[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Bár nem értem, de még jó, hogy a hazug fősodratú media mögötti valóságban felháborodnak, akiket a halálba akarnak küldeni.

Ezenkívül a vegyesruházat, a melegítős egységek, ősz szakállú, pocakos aggastyánok vannak ebben a banderaban.... szóval latszik a profizmus hiánya is már rendesen.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 238
37 086
113
"Az OP-ben dolgozó forrásunk azt mondta, hogy most az ukrán fegyveres erők 7 speciális egységének 7 csoportja van Energodarban, akik Nyikopol támogatására várnak.
A műveletet az MI-6 szakemberei készítették elő, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek, egyszerre 5 helyen landoltak, Ivanovka, a Dachi Volna atomerőmű gyógyszertára, egy üdülőfalu az állami kerületi erőmű közelében és 2 csoport a Zaporizhzhya atomerőműnél. A műveletben részt vevő teljes létszám 700 különleges erő. Kiderült, hogy tegnap katonai helikoptereket szállítottak Dneprovkába, ami azt jelenti, hogy a művelet az orosz különleges szolgálatok számára ismertté vált. Az egész partot orosz katonai helikopterek lővik be, amelyeket a HIMARS nem semmisített meg a bázisokon, de nyugodtan felszálltak és kitakarították a Dnyeper partjainál lévő nyaralókat."
t.me/asbmil
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 016
16 357
113
At egyik ukrán bárka...
Jézusom..
Na ne.. ne...
Ez lenne a Bojo osztályú rohambárka...?
Teljesen mintha templomi festményről lépett volna le, a tetején kis bódé a kormányosnak, az oldalán ablakok? Ez Noé bárkájára hasonlít inkább mint bármilyen hadi alkalmatosságra.
Jó az álcázás de...ezt a templomi utánzatot nem sz@pták be az oroszok
Kinek a veretes ötlete volt?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Steiner páncélosait a saját aknáik amortizálják le...


Azért lefejezős julian példája is mutatja, hogy valahol nagyon mélyen azért ők is emberek. Meg ha így folytatja eltüntetik.
hB2EMVk.jpg

calzkzK.png

TtaLzp3.jpg

9MYbPJe.png

2ZRofpD.png
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 633
48 325
113

Visszavonulás Hersonba: az Ukrán Fegyveres Erők 128. dandárja veszteséget szenvedett (VIDEO)​



 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 633
48 325
113

Oroszország leállítja az olajellátást azoknak az országoknak, amelyek támogatták az orosz energiaforrások árkorlátozásának bevezetését​


Oroszország egyszerűen leállítja az olaj- és olajtermékek szállítását azoknak az országoknak, amelyek támogatják ezt a döntést. Ezt Alexander Novak miniszterelnök-helyettes nyilatkozta.
A Nyugat már bevezetett szankciókat az orosz olajjal szemben, így megpróbálja megfosztani Oroszországot az energiabevételektől, és "megállítani a háborút" Ukrajnában. Ez a döntés azonban csak megemelte az olaj világpiaci árát, és lehetővé tette az orosz vállalatok számára, hogy kelet felé orientálódjanak, ahol India és Kína, valamint más országok nagy mennyiségben vásárolják olajunkat. Az USA és az EU most ismét ugyanarra a gereblyére lép, bizonyos árplafont vezet be, és ezzel ismét korlátozza Oroszország bevételeit. Moszkva már figyelmeztetett, hogy nem adják el az olajat saját kárukra, és azok az országok, amelyek támogatják ezt a javaslatot, általában nélkülözik.

Ami az árkorlátozást illeti: ha árkorlátozást vezetnek be, akkor egyszerűen nem szállítunk olajat és olajtermékeket olyan cégeknek vagy országoknak, amelyek korlátozásokat vezetnek be (...)

Az orosz olaj árkorlátozásának bevezetésének kezdeményezője az amerikai pénzügyminisztérium vezetője, Janet Yellen, akit brit kollégája, Nadeem Zahavi is aktívan támogat. A G7-országok holnap, azaz szeptember 2-án kívánják meghozni a végső döntést ebben a kérdésben.

Oroszország viszont arra figyelmeztet, hogy ez a döntés elsősorban az amerikai és európai fogyasztókat érinti, mivel az energiaárak még magasabbra fognak ugrani. Eközben az OPEC+ országok, valamint India és Kína nem támogatta az orosz olajra vonatkozó korlátozások bevezetését.


Na most kell jól lépni, ha meg akarjuk őrizni az olajszállítást!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 276
68 249
113
Ehh... alufelnis 2107, pogacsaval ragasztott csempe...
mintha 25 evvel fiatalabb lennek...
De jo volna... foleg a 2107...
A mai napi energodari tortenet.



Hat ez sem repul mar.


Veradas ukran teruleten:

Hat ez eleg perverz... de tenyleg megy a demilitarizalas.

Lengyel nép újabb ajándéka.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 713
17 036
113