[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113

Még egyszer kihangsúlyozom: az Avostalról volt szó és nem Maripulról. :)

"Elárulom neked nem rajta múlt, hanem az oroszokon, mivel az oroszok nem akarják, hogy egyetlen Azovos is megússza az orosz igazságszolgáltatás felelősségre vonást, lásd pl a legutóbbi szaki vezér nyilatkozatát."

Tehát az oroszokon múlt, mert az azovosok nem sétálhattak el, szabadon, a fegyvereiket magukkal víve, hanem meg kellett volna adniuk magukat.

Hát ez tuti a nap kommentje!! :):D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 886
113
A fő csapásirány nem az volt, ez látszott! Hogy miért kellett feláldozni ennyi embert én sem értem. Mint, ahogy rengeteg mindent sem ebben a furcsa háborúban (miért van áram, internet, vasút nyugatra stb.). Még a végén bagolynak lesz igaza, hogy a valódi cél a nyugat megfektetése és a lengyelek becsalogatása. Vannak rá jelek, hogy bemennek Ukrajnába ők is!
Lengyelország túl erős lett. Számomra február óta nyilvánvaló, hogy ahogy a nyugat meg akarja gyengíteni az oroszokat, úgy Oroszország a lengyeleket akarja megütni, de nagyon. Ezért SE mozdul semmi Beloruszban, és ezért is ennyire nem látványos az, ami most van. Ez a háború egy 8 éven át felálló védelemmel, NATO hírszerzéssel, stb. nem két perc lesz. Megpróbálták, de nem jött be. Ahogy Szíriában se hatalmas erővel nyomultak, úgy Ukrajnában se fognak azzal. Természetesen más a lépték, de Ukrajna mellettük van, persze hogy más.

Ennek ellenére haladnak.

A kérdés az lesz, hogy ha nem lesz DLNR Oroszország része, vajon 8 év után a szakik részt vesznek-e majd egy nagyobb, határaikon túl tolt hadműveletben vagy megállnak a határon?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 886
113
Zelenszkij elnök azt reméli, hogy „egy napon” a jelenleg Oroszország által ellenőrzött Mariupolban rendezheti meg a dalversenyt

„Bátorságunk lenyűgözi a világot, zenénk meghódítja Európát! Jövőre Ukrajna ad otthont az Eurovíziónak! – mondta Volodimir Zelenszkij elnök szombat este, a végső eredmények kihirdetése után."

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy napon az ukrán Mariupolban láthassuk az Eurovízió résztvevőit és vendégeit” – tette hozzá az elnök, utalva a jelenleg orosz erők által ellenőrzött azovi-tengeri kikötővárosra."

Ukrajna egyértelmű favorit volt a finálé előtt, a fogadóirodák 60%-os esélyt adtak neki a győzelemre, miközben a nyugatiak elsöprően támogatták Kijevet a Moszkva elleni küzdelemben. A zsűri szavazása után a Kalush Orchestra a negyedik helyen végzett 192 ponttal, de az európai közönség hatalmas, 439 pontja emelte az élre, annak ellenére, hogy az orosz hackerek megpróbálhatják megzavarni a szavazást.


Egy komment:
"A vasmű helyén gyorsan meg van egy könnyűszerkezetes rendezvénycsarnok."
:D
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A szakértő forrásai arról is megosztottak információkat, hogy május 20-a után a lengyel hadsereg bevonul Ukrajna nyugati régióiba. Ezt állítólag békefenntartó műveletként kívánják az emberek torkán lenyomni.

A szakértő szerint Kijev negatívan áll ehhez a kérdéshez, de nem fognak rá figyelni. A lengyelek viszont állítják, hogy a hadművelet békefenntartó lesz, és nem kérik a NATO-szerződés ötödik cikkében rögzített kollektív védelem elvének alkalmazását, ha orosz rakéták célpontjává válnának."
"Meg nem erősített varsói jelentések azt mutatják, hogy miután Washington elutasította az Ukrajna feletti repüléstilalmi övezetre vonatkozó javaslatokat, valamint a lengyel MIG-29-es repülőgépek ukrán pilótáknak való átadását, a lengyel vezérkar csendben utasítást kapott az ukrán konfliktusba való beavatkozás tervei kidolgozására. Ukrajna nyugati részének elfoglalásával. Természetesen egy ilyen léptékű katonai akcióhoz Kijev jóváhagyása szükséges, de mivel Washington de facto irányítja a Zelenszkij-kormányt, a lengyel katonai beavatkozás jóváhagyása nem jelenthet problémát."
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Mitől ne lenne az? Inkább kiszolgálja az angolszász érdekeket, ahelyett hogy a saját népe felemelkedésén és a területén élő kisebbségek jogainak a biztosításán dolgozott volna? Zelenszkij egy ócska ripacs aki a hatalomért és a pénzért simán vágohídra küldi az ukránokat!

Mondta Putyin....
:D

Miért aggódsz így Ukrajna sorsáért? Úgy tűnik nem kedveled őket.
Miért lenne nekik jobb Putyin birodalmában sínylődni, mint inkább Európában?
Mi a célod ezzel? Kit akarsz meggyőzni? Minket?
Őket? Olvassák a félelmeid itt az ukrik?
;)
 
W

Wilson

Guest
"Elárulom neked nem rajta múlt, hanem az oroszokon, mivel az oroszok nem akarják, hogy egyetlen Azovos is megússza az orosz igazságszolgáltatás felelősségre vonást, lásd pl a legutóbbi szaki vezér nyilatkozatát."

