[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 715
17 050
113
Ahol Sojgu és Geraszimov ismét elmondja Putyinnak, hogy teljes mozgósítás kellene a győzelemhez
és ahol Putyin ismét elutasítja, mondván:
a modern technikával jól felszerelt 200 ezres orosz haderő elég kell legyen az ukrajnai háborúhoz.
Aztán Sojgu és Geraszimov lehajtott fejjel távoznak, miközben erősen koncentrálnak, nehogy hangosan minősítsék az elnököt...
ezalatt a HTKA lelkes orosz hívői irtózatosan furfangos Putyin-i tervet sejtenek...
Nem furfangos a terv; télnek hívják. Vagy szerinted nem lesz vízválasztó az első -10 °C alatti hét a La Manchetól keletre? Szerintem erre vár, addig alibi háborúzik. Ha nem dőlnek össze a nyugati államok kártyavárként és az ukránok is bírják márciusig, jön a ritmusváltás.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
A zsákok szája behúzva, az üstök alá begyújtva, minden a tervek szerint halad ;)

m2g0Txp.png
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
614
7 445
93
  • Még veszteségek árán is, de most azonnal el kell kezdeni az előrenyomuló csapatok bombázását.
  • ma este már nem szabadna, hogy legyen villany, víz és telekommunikáció Harkovban, Kijevben, Szumiban, Nyikolajevben, Dnyeprpetrovszkban, Lvovban, Zaporozsijában és Krivoj Rogban
  • már rég annektálni kellett volna Belaruszt és megindítani a fehérorosz haderőt Breszt felől Kovel és Lvov irányába, elvágni a lengyel utánpótlást. nem ám hagyni, hogy ezek itt fegyverközpontokat hozzanak létre meg stb
  • SZERK: ja és ha kell, fel kell állítani egy 3 milliós sereget - 1 millió előrenyomuló katona, 2 millió NKVD-s, hogy agyon lője, aki meg merne fordulni. ha van tuti recept, minek változtatnál?

Bármennyire nehéz kimondani, Putyinnak ebben a helyzetben legfeljebb 24 órát szabadna kapnia - ha ez idő alatt nem képes/hajlandó meghozni a legkomolyabb döntéseket, akkor el kell távolítani.

A háború pont azért robbant ki, mert a folyamatok odáig jutottak, hogy ha nem tettek volna ellene, azok hosszú távon az orosz államiságot veszélyeztették volna. Azzal, hogy erre meglépte a háborús eszkalációt, de a keménykedéseket nem követték tettek és elköteleződés, ezzel tulajdonképpen az ellenség javára tett, és felgyorsította az eseményeket. Ez az összeomlás komolyan elvezethet az orosz államiság jelenlegi formájának megszűnéséhez. Ez pedig jelenleg egy olyan veszély, amit - a doktrínának megfelelően - akár a nukleáris erők bevetésével is meg lehet, meg kell akadályozni.

És akik itt örülnének esetleg az oroszok bukásának - ti nem látjátok be, hogy ez milyen következményekkel jár európára nézve. Európa nem megerősödik ebben, hanem végérvényesen eljelentéktelenedik és kiszolgáltatottá válik, ahol a nagy úr majd éppen azt a köcsögöt fogja felfegyverezni és támogatni, amelyik a többi csicskával szembe mer szállni. Jelenleg a lengyelek és a balti latorállamok ezek, és esetleg románia. A new europe. Ha majd ezek nagyon elszemtelenednek, akkor jön az old europe.

Németországnak max annyi mentsége lehet, hogy egy megszégyenített, identitásától megfosztott, megszállt állam, de Franciországnak semmi mentsége nincs. Macronnak lett volna esélye de Gaulle nyomdokaiba lépni, de elbaszta, és a Hollande nevű véglény útját követve végérvényesen egy csicskaországgá tette hazáját. Még európában is csak másodhegedűs a német szégyenállam mögött, ami atomhatalomként vicc kategória. Majd amikor a lengyel szörnyállam fogja amerikai parancsra vigyázba állítani, az lesz a szép. És, hogy ezt mégis hogyan, amikor amaz atomhatalom, emez meh nem?
Fel lehet jegyezni amit írok most - ha az orosz bukik ukrajnában, akkor Lengyelország és/vagy Románia hamarosan részesei lesznek a NATO nuclear sharing programjának.

George Friedman már 7 éve Pilsudski INTERMARIUM-áról álmodott, mint elérendő amerikai stratégiai cél. Azaz egy a baltikumtól a fekete tengerig húzódó, new europe-hoz tartozó államokból álló szövetség, amelyik sakkban tartja és elválasztja mind az oroszt, mind az öreg európát.

