[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 129
113
Jegyezzenek békekölcsönt!

Még egy kis Thomas Röper németeseknek:

Útibeszámoló.
Elég kiábrándítónak látom, hogy mindössze 333 megtekintője volt ennek a videónak a Tube-on. A kettő komment pedig az agyamputált kategória. Úgy tűnik NO-on csak a hideg és az éhezés fog segíteni, ha van még egyáltalán segítség.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Nem vagyok szakértője az önjáró légvédelmi járműveknek, de azt meg tudja valaki mondani, hogy a gepárd mennyivel jobb mint pl az ukránok által használt és modernizált ZSU 23-4M-A?
Ha jól emlékszem, pont ezen eszközök kapcsán mondta a Lippai Péter, hogy neki úgy tűnik az orosz cuccok általában egyedi képességeik alapján talán jobbak is mint a nyugatiak, viszont a nyugatiak mint rendszer jobbak.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 788
9 272
113
Az ukrán hadsereg morálja
Ha ez igaz, akkor még égőbb hogy az oroszok nem tudnak eredményeket felmutatni. Mert egy kemény ellenféllel szemben még érthető volna, de így már nem az.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

Kadirov csecsenföldi vezető arra kérte Putyin elnököt, hogy adjon lehetőséget a különleges művelet befejezésére​

Ramzan Kadirov – RIA Novosti, 1920, 2022.08.26.


Ramzan Kadirov. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
GROZNY, augusztus 26. – RIA Novosti. Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov arra kérte Vlagyimir Putyin elnököt, hogy adjon neki lehetőséget az ukrajnai különleges művelet mielőbbi befejezésére.
"Kérem, és még egyszer nagyon kérem a legfelsőbb parancsnokot, hogy adjon lehetőséget a különleges művelet befejezésére, és ne késleltesse ezt a műveletet. Ha a világ közösségének 15 százaléka ellenünk van, az nem jelenti azt, hogy az egész világ ellene van Ezt a 15 százalékot gyorsan meg tudjuk csillapítani, semmi gond nincs” – mondta Kadirov a Telegram hangüzenetében, kommentálva Kijev ellene felhozott vádjait .
Az Akhmat különleges gyorsreagálású egység katonái Mariupolban - RIA Novosti, 1920, 2022.08.26.


Korábban az ukrán Biztonsági Szolgálat közölte, hogy Kadirov, valamint Danyiil Martynov és Husszein Mezhidov "egyértelmű bizonyítékokat gyűjtött össze háborús bűnökről". Mint elhangzott, idén február-márciusban a Csecsenföld vezetője "felügyelte az egységek egyes katonai műveleteinek kidolgozását és tervezését, parancsokat adott, jelentéseket és jelentéseket hallgatott meg".

Martynov jelenleg a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó minisztérium vezetőjének tanácsadójaként dolgozik , előtte Csecsenföld vezetőjének asszisztense volt, és az Orosz Gárda köztársasági osztályán szolgált . Márciusban Kadirov a „Dél” csecsen zászlóalj parancsnokának nevezte Mezhidovot.
 
W

Wilson

Guest
Az ukrán védelmi minisztérium jelentése szerint az ukrán fegyveres erők jelenleg több mint 20 HIMARS, M270 és MARS MLRS rakétarendszerrel rendelkeznek.

Forrás: Ukrajna Védelmi Minisztériuma a Twitteren

Idézet: "20+ ukrán HIMARS, M270 és MARS. Mindegyik üzemben van."
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 524
93

A légvédelem visszaverte az ukrán csapatok hatalmas rakétatámadását Herszon ellen​


SIMFEROPOL, augusztus 26. – RIA Novosti. A légvédelmi rendszer visszaverte az ukrán csapatok hatalmas rakétatámadását Herszon ellen, gyakorlatilag mindent lelőttek, nem keletkezett kár – mondta a RIA Novosztyinak Kirill Sztremouszov, a Hersoni régió közigazgatásának helyettes vezetője.
Péntek délután a légvédelem egy kicsit működött az égen Herszon felett .
"Nagyon sok volt az ágyúzás. Szinte mindent lelőtt a légvédelem. Egy hatalmas rakétatámadást sikerült visszaverni. Nem történt kár" - mondta Sztremouszov.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 046
16 654
113
RIA Novosti on Telegram:
- "Az ukrán csapatok megölték az utolsó, negyedik áramvezetéket a Zaporizzsjai atomerőműből Ukrajnába, nincs lehetőség az ottani áramellátásra - közölték a régió hatóságai"
Akkor már csak a Kercsi energiavezetékeket kell elvágni orosz irányba h kb 30 40%-os villamos energiahiány legyen Krimen.

