Egyre kevesebb értelmezhető információ érkezik a frontról....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Látszik nem az oroszok festették, ezen nem olyan szép fényes a festék lelövés után... Mondjuk régóta lent lehet már, benőtte a gaz.Demilitarizált ukrán Szu-27
Pihen a családjával, többször is doxxolni akarták hogy hol laknak.Patrick Lancester-ről tud valaki valamit? Utoljára Lyslychansk-ból jelentkezett 10 nappal ezelőtt.
Ebböl is látszik, hogy Lengyelországnak is csak addig kellett Magyarország, amíg nem talált olyat akivel helyettesítheti és többet profitálhat. Személyes tapasztalatom, hogy annó a lengyelekkel pont ilyen volt dolgozni. Amíg érdekében áll, addig vigyorog, majd tovább lép! Ha bekerülnek egy munkaközösségbe, akkor mindenkit kitúrnak és hozzák a lengyel haverokat." Forditva viszont nagyon sokba kerulhet ez meg, hiszen utolso baratjat veszitheti el Magyarorszag."
Valamiből meg kell élnie (én vennék tőle tuningmemót személyes átvétellel, de most pont nem árul )A háború Február 24 óta tombol. És Május 25 volt az első szállítás, jelképes, eszmei értékű 10 - 10 - 10 - 10 - 10 löveggel. Jelenleg a Nyugat által nyújtott fegyverszállítás egyértelműen látszatintézkedés, mert ekkora háborúhoz ennyi édeskevés. És nem 15 - 20 féle típusnak, amire rémálom kiképezni és karbantartani.
Helyette ex-VSz technikának kellene lenni, amit ismernek.
De ahogy látom, Hadteches kérdésekben magyarázhat feleslegesen az ember, teljesen irreális vágyálmokat és egysorosokat gyártod, és Miért folytatsz ekkora kampányt ?
Robert is gyakorlatias ember, jómagam (és itt a témához konyítók) IS pofáztam már erről.Halálos lépéshátrány
Halálos lépéshátrány - Neokohn
A jelenlegi ukrán tüzérségi állomány jobban hasonlít egy haditechnikai világkiállításra, mint egy komoly középhatalom arzenáljára. Robert C. Castel jegyzete.neokohn.hu
Viktor, Viktor küldj nekünk salátát!Jöjjenek csak, szalonna is kell a kenyérhez.
Szerintem azért akad pontatlanság azokban a jelentésekben. Sok esetben nem is azonosított pontosan a cél, de az is bejátszik, hogy indítanak egy gépre ami fűnyíró üzemmódba váltva elkerüli a végzetét majd hazarepül mínusz 20 méteren.Figyeltetek? Minden napra jut egy lelott MIG-29 es 2-3 lelott Szu-25... Meg ha az eddig lelott gepek mennyisege ha nehezen is, de magyarazhato a mindenhonnan osszekukazott alkatreszekkel, gepekkel, honnan a megfelelo szamu pilota hozza?
Ertem, hogy a napi jelentesekbe valamit rakni kell, de ez ugy nez ki, mintha a lelott gepeket copy-past modon masolnak az egyik napi jelentesbol a masikba, a helyszint altalaban atirva, megvaltoztatva.
Volt valaha is ennyi pilotajuk az ukranoknak?
Sajna nem talaltam hivatalos ukran jelentest a gepveszesegekrol, igy nem igazan tudom elkepzelni mennyi pilotarol is van szo...
egy erdekesseg: probaljatk rakeresni a googlen keresztul az ukran gep/legiero vesztesegekre. Barmilyen formaban probalom, csak az orosz gepveszteseget irja ki...
Hát nem tudom... mióta az oroszok "pihennek", azóta is folyamatos az előrenyomulás. Logisztikai problémákról beszélsz, miközben már a német tüzérségi iskola parancsnoka is nagyjából tényként közölte, hogy saccperköb napi 60000 gránátot kennek a kaprokra a ruszkik. Van róla fogalmad, hogy az mit jelent okostóni? (Segítek : 1 db 152-es málházott lőszer kb 80 kiló, egy Grad rakéta kb 90-100 és akkor még hol a kaja , az üzemanyag, gyógyszer, kötszer, etc....)Logisztikai problémáik az oroszoknak is vannak. Azért szerintem elég jelentős támogatást kapott Ukrajna minden téren. Nyilván ki is kell képezni az ukránokat, mert a himars már nem egy javelin.
Orosz részről szerintem az elvárás a teljes győzelem lenne. Ennek jelenleg nincs realitása. Ez már ukrán siker, én nem fogadtam volna arra az első napon hogy eddig kitartanak az ukránok. Főleg ilyen kis területi veszteséggel.
