Reuters jelentése szerint az Európai Bizottság engedélyezi az Orosz Föderációból származó gáz rubelben történő fizetését, de bizonyos feltételekkel.

A hírügynökség szerint az Európai Bizottság a szankciók megsértését kizáró fizetési módot küldött ki az uniós országoknak.

A rendszer előírja, hogy a gázt fogadó vállalatok devizaszámlát nyithatnak egy orosz banknál. A vevő dollárt vagy eurót ír jóvá nekik, majd ezt követően rubelre váltja át a gázért. Ebben az esetben a nyugati országok nem tudják letiltani az orosz gázért folyó fizetéseket.

Ezt a sémát korábban Oroszország hangoztatta.Ha a Reuters nem téved az információiban - valószínűleg ez a rendszer működni fog.
t.me/RVvoenkor
 
K

Kopi2000

Guest
Bocs, hogy megkérdezem, és ha nem akarsz nem válaszolsz, de te anyaországi magyar vagy? Nem baj, ha nem, csak simán kíváncsi vagyok...
Meg egy ertelmisegi, humanista csaladban nottem fel. Nagyapam, akivel egyutt eltunk a halalaig, tartalekos tisztkent, vegigjarta a II. VH. frontjait, Bp-en, a Deli palyaudvarnal bekeritesben tette le a fegyvert. Mivel a csaladja Del-Tiroli nemetajku volt, az SS katonakkal volt az orosz fogsagban, 1949-ben johetett haza. Mondjuk a dednagyapam is Sziberuavol jott hata az I. VH utan... Nagymanam ariaztokrata szarmazasu volt, mindenuket allamositottak. Megis megeltunk, mert azt mondta nekem, az en generaciom mar tuleli a szocializmust, annak ellenere, hogy anyam meg nem jarhatott egyetemre a "B" listazasa kapcsan. Igazuk lett az oregeknek, bar a nagymamam sosem gyulolkodott. Mindig azt mondta, hogy Krisztus szenvedeseihez nem merheto, amin Ok atmentek. A halalos agyan, 2007-ben is kerdeztem tole, mama mi faj neked? Erre azt valaszolta, mosolyogva, hogy nekem mar semmi... Masnap vegelgyengulesben meghalt. Addig is tudtam, azutan meg belem egett, hogy a kornyezetunkben elokkel (kiveve a hoditokkal) bekeben kell elnunk, ha lehet... Grisat, Ivant, mint szovjet kiskatonat, akiket gyerekkent ismertem, es felvettek a T-64 tankra stopposkent, kedveltem, de a moszkvai elit birodalmi torekveseit utaltam es most is utalom. Nem tehetek rola, nekem ezt tanitotta az elet es a csalad tortenete. Pedig szerencsesek voltunk, mert a tagabb familiabol senki sem halt meg sem az I. Sem a II. VH-ban. Tobben epen hazajottek a fogsagbol... Sajnos a Covid nem volt ilyen kegyes, tobb, mint egy tucat csaladtagomat temettuk el emiatt....
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Akkor 56-ban is Szovjet katonák jöttek ami olyan Oroszosan hangzik, de valójában Ukránok voltak.
foleg kazahok voltak, de ez ertelmetlen. szovjetek voltak, akkor nem volt ilyen nemzetisegesdi a szovjetunion belul, ez tok ertelmetlen.
emiatt az ukranokra haragudni, akkor csernobil az kie peldaul ? belorusz kapta a legnagyobb dozist, ukrajnaban epitettek, szovjet tervrajzok alapjan...

56-szu, moszkva muve oszt kesz.

56 miatt haragudni az ukranokra, ez parasztvakitas, ez hulyeseg.

a csecsenek akik most ukrajnaba harcolnak, azok is az oroszok miatt vannak ott.

a magyarokat az osztrakok olaszba vittek harcolni.

56-moszkva dontotte el hogy leveri a forradalmunka.

de mar volt itt olyan aki irta, hogy a csaladja forradlmar volt, de a CIA intezte, osszefugges van a majdan meg a magyar forradalom kozott.


mert az amerikaiak benne voltak a magyar forradalomba is.
nem 152%os hulye rakosi volt a gond, meg hogy ehezett nep, nem az amerikaik. 56-ba.
az amerikaik azzal voltak benne a forradalomba hogy magunkra hagytak es meg fegyvert sem adtak.
de minden menekult magyart befogadtak es elpasszoltak valahova.
enniyre voltak benne.

szomoru.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Tyimosenko akit támogattak volna nem Zelenszkij .. ezt a bohócot meg azért választották,mert normalizáltabb viszont vártak az oroszokkal .. persze ebből nem lett semmi
ja az ukranoknak vissza kellett volna vonni a nato eroket lengyelorszagbol.

es ez a bohoc mar 60 napja dacol a vilag 3. legnagyobb hadserege ellen.
ja akkor meg jon a szoveg, hogy de amerikai fegyverek...

mert az oroszoknak milyen fegyvere nincsen ami az ukranoknak van ?

egyebkent meg mar be irom ide, hogy en sajnalom az orosz kiskatonat is akit akarat ellener bezavartak oda, hadgyakorlatra.
jo nagy szopacs lehet, hogy mesz hadgyakrolatra, ahol viraggal fognak varni, aztan meg nem.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 000
23 134
113
És ismét Zrada: az EU beleegyezett, hogy rubelben fizessen a gázért – a Reuters

A Reuters jelentése szerint az Európai Bizottság engedélyezi az Orosz Föderációból származó gáz rubelben történő fizetését, de bizonyos feltételekkel.

A hírügynökség szerint az Európai Bizottság a szankciók megsértését kizáró fizetési módot küldött ki az uniós országoknak.

A rendszer előírja, hogy a gázt fogadó vállalatok devizaszámlát nyithatnak egy orosz banknál. A vevő dollárt vagy eurót ír jóvá nekik, majd ezt követően rubelre váltja át a gázért. Ebben az esetben a nyugati országok nem tudják letiltani az orosz gázért folyó fizetéseket.

Ezt a sémát korábban Oroszország hangoztatta.Ha a Reuters nem téved az információiban - valószínűleg ez a rendszer működni fog.
t.me/RVvoenkor
na akkor csak "megszivatta" az EU az oroszokat .. már "megint" :D
:D:D