[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 555
113
Nem változott a terv Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének terve "nem képezi módosítás tárgyát" az ukrán ellentámadás dacára - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködés Szervezete szamarkandi csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezletén.

Putyin kifejtette, hogy " a művelet során a vezérkar hozza meg az operatív döntéseket", ha valamit kulcsfontosságúnak tart. Mint mondta, a fő cél a "Donyec- medence egész területének felszabadítása - ez a munka folyamatban van".

"Az ukrán hadsereg ellentámadási kísérletei ellenére a mi offenzív műveleteink magában Donyec-medencében nem álltak le, hanem folytatódnak" - hangsúlyozta.

"A kijevi hatóságok bejelentették, hogy aktív ellentámadó műveletet kezdtek és folytatnak. Na meglátjuk, hogy milyen lesz és hogyan végződik" - fogalmazott Putyin.

Mint mondta, Moszkva "egyelőre visszafogottan" reagált az orosz területet ért lövésekre és a területén elkövetett terrortámadásokra.
Említést tett róla, hogy ilyen kísérletek nukleáris létesítmények környékén is történtek, de Putyin szerint a hatóságok urai a helyzetnek.

Kilátásba helyezte, hogy komolyabb lépések történnek majd, ha a kijevi hatóságok nem értik meg, hogy az ilyen módszerek elfogadhatatlanok. "Az orosz fegyveres erők a közelmúltban végrehajtottak néhány érzékeny csapást, tekintsük ezeket figyelmeztetésnek. Ha a helyzet hasonlóképpen alakul tovább, akkor a válaszlépés komolyabb lesz" - figyelmeztetett Putyin.

Az orosz elnök azt mondta, hogy az orosz hadsereg csak kapacitásának egy részével, szerződéses katonákkal harcol, és nem siet.
Putyin annak szándékával magyarázta a "különleges hadművelet" elindítását, hogy megakadályozzák, hogy a Nyugat egy oroszellenes enklávét hozzon létre Ukrajnában. Az orosz elnök szerint a Nyugat hiába várja Oroszország összeomlását.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/248916/
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 530
20 640
113
Hiába mondod, ha Putyin nem meri meglépni. A Szovjetunió is úgy bomlott fel, hogy közben rengeteg atomfegyvere volt. A sok milliós hadserege is puskalövés nélkül vonult ki mindenhonnan. Oroszország nagyon erős, és tudna győzni, de ha a vezetője gyenge, akkor szétesik.
Te kinek a tartalék nickje vagy? :D A stílusból és az erőlködésből lehet persze következtetni... :D
Egy olyan valamit elemezgetsz itt "szakértő" módon, aminek nincs forrása, és biztos, hogy ilyen "iromány" a valóságban nem született. Ha Andresen ólomkatonáját elemeznéd, az pont ennyire lenne komoly... :D
Jó munkát!
 
K

Kopi2000

Guest
Akár hogy gondolkodom nem tudok rájönni, hogy pontosan miért is kell így erőlködnie, önigazolást keresnie. Amit az oroszok tettek, az nem elfogadható, ahogy az sem, hogy egy afrikai szintű, soviniszta, maffia államot piedesztára emelünk, érdekünkben olyan szankciókat is kivett ez a "széplélek" eu, ami nem csak az eu-nak, de közvetve az egész világnak káros.
Én pld. azért támogatom az ukránokat ebben a háborúban, mert helyettem és más EU-s országok polgárai helyett vívják meg a tényleges, véres fegyveres harcot a cseppet sem baráti Oroszország ellen! Az OF eddig is csak káoszt akart kelteni az EU-ban. Igazából az EU technológiai erejét az OF akarja becsatornázni a világuralmi víziói megtámogatására.... Az EU sosem akarta bomlasztani az oroszokat, sőt az elmúlt 15 évben eléggé szorosra fűzték a kapcsolatokat, főleg az energiahordozók területén, amivel most revolvereznek a ruszkik...
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Most jól értem; egy valószínűleg hamis irományon rugózunk napok óta és bennfentes szakértőket meghazudtoló magabiztossággal javaslatokat vázolsz belőle? Castelnek igaza van abban, h ne 2-3 videó meg álhír alapján szemlélődjünk, hanem a teljes képet lássuk. Az meg még mindig az, h bármennyire bénáznak az oroszok és bármennyire törnek előre az ukrik, a teljes eu ipara betérdel a télen. Majd fog pár retardált ezen a kommenten is nevetni, meg leírják a nemlétező alternatívát, de attól ez a valóság.
Ez így van. És még van jópár milliárd m3 amit el lehet zárni. Szlotákoknak, cseheknek mikor jönne a fűtőelem?
 
