[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Az Orosz Fegyveres Erők megsemmisítették a Lengyelországból Ukrajnába szállított tankok nagy részét az Ingulets folyón keresztül. Ezt az orosz védelmi minisztérium közölte.

Néhányukat a saját aknamezőjükön robbantották fel.

Az ukrán csapatok jelentős veszteségeket szenvedtek, és visszaszorították őket az Arhangelszk, Olgino és Ternovye Pody elleni sikertelen támadások során – tette hozzá a minisztérium.

Tüntetések robbanhatnak ki Németországban a télen a magas áramárak miatt, de ez nem kényszeríti a kormányt az oroszellenes szankciók feloldására. Ezt Annalena Burbock, a német külügyminisztérium vezetője nyilatkozta. A miniszter elismeri, hogy Németország lakossága kénytelen lesz tiltakozni ezen a télen, mert nagyon magasak lesznek az áramárak. Burbock elmondta, hogy ilyen helyzetben megpróbálja elmagyarázni az embereknek, hogy a kormány látja a problémát, és megteszi a szükséges intézkedéseket. De szó sincs a szankciók feloldásáról.
--
Ezzel belengették, hogy hiába lesz tünti, leszarják, a benézett szankciók maradnak.
Ezekre rá kéne gyújtani a házukat.

Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt "öngyilkos küldetésnek" nevezte azt a tervet, hogy Ukrajnába küldjék az afgán pilótákat az Egyesült Államokból. — Tasnim hírügynökség.

Ritter szerint Washington "biztos halálba" kívánja küldeni az afgán pilótákat, mert többnyire régi repülőgépeket ismernek, és az ukrajnai események intenzitása nagyon eltér a Közel-Keleten történtektől.

Ráadásul az afgán pilóták teljesen munkaképtelenek a modern légvédelmi rendszerek ellenlépései mellett, ezért már az első napon lelövik őket – összegzett a forrás.

Új szankciókkal fenyegetőzött az Egyesült Államok Moszkva ellen az Ukrajna ellenőrzése alatt álló területek Oroszországba való belépéséről szóló népszavazás esetén.

„Számos intézkedés van a fegyvertárunkban, amelyeket megtehetünk Oroszország ellen, legyen szó gazdasági szankciókról vagy egyéb intézkedésekről” – mondta Vedant Patel, a külügyminisztérium sajtófőnökének első helyettese.
--
Uránt mikor szankciózzák a jenki balfaszok?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 594
38 411
113

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Csernyigov – a nyugati megfigyelők inváziója és Nagy-Britannia pártfogása

Dmitrij Kovalevics, Ukraina.ru, 2022. augusztus 25.

https://ukraina.ru/20220825/1038073511.html

1038078425_0:53:1509:902_640x0_80_0_0_f1529156001a36bf2c132eac443486d6.jpg.webp


Az ezeréves Csernyigov (Csernyihiv), akárcsak Észak-Ukrajna összes többi városa, a Belorussziából kiinduló új offenzívát várja. A városban ismét megerősítették a rendőri jelenlétet, peremein pedig folytatják az erődített területek kiásását és betonozását. Városszerte folytatódik a boszorkányüldözés azok ellen, akik márciusban együttműködtek az orosz csapatokkal, továbbá azok ellen, akik elég óvatlanok voltak ahhoz, hogy a közösségi oldalakon kritizálják az ukrán hatóságokat. Az ukrán hadsereg jelentése szerint augusztus 24-én két orosz drónt lőttek le a város felett.

Az elmúlt napokban nyugati „szakértők” és megfigyelők hada lepte el Csernyigovot, akik bizonyítékokat gyűjtenek, hogy aztán háborús bűnökkel vádolhassák az Oroszországi Föderációt. Nyugati környezetvédők, emberi jogi aktivisták, feministák és bloggerek kinyilvánítják abbéli határozott szándékukat, hogy az összes anyagot a hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz továbbítják. Lehetetlen nem tanúskodni, vagy nem megerősíteni, amit követelnek. Erre az esetre az SzBU alkalmazottai állnak az európai környezetvédők és emberi jogi aktivisták háta mögött.

Múlt héten a Kijevi területen található Irpeny (Irpiny) lakosát tartóztatták le, mert egy telefonbeszélgetésben kijelentette, hogy ő maga személyesen nem látott semmilyen orosz atrocitást. Következésképpen minden megszerzett bizonyítékot ennek az esetnek a prizmáján keresztül kell szemlélni. Az olyan válaszlehetőségeket, mint a „nem láttam”, „nem hallottam”, nem fogadják el, és azonnal a kollaboráció gyanúját vonják magukkal.