Miért akarták minden áron megszerezni ukrajnát? Miért akarta teljesen nonszensz módon megakadályozni az északi áramlat kettőt az USA? Azért kezdett bele az ukrán buliba, hogy rá tegye a kezét a gázcsapra. Amikor ezt semlegesítette volna az NS2, akkor minden áron megpróbálták elkaszálni.

Teljesen nonszensz elképzelés, hogy egy többezer km-re lévő állam beleszóljon és szankcionálni merjen két másik entitás közötti kereskedelmi megállapodást. Legkésőbb itt kellett volna felébrednie minden európainak és észre venni, hogy mi is történik és mi a cél. Németországnak akkor kellett volna kitessékelnie azonnal az amerikai haderőt, és kilépni a NATO-ból Franciaországgal együtt.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 324
10 363
113
Murzin egyik mai blogbejegyzése...

Itt az ideje a csata csúcspontjának. Megkezdődött a csata az erdészkunyhóért​


A Krasny Liman régióból sikerült egy személlyel felvenni a kapcsolatot.

A BARS és a luhanszki gyalogság védi a Liman melletti erdőterületet. Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői ebben a szektorban szervezetten elbaszottak és visszavonultak, a többi szomszédos szektorról nincs információ.

Hozzáteszek egy kicsit a sajátomból.

Ha nem lennének ostoba vámkorlátozások a köztársaságok és az Orosz Föderáció között, és a szállítócégek gyorsan el tudnák küldeni az összes felszerelést, anélkül, hogy késedelmek és botrányok keletkeznének a vámnál, akkor ugyanezek a BARS-k sokkal komolyabb lehetőségekkel rendelkeznének. kommunikációval és egyéb hasznos dolgokkal.

És ha az orosz vámhatóság nem késlelteti a rádióberendezések Kínából történő szállítását, akkor a helyzet még jobb lenne.

És a minden „gyanús” szállítására bevezetett eljárás miatt a számukra vásárolt darabok nagy része még nem hagyta el Moszkvát.

Nem látjuk az ottani helyzetet az ilyen videókon túl, még a crowdfundolt golyóálló mellényeket is alig tudják átvinni nemhogy a fejlettebb eszközöket, ez a donbassz projekt legalább úgy el van félválról fuserálva mint a foglaljuk el a 2.5 milliós Kievet 30-40? ezer emberrel. Majdnem egy tucat vezetőt likvidáltak az ukránok, még mindig ott vannak (ha nem belviszály volt) ha így folytatódik simán kialakulhat egy kiábrándult rész donbasszon belül akik leállnak tárgyalni az ukránokkal, az eddig is látható volt hogy csak a bizalmi egységeket látják el komolyabb fegyverzettel, az teljesen érthetetlen számomra hogy hogyan tudták tartani a frontot és sikereket elérni éveken keresztül 20-25 ezer emberrel(támogatással 30-35).

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 612
44 933
113
Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai biztosai
‼️Az NMD céljainak elérése érdekében úgy döntöttek, hogy csapatokat csoportosítanak át Balakliya és Izyum térségében, hogy fokozzák az erőfeszítéseket Donyeck irányába - Orosz Védelmi Minisztérium
▪️Három napon belül hadműveletet hajtottak végre az Izyum-Balakliya csapatok megnyirbálására és a DPR területére történő átszállítására.
▪️Számos figyelemelterelő és demonstrációs tevékenységet végeztek a csapatok valós akcióinak kijelölésével.
▪️Az Orosz Föderáció csapatainak károsodásának megelőzése érdekében az ellenséget légi közlekedéssel, rakétacsapatok és tüzérség segítségével erős tűzes vereséget mértek.
▪️Az RF fegyveres erők három nap alatt több mint 2000 ukrán és külföldi harcost, valamint több mint 100 páncélozott járművet és tüzérségi egységet semmisítettek meg.
(A veszteségadatokhoz nem férhet különösebb kétség, az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló erői nyilvánvalóan súlyos veszteségeket szenvedtek).
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 041
113




 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 507
113
Putyin nem egy rinocérosz ész nélkül! Ő egy farkas egy igazi farkas és a falkája is erős . A ravaszsága keveredik egy sakknagymester gondolkodásával . Veszélyes kombó ! Olvassd rendszeresen a Szun-ce-t minden le vagyon írva benne csak értelmezni kell és adoptálni a jelen korhoz ! És mindezt nála megfejeli a KGBs kiképzés és múlt . Lenézni , degradálni óriási hiba!

Putyin egy becsvágyó diktátor. Okos, jó taktikus, az igaz.
De ezt a háborút benézte. Ha hazudtak neki, akkor is van felelőssége. Rosszulerte fel a saját és az ellenfél lehetőségeit. Elszámolta magát.