S

Szilvatövis

Guest
Most jól értem; egy valószínűleg hamis irományon rugózunk napok óta és bennfentes szakértőket meghazudtoló magabiztossággal javaslatokat vázolsz belőle? Castelnek igaza van abban, h ne 2-3 videó meg álhír alapján szemlélődjünk, hanem a teljes képet lássuk. Az meg még mindig az, h bármennyire bénáznak az oroszok és bármennyire törnek előre az ukrik, a teljes eu ipara betérdel a télen. Majd fog pár retardált ezen a kommenten is nevetni, meg leírják a nemlétező alternatívát, de attól ez a valóság.
Nem valószínűleg, hanem biztos, hogy hamis irományon.
Ha a télen letérdel az EU ipara (nem fog persze) azt túléljük, ha a teljes EU letérdel Putyin elé azt nem éljük túl.
Melyiket választanád?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
A pápa mondott egy jót, most nem mennék bele, hogy részéről mennyire hiteles, mert nem tudom, inkább a valódi mondanivalóra reflektálnék:
Az önvédelem nemcsak jogszerű, hanem a haza iránti szeretet kifejezése is. Aki nem védi meg magát, aki nem véd meg valamit, az nem szereti azt. Aki megvéd (valamit), az szereti azt” – mondta Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő kifejtette a különbséget aközött, hogy mikor erkölcsös és mikor erkölcstelen fegyvert szállítani egy másik országnak: „Ez lehet erkölcstelen, ha a szándék további háborút provokál, vagy ha olyan fegyvereket adunk oda, amelyekre (egy országnak) már nincs szüksége. A motiváció az, ami nagyrészt minősíti ennek a cselekedetnek az erkölcsösségét” – mondta
.

Ezzel egyet tudunk érteni, igaz? Amellett, hogy mindenki azt emeli ki belőle amit akar :) A nézeteltéréseink abból fakadnak, hogy kit tartunk a legkevésbé erkölcsösnek.
Én azt kívánom, hogy aki most a fronton van, és szeretetből véd valamit, annak teljesüljön a vágya. Ha ukrán, akkor legyen biztonságos és szuverén hazája. Ha szakadár akkor legyen biztonságos és szabad autonómiája, ha orosz, akkor élhessen oroszként biztonságban és méltóságban, a szomszédaival békében.
Aki gyűlöletből cselekszik, az valljon kudarcot. Találkozzanak akik gyűlölik egymást és oltsák ki. Aki szeret, ismerje fel a másikban is a szeretetet.
Támogassa mindenki amit szeretetre méltónak tart...szeresse jobban mint amennyire gyűlöli az elleségét.