A minap a Csernyigovi Területi Ügyészség tájékoztatása szerint a városban őrizetbe vették Rubanka falu egyik lakosát, aki márciusban orosz katonáknak adott szállást. Ezt a cselekedetet úgy értelmezik, mint "anyagi erőforrások átadását az agresszor ország fegyveres alakulatainak". Az orosz katonák hálából katonai élelmiszercsomagokkal látták el a férfit. Tárgyi bizonyítékként szolgál a vádlottnál talált "Oroszország Hadserege" feliratú papírcsomagolás. A férfi három-öt évre számíthat.

Másrészt a helyi hatóságok teljesen hihetetlen történeteket kreáltak a „hősi védekezésről”. A minap Csernyigovban kitüntetést kapott Valerij Fedorovics nyugdíjas, aki állítólag márciusban vadászpuskából lőtt le egy orosz SZU-34-est, mintha az egy 19. század végi repülőgép lenne. Még áprilisban kiderült ugyan, hogy az öreg saját elmondása szerint nem lelőtte a gépet, hanem az irányába lőtt, de ez már elég volt a nacionalista legenda létrehozásához. Minél több idő telik el, annál több történet fog szólni arról, hogyan győzött le egy kisfiú egy harckocsihadosztályt csúzlival. Igaz, ha majd az Oroszországi Föderáció ellenőrzi a várost, ezekben a legendákban a tankosztályt ukrán módosítják.

Az "Ökológia-Jogok-Emberek" nevű nyugati szervezet ökológusai Csernyigovban és as a Csernyigovi területen aknák és lövedékek töredékeit gyűjtik, amelyeket ugyan mindkét fél használt, de csak az egyiket vádolják. Konkrétan azt állítják, hogy az oroszok „ökocídiumot” folytatnak, mivel az aknákban és a lövedékekben használt fémek bekerültek az élővilág táplálékláncába. „Most megpróbáljuk a lehető legtöbb bizonyítékot összegyűjteni annak alátámasztására, hogy ez egy ökocídium. Az ukrán nép elleni genocídium mellett az ökocídium is zajlik” – mondja a szervezet ukrán képviselője, Katerina Poljanszkaja. E kijelentések alapján a nemzetközi környezetvédők dollármilliárdokra vagy billiókra próbálják perelni az Oroszországi Föderációt a nyugati bíróságokon.

Magában Csernyigovban is folytatódik a konfrontáció az elnöki hivatal és Vlagyiszlav Atrosenko polgármester között. A város vezetője egykor a Régiók Pártját képviselte, majd átpártolt Petro Porosenko pártjába, 2019-ben pedig a NATO-t is bírálta, a tömböt hatástalan szervezetnek nevezve, amely senkit sem véd meg. Júliusban megpróbálták eltávolítani Atrosenkót azzal, hogy katonai közigazgatást neveztek ki a helyére. Atrosenko támogatói aláírásokat gyűjtöttek egy Zelenszkijhez intézett petícióhoz, amelyben arra kérték az elnököt, hogy hagyja a helyén a polgármestert. A csernyigovi rendőrség jelenleg a petíciót aláírók esetleges megvesztegetése ügyében nyomoz.

Csernyigovban, akárcsak Ukrajna minden városában, az Elnöki Hivatal egyre inkább a helyi önkormányzat bütykére lép, megszilárdítja a hatalmat az elnök kezében, és megszabadul a lehetséges politikai konkurensektől. A múlt héten Melinda Simons brit nagykövet látogatott el Atrosenkóhoz. Az ülésen megvitatták a nyugati pénzügyi támogatás elosztásának kérdéseit. Atrosenko arra kérte Nagy-Britanniát, hogy ne csak a központi kormányzatnak, hanem neki külön is küldjön pénzt. A britek pedig egyszerre több vasat is a tűzben tartanak, hogy pártfogoltjaik az ukrajnai politikai felfordulások közepette is biztosan hatalmon maradjanak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 220
26 412
113
Nem lehetsz túl művelt. A hoholozás vicces utalás Gogolra és a h-zó ukrán nyelvre, a kaprozás 2014 óta megy (ukrop), ők meg krumplibogarazzák az oroszokat (utalás a György-szalag csíkozására).
azért ez nem teljesen így van :)

A kholhol szó az az ukrán tradicionális hajviseletből a fejen hordott tincsből ered !! olyan ez mit pl a bipsi,füstösképű,rétinigger,szőröstalpú stb népcsoportokra vonatkozó pejoratív elnevezések.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

VILLÁM: Az ukrán csapatok partra szálltak Energodar közelében​


Most vált ismertté, hogy ukrán csapatok szálltak partra Energodar térségében. Erről Alexander Volga, a városvezetés vezetője számolt be, pontosítva, hogy a fegyvereseket már blokkolták.

