[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Micsoda szerencse, hogy az átkosban a VSZ-be meg a KGST-be való belépésről is egy-egy minden kétséget kizáróan demokratikus népszavazás döntött rekordmagas részvétellel... Ja nem, de ezek szerint te meg még akkor nem éltél.

Más nézőpont: ha a statisztika mint tudomány törvényszerűségeit figyelembe véve nézed a dolgot, akkor ez felfogható egy überbazinagymintás közvéleménykutatásnak. És hát ilyen szavazataránynál matematikailag eléggé elhanyagolható annak valószínűsége, hogy a nem megjelentek megfordították volna az eredményt. A NATO belépésről szóló népszavazásra ugyanez érvényes.

A szavazás helyett Mónikasót néző szabolcsiak meg magukra vessenek, ha valami gondjuk van az eredménnyel, tetszettek volna megjelenni. Ja, hogy a parlamenti választásokkal ellentétben akkor nem osztogattak ingyenkrumplit meg uborkakonzervet a pártok? Hát faluhelyen nincs mindennap gyereknap...


A 20.századi MO egyik nagy katasztrófája, hogy 1945ben sajnos nem az US szabadított fel minket hanem az oroszok. Se szabadságra, se életminőségre nem volt mindegy melyik blokkhoz tartoztál.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ezt a sok marhaságot hogy szedted össze ? Én éltem már akkor felnőttként. A szovjet átlag kiskatona egy NSZK tiniknek szóló BRAVO újságot fasiszta propagandának nézett nálunk, amikor meglátták a kezünkben az egyik gyakorlaton, annyira agymosottak voltak. Még itt nálunk is azt etették ,a kapitalista nyugaton mindenki rosszul él, a paradicsom az itt van nálunk, a szocializmusban. Más kérdés hogy ezt nálunk a 80-as években senki nem hitte el. A SZU nem Gorbacsov miatt omlott össze, hanem a saját birodalmi vágyai gazdasági, katonai, terhe alatt. A rendszer teljes gazdasági csődje folytán, ahogy a többi kelet európai ország is azért váltott rendszert, mert gazdaságilag belerokkant a nagy butaságba, amit szocializmusnak hívtak. Reagan meghirdette a csillagháborús programot, amivel gazdaságilag akarták összeroppantani a SZU-t. Ott volt előtte az oroszok minden gazdasági adata, tudták menni fog, sikerült is. Így nyerte meg az USA a hidegháborút. Gazdasággal. Atomfegyverből egyébként a SZU-nak több volt ha jól emlékszem azokra az időkre. Hagyományos haderőket meg nem is említem.
Ma még most is fasiszta mindenki a világban orosz oldalról nézve, aki nem támogatja őket. Ez egészen elképesztő. Az ukrán ugyan ez, csak fordítva, ők meg a legnacionalistább népség errefelé. Mindkettő ugyan azon az emlőn nőtt fel.
Mi készültünk akkoriban a nyugat megtámadására, sajnos ez az igazság. Minket, az akkori Néphadsereget is erre készítettek fel, egészen 1988 tavaszáig. Akkor kezdett fordulni a világ.
Ma azt látom ,ennek az átkozott örökségnek a hozadéka részben ez az ukrán háború. Mindkét oldal egyenlően sáros benne. Amihez bónusz a különféle külföldi, elsősorban amerikai érdekek megjelenése, mai még rátesz az egészre.
Ráfizetni mindig ráfizet valaki egy háború végén. Most is rá fog. Oroszország, Ukrajna és Európa. Mindenki kicsit másképp, de mindenkinek fáj majd.
Kivezető út szerintem nincs, most már végig csinálják. A végét nem tudjuk, sajnos.

"A szovjet átlag kiskatona egy NSZK tiniknek szóló BRAVO újságot fasiszta propagandának nézett nálunk, amikor meglátták a kezünkben az egyik gyakorlaton, annyira agymosottak voltak. "


Hát annál a BRAVO című újságnál nagyobb fost még életemben nem láttam. Mivel én is akkor voltam fiatal, próbáltam rájönni, hogy mi a jó benne, de bármennyi számot vettem meg belőle, mindtől elfogott a hányinger...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
"A szovjet átlag kiskatona egy NSZK tiniknek szóló BRAVO újságot fasiszta propagandának nézett nálunk, amikor meglátták a kezünkben az egyik gyakorlaton, annyira agymosottak voltak. "

Hát annál a BRAVO című újságnál nagyobb fost még életemben nem láttam. Mivel én is akkor voltam fiatal, próbáltam rájönni, hogy mi a jó benne, de bármennyi számot vettem meg belőle, mindtől elfogott a hányinger...

Ahogy kinéz jelentős részük most is detto annyira agymosott.

És hamár: Mi volt akkor a tiniknek amik blikk szinten foglalkoztak az akkori sztárokkal, meg a tiniket érdeklő "röhelyes" kérdésekkel? És hamár honnan lehetett pl Metallica posztert szerezni akkortájt? Vagy éppen az akut tinisztárét?
 

faja0124

Member
2022. március 6.
41
93
18
És működnek a szankciók! :)

Választás előtt sz angol családok: vacsora vagy fűtés?

Boris Johnson kormányának 1860 milliárd forintnyi forrást kellene segélyezésre fordítania, hogy a szegénység rohamos terjedését megakadályozza.


