[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/05/30/zelenszkij-menesztette-az-szbu-harkivi-fonoket/
"ZELENSZKIJ MENESZTETTE AZ SZBU HARKIVI FŐNÖKÉT
Az ukrán elnök a háború kezdete óta első ízben hagyta el Kijevet és tett hivatalos látogatást Harkiv megyében, ahol az egyik első dolga az volt, hogy menesztette az Ukrán Biztonsági Szolgálat megyei főosztályának vezetőjét, áll a ru.krymr.com hírében.
Volodimir Zelenszkij magyarázatként közölte, azért rúgta ki Roman Dudin megyei SZBU főnököt, mert az a háború kitörése óta csak a saját maga hasznával törődött. Hogy ez konkrétan miben nyilvánult meg, azt az elnök nem részletezte.
Elmondta viszont, hogy Harkiv megyében hatékonyan működik együtt agyőzelem érdekében a katonaság, a rendvédelmi szervek, Harkiv polgármestere és a megyei vezetés. Mindez alól csak az SZBU képez kivételt. A szerv menesztett vezetőjének viselt dolgaival a nyomozó hatóság hivatott foglalkozni, mondta az ukrán elnök hozzátéve, hogy az oroszok a régió mintegy harmadát tartják ellenőrzésük alatt."
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
795
7 924
93
Írjatok már le nekem, hogy mivel jobb az USA hegemóniája mint más országé. Mert a világ többsége véget akar vetni az USA hatalmának így kívülről nézve.
Az USA sokáig valóban a lehető legjobb választás volt. Igen VOLT. Egyre inkább eluralja a túltolt politikai korrektség, az idiotizmus, az fegyver és kitudja milyen lobbik. Úgy gondolom valaha a szabad világ reménye volt ma már csak nyomokban tartalmaz belőle valamit. Hegemóniának Kínát végképp nem kívánnám. A totális megfigyeléssel átnevelő táborokkal kiépített falanszter nagyon nem hiányzik. Ha kívánhatnék akkor lenne az USA (és az angolszászok) Európa (nem a mai hanem a teljes kontinenset magába foglaló igen az oroszokat és ukránokat is + a világi Törökország) illetve Kína így alakulna ki a hármas erőegyensúly.

Az USA hegemóniája annyival jobb hogy a megengedettől eltérő véleményed esetén nem zárnak börtönbe (csak kirúgnak, megszégyenítenek, rádugrik a meetoo stb kommandó)
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 168
10 657
113
Rakétacsapás érte az Odesszai körzetbe vezető közúti-vasúti hidat.
43_main-v1653888446.jpg


7dPTJefTtT5HWb2HUp_owcliJrotJ6pj_Ip3H3oRC71LzcZkMXqvMq9cZXg7yTrIza_wLP7rwca5rCEkprRAUFXQ.jpg
Akkor mordor felől megszakadt a vasúti/közúti összeköttetés?
Ahogy nézem van egy út, M15, ami viszont Transznyitrián keresztül vezet Odessza felé.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
"Bár én modik helyében cselekednék."
Én is... A sok ruszofil trollt kéne már kicsapniuk, mert már rohadt idegesítőek. :D
Sajnálattal kell közöljem, hogy akármennyire túl is tolja egy-egy ruszofil, de mégis több szakmaiságot tudnak felvonultatni, mint a kaporkommandó... És már bocs, de speciel tőled sem sok szakmaiságot láttam eddig, viszont annál több agitproppal megspékelt trollkodást. ;)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ha magyar vagy akkor lehet hogy jobban kéne szurkolni azért hogy letörjék a ruszkik szarvát mert ha most jól jönnek ki akkor folytatják. De mondjuk téged ismerve felszállnál az első gépre ha háború lesz. Sajátos mentalitása van a russzofileknek.
Ramzan már nem elég neked, tőlem is randit kérsz Mucika? Ne erőltesd ;)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Az acél és a gabona nem hadianyag? o_O
A Gucci táska, meg a mosógép tényleg nem az.
Viszont felhívnám még egy olyan dologra is a figyelemedet, hogy Mariupol a DNR területén van - amit Putyin elismert önálló államként. Tehát a DNR katonai hatósága szempontjából még csak nem is hadizsákmány, hanem rekvirálás...
Egyeseknek a Gucci táska, az új teló meg a homályos nyugati erkölcs a létszükséglet na! ;)