[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
A Proekt szerint az Orosz Föderáció elnökének egyik személyes operatőrje, Ilja Filatov lemondott a Kremltől . Utolsó forgatása Vlagyimir Putyin február 24-i videoüzenete volt az oroszoknak, amelyben bejelentette az ukrajnai háború kezdetét.

Filatov a következőképpen magyarázta elbocsátásának okait a kiadványnak: „Elértem a plafont a szakmában. Ráadásul elegem van abból, hogy sok hónapig karanténban ülök.” A Putyinnal közvetlen kapcsolatba kerülő embereket gyakran elzárják, nehogy az elnököt megfertőzzék a koronavírussal.

Filatov egy meg nem nevezett munkatársa szerint az operátor elbocsátása olyan furcsán egybeesett a háború kitörésével, hogy az elnöki adminisztrációban elterjedtek a pletykák, miszerint hanyagul beszélt az ukrajnai eseményekről. Filatov nem erősítette meg a kiadvány ezen verzióját.

A Proekt szerint Putyinnak összesen három személyes operátora van, és Filatov gyakrabban szerepelt a médiában, mint bármelyik másik.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 675
113
Nem is vártam tőled más választ , jól látható, hogy nem vagy tisztában az ukrán és orosz fél által alkalmazott tüzérségi eszközök típusaival, azok jellemzőivel, azzal sem vagy tisztában ,hogy milyen a modern tüzérség , hogyan alkalmazzák őket a tüzérségi radarokról azok alkalmazásáról fogalmad sincs, az UAV-k alkalmazására a tüzérségben csak zavaró mellékkörülményként hivatkozol, azt gondolod ,hogy 2022-ben is 100 évvel ezelőtti tüzérség által kialakított holdbeli tájat vízionálsz, ebből is látszik, hogy halvány dunsztod sincs arról, hogy azóta mennyit fejlődött a tüzérség pontossága.
Girkin írását pedig nem a tüzérség miatt tettem, be hanem az általános helyzet leírása miatt, nem gondoltam, hogy ezt ki kell külön írnom neked.

Az a baj, hogy ismét nulla tudással osztod az észt,de én segítek neked ezzel kapcsolatban is tágítani az ismereteiedet...:)
Nem igazán írnám ki megint,a konkrét véleményemet,mert a modi törölné. A történetet jó szokásod szerint már megint máshogy értelmezed,mint ahogy írtam,de ezen nem is csodálkozom. Tehát akkor még egyszer,hátha valamelyik Wilson,aki tudja hányból reálisan felfogná,hogy a tüzérség nem lő szét mindent,az infrastruktúra miatt,nem azért mert Wilsonék mást vizionálnak,és próbálják dagályos körítésekkel megmagyarázni az értelmetlenséget.
 
  • Tetszik
Reactions: MrLajos and cirqle

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
nincs is azóta olyan mint Chrudinák volt !!!
.
.
Nem kell tulmisztifikalni azert. Anno a 70-80-as evekben sokmindenböl tervgazdasag szerint egy volt, akiket pont ezert is mindenki jol ismert. Pl egy standup humorista (Hofi), egy kulugyes riporter (Chrudinak), egy nap TVsorozatok nezesere (kedd este) es igy tovabb.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 462
113
nem értem egyébként ezeket a lengyeleket sem .. az addig rendben van,hogy nem kedvelik az oroszokat .. de a történelmük során pont ugyanannyi okuk lenne utálni az ukránokat is,ha nem több .. bolond világ,bolond lengyelek, :D (jó persze nekik is vannak hatalmi törekvéseik itt Európában,ami ha gazdaságilag nem is menne,de jelen pillanatban szerintem az negyedik legerősebb haderő az övék Európában a törököket,és oroszokat nem számoltam bele)

Egyszerű: Putyler a veszélyesebb. Először őt kell megállítani. Utána jöhet a gyengébb ellenség.
:)
Bölcsebbek,mint itt sokan, akik orosz propagandát tolnak.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
538
2 505
93
https://news-front.info/2022/05/03/ukrainskaja-teroborona-edet-na-vostochnyj-front-dovolny-ne-vse/

