[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
@Venom85

"Levágtuk a ruhákat - és láttunk egy lyukat a mellkason, amelyen keresztül láthatod, hogyan ver a szív."​

A Current Time tévécsatorna közzétette Szergej Csernobrivec mentőápoló monológját, aki 22 napon keresztül nyújtott orvosi segítséget a mariupoli áldozatoknak, és elhagyta a várost, miután az orosz hadsereg megtiltotta , hogy válaszoljon a hívásokra.

Íme egy részlet a történetéből:

Érzelmileg a legnehezebb [eset] a srácokból álló csapatunk számára egy hétéves kislány volt, akit behoztak hozzánk az alállomásra. Egy autóban volt amikor az autóra rálőttek. A hátsó ülésen ült. Közeledtünk, hátul egy piros foltot láttunk. Levágtuk a ruhákat - és láttunk egy lyukat a mellkasán, amelyen keresztül láthatuk , hogy hogyan ver a szíve. És csak nézzük öt másodpercig, és azon gondolkodunk: mit tegyünk?

Gyorsan kivettük és azonnal a mutoasztalra tettük. Megműtötték. Minden rendben volt. Amikor a műtét után ágyban volt, már eltelt másfél hét, kettő, és készített nekünk a rajzot. Mentő és mi, a két srác. Amikor elhoztam a srácoknak, szinte sírva fakadtunk.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Marad is ez a narratíva.
A NATO tagjai vagytok... tehát az Ukrikat támogatjátok.

Nagyoroszország erőszakolhat ki területi revíziót... magas áron... fantáziálhatsz arról, hogy erre a vonatra felültök... azonban ez keveset változtat azon, hogy Nagy-Magyarország régen volt.
Most ez UE-n belül lehet (lesz) zöld határ Kárpátalján...
Legalább elismered, hogy nem vagy magyar :D
Viszont sajnos a hoholok nem mostanában lesznek EU tagok ;)
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
172
1 622
93
Igen, alapvetően én is megértem, hogy utálják sokan az oroszokat, nincs is ezzel gond. Én ugyan nem utálom őket, de nem is szeretnék ettől Oroszországban élni. Ezzel szemben nem szeretnék az USA-ban sem, és Nyugat-Európába sem akartam kivándorolni soha. Ellenben azt szeretném, hogy Magyarországon biztonságban legyünk, amihez meglátásom szerint alapvető fontosságú, hogy jóban legyünk a keleti és a nyugati hatalmakkal is. Ebbe nem fér bele az, hogy azért háborúzzunk az oroszokkal, mert az ukránok képtelenek a saját érdekeiket és lehetőségeiket felmérve politizálni.
Ez az ami a lényeg, amit leírtál. Tanulni kell a történelmünkből és nem elköteleződni teljesen az egyik oldal mellett! Finoman megtartani legalább a részleges függetlenséget, önállóságot, érdekérvényesítési képességet. Sajnos jelenleg úgy tűnik az a hajó egyenlőre elúszott, hogy a V4-ek, kibővülve pár sorstárssal létrehozhatnak egy mini-keletrómai birodalmat, mely más úton indul el, mint a nyugatrómai társa....így még finomabban, de következetesen politizálva kell megmaradnunk.....nagyon nem lesz könnyű feladat, és nagyon nem mindegy, hogy ennek a háborúnak mi lesz a vége.....Többször megmondtam, más véleményt nehezen elfogadó, abszolút nyugatbarát elkötelezettségű fórumtársainknak is, hogy nekünk rövid- és középtávon nem érdekünk egy győztes, megerősödő Ukrajna....ennyi...hogy miért? A magyar érdekeket szolgálja a HÍD-szerep betöltése kelet és nyugat között, a béke és gyarapodás fenntartása, gazdasági és katonai megerősödés. Ha Oroszországot begyűrik, jelcinizálódik, és Ukrajna már eddig se kicsi egója elszabadul.....hát akkor isten óvjon bennünket. Onnantól Európában minden "figyelem" ránk fog hárulni, hogy demokratikusabbak, nyíltabbak, fencybbek és általánosságban függőbbek és korlátozottabbak legyünk.....Ettől függetlenül egyéni véleményem az, hogy Ukrajna ellenállása már elég necces, egymillió harcos ide, egymillió oda.....Putyintól függ meddig megy......remélem a Donbass, az Azovi tengerpart és Krím, a félsziget bejáratának hídfőállásával elegendő lesz neki.....Ha nem, akkor felkészül Odessza és az az egymilló....
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
579
5 280
93
Most ezt nem teljesen értem. Vagy félre, vagy nemtom.
Én voltam, aki írtam, hogy nem kéne ezer éves dolgokat citálni mostani történésekhez.
Az apartheiddel pusztán kiegészítettem, hogy az 'öljétek meg a búrokat' -hoz elvezetett az a rendszer.
Nem néztem, hogy ki írta. De, akkor ugye teljesen érvényes ez is: "Viszont, akkor teljesen jogos lenne elfogadni, hogy öljétek meg a spanyolokat, franciákat, portugáloka és az összes többit, akik részt vettek a gyarmatosításban." https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/post-1214061

Amúgy meg konkrétan a fórum témájához. Az idő majd eldönti, de jelen pillanatban úgy néz ki, hogy az eu nagyot fog szopni.

