[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 280
9 514
113
Ez azért kissé kontraproduktív lenne....elmegy megnézi, látja mi történt és azt mondja:

"Húúú b.meg ez nekünk nem hiányzik!! Ezentúl mindent szétvétozok, ami az oroszokat bántja! ...A f.sznak sem hiányzik, hogy itt is mindent szétb.sszanak nekem!"

Mekkora lenne már. Mindenre az lenne a válasza, hogy VÉTÓ :D
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
385
1 168
93
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113
Kína üzent a nyugati világnak.

❗️"A példátlan nemzetközi turbulenciákkal szemben Kína készen áll arra, hogy Oroszországgal és más eurázsiai partnerekkel együtt nézzen szembe a közös kihívásokkal a kontinens és a világ javára. Egyszer s mindenkorra véget kell vetnünk az amerikai hegemóniának, annak az örökös vágynak, hogy beavatkozzon a szuverén államok ügyeibe!" - Kína oroszországi nagykövete, Zhang Hanhui mondta.

https://t.me/c/1647184667/858
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Krivoj Rog közelében zsákmányoltak a szövetséges erők egy hohol Nota REH rendszert.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 252
29 534
113
Volt egy cikk, hogy az élelmes indiaiak "átcsomagolják" a ruszki olajat és eladják az USA -nak vagy Európának.
Ez azt jelenti, hogy az egész piacot tekintve nem lesz akkora egyensúlytalanság a kínálati és a fogyasztási oldal között. Akkor viszont az árak csökkenésnek indulhatnak...
Akkor mit is csinál az embargó?
Növeli a rést a Brent és az Ural között, ezáltal az orosz olajbevételeket csökkenti.
Kérdés persze meddig és mekkora lesz ez a rés..
Viszont az embargozo országok ellátásbiztonsága a nagy tartalékok miatt nincs veszélyben. Ha ez még párosul egy tartok OPEC kapacitás növeléssel, akkor visszatérhetnek a korábbi árak ki nő
Az indiaiak nyilván nem szeretnék rápakolni a maguk hasznát, hanem abból élnek, h szombaton csukva tartanak.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113
Orosz légicsapás érte a központot, ahol amerikai fegyverek használatára képezték az ukrán katonákat.

Az orosz légierő megsemmisített egy olyan központot, ahol külföldi szakemberek képezték ki az ukrán hadsereget az amerikai ágyúk használatára – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Nagy pontosságú, a levegőből indított rakéták csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők tüzérségi kiképzőközpontjára a Szumi területen lévő Szteckovka település közelében. Külföldi kiképzők érkeztek ebbe a központba, hogy gyakorlati képzést nyújtsanak az ukrán katonáknak a 155 mm-es M777-es ágyúk működtetéséről és tűzvezérléséről” – mondta.


A tábornok hozzátette, hogy az Odessza melletti Dacsne falu közelében megsemmisítették a külföldi zsoldosok egyik telephelyét.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Napi Zelenszkij:

"Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az Egyesült Államok városait, hogy szakítsák meg a testvérvárosi kapcsolataikat az orosz városokkal, hogy Oroszországnak ne legyen semmilyen kapcsolata a szabad világgal – adta hírül az Ukrajinszka Pravda szombaton az államfő videoüzenetére hivatkozva. A jelentés szerint Zelenszkij az Egyesült Államok polgármestereinek 90. éves konferenciája résztvevőihez intézett online beszédében azt mondta: „mi, ukránok és amerikaiak egyaránt megértjük a zsarnokság veszélyeit. A világ különféle zsarnokságokat látott. De mindegyikben az a közös, hogy semmibe veszik a hétköznapi emberek jogait és szabadságjogait. A zsarnokok nem ismerik el a jogokat, önkormányzati szabadságjogokat. A városok szabad polgárai, akik mindig a szabadságot választják, véget vetettek a zsarnokságoknak.” Az elnök hozzátette, hogy a zsarnokságnak véget vessünk, a zsarnokoknak nem szabad megengedni, hogy kapcsolatokat élvezzenek a szabad világgal, bármilyen kapcsolatot. Nehezményezve emlékeztetett arra, hogy amerikai városok tucatjai továbbra is fenntartják az úgynevezett testvérvárosi kapcsolataikat orosz városokkal. Szerinte különösen Chicago Moszkvával, Jacksonville Murmanszkkal, San Diego Vlagyivosztokkal ápol jó kapcsolatokat. Úgy vélte, ezek kapcsolatok az Egyesült Államoknak nem adnak semmit, de lehetővé teszik Oroszország számára, hogy elmondhassa, hogy nem elszigetelt, még a nagy háború kirobbantása után sem. Az államfő emlékeztetett arra, hogy Oroszország egész városokat rombol le brutálisan Ukrajnában – a háború 100 napja alatt a megszállók csaknem 2500 különböző rakétát lőttek ki békés településekre. Megjegyezte, hogy Oroszország a leghalálosabb rakétáit Jekatyerinburgban fejlesztették ki és gyártották, amely még mindig San José testvérvárosa. És az egyik orosz brigád, amely atrocitásokat követett el Bucsában, az oroszországi Habarovszki területről érkezett dandár volt, a székhelye, Habarovszk ma is az egyesült államokbeli Portland testvérvárosa. Az elnök felszólította az amerikai városokat, hogy ne tartsák orosz városokkal a kapcsolatot. „És kérem, ne engedjék meg, hogy azok, akik gyilkosokká váltak, testvéreiknek nevezhessék magukat. Segítsenek Ukrajnának. Még többet segítsenek. Vegyen részt városaink, a megszállók alól felszabadult közösségeink újjáépítésében” – zárta szavait Volodimir Zelenszkij."

https://politic.karpat.in.ua/?p=50173&lang=hu
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
172
1 622
93
Nem a második vh. idején vagyunk te... A mai Oo. nem a sztálini SZU, illetve Ukrajna sem a hitleri Németország. A párhuzam húzogatással tehát óvatosan, térben és időben nem lehet csak úgy összehasonlítgatni dolgokat...
Az első mondatod alapján látszik, hogy mi nem lehetünk vitapartnerek....túl nagy az intellektuális és világnézeti szakadék, s jól látszik, hogy nálad a tiszteletre nevelés nem sikerült 100%-osan. Fency muciológus diplomáddal a homártatyódban, magabiztos tévedhetetlenséggel nézed le a másik embert. Sokan vagytok, és a mi fajtánk képes elfogadni titeket. Mindenesetre két dolgot megemlítenék: 1. A te egyik elvbarátod említette az anyagháborút, arra reflektáltam. 2. Minden háború anyagháború....a ll. Világháború is az volt, és ez a mostani is az. És, csak példaképpen...lehet 70 db túlhájpolt tüzérségi eszközöd, ha a másik oldalnak van 7000 elavult, de használható eszköze.... hozzá végtelen, és nem hozzád hasonló mentalitású és kényes modorú katonája.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93
Ukrán elnöki tanácsadó: Még két-három hónapig tarthat a háború, attól is függ, mennyi fegyvert kap Ukrajna
Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadója a Medusza című orosz ellenzéki hírportálnak nyilatkozva azt mondta pénteken:
SZERINTE A HÁBORÚ MÉG KÉT-HAT HÓNAPIG TARTHAT, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY AZ UKRÁN ERŐK MENNYI FEGYVERT KAPNAK A NYUGATI ORSZÁGOKTÓL, VALAMINT HOGY MIKÉNT VÁLTOZIK A HOZZÁÁLLÁS EURÓPÁBAN, UKRAJNÁBAN ÉS OROSZORSZÁGBAN.
Azt állította, hogy az orosz erők - a hadsereg, a szakadár lázadók és a zsoldosok - már 80 ezer ember veszítettek, amiben a sebesültek száma is benne van.


Amit exportálunk ukrajnának, napi 8 millió köbmétert, az teljesen biztos, hogy földgáz, nem valami halucinogén? Szerintem azt is szipákolják...
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

Az Egyesült Államok kijevi nagykövete: csak Ukrajna döntheti el, milyen messzire repüljenek a rakétáink​


Az Egyesült Államok által szállított rakétavetők „működési tartománya” az ukránoktól függ majd.