Az ukrán parlament ma módosította a honvédelmi törvényt, lehetővé téve a területvédelmi egységek (teroborona) tagjainak a donbasszi frontra vezénylését. Szakértők szerint a kétségbeesett lépés az ukrán hadsereg hatalmas veszteségeiről tanúskodik.
Húúú! Na azok fognak csak aztán hullani! Ha meglépik kíváncsi leszek a dezertációs rátákra!
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
W

Wilson

Guest
Nem igazán írnám ki megint,a konkrét véleményemet,mert a modi törölné. A történetet jó szokásod szerint már megint máshogy értelmezed,mint ahogy írtam,de ezen nem is csodálkozom. Tehát akkor még egyszer,hátha valamelyik Wilson,aki tudja hányból reálisan felfogná,hogy a tüzérség nem lő szét mindent,az infrastruktúra miatt,nem azért mert Wilsonék mást vizionálnak,és próbálják dagályos körítésekkel megmagyarázni az értelmetlenséget.
Ugye azt tudod, hogy tegnap még azt állítottad, hogy az oroszokat nem érdekli az infrastruktúra megkímélése mert ha odateszik magukat akkor minden méterre fog jutni egy orosz tüzérségi lövedék és az erők 10% is elég ahhoz, hogy az orosz tüzérség által holdbeli tájjá változtatott területeken az ukrán ellenállást legyürjék.

Legalább konzekvensen csinálnád, így nem keverednél ellentmondásba a saját mondanivalóddal.

Mit nem lehet azon beismerned, hogy fogalmad sincs a modern tüzérségről,az orosz és az ukrán tüzérségről jellemzöiről , határaival stb, még te sem tudhatsz mindent a polihisztorok kora Hermann Ottó idejében lejárt.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 462
113
Az orosz hatóságok drasztikusan visszaszorították a „denácifikáció” kifejezés használatát, amelyet Vlagyimir Putyin a „demilitarizálással” együtt az ukrajnai háború indításának indokaként említett. A Projekt egy magas rangú médiamenedzser, valamint egy Kreml-közeli szociológus és politológus szavaira hivatkozva ír erről.

A polgárok nem értik és nem is tudják igazán megmagyarázni a „denácifikáció” kifejezést, nehezen tudják még kiejteni is ezt a szót – állítja a „Projekt” egyik forrása.

„Ezt követően kapkodásba a kezdtünk – minden héten kerestünk új szavakat, de nem találtunk semmi sikereset” – mondta a kiadványnak egy Kremlhez közeli forrás.

Akkor legyen DEKOMMUNIZÁCIÓ!
:)
Ugyan az.
Valamilyen irtás...
Népirtás...
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
538
2 505
93

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Értem, ez vonatkozik az Oroszokra. Mi vonatkozik majd az EU polgárokra? Jön majd az, hogy igazából a négy testrészt sem kell mosni , elég nyitott ablaknál kezeket feltartva szellőzni kicsit és télen 15-16 fok bőven elég a kellemes közérzethez, az 1000Ft-os benzinár pedig eddig sem az Oroszok miatt volt, hanem környezetvédelmi okokból a co2 visszaszorításáért? Olyan jó lesz Eu-s polgárnak lenni! Mindezt egy velejéig korrupt, rohadék, hazug ukrán kormány miatt...

Ez jó hír!
Végre mernek a SWIFT-hez nyúlni.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 460
4 607
113
Az idő eldönti...
70. nap.....
:)
Lehet hurráoptimista a hozzáállásom, de ez a időszakos városbombázás arra enged következtetni hogy az oroszok kezdenek kifogyni a modern rakétáikból (kinzsal/kalibr/iszkander/cirkon). Ez az egész kezd anyagháborúra hasonlítani. Hiányolom a mindennapos bombázásokat amit a nyugati sajtó úgyis felkapna.
Csend van, csak pár naponta néhány kósza lőszerraktár és vasútállomás. Ez irtó kevés.
 

oberon

Member
2013. április 18.
67
31
18
Fekete mágia nyomait találták az ukrán hadsereg főhadiszállásán

TROKHIZBENKA (LPR), május 4. – RIA Novosztyi. Fekete mágia gyakorlására utaló jeleket találtak az ukrán aknavetősök főhadiszállásán Trekhizbenka falu határában: túlvilági erők hívei megpróbálták „felszentelni” a fegyvert, és vérrel nyomtak rá nyomokat – írja a RIA Novosztyi tudósítója.

:D:D:D

Nagyon komolyan vehető az orosz propi!