Szergej Lavrov: „Ha ők (a Nyugat) fel akarnak ajánlani valamit a kapcsolatok újrafelvételére, akkor komolyan meg fogjuk fontolni, hogy szükségünk van-e ilyesmire egyáltalán. ..... A biztonságunk, a gazdaságunk és hazánk szociális szférája szempontjából kritikusan fontos ágazatok fejlődésének biztosítása érdekében meg kell szakítanunk a nyugathoz fűződő minden függőségünket." – mondta.

 
W

Wilson

Guest
Igen, alapvetően én is megértem, hogy utálják sokan az oroszokat, nincs is ezzel gond. Én ugyan nem utálom őket, de nem is szeretnék ettől Oroszországban élni. Ezzel szemben nem szeretnék az USA-ban sem, és Nyugat-Európába sem akartam kivándorolni soha. Ellenben azt szeretném, hogy Magyarországon biztonságban legyünk, amihez meglátásom szerint alapvető fontosságú, hogy jóban legyünk a keleti és a nyugati hatalmakkal is. Ebbe nem fér bele az, hogy azért háborúzzunk az oroszokkal, mert az ukránok képtelenek a saját érdekeiket és lehetőségeiket felmérve politizálni.
Ezzel csak egy baj van Magyarország a méreteinél fogva ezt nem teheti meg ráadásul az EU és a NATO tagja tetszik, vagy sem Putyin háborúja óta az eddigi külpolitika nem folytatható tovább.Lehet ez ellen ágálni ,de ettől ez még tény.
 
  • Tetszik
Reactions: kriss02

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Vótmá?

Mintha a hoholok lőtték volna szét ;)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
VIDEÓ: SZEVERODONYECK VIRÁGZÓ VÁROSÁT KIFOSZTOTTÁK AZ UKRÁN KATONÁK


A Luhanszki Népköztársaságban található Szeverodonyeck városa továbbra is az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ellenőrzése alatt áll. Az orosz vezetésű erők már ellenőrzésük alá vonták a várostól északra és keletre fekvő településeket, és elérték a város külterületét. Heves összecsapásokról számoltak be a város keleti részén fekvő Szeverodonyeck buszpályaudvaráról.

Egy helyi lakos megosztott egy videót, amelyen az ukrán katonaság által elfoglalt város látható. A videó bizonyítja, hogy Szeverodonyeckben még mindig vannak olyan civilek, akiket nem evakuáltak az ukrán hatóságok. A felvételen látható néhány tüzérségi csapás okozta pusztítás. Ugyanakkor jól látható, hogy a polgári infrastruktúrában a fő pusztítást a Szeverodonyeckben állomásozó ukrán katonák okozták. A videón látható szinte minden üzletet az ukrán harcosok fosztottak ki. A civileket is kirabolták.

Mint ahogyan az orosz hadsereg által a hadműveletek során blokád alá vont valamennyi ukrán városban,...


 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
172
1 622
93
Ez komoly dolog, hogy az usa csak gondol egyet és rabol, görög vagy nemzetközi vizeken. Gyakorlatilag kalózkodás, mint afrikában.
Szemérmetlenül.
Ezek után mi lesz? Hadihajókkal kell kisérni a szállítóhajókat? Nagyon szeretne már totális háborút az usa.
Most akkor a világ rendőre, vagy a világ kirablója? A kérdés filozófikus természetesen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 253
68 011
113
Kisszindzser a Mirotrovecen.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
A történelmi Magyarország feldarabolása után az atlantisták is "megoldották" ezt a problémát velünk kapcsolatban.
Szerintem az alábbi érvek szólnak mellette:

  • ha ukrajnából a nyugat is kiharap részeket, akkor ha nem mi, hát más annektálja majd.
  • földrajzilag védhetetlenek a határaink, szükségünk van azokra a hegyekre, pláne gy felfegyverzett, militáns, megalázott ukrajna szomszédságában.
  • kárpátalja lakosságának jelentős része dolgozptt már Magyarországon, sok ukrán kapott magyar állampolgárságot, tanult meg magyarul, magyar iskolába járatja a gyerekét.
  • ők inkább választják az eu-s állampolgárságot és jogokat, mint a korrupt, náci ukrajnát, de az az othonuk, nem akarnak elköltözni.
  • ez most a történelmi esélyünk, ha elszalasztjuk nem lesz másik.
  • kielégítené a történelmi igazságtalanság miatti ellenérzéseinket.