Az Egyesült Államok kijevi nagykövete: csak Ukrajna döntheti el, milyen messzire repüljenek a rakétáink


Ezt mondta az új washingtoni nagykövet , Bridget Brink , megcáfolva Joe Biden és Anthony Blicken biztosítékát , miszerint a HIMARS MLRS szállításának fő feltétele az, hogy „ne csapják le őket Oroszország területére”, és hogy „Kijev ezt határozottan megígérte. ."

Brink, aki június 1-jén, csütörtökön lépett hivatalba, sajtótájékoztatót tartott közvetlenül azután, hogy átadta megbízólevelét Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek , ahol kijelentette, hogy kijevi küldetése "segíteni Ukrajnát az orosz agresszió legyőzésében".

Amikor a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerekről kérdezték, amelyeket az Egyesült Államok egy 700 millió dolláros katonai segélycsomag részeként szállít Kijevnek, azt mondta, hogy „maga a hatótávolság az ukrán féltől függ”, és hogy az Egyesült Államok nem fogja „szabályozni” HIMARS sorozat.

Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy a Pentagon jelentése szerint négy M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) kilövőt "előre pozícionáltak" Európában.

„Éles lőszerrel lesznek felszerelve – 32-60 kilométeres hatótávolságú zárórakétákkal, nem pedig 300 kilométeres ballisztikus lövedékekkel, amelyek kilövésére a HIMARS is képes” – biztosította az amerikai hadsereg.
„Nem bátorítjuk és nem engedjük, hogy Ukrajna csapást mérjen a területén kívül” – írta Biden a New York Timesban megjelent cikkében . Az Egyesült Államok külügyminisztere pedig azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak ukrán ígéretei vannak , hogy ilyen támadás nem fog megtörténni, és „ burkoltan higgy nekik” :

"Az ukránok biztosítékot adtak nekünk, hogy nem fogják használni ezeket a rendszereket orosz területen lévő célpontok ellen" - mondta Blinken. "Erős bizalmi kötelék van Ukrajna és az Egyesült Államok között, valamint szövetségeseinkkel és partnereinkkel."

Kijev: senki sem mondja el nekünk​

Ukrajnában nem késlekedtek kihasználni az amerikai nagykövet "engedélyét" hangos kijelentésekre.

"Ukrajna az Egyesült Államok által szállított rakétarendszerekkel fog csapást mérni orosz területre, ha szükségesnek tartja az ilyen támadásokat" - mondta Olekszij Aresztovics , Ukrajna elnökének tanácsadója .
Arra a kérdésre válaszolva, hogy a Krímre vonatkoznak-e korlátozások az Egyesült Államok által szállított rakétarendszerek használatára vonatkozóan , elmondta, hogy a félsziget Ukrajnához tartozik, és ennek alapján szükség esetén csapásokat hajtanak végre.

Arestovich nyilatkozata egy másik ukrán politikus kijelentését visszhangozza. Jegor Csernev népi helyettes szerint az orosz területen állomásozó orosz repülőgépek és katonai személyzet "törvényes célpontok":

"Bizonyos kötelezettségeket vállaltunk, de senki nem tudja garantálni, hogy a rakéta hol fog eltalálni. Kijevnek megvannak a saját fegyverei, például tarackjai, önjáró ágyúi, Tochka hadműveleti-taktikai rakétarendszerei, amelyek képesek elérni az ilyen célokat" - mondta. újságírók.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1715605-raketnye_ustanovki/
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 342
68 652
113


Germoneyban baj van.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Mekkora lenne már. Mindenre az lenne a válasza, hogy VÉTÓ :D
És mondaná az Zelének mikor az megint megszólítja:

"Most!!...Magához szólok! ...Viktor!! Tudja maga..."

"Az anyádpics.jját szólitgassál!! Tudod mikor szórakozzak a Putyinnal!! Hülyevagy Zele b.meg?!!? Most vótam ott hoholba...a ruszkik meg úgy széjjelb.sztak nálatok mindent, nackomentesíttés közben, hogy még a strabag se vállalna "megnyerni" akkora közbeszerzést hogy újjáépiccsék!!"