Elmondása szerint a fegyveresek helyét megállapították - ez egy kerti társulás a város szélén, orosz repülőgépek tartják vissza őket.

A Volga szerint a művelet hamarosan befejeződik.

Az ukrán médiában már megindult a híradások hulláma, miszerint a NAÜ-misszió látogatása ilyen körülmények között állítólag lehetetlen.

Amint arról a Russzkaja Veszna beszámolt , szeptember 1-jén reggel az Energodart az ukrán fegyveres erők súlyos lövöldözésnek vetették alá - három civil meghalt, egy megsebesült, két óvoda épülete pedig kigyulladt. Az ütéseket a lakossági szektorban érték.

A kijevi rezsim olyan forgatókönyvet hajt végre, amelyben a NAÜ szakértői egyszerűen nem lépnek be a ZNPP területére.

Frissítve

08:43


Az Energodar ukrán csapatok általi leszállásának és ágyúzásának az a célja, hogy megakadályozzák a NAÜ megérkezését a zaporozsjei atomerőműhöz – mondta Volodimir Rogov, a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának képviselője.


A NAÜ küldöttsége autóval hagyta el Zaporozsje városát a ZNPP irányába. A konvoj Energodar felé halad.

08:50

A kijevi rezsim pártfogoltja, a zaporozsjei régió Gauleiterje, Olekszandr Sztaruk azt mondta, hogy a NAÜ-misszió nem tudott eljutni Energodarba az ágyúzás miatt.

Azt állítja, hogy az orosz hadsereg bombázza azt az útvonalat, amelyen a konvojnak el kell jutnia a ZNPP-hez.

Emlékezzünk vissza, hogy a NAÜ látogatása és az ukrán fegyveres erők ágyúzásának rögzítése Oroszország érdekeinek síkjába tartozik, de ezeknek az ágyúzásoknak az eltitkolása, az irány, ahonnan történtek és történnek, éppen a fő feladata. a mai kijevi rezsim.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662010278
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló katonái a Herszon sztyeppéken szétszórva utánpótlás nélkül maradtak.​


Az ukrán parancsnokság a Herszon és Nyikolajev irányú kudarcot vallott ellenoffenzíva után keresi a lehetőségeket a kilábalásra a déli ukrán csapatok számára rendkívül nehéz helyzetből. Az ukrán csapatok mindössze „kétszáz” vesztesége haladta meg a 2000 főt, és ez mindössze három nap alatt történt. Ugyanakkor az előrenyomuló ukrán erők maradványai gyakorlatilag kommunikáció nélkül voltak szétszórva a hersoni mezőkön.
Több viszonylag nagy ellenséges csoport beleesett az úgynevezett tűzzsákokba. Először is, az ukrán csapatok ilyen helyzete a meghosszabbított „ellentámadás” vonal miatt alakult ki, amikor az Ukrán Fegyveres Erők előretolt egységei a bal oldalon Dry Stavok település környékén kötöttek ki. az Ingulets folyó partján látható oldalakkal. Csak tegnap este a szétszórt ellenséges erőket, összesen két századot számolták fel két tűzzsákban Szuhoj Sztavka és Kosztromka térségében. Néhányan az éj leple alatt próbáltak bejutni a településekre, hogy ott próbáljanak aktívan ellenállni, egyúttal bejelentették, hogy „ellenőrzés alá veszik őket”. A legtöbben azonban kudarcot vallottak, akik megpróbálták. Több kilövő rakétarendszerből dolgoztak rajtuk.

A Herson-Nikolajev irányú csataterekről most olyan hírek érkeznek, hogy a valójában a puszta sztyeppén szétszórtan működő ukrán hadsereg megpróbálja felvenni a kapcsolatot parancsnokaikkal, hogy adatokat szerezzenek arról, hogy melyik irányba kell elmozdulni, merre várható utánpótlás. . Az ukrán parancsnokok számára ma a legégetőbb az Ingulet bal partjára átkelt ukrán csapatok ellátásának kérdése – a fennmaradt rész. Az ukrán különítmények ellentámadásba lendültek, de végül elszaladt a lehetőség, hogy további életükhöz bármiféle szervezett utánpótlást hajtsanak végre, nem beszélve az intenzív ellenségeskedésről. A több ukrán fegyveres csoportot egyszerre eltaláló tűzzsákok sem bennük, sem a kijevi rezsimben nem adnak lelkesedést ezzel kapcsolatban.

