[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Az állítólagos és Wilsoni evakuáció a valóságban úgy működik,mint például ma,amikor Volcsanszkból Harkovba tartó konvojt az ukrán tüzérség megsorozott,halottak és sebesültek is vannk. Tegnap az oroszok kértek az ukránoktól egy útvonalat,hogy az elesett ukrán katonákat átadják,az ukránok leokézták,és a saját elesett bajtársaikkal teli Kamazt elkezdték lőni.A ruszkiknak szerencséjükre sikerült vissza fordulni,és jobb híján tömegsírba temették az ukikat. Ennyit a hazájukért harcoló hős ukránjaidról,meg a valósággal köszönő viszonyban sem létező vízióidról. Nem kell félrebeszélés a tüzérségről,meg a prosti srácokról,se a Bede féle propiról. Az ukránokkal együtt dobogó Wilsoni szívről a kommenteket olvasva egyöntetű vélemény nyilvánítást vélek kiolvasni.
Na akkor légy szíves cáfold tényekkel a korábbi állításaimat? Hogy érzed menni fog? Vagy csak ilyen szintű kommentekre telik tőled?

Volcsanszki incidensre valami videót tudnál prezentálni?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Hogy mik vannak.Putyin kér bocsánatot a Izraeltől,Lavrov szavai miatt...

Putyin bocsánatot kér izraeli miniszterelnöktől Lavrovnak Hitler zsidó gyökereivel kapcsolatos szavaiért​

Naftali Bennett irodája azt mondta , hogy elfogadta a bocsánatkérést, és "köszönöm a felvilágosítást".
Vagy elszabadult Lavrov, vagy rájöttek, hogy most messzire mentek.
Jó lenne tudni.
 

faja0124

Member
2022. március 6.
41
93
18

Oroszország nem garantálja Ukrajna területi egységét.​


Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő szerint az 1994-es budapesti memorandum aláírói nem vállaltak garanciát Ukrajna területi egységére. Medvegyev ezt a Rosszija 1 állami televíziós csatorna szombati politikai magazinműsorának adott interjúban jelentette ki.
A miniszterelnök az amerikai Bloomberg televíziónak kedden adott interjújában elhangzottakat erősítette meg, miszerint Oroszország nem tudja és nem is fogja szavatolni Ukrajna területi épségét.

Az 1994-es budapesti memorandum szövege szerint az Egyesült Államok, az Oroszországi Föderáció és Nagy-Britannia vállalta Ukrajna szuverenitásának és területi épségének szavatolását, cserében azért, hogy Ukrajna lemondott az atomhatalmi státusáról. A Vesztyi v Szubbotu című esti műsorban Dmitrij Medvegyev alaptalannak nevezte a vádakat, miszerint Oroszország megsértette nemzetközi kötelezettségvállalásait, így a budapesti memorandumot is azzal, hogy elcsatolta a Krím félszigetet Ukrajnától. A politikus jogi abszurdumnak nevezte, hogy a világon bármely ország tudná garantálni egy másik ország területi egységét. Azt mondta, hogy Oroszország garanciavállalása az Egyesült Államokkal és más országokkal együtt arra a helyzetre terjedt ki, ha valaki veszélyeztetné Ukrajna szuverenitását.

Medvegyev szerint területi egységét csak maga Ukrajna tudja biztosítani, az ország népe, az ukrán hatalom. Hozzátette, hogy "mindaz, ami a Krímmel történt, teljesen más jellegű történet. Maga a nép, amely Ukrajna önálló részeként határozta meg magát, áll elő a népszavazási kezdeményezéssel, majd a referendumon úgy döntött, hogy kilép abból az államból". Azt mondta végül, hogy "a világban vannak olyan helyzetek, amikor "az államok felosztódnak".

Medvegyev azt is kijelentette az orosz állami televíziós csatorna műsorában, hogy aligha lesz egyszerűbb a párbeszéd Ukrajnával a vasárnapi elnökválasztás után, mert az országban "nagyon bonyolult a belpolitikai helyzet, és gazdasága siralmas állapotban van".

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet (EBÉE) - az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) jogelődje - 1994-es budapesti csúcstalálkozója alkalmával aláírt memorandumban a felek Ukrajna biztonságának szavatolását is vállalták, és kötelezték magukat arra, hogy tartózkodnak az erő alkalmazásától az országgal szemben, illetve a gazdasági nyomásgyakorlástól - cserébe azért, hogy Ukrajna csatlakozzon az atomsorompó-szerződéshez és átadja a területén lévő atomfegyvereket Oroszországnak.