Tehát az oroszokon múlt, mert az azovosok nem sétálhattak el, szabadon, a fegyvereiket magukkal víve, hanem meg kellett volna adniuk magukat.

Hát ez tuti a nap kommentje!! :):D
Te linkelted be hogy az Azovosok a Zelenszkijnek könyörögnek, hogy evakuálják a sebesült katonákat, én pedig elmondtam neked, hogy nem könyörögtek Zelenszkijnek, hanem arra kérték, hogy oldja megy hogy a sebesült védőket ukrán területekre evakuálják, amibe természetesen az oroszok nem mentek bele, tehát nem Zelenszkijjen múlt a sebesült védők evakuálása hanem az oroszokon, ők nem engedték, hogy a sebesült védőket ukrán területekre evakuálják.

Ezek után megkérdezem,hogy miért forgatod ki a szavaimat?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
A harcimorál, kezd lazulni a hazájukért harcoló ukrán katonáknál. :)

❗️ Egy donbászi AFU önkéntes felhívása Zelenszkijhez, aki elmondja, hogy a parancsnokság hogyan küldte őket mészárlásra...

"Nem fogunk sokáig kitartani - a repülésünk és a tüzérségünk nem működik, a parancsnokság magunkra hagyott minket".

https://t.me/c/1647184667/368
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Amúgy még kiegészítésként, de a szakadár erők alkotják nagyjából legnagyobb harcértékű csapatokat. Meglátszik mind a helyismeret, mind a nyolc évnyi non-stop háború. Nem véletlenül van egy kisebb kontingens Nyikolajevnél is, ismerik az ukrikat.
És igen, egyértelműen a nagyobb offenzíva helyett a felőrlés taktikáját választotta Moszkva, csak annak is vannak korlátai. Pontosabban el kéne vágni az utánpótlást, mert saját dolgukat nehezítik meg. Ukránok úgyis 45-ös Hans mintájára minden hidat, vasutat, infrát felrobbantanak visszavonuláskor, nem kéne úgy félteni azokat. Látszik Zatokánál is, már 4 cirkáló rakétát kapott, Grísa tud dolgozni ha akar, de ezt a Dnyeperre mindenképp ki kell terjeszteni. Meg igen mindkét oldal kicsit lihúzásra játszik, ilyen chicken game szerűen ki fogja előbb elhúzni a kormányt. Orosz arra számít a nyugati infláció és nyersanyaghiány a lakosság robbanásszerű reakcióját váltja ki, míg a nyugat meg arra, hogy a harcokat elhúzva az orosz hátország lázad fel 1917 mintájára. Meglátjuk mi lesz, de egyértelmű, hogy itt már egy új, szegmentáltabb világrend kezd kialakulni

Vagy van alapjuk a pletykáknak Putyinról.....
Vagy lesz alapjuk....
:)
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
Te linkelted be hogy az Azovosok a Zelenszkijnek könyörögnek, hogy evakuálják a sebesült katonákat, én pedig elmondtam neked, hogy nem könyörögtek Zelenszkijnek, hanem arra kérték, hogy oldja megy hogy a sebesült védőket ukrán területekre evakuálják, amibe természetesen az oroszok nem mentek bele, tehát nem Zelenszkijjen múlt a sebesült védők evakuálása hanem az oroszokon, ők nem engedték, hogy a sebesült védőket ukrán területekre evakuálják.

Ezek után megkérdezem,hogy miért forgatod ki a szavaimat?
Te forgatod ki saját magad. Már lassan úgy pörögsz mint a Róna Viktor! :)

"Utasította Sojgut, hogy szólítsa fel mindazokat akik még nem tették meg, hogy tegyék le a fegyvert.

Az orosz fél garantálja az életüket és méltósággal bánik velük a nemzetközi jogi eszközökkel összhangban. Minden sebesültet orvosi ellátásban részesítenek – közölte az orosz elnök."​

Az Azovsztál védőinek üzentek. :cool:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 775
113
A fő csapásirány nem az volt, ez látszott! Hogy miért kellett feláldozni ennyi embert én sem értem. Mint, ahogy rengeteg mindent sem ebben a furcsa háborúban (miért van áram, internet, vasút nyugatra stb.). Még a végén bagolynak lesz igaza, hogy a valódi cél a nyugat megfektetése és a lengyelek becsalogatása. Vannak rá jelek, hogy bemennek Ukrajnába ők is!
Sztem a Kijev fő celpont volt a háború elején. Zselét elkapni, likvidálni, összeomlik az ukrán kormány. Már az első nap Kijev határában, a gmharmadikon Kijev külkerületében voltak csak aztán kicsússzant a kezük közül. Aztán jött a szenvedés.

Harkov is strategiai cél lehetet az első napon ott voltak. De nem volt jelentős ukrán árulás és az ostromhoz tul kevés katonát küldtek. Rosszul mérték fel az erőviszonyokat, gyors ukrán összeomlásban reménykedtek.