Tudom, ezek nem válaszok a kérdéseidre, csak vitaindító gondolatoknak szántam.
Ne itt mert itt off.
És hát a gondolat menet.
Ezen a alapon zákárpátszka oblaszty nyugati irányú megnöveléséről is lehetne fantáziálni.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 124
7 091
113
Parancsolj:

Iráni olajszállítmányt foglalt le az USA Görögország partjainál​

Az olajat egy libériai zászló alatt közlekedő tankhajóra töltik és Amerikába küldik a Reuters szerint.

4 órája | Szerző: VG

Az Egyesült Államok lefoglalta egy orosz üzemeltetésű hajó iráni olajszállítmányát Görögország közelében – írja a Reuters. A rakományt egy másik hajó fedélzetén küldik Amerikába – állítja a hírügynökség három, az ügyet ismerő forrásra hivatkozva.

el-Fudzseira, 2021. augusztus 3.A libériai zászló alatt közlekedő, japán tulajdonú, izraeli üzemeltetésű Mercer Street nevű olajszállító tartályhajó az egyesült arab emírségekbeli el-Fudzseirába érkezik 2021. augusztus 3-án. Négy nappal korábban a hajót dróntámadás érte az Arab-tengeren a középkelet-ománi Dukm kikötővárostól körülbelül 280 kilométerre északkeletre, amelynek során életét vesztette a hajó román nemzetiségű parancsnoka és a legénység egyik brit tagja. Izrael, Nagy-Britannia, Románia és az Egyesült Államok Iránt tette felelőssé a támadásért.MTI/EPA/Ali Haider
Fotó: Ali Haider / MTI/EPA

A görög hatóságok az uniós szankciók miatt a múlt hónapban Évia partjai közelében lefoglalták az iráni zászló alatt közlekedő Pegas nevű hajót, amelynek fedélzetén 19 orosz legénységi tag tartózkodott.

Bár a hajót az Ukrajna elleni invázió miatt elrendelt szankciókra hivatkozva foglalták le, később mégis útjára engedték, ugyanis a tulajdonosok körüli szankciókkal kapcsolatban zavarok támadtak.
A március elsején Lanára átnevezett, május elseje óta iráni, korábban orosz zászló alatt közlekedő tartályhajó azóta is görög vizek közelében tartózkodott. A görög hajózási minisztérium egyik forrása csütörtökön azt mondta, az amerikai igazságügyi minisztérium arról tájékoztatta Görögországot, hogy a hajó rakománya iráni olaj. A forrás szerint a rakományt átrakták egy másik hajóra, amelyet az Egyesült Államok bérelt.

Minderre azután került sor, hogy az Egyesült Államok szerdán szankciókat vezetett be az iráni Forradalmi Gárda egyik orosz támogatású pénzmosó és olajcsempész-hálózata ellen, miközben Washington megpróbálja feléleszteni az Iránnal kötött nukleáris megállapodást. Bár az amerikai tisztviselők nem reagáltak a Reuters megkeresésére,
az olajszállítmány elkobzását megerősítette egy másik forrás is, aki azt is elmondta, hogy a rakományt a görög Dynacom hajózási társaság által üzemeltetett, libériai zászló alatt közlekedő Ice Energy tankhajóra rakodták át.

A Dynacom egyik forrása megerősítette a Reutersnek, hogy „az olaj átrakása folyamatban van a Dynacom Ice Energy nevű hajójára, amely ezután az Egyesült Államokba indul”.

Az iráni állami hírügynökség (IRNA) szerdán jelentette, hogy az iráni külügyminisztérium bekérette Görögország teheráni nagykövetségének ügyvivőjét a görög vizeken lefoglalt rakomány miatt. Görög kormánytisztviselők nem tudták megerősíteni az információt.


Ugye-ugye, nem kellett volna azt a csúnya nagy Z betűt a kéményes hagyni! Egyből gyanús lett!
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
579
5 280
93
Ha, nem is igaz, de érdekes:

https://t.me/TheEternalUkrainian2/7850

⚡ David Kasatkin, a híres azovi náci, aki megadta magát Mariupolban, azzal vált híressé a közösségi oldalakon, hogy megfenyegette Ramzan Kadirov családját, akit a csecsenföldi Groznij város előzetes börtönébe szállítottak.
Beszéltem azokkal a srácokkal, akik gyakran járnak arra a helyre, ahol az „Azovot” tartják. Szóval erről a David Kasatkinról így mondják: „amint meglát egy kaukázusi külsejű, szakállas embert, remegni kezd, mint egy nyárfalevél, majd automatikusan letérdel”
"Rudenko V riporter"