MTI 2014.05.2422:05
Hazudni nem ér!
Ezt tudjuk hogy orosz szokás, és ki fosztani a meg szált területeket.
Remélem mosógépben kapod a fizetésed!
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 471
7 313
113
Pedig csak az lehet szerintem, mert máshol is olvastam, hogy egyes hírek szerint az Azovstal területének felét már az orosz erők ellenőrzik, aztán ,hogy ebből mennyi az igaz azt innen egyelőre lehetetlen kideríteni.
azt nemlátom tisztán hogy annak a területnek pontosan mi a jelentősége
tehát amikor meg van a terület - a felszín - 100 %-a, akkor hogyan tovább
kell-e bemászni lukakba, vagy onnan már kezelhető a kérdés másképp is
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
https://karpataljalap.net/2022/05/05/felmeres-tobbseg-szerint-jo-iranyba-haladnak-dolgok

A hangulat Ukrajnában kitűnő, a "többség szerint jó irányba haladnak a dolgok". Hurrá, hurrá.

"A Rejting Szociológiai Csoport április végi felmérése szerint a válaszadók 80%-a úgy gondolja, hogy Ukrajnában a dolgok jó irányba haladnak. Csak 10% volt ellenkező véleményen, további 10% pedig nem tudott véleményt alkotni. Minden régióban és minden korcsoportban továbbra is az a vélemény az uralkodó, hogy helyes az irány. Az utóbbi másfél hónapban javult a nyugati partnerektől érkező segítség megítélése. A válaszadók egyaránt pozitív dinamikát látnak a diplomáciai, humanitárius és pénzügyi segítségnyújtás terén. (...) Ugyanakkor ami a fegyverszállítások megítélését illeti, az lényegében változatlan maradt: a megkérdezettek 29%-a tartja elégségesnek, 65%-uk viszont elégtelennek látja. Az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciók értékelése egyértelműen romlott: mindössze 20% tartja azokat elégségeseknek (márciusban 33%-on állt ez a mutató). Az elmúlt két hónapban jelentősen javult az ukránok körében Lengyelország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Törökország, Litvánia és Franciaország vezetőinek megítélése. Andrzej Duda lengyel elnökhöz jelenleg a válaszadók 92%-a viszonyul pozitívan, majd Boris Johnson brit miniszterelnök (87%), Joe Biden amerikai elnök (86%), Recep Tayyip Erdogan török elnök (76%), Gitanas Nauseda litván elnök (75%) és Emmanuel Macron francia elnök (75%) a sorrend. A megkérdezettek 66%-a viszonyul pozitívan Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez. Ugyanakkor romlott Olaf Scholz német kancellár megítélése: 30% viszonyul hozzá pozitívan, 54% negatívan (2022 januárjában: 23%). A Frank-Walter Steinmeier német elnököt pozitívan megítélők aránya 26%, miközben az elutasítóké 44%. A válaszadók túlnyomó többsége negatívan viszonyul Fehéroroszország (96%) és Oroszország (98%) államfőihez."

A fennmaradó 4, illetve 2 százalékról az SZBU munkatársai gondoskodnak.
 
W

Wilson

Guest
azt nemlátom tisztán hogy annak a területnek pontosan mi a jelentősége
tehát amikor meg van a terület - a felszín - 100 %-a, akkor hogyan tovább
kell-e bemászni lukakba, vagy onnan már kezelhető a kérdés másképp is
Putyin parancsba adta Sojgunak, hogy zárják körbe az Azovstal területet, de ne menjenek be a gyárterület alatt húzódó alagutakban, de a legfrissebb hírek szerint egy helyi lakostól információkat kaptak az alagút rendszerről és megtámadták a védőket.Gondolom megpróbálják május 9-ig elfoglalni az Azovstal területet.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 209
113
Fentebb épp leírták a választ. Az, hogy ez neked nevetséges, a kutyát nem érdekli.
Az itt művelt muszka agitpropi hadjáratotok meg szégyenletes.
Az USA a nemzetközi jogban előirt módon ultimátumot adott,amiben kilátásba helyezte annak nem teljesülése esetén a katonai erő alkalmazását.Pont.
Oo meg hadüzenet nélküli támadást inditott.És itt is pont.
Jogilag ez számit,Hogy egy háború igazságos e,az nem jogi kérdés.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Putyin parancsba adta Sojgunak, hogy zárják körbe az Azovstal területet, de ne menjenek be a gyárterület alatt húzódó alagutakban, de a legfrissebb hírek szerint egy helyi lakostól információkat kaptak az alagút rendszerről és megtámadták a védőket.Gondolom megpróbálják május 9-ig elfoglalni az Azovstal területet.
Azt szerintem te is tudod,hogy az USA már régen harci gázzal elintézte vona ezt a problémát.