Ha ukrajna elvágta a szárazföldi távvezetékeket, ez azt jelenti hogy lemondott az atomerőművi kapcsolóállomás (és az atomerőmű) birtoklási kisérletről, mert a Krimet ezen keresztül is egyszerűen kikapcsolták volna, nem kell vezetéket robbantani.
Amit ez után csinál atomerőmű ügyben ez csak tömegek hisztiztetésére szolgál, nem tudja kontrollálni ez irányból az energiaellátását Krimnek (saját maga cseszte szét)

Ha az elkövetkezendő időben sikeres? támadás éri a kercsi hidat vagy annak környékét, Krimen villamos energia válság lesz, Putyin tán összevonja szemöldökét..
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Zaporozsje – a nukleáris katasztrófa elől nincs hová bújni

Dmitrij Kovalevics, Ukraina.ru, 2022. augusztus 19. (saját fordítás)

https://ukraina.ru/20220819/1037878322.html

1037880073_0:0:3001:1688_640x0_80_0_0_301fd680f842d50987567db58e33c706.jpg.webp


Február vége óta Zaporozsje környéke harci cselekmények helyszínévé vált. A Zaporozsjei terület egy részét az orosz csapatok ellenőrzik, de a területi székhely továbbra is a kijevi hatalom ellenőrzése alatt áll.

Az utóbbi időben az Ukrán Fegyveres Erők célzott csapásokat mértek az ország legnagyobb atomerőművére, a Zaporozsjei Atomerőműre, ami atomkatasztrófával fenyeget. A regionális központban ilyenkor pánik uralkodik.

Ezidáig a helyi hatóságok jelentése szerint Zaporozsjéban a háttérsugárzás a megengedett határértéken belül van. A helyi lakosok azonban panaszkodnak az égett műanyag és jód elviselhetetlen szaga miatt, amely egyes városrészekben terjeng.

A 3-ij Sevcsenkovszkij mikrokörzet egy nem működő félvezetőüzemének területén éjszakánként ismeretlenek égetnek valamilyen anyagot, amiről Zaporozsje lakosai értesítették a rendőrséget, de nem érkezett reakció.

Egészen a közelmúltig Zaporozsje volt az orosz ellenőrzés alatt álló terület kapuja. Ukrán férfiak ezrei használták ezt a legális folyosót, hogy elkerüljék a mozgósítást, bár ezért jelentős összeget kellett fizetni.

Augusztusban aztán az SzBU bezárta a zaporozsjei polgármesteri hivatal "üzletét". Az Állami Nyomozó Iroda (GBR) szerint a városi tisztviselők hatalmas korrupciós rendszert szerveztek meg a kilépési engedélyek kiadására.

Konkrétan mesterséges akadályokat állítottak elő, húzták az időt, vagy szándékosan hibáztak a papírmunkában. Ennek eredményeként az kilépési kérelmek elbírálásának ideje indokolatlanul elhúzódott és 4-5 hét között mozgott. Előfordult, hogy egyenesen megtagadták a frontvonal átlépését, mert az iratok úgymond pontatlan adatokat tartalmaztak.

Az eljárás felgyorsítása érdekében pénzt kérték a kérelmezőktől. Egy teljes igénylési rendszert dolgoztak ki, autónként akár 800 dollárt is elkértek. A pénz speciálisan bevont közvetítőkhöz jutott.

A botrány következtében elbocsátották Nyikolaj Luspijenkót, a területi rendőrség vezetőjét.

A terület kisvárosaiban még rosszabb a szituáció. Katasztrofális helyzet alakult ki a helyi lakosok szerint a Kijev által ellenőrzött frontközeli Guljajpoléban, Nyesztor Mahno hazájában is.

„Március 2-a óta teljesen eltűnt az áram és a víz, mivel a vizet elektromos szivattyúk szivattyúzzák. Ugyanattól a naptól kezdve nincs távközlés sem: felmászunk a háztetőkre, valamilyen szignált keresve. Májusban megszakadt a gázszolgáltatás. De rólunk senki nem beszél.” – írja egy guljajpolei lakos.

A front ezen szakaszán az "Azov" neonáci egység állásai vannak, ami a Zaporozsjei Ukrán Védelmi Parancsnokság nyilatkozatai alapján állapítható meg.

A Kijev által ellenőrzött területeken tapasztalható nyilvánvaló problémák ellenére a zaporozsjei média kizárólag az Oroszország által ellenőrzött területekre koncentrál, megfélemlítve a regionális központ lakosságát.

