[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
https://newsfrol.ru/24/8828/

Az "Azov" végórái. Az Azov-zászlóaljnak a mariupoli Azovsztálban körülzárt egységei ma este professzionális fényképészek által készített fotósorozatot (ld. a linken) tettek közzé sebesültjeikről és az ostrom alatti állapotokról. A képek csakugyan magukért beszélnek, mint ahogy a békés mariupoli lakosság hóhérainak talán utolsó felszólítása is a külvilághoz:

„Az egész civilizált világnak látnia kell, milyen körülmények között élnek és cselekszenek Mariupol sebesült, rokkant védői! Egészségtelen körülmények között, nyílt sebekkel, nem steril kötésmaradványokkal bekötözve, a szükséges gyógyszerek és élelmiszerek nélkül. Felszólítjuk az ENSZ-t és a Vöröskeresztet, hogy mutassák meg emberségüket, és erősítsék meg azokat az alapelveket, amelyek alapján létrehozták őket, megmentve a sebesülteket, akik már nem harcolnak. A képen látható katonák és több száz másik társuk súlyos sebekkel az Azovsztal üzemben, a saját egészségük árán, megvédték Ukrajnát és az egész civilizált világot. Valóban most Ukrajna és a világközösség nem képes megvédeni őket és gondoskodni róluk? Követeljük a sebesült katonák azonnali evakuálását az Ukrajna által ellenőrzött területekre, ahol segítséget és megfelelő ellátást kaphatnak.”

cec8872f3e38c757aaa8616ca3b927f4.jpg
Meg ok kovetelnek... KOVETELNEK.
Vannak olyan helyzetben hogy barmit koveteljenek? Mit vedtek meg? Ahmetov gyarat? De hat azt is szetlottek! Nagyon fain beallitott fotok az biztos, azt el kell ismernem. Meg veletlenul sem azert ilyenek a kepek hogy szanalmat keltsenek fejesekben es kimentse onnet oket az ujabb ENSz buszos tura. De miert vinne ki oket barki ha egyszer ezek a katonak onkent mentek oda? Ezt vallaltak, erre vagytak, katonanak alltak benn van a pakliban hogy egy lyukban hederelsz honapokig csonka bonkan.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113
Az orosz védelmi minisztérium felvételeket tett közzé a légideszant erők egy alakulatának harci munkájáról egy különleges katonai művelet során.

A Légideszant Erők páncéltörő egységének állománya egy adott területre nyomult, és megsemmisítette az ukrán fegyveres erők fellegvárának lőpontjait. Az ejtőernyősök páncéltörő irányított fegyverek, hordozható rakétarendszerek, gránátvető és kézi lőfegyverek tüzével elnyomták a lőpontokat.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/6710
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
“Dolgok, melyeket nem értünk”, sokadik fejezet: miért gondolja a bátor azovita, hogy jó ötlet egy ÓVODÁBÓL bejelentkezni a rendszeres “jól vagyunk, minden OK” videójában?
Ezek után miért lepődik meg bárki, hogy célpont lesz egy ovi vagy iskola??
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
A kutatók öt pontban foglalták össze, miért lehet még messze a háború vége.
  • Még mindkét fél hisz abban, hogy győzhetnek a csatatéren.
  • A háború megnövekedett költségei miatt mindkét félnek újra kellett gondolnia háborús céljait.
  • Nagy a külső (nyugati) nyomás Oroszországon, de egyelőre nem elég ahhoz, hogy véget vessen a háborúnak.
  • Bár vannak jelek, hogy belső nyomás is nehezedik Putyinra, de a támogatottsága még mindig magas.
  • Mindkét félnél hiányoznak a pozitív ösztönzők a konfliktus tárgyalásos rendezéséhez.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Tehát az ukránok elzárják az oroszoktól jövő gáz útját azért, mert az egyik gázelosztó az oroszok kezére került.

Tökmindegy, hogy jön-e onnan gáz vagy sem, vis-maior-ra hivatkozva ezt meglépik.

Természetesen lehet vásárolni tovább is orosz gázt de egy másik elosztón keresztül, amit ők felügyelnek?

