[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 787
40 097
113
Mai szállítmány 6 busznyi azovos.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 437
113
Amekkora az a kombinát, biztos hogy sokan dolgoztak ott. Az Azovstalhoz képest mikoméretű Csepel művekben, fénykorában műszakonként kb. 30.000 ember dolgozott.
Azzal, hogy szétbombázták a gyárat, amit még talán Sztahanov is látott, megnyílt a lehetőség egy igazán modern gyár felépítésére, minden szempontból tiszta lappal indulhatna az a kombinát. Csak az ujjáépítésekre rengeteg acélárú fog kelleni ott a szűkebb-tágabb környéken.
Tisztában vagyok vele, hogy a wikipedia nem feltétlenül mindenható, de 2015-ben 12293 alkalmazottjuk volt.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Nem mert ezek nem ballisztikus hanem páncéltörő rakéták amelyek aktív radaros fejjel rendelkeznek. És 10-12km a hatótávolságuk földi telepítésű indító paltformon (így használják most az ukrik) repülőgépről indítva már 60 km a hatótávolsága.

Az hogy nem ballisztikus, az miért számítana?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 455
18 692
113
Az ukránok szerint felsőbb parancsra adták fel az Azovsztalt.


„A legfelsőbb katonai parancsnokság utasította az Azovstalban állomásozó egységek parancsnokait, hogy mentsék meg a személyzet életét” – mondták.


Az ukrán hadsereg közölte, hogy a hónapok óta tartó bombázások után azon dolgozik, hogy az összes megmaradt katonát evakuálja az acélműből, mivel befejezi az üzem védelmét.

„A »Mariupol helyőrség« teljesítette harci feladatát” – áll az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleményében. „A legfelsőbb katonai parancsnokság utasította az Azovstalban állomásozó egységek parancsnokait, hogy mentsék meg a személyzet életét” – tette hozzá.

A feltételezések szerint mintegy 600 katona tartózkodott az acélműben, de nem világos, hogy pontosan hányan maradtak.
„Reméljük, hogy sikerül megmenteni a srácok életét” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kora reggeli beszédében. „Vannak közöttük súlyosan sebesültek. Ellátásban részesülnek. Ukrajnának élve kellenek az ukrán hősök”.

Paramcsra védték és parancsra adták fel! :)
Wilson úr, ezt most hogyan? :D :D :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 754
113
https://topwar.ru/196341-v-harkovskoj-oblasti-zaderzhan-ukrainskij-vrach-sadist-veretenchenko.html

Volcsanszkban (Harkovi terület) elfogták azt az ukrán sebészt, Viktor Veretencsenkót, aki korábban egy tévéműsorban szólított fel a fogságba esett orosz katonák megkínzására és kasztrálására. Az orvos apja a második világháborúban a Bandera-hadsereg tábori orvosa volt, fia is Bandera követőjének vallotta magát. Az interjú elején látható "relikviák" (Bandera és Suhevics mellszobra és írásai, jelvények, piros-fekete UPA-zászló) az orvos saját gyűjteményéből valók. Az orosz riportereknek Veretencsenko elmondta, hogy ma már "szégyelli magát".

Interjú a sebésszel:
https://ok.ru/video/4225538460280
Egy lobotómiát megérdemelne.
Német tábornok: "az oroszok túlságosan erősek, nagy fölényben vannak" - közben újabb harci robotokat állítottak hadrendbe
Forrás: https://kuruc.info/r/4/243618/

Elfogytak az üzemanyag-tartalékok Ukrajnában, óriási sorok állnak a kutaknál
Forrás: https://kuruc.info/r/4/243661/

Orosz hadifoglyokra cserélik ki az Azovsztal sebesült védőit
Forrás: https://kuruc.info/r/4/243659/
Akkora bajban vannak az oroszok, hogy már robotokat vetnek be?!! :eek:
 
W

Wilson

Guest
Az hogy nem ballisztikus, az miért számítana?
Mert az Iron Dome nem páncéltörő rakéták, hanem 155 mm tüzérségi lövedékek és kis hatótávolságú rakéták ellen tervezték.

A841989-E-02-A1-4-E58-B2-FF-0652-EC95-E9-B8-w1200-r1.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: amper

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 519
113
Az ukrán fegyveres erők mintegy 16 ezer katonája esett a katlanba Szeverodonyeck és Liszicsanszk közelében
Az LPR belügyminisztériuma bejelentette, hogy elfogják az ukrán fegyveres erők legfeljebb 16 ezer katonáját Liszicsanszk és Szeverodonyeck közelében.


Én bírom Putyint, meg úgy az Oroszokat is,de ilyen csúnyán veszteni....:rolleyes::oops:
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Azovstal, valakinek van pontos infoja hogy mi a deal? Csak úgy nem jöttek volna ki

tFpnl6i.jpg




Életben maradnak, a sebesülteket ellátják - ennyi volt a deal. Komolyan.

Miért érdekes ez? Területileg ugye DNR az illetékes illetve Ők is ott voltak. Így akár a muszka mondhatta volna, hogy Nekik adják meg magukat és/vagy átadja őket Nekik. A DNR -ben háborús bűnökért halálbüntetés is kiszabható.

Azaz, ha át is adják őket, akkor is egy vádalkuként fogd fel. Azaz lehet lesz eljárás, de halálbüntetés nem játszik senkinél.

Az ukránok szeretnének hadifogoly cserét. Ha jól emlékszem 53 AZOV -ost cserélnének (ugye jóval többen jöttek ki). Az oka, hogy nem nagyon van cserealap. Nincsenek nagyon orosz hadifoglyok náluk - akik voltak azokat korábban már cserélték. Így hát lehet kiadják a csapataiknak, hogy amennyiben lehetséges ejtsenek foglyokat (ez saját gondolatmenet). No nem csak az AZOV -osok miatt, hanem mert orosz oldalon rengeteg (ezres/többezres nagyságrend - pedig ugye Ők is cseréltek korábban) hadifogoly van.

Ami hír van eddig orosz oldalon, hogy annyira nem fűlik a foguk az AZOV -osok cserélgetéséhez. Úgy vannak vele, hogy az összes többi viszont remek cserealap lehet ...