„Angol családok százezrei süllyedhetnek nélkülözésbe vagy egyenesen szegénységbe, ha a kormány nem kezdi komolyan segélyezni a szegénység küszöbén állókat – ez a fő következtetése annak a tanulmánynak, amelyet a National Institute of Economic and Social Research (NIESR) nevű agytröszt készített”írta meg a G7.
Ez a rohadék haldokló nyugat meddig húzza még? (Irónia)
 
  • Tetszik
Reactions: meszike91

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Kell szólni a ensz-nek, vagy az ukrán kormánynak, hogy nyissanak egy humanitárius folyosót, oszt minden rendben. Nagy sikereket értek el mostanában. Az oroszoknak nem kell szólni, mert ők gonoszak!
Horogkereszt tetkóval, SS Totenkopf felvarróval Izraeltől segítséget kérni - megfizetethetetlen. Minden másra jó a Mastercard.

Aki szerint nem egy komédiában élünk, az forduljon tanácsért az orvosához vagy kérjen tanácsot a gyógyszerészétől.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ahogy kinéz jelentős részük most is detto annyira agymosott.

És hamár: Mi volt akkor a tiniknek amik blikk szinten foglalkoztak az akkori sztárokkal, meg a tiniket érdeklő "röhelyes" kérdésekkel? És hamár honnan lehetett pl Metallica posztert szerezni akkortájt? Vagy éppen az akut tinisztárét?

Én egy Spice Girls posztert tettem ki a kollégiumban az ágyam fölé, aztán jött a rektor és letépte.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
410
1 058
93
Szerintem próbálj meg egy nyugat-európai mecsetben fagyasztott csirkét dugni.. valahová. Mise közben.
Biztosan megvernének... gondolom... felháborodnának az tuti.
Nem tudom. Biztosan nem zárnának itt viszont be hosszú évekre, ha ilyet tennék.

Itt ahol élek a Muzulmánok nagyon tisztelettudóak és békések... mondjuk itt az udvarias tisztelet az általános.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Hol derült ki?
Orosz propaganda állítja!
A Moszkva is ukrán hajó volt?

Lehozták Ukránok, erre Oroszok rákontráztak, hogy nem is az volt.
Erre Ukránok lehozták a drónfelvételt. :)
A tweetet nem találtam ezért yts a link
Mondhatni sakk matt. Oroszok megint hazudoztak egy jót. De Putyin is úgy hazudozik össze vissza mint a vízfolyás. Még mindig nem vagyok túl azon, hogy feb 24 elött bemondta a kamerába, hogy nem lesz háború.

Amúgy fogadd el, hogy ahol most vagy az egy olyan hely aminek nem sok köze van a valósághoz csak az orosz pr / agitprop hazugságok papagáj módon való szajkózásához.
 
  • Vicces
Reactions: zeal

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
( Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Jópár napja valamelyőtök belinkelt egy videót. A főszereplő, cigivel a kezében egy aknavetőt mutatott be egy lepukkadt szobában. Többször is használván az irányzékot, a végén fejjel lefelé ejtette be a gránátot a vetőcsőbe. Lehetetlenség már megtalálni a topikban. Aki betette, belinkelné nekem a hszt? Köszönöm!)
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 090
9 067
113
Micsoda szerencse, hogy az átkosban a VSZ-be meg a KGST-be való belépésről is egy-egy minden kétséget kizáróan demokratikus népszavazás döntött rekordmagas részvétellel... Ja nem, de ezek szerint te meg még akkor nem éltél.

Más nézőpont: ha a statisztika mint tudomány törvényszerűségeit figyelembe véve nézed a dolgot, akkor ez felfogható egy überbazinagymintás közvéleménykutatásnak. És hát ilyen szavazataránynál matematikailag eléggé elhanyagolható annak valószínűsége, hogy a nem megjelentek megfordították volna az eredményt. A NATO belépésről szóló népszavazásra ugyanez érvényes.

A szavazás helyett Mónikasót néző szabolcsiak meg magukra vessenek, ha valami gondjuk van az eredménnyel, tetszettek volna megjelenni. Ja, hogy a parlamenti választásokkal ellentétben akkor nem osztogattak ingyenkrumplit meg uborkakonzervet a pártok? Hát faluhelyen nincs mindennap gyereknap...
Ezzel most cáfolni akartad???
 
  • Vicces
Reactions: grabo112

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
Értem, hogy mit mondasz, az Amcsik rendszere bizony randa... ez van.
Azonban működik.
Tudsz jobbat?
Csak mert szerintem nem tetszene valójában a Kínaiakénak szigora.
Hofi után szabadon: nem boldog a magyar, ha nem szaros a szája széle...
Mert ha valaki nem az USA kottájából játszana az rögtön Kínát imádja?
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Hamár egy újabb eég masszív orosz veszteség. We count 6x T-72B-series MBT, 14x BMP-1/2 variants, 7x MT-LB, a tugboat & 5+ other armoured vehicles destroyed/abandoned/damaged. Note precise ID is very hard.


és a man nap másik érdekessége egy orosz lerepülős tornyos video. Nem mert ritkán látni ekkora toronykatapultálást hanem mert Kínaika vették és hozták le ráadásul Mariupoltól 6kmre. Az elvileg már 2hónapja "felszabadították" oroszok.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Hamár egy újabb eég masszív orosz veszteség. We count 6x T-72B-series MBT, 14x BMP-1/2 variants, 7x MT-LB, a tugboat & 5+ other armoured vehicles destroyed/abandoned/damaged. Note precise ID is very hard.


és a man nap másik érdekessége egy orosz lerepülős tornyos video. Nem mert ritkán látni ekkora toronykatapultálást hanem mert Kínaika vették és hozták le ráadásul Mariupoltól 6kmre. Az elvileg már 2hónapja "felszabadították" oroszok.

Nah mert lemaradt a második link.