Ez technikailag hogy működik (kérdezem a hozzáértőket)? Hogy tudnak elzárni egy olyan elosztót amit nem ők birtokolnak?
A következő láncszemet zárják le?
Egyik munkatársuk sem ül a vezérlésnél... azzal összefüggésben, hogy megtámadták az országukat...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 745
113
Az osztrák katonai szakèrtö, Markus Reisner 4 nappal ezelötti videójâban elemzi a donbasszi csatát.Szerinte nem lesz sikeres az oroszok kisèrlete, hogy bekeritsék az ukrân csapatokat.
Mert nem tudjâk az oroszok a támadâshoz szüksges túleröt biztositani.
Mert az ukrânok éveken át ki tudták épiteni a védelmi vonalaikat.
Mert a terep a védöknek kedvez.
Mert a helyzet inkâbb az 1. VH-ra emlékeztet, mint egy modern mozgóháborúra.
Szerinte párhuzamok vannak a 2.VH beli kurski csata és a jelenlegi felállâs között.Ott sem sikerült a nèmeteknek az oroszok bekatlanozâsa és megsemmisitése.

Kivâncsi vagyok, igaza lesz-e.
(Fedezetbe vonulok most... :))
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Mennyi lehet bekerítve az A és B-ben?
Meg nincsenek bekeritve, nem is biztos hogy lesznek. Viszont fogynak napi par szaz fovel akiket odakuldtek. A ketto csoportban lehet 20000 fo biztos, mogotte ugyanennyi meg Donbasszban. Nem biztos hogy be kell keriteni oket ha Ukrajna napi 4-500 fot veszit sebesultben, fogolyban es halottban. Mar gondjaik vannak a letszammal ne felejtsuk el, napi szinten egy zaszloaljat kellene kikepezniuk a volkssturmbol Rambova... A katonai vesztesegeik 50000 fo koruliek mostanra. Ennek jelentos resze az igazi katona, mas resze masodvonalas vagy harmad. Harom honap mulva mar 100000 fon felul lesznek. Csak Mariupolban elbuktak tobb mint 10000 elso osztalyu katonat, nem mindenkibol lehet elso rendu harcos, belolem se lenne mar. Emellett alig latni ukran neheztechnikat, nincs eleg fegyveruk mert szetosztogattak az elso napokban
A nyugati pct holmikat elszorjak, kilovik a ruszkik, elcsencselik, eladjak, lasd spanyol hir minap...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113
Az ukrán Herszon vezetése arra kérik Putyint, hogy csatolja Oroszországhoz a régiót.

A herszoni regionális hatóságok arra kérik Putyint, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – írja a RIA Novosztyi.

A Herszon régió hatóságai kérni fogják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – közölte Kirill Sztremousov, a regionális katonai és polgári közigazgatás helyettes vezetője.


“Herszon városa Oroszország, nem jön létre a HNR (Herszoni Népköztársaság. – A szerk.) a Herszon régió területén, nem lesznek népszavazások. Egyetlen rendelet lesz, amely a herszoni regionális vezetésnek az Oroszországi Föderáció elnökéhez intézett felhíváson és kérésén alapul, hogy a régiót az Oroszországi Föderáció teljes jogú régiójaként ismerjék el” – mondta.

Oroszország február 24. óta folytat katonai hadműveletet Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a hadsereg teljesítette az első fázis fő célkitűzését – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Az offenzíva eredményeként az orosz csapatoknak sikerült teljesen elvágnia Ukrajnát az Azovi-tengertől, valamint összekapcsolni a Herszon és Zaporizzsja régiók területeit a Donyecki Népköztársasággal.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 747
113
Az ukrán Herszon vezetése arra kérik Putyint, hogy csatolja Oroszországhoz a régiót.

A herszoni regionális hatóságok arra kérik Putyint, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – írja a RIA Novosztyi.

A Herszon régió hatóságai kérni fogják Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a régiót csatolja Oroszországhoz – közölte Kirill Sztremousov, a regionális katonai és polgári közigazgatás helyettes vezetője.


“Herszon városa Oroszország, nem jön létre a HNR (Herszoni Népköztársaság. – A szerk.) a Herszon régió területén, nem lesznek népszavazások. Egyetlen rendelet lesz, amely a herszoni regionális vezetésnek az Oroszországi Föderáció elnökéhez intézett felhíváson és kérésén alapul, hogy a régiót az Oroszországi Föderáció teljes jogú régiójaként ismerjék el” – mondta.

Oroszország február 24. óta folytat katonai hadműveletet Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a hadsereg teljesítette az első fázis fő célkitűzését – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Az offenzíva eredményeként az orosz csapatoknak sikerült teljesen elvágnia Ukrajnát az Azovi-tengertől, valamint összekapcsolni a Herszon és Zaporizzsja régiók területeit a Donyecki Népköztársasággal.
bajban lesznek az ukránok ha tényleg ez a népakarat,Luhanszk.Doneck,Herszon .. ki lesz a következő ?