A régió legtöbb ukrán médiája azt állítja, hogy az oroszok állítólag tömegesen rabolnak el és kínoznak embereket Melitopolban és Bergyanszkban. Energodar polgármestere, Dmitrij Orlov, aki maga is Zaporozsjéban üldögél, azt állítja, hogy a város mintegy 1000 lakosa járta meg az oroszok kínzókamráit.

A hivatalos ukrán adatok szerint a város lakosságának mintegy 70 %-a veszítette el állását az elmúlt hónapokban.

Az atomerőmű rendszeres ágyúzása miatt a helyi lakosok össze vannak zavarodva. Azok közül, akik még a városban maradtak, sokan fontolgatják az áttelepítést. A régió orosz ellenőrzése alatt álló területére azonban nagy nehézségekkel jár az utazás, különösen a katonakorú férfiak számára.

A Vasziljevka falun át vezető földutat a legutóbbi esőzések elmosták és arra csak különleges járművek juthatnak át. A városban maradni azt jelenti, hogy az illető kiteszi magát a sugárszennyezés kockázatának, mivel Kijev egyértelműen atomerőművi balesetet igyekszik előidézni.

Az Ukrajna nyugati régióiba való evakuálás azt jelenti, hogy a nem különösebben barátságos helyi lakosság között kell túlélni, gyakran nemzetközi szervezetek humanitárius segítségére utalva, elhagyott vidéki házakban és tömegszállásokon.

Zaporozsjében már régóta nincs melegvíz, nem is tervezik visszaállítani. A területi adminisztráció kazánvásárlást javasol a lakosságnak.

A fűtési szezon kilátásaival kapcsolatban még több kérdés merült fel a lakosokban. A hatóságok azt javasolják a lakosoknak, hogy önállóan oldják meg otthonuk fűtését, de arra figyelmeztetnek, hogy az is előfordulhat, hogy a lakosságot evakuálni kell, mert nem lesz gáz- és áramellátás.

Eközben Zaporozsje szélén mindenhol árkokat és fedezékeket ásnak, az új erődítéseket pedig cementtel öntik ki. A kijevi hatóságok ostromra készítik fel a várost, tekintet nélkül az esetleges áldozatokra és pusztulásra.

A város különböző pontjain sugárvédelmi ruházatot viselő embereket láttak – a katasztrófavédelem dolgozói sugárveszély esetére gyakorlatoznak.

Az efféle hírek nem keltenek optimizmust a város lakóiban. Sokan szívesen elmennének, de hova?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Az Egyesült Államok új segélycsomagban szállítja az Excalibur S rakétát Ukrajnának

Ezeket a rakétákat a Raytheon fejlesztette ki.

Az orr része lézeres irányítórendszer van beépítve.

Ennek köszönhetően a lövedékek segítségével lézerrel megvilágított célpontokra lehet lőni olyan körülmények között, amikor az ellenség elnyomja a GPS-jelet.

A lövedék kilövése után is, ha a célpontot megváltoztatjuk, az Excalibur S továbbra is képes eltalálni, már a levegőben megváltoztatva repülési irányát.

Ezek a lövedékek hatékonyan használhatók mozgó tárgyak ellen.

Az ilyen lőszerek becsült lőtávolsága 40 kilométer.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113

A berdyanszki közlekedési rendőrség megsebesült helyettes vezetője meghalt​


Alekszandr Kolesnyikov, a berdjanszki (zaporozsjei régió felszabadult része) közlekedési rendőrségének helyettes vezetője belehalt a robbanás következtében szerzett sérüléseibe – közölte a városvezetés.

A nyomozó hatóságok pontosították, hogy ukrán terroristák ütős elemekkel tömött robbanószerkezetét több mint három méter magasságban rögzítették egy fára a Kryvyi Rih Miner egészségügyi központ kerítése közelében, ahol mariupoli menekültek élnek.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661525224
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113

Az ukrán fegyveres erők megtámadták az Antonovszkij hidat Hersonban (VIDEO)​


Augusztus 26-án az ukrán fegyveres erők ismét csapást mértek a hersoni Antonovszkij-hídra.

Szemtanúk szerint orosz légvédelmi rendszerek lőtték le az ukrán fegyveresek rakétáinak nagy részét, csak néhány találta el a hidat.