Gazdaságilag egyenlőre egész jól állják q szankciókat az Oroszok(természetesen hosszú távú hatások még annyira nem láthatók).De az Orosz haderő egyenlőre nagyon alul teljesít.

Az adatokat lehet kozmetikázni, másrészt a szankciók és a ruszki zsarolás hatása (zuhanó gázexport) csak ezután következik. Putyin tudja, hogy fogy a levegő körülötte...

Vagy idióták, vagy más van a háttérben.
Ha idióták, azon nincs mit elemezni.
Ha nem azok, akkor valami egyéb dolog is lehet rejtve, de az nem biztos, hogy ez feltétlenül valami zseniális haditerv.
Egy "normális" háborúban a hadszíntéri események szokták a háttér alkudozásokat befolyásolni, de ebben a "normálisnak" (= megszokottnak) eleve nagyon nehezen nevezhető háborúban nem lennék meglepve, ha fordítva lenne, a háttérben zajló egyéb területeket érintő "sakkjátszmákhoz" igazítják a fronton a helyzetet. De ez is csak egy lehetőség.
Érdekes elmélet. Az tény, hogy inkább tűnik ruszki menekülésnek, mint ukrán támadásnak ez a mutatvány. Fikció szintjén lehet, hogy Putyin a háttérben megállapodott úgy, hogy mindenki nyertesnek tűnjön egy esetleges megállapodás esetén. Vagy legalábbis kevésbé vesztesnek. Úgy lenne értelme az ukrán sikernek tűnő orosz terület feladásnak...
De ez meseszerű...
Mint az ukrán támadás.


Az ukrán azt használta ki, hogy az orosz harcoló alakulatok összlétszáma hoholisztánban nagyságrendileg ugyanakkora, mint február végén volt (csak rotálták őket), illetve, hogy belekényelmesedtek a helyzetükbe és megengedték maguknak, hogy belügyes alakulatok meg LNR harmadvonalbeli katonák tartsák a frontot pl Izjum környékén.
Jól tették, hogy kihasználták, nincs ebben tévedés.

Kurva nagy veszteségeik voltak délen az elmúlt két hétben. Nem tudom, ez vajon nem hülyeség-e.

Oroszországból, megdöbbentő módon. Nekik még van honnan, az ukránoknak nincs.


Én ezt nem mertem betenni ide :)


Benne van a pakliban, hogy diverzánsok is átjutnak a határon, kihasználva a tömeget :(


Privát telegram csatorna

A kurva nagy veszteségek ruszki agitprop, amivel magukat csapták be igazán. Most meg Izjumnál vannak az ukránok.

Oroszországból hónapok óta nem jön az erősítés. Te írtad, hogy kevesen vannak. Miért lennének többen? Akkor miről álmodozol?

Azért mert vakok! Se tgp sem csapásmérő drónók sincsenek hogy keressék a celpontokat.

A nagy pofára esés másik oka: a helyi lakosság nem segíti a ruszkit. Nincs intell az ukrán területeken történő folyamatokról!
Ezt egy jó hírszerzés tudja előre. Annyi ott a ruszki, ukránnak látszó ruszki, hogy na. Állítólag. ;)
Aztán mégis ennyi erőt tudták rejtve átcsoportosítani az ukránok?!
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Egy kérdésem volna azokhoz akik szorosan követik az eseményeket, és tényszerű információkkal bírnak.

A harkovi irányban az oroszok nagy arányban írnak nyugati PMC jelenlétről. Van-e erre bármilyen képi, stb. bizonyíték? Jópár zsoldos (személyek és csoportok is) tevékenységét igyekeztem követni február óta, és most nem igazán kerül elém semmi, ami az oroszok állítását alátámasztaná.
Itt is volt egy videó amiben M2-essel verette a faszi egy jármű tetejéről és 2 valamilyen RPG-t is elnyomott, közben angolul 50-es lőszerért kiabált, ott a járműben szerintem mind nyugati zsoldos volt. Vissza kellene keresni a videót, így sem a járműre, sem az RPG-kre nem tudnék pontos típust mondani.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Itt is volt egy videó amiben M2-essel verette a faszi egy jármű tetejéről és 2 valamilyen RPG-t is elnyomott, közben angolul 50-es lőszerért kiabált, ott a járműben szerintem mind nyugati zsoldos volt. Vissza kellene keresni a videót, így sem a járműre, sem az RPG-kre nem tudnék pontos típust mondani.
Angolul és ukránul is beszélt. Én is emlészem rá. Valamilyen "félelem nélkül támadnak az ukránok", vagy ehhez hasonló volt a felvezetéssel került ide a videó. Sajnos annyi hsz keletkezik 1-1 nap, hogy ez több tíz oldallal visszább is lehet... : D
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and rappali_