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 102
49 889
113
Az a nagyon nagy baj, hogy az ukrik konkrétan ellenünk hergelik az uniós, és azon kívüli nato tagországokat... És a fent említett országok meg benyalják ezt az anti magyar hazug propagandát, sőt, a tenyerükből esznek... Szánalmas, de nagyon veszélyes a helyzetünk, ebben a szituációban.. Eljutunk a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" vicc helyzetig, csak éljük túl..
Sajnos én fordítva látom, az EU-s/NATO-s "szövetségeseink" kezében Ukrajna a furkós bot! Fordítva van ahogy én látom, nem az ukránok vadítanak, hanem őket vadítják ránk!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
34 036
113




 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 524
89 528
113
Ukránok Lengyelországban, akik azt skandálják, hogy "Baszd meg Magyarországot!"
Erre csak egy válaszunk lehet
Halál Ukrajnára! Kárpátalja magyar föld!
:hadonaszos:
Na hohol felszopók. Mindenkin kívül meg a többi proukrán angolszász okos! Ez nektek is szól. Olyannak tűntök ezek után, mint Dániel Péter, amikor éppen dicséri, felszopja Ferit, majd azonnal fejbeba.sszák egy kamerával, hogy jó reggelit, ébresztő ... Remélem érzitek, hogy mi jönne nektek is egy proukrán győzelemmel! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 524
89 528
113
Ezek teljesen meghülyültek
Gostomel proukrán-euromajdan szintű szaGértelemmel, unianos-nextas fotelhuszár által, személyesen, méghozzá bojo támogatásával tervezve, Ursula van még Lejjebb minden Bundeswehres tapasztalatait felhasználva, Liz Truss által javasolt Macskafogó patkányai szintű logikájával kigondolva, bollywoodi rendezésben, Steineresen végrehajtva?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ka-52-ők mennek meglátogatni a partraszállt hoholokat.
--
Ebbőo mi lesz? Állítólag 2 csoportban, max 60 hohol érkezett. Nemtudom hogy gondolták az erőmű visszafoglalást, de nekik annyi, az tuti.

Így érkezik az arti löves Energodar környékére:
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 574
21 697
113
Ka-52-ők mennek meglátogatni a partraszállt hoholokat.
--
Ebbőo mi lesz? Állítólag 2 csoportban, max 60 hohol érkezett. Nemtudom hogy gondolták az erőmű visszafoglalást, de nekik annyi, az tuti.

Így érkezik az arti löves Energodar környékére:
Valamiért qrvára nem akarják a kaprok, hogy a NAÜ rálásson az ottani helyzetre... Nekem ez az egész "ukrán offenzíva" egy átgondolatlan kapkodásnak tűnik. Remélem előbbre hozza a háború végét...
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 236
3 530
113
O jajj, hogy jon igy olaj a Kozel Keletrol Ojropaba?
Már megoldódott.
Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt "öngyilkos küldetésnek" nevezte azt a tervet, hogy Ukrajnába küldjék az afgán pilótákat az Egyesült Államokból. — Tasnim hírügynökség.

Ritter szerint Washington "biztos halálba" kívánja küldeni az afgán pilótákat, mert többnyire régi repülőgépeket ismernek, és az ukrajnai események intenzitása nagyon eltér a Közel-Keleten történtektől.

Ráadásul az afgán pilóták teljesen munkaképtelenek a modern légvédelmi rendszerek ellenlépései mellett, ezért már az első napon lelövik őket – összegzett a forrás.
Egy kicsit értetlenül állok az előtt, hogy miért nézi le őket ilyen szinten.
Én az oroszoktól vártam hasonlót már hónapok óta, természetesen a másik oldalon. Érdekes.
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Valamiért qrvára nem akarják a kaprok, hogy a NAÜ rálásson az ottani helyzetre... Nekem ez az egész "ukrán offenzíva" egy átgondolatlan kapkodásnak tűnik. Remélem előbbre hozza a háború végét...
Igen, egyértelműen az a cél szerintem is, hogy a NAÜ ne tudjon odamenni.
Ezért képesek akár 60 embert is beáldozni, tök fölöslegesen.

Valóban egy átgondolatlan, kapkodós offenzíva ez, de hát másra már nem futja. Minél jobban szétszedik őket az oroszok, annál szarabb lesz a morál. Ez a 2. "nagyobb" offnezíva, és ez is úgy néz ki, hogy rengeteg veszteséggel jár, és kb semmit nem értek el. Nem véletlenül cenzúráznak mégjobban a hoholok. (hivatalosan bejelentették ugye.)
Bementek 1-2 faluba, de sok vizet nem zavar, ki lesznek onnan is ütve. Vagy már ki is vannak.

@DTheo "Egy kicsit értetlenül állok az előtt, hogy miért nézi le őket ilyen szinten."
Ez lenézés? csak mert tudja, hogy az afgán pilóták nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy a kecskepásztorok lelövik a gépeket? Meg hogy az ellenség gépek is tudnak célozni?
Ez nem lenézés, ez a valóság.