Источник: https://rusvesna.su/news/1661516439
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Líbiai háború megmutatta hogy csak elég volt a légierő meg pár ezer "felkelő" hogy legyőzzek a nemzeti sereget.
A líbiai hadsereget Kadhafi egy 1994-es puccs miatt hagyta lerohadni. Az egész fegyveres erőből a Khamisz brigád és a tuaregek értek valamit. A zöld (kadhafista) erőket nem az ellenséges légierő meg a párezer felkelő győzte le, hanem az üzemanyaghiány
Ha ez igaz, akkor még égőbb hogy az oroszok nem tudnak eredményeket felmutatni. Mert egy kemény ellenféllel szemben még érthető volna, de így már nem az.
A gyenge morál ahhoz fog vezetni feltehetően, hogy a ukrán hadsereg egyszer csak össze fog omlani, és akkor felgyorsulnak az események. Szerintem erre talán még a télen sor is fog kerülni.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 565
113
Mekkora ereju toltet van ezekben, mint egy tuzijatekban kb?
Repeszt mennyire kepez, vagy csak a robbanas pusztit? Annyi fele hatastalanitasat lattam mar, rohadt egy cucc, mert rengeteg van belole. Gondolom az orrara kell raverni hogy elmukodjon. Nagyon ritkan lehetett hallani rola egy egy konfliktusban, kb 5 evente. Talan a szireknel jott elo meg 15 - ben utoljara, vagy talan Jemeben, de ott is evekkel ezelott, es nem ennyi mint itt hogy hetente söpörni lehessen. Persze olvastam hogy ezt is az oroszok szorjak magukra...
Annyira nagy erejű, hogy pl egy lábfejet szétroncsol. Repeszképzés úgy tudom, egyáltalán nincs. Az akna teste műanyag, és a robbanószer maga egy folyadék, azzal van feltöltve. A nyomásérzékeny gyutacsot is igazából maga a robbanószer “nyomja”, az hozza működésbe (ha mondjuk rálép valaki).
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 682
45 298
113
Az orosz hadsereg folytatja offenzíváját és nagy erejű csapásokat mér - a lényeg az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának jelentéséből:

▪️ Az Orosz Fegyveres Erők folytatják a csapásokat és a tűzcsapásokat szinte a teljes harcvonal mentén a légi közlekedés, az MLRS és a tüzérség segítségével.
▪️ Szlovjanszk irányában az orosz hadsereg Karnaukhovka közelében támadott;
▪️ Artemivszkoje (Bakhmutskoje) irányában az orosz fegyveres erők folytatják a támadó harcokat Szoledar, Bakhmutskoje, Bakhmut és Kodoma térségében;
▪️ Avdijivka irányában az orosz erők javítják taktikai pozíciójukat Nevelszkoje irányában.
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
113
848
93
A történelem vége vagy a civilizációk összecsapása - Az új világrend kialakulása
Demkó Attila, Robert C. Castel

Demkó Attila bejegyzése a fb oldalárol :
Ez a Robert C. Castel el folytatott beszelgetesunk videoja. Kulonosen a csak nyugati forrasokat hasznaloknak ajanlom, bar az orosz propagandan felnotteket is erhetik meglepetesek. Ideje bevenni a piros pirulat a valo vilagrol, mert koze nincs a nyugati fovonalbeli kekbogyihoz.

 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
#152 106
E hozzászólásomra.
Valóban e évben 4 szer volt Ukrajnában viszont 2022.02.24 óta 2-szer és ezt szerette volna 08. hónapban 3 ra növelni ami sikerült!
Megérdemelt hogy a neve felkerült a dísz falra!
Ez az a igazi emberi hozzáállás egy egy témában amit egy politikus hozzá tud adni a sok statisztikai jelentéshez elemzéshez!

Némi naprakész információ még a témakörben:
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Kijevben Boris Johnson nevét a Bátorság sikátorába vésték

Videó

2022. 08. 24. 20:15

Kijevben Nagy-Britannia miniszterelnökének, Boris Johnsonnak a neve van vésve a Bátorság sikátorában.

Amint arról az Ukrinform az Ukrán Elnöki Hivatal által biztosított videóra hivatkozva beszámolt, az emléktábla-avató ünnepségen Volodimir Zelenszkij és Borisz Johnson részvételével került sor.

Zelenszkij köszönetét fejezte ki a brit miniszterelnöknek Ukrajnának nyújtott támogatásért. Emellett megköszönte a briteknek azt a nagy segítséget, amelyet Nagy- Britannia nyújtott Ukrajnának a hat hónapos teljes körű orosz invázió során.

"De a segítségre mindig szükség van. Időben kell. Nemcsak azért szeretném megköszönni Borisznak, amit az embereivel együtt tett, hanem azért is, hogy mikor tette. Mégpedig a kezdetektől fogva" - tette hozzá Zelenszkij.