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 612
44 933
113
Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai biztosai
‼️Az NMD céljainak elérése érdekében úgy döntöttek, hogy csapatokat csoportosítanak át Balakliya és Izyum térségében, hogy fokozzák az erőfeszítéseket Donyeck irányába - Orosz Védelmi Minisztérium
▪️Három napon belül hadműveletet hajtottak végre az Izyum-Balakliya csapatok megnyirbálására és a DPR területére történő átszállítására.
▪️Számos figyelemelterelő és demonstrációs tevékenységet végeztek a csapatok valós akcióinak kijelölésével.
▪️Az Orosz Föderáció csapatainak károsodásának megelőzése érdekében az ellenséget légi közlekedéssel, rakétacsapatok és tüzérség segítségével erős tűzes vereséget mértek.
▪️Az RF fegyveres erők három nap alatt több mint 2000 ukrán és külföldi harcost, valamint több mint 100 páncélozott járművet és tüzérségi egységet semmisítettek meg.
(A veszteségadatokhoz nem férhet különösebb kétség, az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló erői nyilvánvalóan súlyos veszteségeket szenvedtek).
Gyanús nekem ez a bejelentés, szerintem kivonulnak szép lassan a teljes Harkovi régióból.
Jelek már vannak:
ANNA HÍREK
⚡️Az orosz katonaság elhagyta Volchanszkot a harkovi régióban.

@anna_news
Távirat
VGA Volchansky kerületben
‼️Az RF fegyveres erői elhagyják Volchanszkot‼️
Átmenetileg

A város teljes lakosságát továbbra is evakuálják. Az

Egységes Oroszország helyettese, Jevgenyij Jevtusenko bejelentette a főhadiszállás áthelyezését Volchanszkból Belgorodba

"A lakosság életének megmentése érdekében az RF fegyveres erői úgy döntöttek, hogy elhagyják városunkat.…
 
W

Wilson

Guest
Egy kérdésem volna azokhoz akik szorosan követik az eseményeket, és tényszerű információkkal bírnak.

A harkovi irányban az oroszok nagy arányban írnak nyugati PMC jelenlétről. Van-e erre bármilyen képi, stb. bizonyíték? Jópár zsoldos (személyek és csoportok is) tevékenységét igyekeztem követni február óta, és most nem igazán kerül elém semmi, ami az oroszok állítását alátámasztaná.
Az orosz propaganda folyamatosan azt sulykolja,hogy nagyszámú külföldi zsoldos harcol az ukrán haderőben, valójában az ukrán források szerint kb 2000-2500 max 3000 zsoldos maradt az Ukrán haderőben a február végi március elejei nagy "beáramlás óta...
Nem látjuk az ottani helyzetet az ilyen videókon túl, még a crowdfundolt golyóálló mellényeket is alig tudják átvinni nemhogy a fejlettebb eszközöket, ez a donbassz projekt legalább úgy el van félválról fuserálva mint a foglaljuk el a 2.5 milliós Kievet 30-40? ezer emberrel. Majdnem egy tucat vezetőt likvidáltak az ukránok, még mindig ott vannak (ha nem belviszály volt) ha így folytatódik simán kialakulhat egy kiábrándult rész donbasszon belül akik leállnak tárgyalni az ukránokkal, az eddig is látható volt hogy csak a bizalmi egységeket látják el komolyabb fegyverzettel, az teljesen érthetetlen számomra hogy hogyan tudták tartani a frontot és sikereket elérni éveken keresztül 20-25 ezer emberrel(támogatással 30-35).

Én is így látom személy szerint sajnálom a szaki katonákat amelyekre az orosz hadvezetés könnyen feláldozható ágyútöltelékként tekint, és hiányosan sokszor rossz felszereléssel gyakorlatilag kiképzés nélkül küldi őket a harcok sűrűjébe...

Más...

Szerhij Gaidai, a luhanszki OVA vezetője elmondta, hogy az ukrán hadsereg a korábban a megszállók által elfoglalt Liszicsanszk külvárosában tartózkodik.

Forrás : Haydai a Facebookon és a Sospilno -hoz írt megjegyzésben


Részletek : Gaidai a Szuszpilnijnak írt megjegyzésében arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg Liszicsanszk külvárosában tartózkodik. Az illetékes nem közölt részleteket.

Ugyanakkor Facebook-oldalán az OVA vezetője közzétett egy bejegyzést, amely Liszicsanszk gyors lefoglalására utalt.
Haydai a Facebookon : "Lysychansk... Csodálatos ukrán város. Ja, és lesz még munka a helyreállításán."

"Svatovo és Kreminna - hogy vagy? Csak kíváncsi voltam...".