A DPR-t KNDK-nak fordította a gép valójában Donyecki Népköztársaság (Persze ha valóban Koreába küldik őket kivégezni akkor egyértelmű az Sz-60 elé kötözés@meszike91 te teljesen kész vagy agyilag. Szoktad olvasni a híreket amúgy, vagy csak megy a ballibes putylerezgetés egész nap a "fészen"?
Más:
A KNDK-ban előkészítettek egy helyet a külföldi zsoldosok halálos ítéletének végrehajtására.
Az előkészítéssel a büntetés-végrehajtási szolgálat foglalkozott, közölte Puszilin köztársasági vezetője.
Európának valószínűleg nem lesz elég gáz az őszi-téli időszakra - mondta a magyar Miniszterelnökség vezetője.
A magyar hatóságok ma rendkívüli állapotot hirdettek az energia területén.
A magyar külügyminiszter ma azt is elmondta, hogy az ország még csak nem is hajlandó tárgyalni egy esetleges orosz gázembargóról, valamint a Gazprom és a Gazprombank elleni szankciókról.
Jól le fognak sáskázni minket a nyugati agyasok. LNG is necces, állítólag az amcsiknál megint berobbant egy LNG tároló.
A napi hrivnya mellé alapból nagy mennyiségű tudatmódosítót is kap. ladát is már kénytelenek voltak rehabra vinni mert túltoltaNem zavarja Meszikét, hogy szépen összeszedve, érvelve is tudunk válaszolni a dolgaira, és ő meg csak folyton köznevetséget csinál magából ?
Wow, @Wilson igazad volt, ha jol ertem ezen a zsakmany 777-en volt digitalis tuzveto rendszer, amit annyira hianyoltam.
A Dagoba rendszerről nem is beszélveMester ezek a víziók még a Tatuin bolygón is minimum mosolyt fakasztanak az arcokra,pedig ott a buckalakók élnek.
Délen még csak támadni akarnak kb 1 millió katonával...Mi a jeenlegi ukrán helyzet? haladnak az oroszok vagy megálltak vagy átszerveznek? Az "elfogulatlan" román sajtó szerint az ukránok délen támadnak és mindent szarrálőttek, utánpótlást, raktárat a kapott HIMARS-okkal. Azok is csak célpontok, amit az oroszoknak el kell tudni találni ugyanúgy, mint minden mást, mert hanem a tüzérségük nem fog tudni megfelelően dolgozni.
De milyen sebességgel nyomulnak előre? És ami még fontosabb hogy hova? Mi lesz ha előre nyomulnak? Milyen stratégiai változás fog bekövetkezni?Hát nem tudom... mióta az oroszok "pihennek", azóta is folyamatos az előrenyomulás. Logisztikai problémákról beszélsz, miközben már a német tüzérségi iskola parancsnoka is nagyjából tényként közölte, hogy saccperköb napi 60000 gránátot kennek a kaprokra a ruszkik. Van róla fogalmad, hogy az mit jelent okostóni? (Segítek : 1 db 152-es málházott lőszer kb 80 kiló, egy Grad rakéta kb 90-100 és akkor még hol a kaja , az üzemanyag, gyógyszer, kötszer, etc....)
Mi a jelenlegi ukrán helyzet? haladnak az oroszok vagy megálltak vagy átszerveznek? Az "elfogulatlan" román sajtó szerint az ukránok délen támadnak és mindent szarrálőttek, utánpótlást, raktárat a kapott HIMARS-okkal. Azok is csak célpontok, amit az oroszoknak el kell tudni találni ugyanúgy, mint minden mást, mert hanem a tüzérségük nem fog tudni megfelelően dolgozni.
Platós változat mögötte ott az M777Winter is coming:
Nácikapitány már nem olyan kemény csávó
Ukrajna minden diplomáciai kapcsolatot megszakított Igaz-Koreával amiért az elismerte a Népköztársaságokat.
Міністерство закордонних справ України - Заява МЗС України щодо розриву дипломатичних відносин із Корейською Народною Демократичною Республікою
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує рішення Корейської Народної Демократичної Республіки визнати так звану «незалежність» тимчасово окупованих Російською Федерацією територій в Донецькій та Луганській областях Україниmfa.gov.ua
Az biztos, hogy FMTV kabin, kérdés, hogy teherszállító vagy himars.
Már linkeltem párszor egy délen felvett keserű ironizálást az ukrán volkssturm-osok részéről:
Platós változat mögötte ott az M777
Szerintem Oskosh FHTVEDIA=twitter]1547280475118604294[/MEDIA]