Egyúttal köszönetet mondott a világ minden politikai vezetőjének, akik időben segítették Ukrajnát az Oroszországgal való konfrontációban.

„Nemcsak szavakban, hanem történelmileg is szeretnénk köszönetet mondani, ezért fog ma (augusztus 24-én – a szerk.) felbukkanni Nagy-Britannia miniszterelnökének neve ezen a Bátorság Sikátorán” – hangsúlyozta Zelenszkij. .

Ukrajna elnöke és Nagy-Britannia miniszterelnöke is végigsétált Kijev központi utcáin. Különösen meglátogatták a megsemmisült orosz felszerelések kiállítását a Khreschatykon.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 23-án Volodimir Zelenszkij ukrán és Andrzej Duda lengyel elnök megnyitotta a Bátorság Sikátorát a kijevi Alkotmány téren.

Olvassa el még: Zelenszkij megnyitotta a BP közelében a Bátorság sikátorát , ahová Ukrajna külföldi barátainak a neve lesz vésve

A sugárutat az ukrán államfő kezdeményezésére nyitották meg Ukrajna függetlenségének 31. évfordulója alkalmából. Azon a partnerországok politikai vezetőinek és más képviselőinek nevei lesznek belevésve, amelyek az Orosz Föderáció elleni teljes körű invázió kezdete óta segítik Ukrajnát. Duda lett az első külföldi vezető, akit kitüntetett a Bátorság sikátorában.

https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Erzsébet királynő gratulált az ukránoknak a függetlenség napján

2022.08.24 20:57

Erzsébet brit királynő a Volodimir Zelenszkij elnöknek küldött üzenetében gratulált az ukránoknak Ukrajna függetlenségének napján.

Ezt az ukrajnai brit nagykövetség jelentette be a Facebookon – írja az Ukrinform.

„Nagyon örülök, hogy átadhatom őszinte gratulációmat Excellenciádnak és Ukrajna népének a függetlenség napjának megünneplése alkalmából. Ebben a rendkívül nehéz évben remélem, hogy ma az ukrán népnek Ukrajnában és szerte a világon lehetősége lesz megünnepelni kultúráját, történelmét és identitását. Jobb idők várjanak ránk a jövőben” – mondta a brit királynő.

Olvassa el még: Johnson bejelentette, hogy 54 millió font katonai segélyt oszt ki Ukrajnának

Emlékeztetőül: Ukrajna augusztus 24-én ünnepli a függetlenség napját .

Február 24. óta teljes körű orosz fegyveres agresszió zajlik Ukrajnában.
https://www-eurointegration-com-ua....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Nagy-Britannia segít Ukrajnának a közlekedési infrastruktúra helyreállításában
2022. augusztus 25., csütörtök, 18:17
Ukrajna és Nagy-Britannia infrastrukturális miniszterei csütörtökön aláírták az ukrán közlekedési hálózat helyreállítását segítő közös cselekvési tervet, amelyen belül London forrásokat, mérnöki szakértelmet és járműveket kínál.

Erről az "European Truth" számolt be Ukrajna Infrastrukturális Minisztériumára hivatkozva.

Az elfogadott Terv szerint Nagy-Britannia vállalja, hogy szakértelmet biztosít brit magánszervezetektől, öt autóbuszt szállít át az ukrán lakosság mobilitásának javítása érdekében, és berendezéseket vásárol a kritikus gabonaexport útvonalak helyreállításához.

Litvánia jóváhagyta az első infrastruktúra-helyreállítási projekteket a kijevi régióban

Emellett a brit partnerek javaslatot tesznek a repülőtér, a kifutópálya és a kikötői infrastruktúra rekonstrukciójára, valamint az ukrán infrastrukturális minisztériummal együtt dolgoznak a repülőtéri személyzet, a légiforgalmi irányítók és a légiközlekedés-biztonság képzésének lehetőségén.

Mint az Infrastrukturális Minisztérium emlékeztet, az idei év elején Nagy-Britannia vette át a Nemzetközi Turisztikai Fórum elnöki posztját, és az ukrajnai invázió elleni szolidaritás jeléül vállalta a globális partnerek összefogását.

Az Egyesült Királyság elnöksége alatt az ITF új tanulmányt indít a háború közlekedésre gyakorolt hatásáról, és konstruktív tanácsokat oszt meg a fenntartható infrastruktúra-újjáépítéssel kapcsolatban.

Múlt héten az elnökök lvvi találkozóján Ukrajna és Törökország memorandumot írt alá, amely előírja a török fél részvételét Ukrajna háború utáni újjáépítésében .
"Kijevben Boris Johnson nevét a Bátorság sikátorába vésték":D