 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Értsetek meg basszus egyik fél túlnyerése sem jo nekünk! Én CSAK a MI MAGYAROK álláspontján állok, de nem úgy hogy Ferisen eladnék mindent a nyugatnak és nem is Viktorosan (nincs Lölő nevű vizvezetékszerelő jóbarátom bár tegnap volt kint a a szerelő nálam hááát majdnem az is került annyiba :) ) Én nem akarok magyarterrorizáló ultranacionalista ukri "únioba tartó" nato-fegyverekkel kimaxolt hordát a Kárpátalján főleg hogy múlt évben is fenyegettek az orosz invázió előtt (!!!) hogy lerohannak minket. Erre minen kedves ukrifannak felhivnám a szives figyelmét, hogy gyűlölnek minket és téged is mint a sz@rt és nem a "zorbán" miatt. És nem jó egy sarokba szorított polgárháborúba sodort frusztrált atomhatalom (oroszország) sem. Én legalábbis úgy tudom, hogy az általában nem olyan jó dolog mikor fejetlenség káosz és polgárháború dúl egy 6000 darab atomtöltettel rendelkező országban...viszont egy felsőbbrendű diadalittas diktátumokkal manipuláló behálózó (pl. mikor Ferenctestvér jóbaratunk ideje alatt a magyar titkosszolgáinkat az orosz titkosszolgálattal világították át) erős orosz szomszédot sem, de kell az orosz olcsó gáz is meg kőolaj! Legyen csak mindkét fél jól leszedálva, egy 1/3-nyi nackomentes ukrajnával akár feldarabolva melettünk csak Kárpátalja a lengyelek boldoguljanak ölelgetve csak az átmenekülő javelinszorongató nackókkal (mondjuk már holnapra) és olcsó nyersanyag. Ez a mi érdekünk.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 643
113
Ursula azon szokott megbotránkozni, hogy az ukránok be akarják tiltani orosz írók munkáit, meg be akarnak zárni múzeumokat... Pedig az orosz kultúra milyen hatalmas.... (Nem is értettem meg soha az álhumanista érveit, most akkor az előbb leírtakért megérdemelték az ukránok az inváziót?) Hát itt van a videókon, hogy milyen szenvedést hoztak ezek a magasan kvalifikált, kulturált orosz harcosok.... Kb. amolyan tényleges "ork" színvonal a Gyűrűk urából... Ennyit az orosz világ kultúrájáról...


A harcok mai állása..


Átlagos ukrán szelfi témák, mostanában...

Ugye tudod, attól, hogy teneked fogalmad sincs az orosz irodalomról, zenéről, balettről, festészetről, attól még az létezik. Írd már le nekem azoknak az orosz irodalmi műveknek a címét, amelyeket eddigi életed során elolvastál. Ha már ítélkezel, lássam, mi alapján. Középiskolai magyarszakos tanárként meg tudom ítélni olvasottságod szintjét. Megteszem. Egyébként a háborúnak áldozatai vannak, sajnos. Egy videó alapján honnan tudod eldönteni, hogy a kiásott holttestek hogyan haltak meg. Elég sokszor lehetett hallani, hogy a holttesteket elhagyják visszavonuláskor ukránok is, oroszok is. Néha az is a hírek közé került, hogy elvitték a holtesteket. Gondolom, erre nem mindig van lehetőség. Közegészségügyi okokból ezeket tömegsírba temetik. Ha kimész a nagyovv temetőkbe itt, Magyarországon, a 2. világháború elesettjeinek tömegsírjait megtalálod.
Mi az, hogy álhumanista? Kezd a humanista meghatározásával, legalább azzal tisztában leszel. Az a vak gyűlölet, ami belőled árad, számomra taszító. Elpazaroltam rád egy hozzászólási lehetőséget, bár tudom, hogy fölösleges volt.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 616
25 100
113
Az Il-2 meg a 2.VH emlegetése nyilván túlzás, ez kb az amit az amerikaiak Vietnamban csináltak anno... Ott is hagytak párszáz gépet az évek alatt. Nem véletlen, hogy arra indult el a fejlődés amerre.
Ehhez amúgy nappal, jó látási viszonyok mellett nem kell semmi extra. (Kurvára semmi szükség egy Szu-34 szintű gépre) Ha ezt éjszaka, vagy szar időben csinálják, na az más lenne.
Mondom mégegyszer, ezt egy Szu-17 pont így 4 db 500 kilóssal megcsinálja 1972-ben. És azokból nem 100db volt rendszerben ugye...
Gondolom a hátsókertből akasztanak le szu17 pilótát, aki legalább évi 100 órát folyamatosan repüli a típust.
 
  • Tetszik
Reactions: amper and ladagrant

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 643
113
Most jól értem; egy valószínűleg hamis irományon rugózunk napok óta és bennfentes szakértőket meghazudtoló magabiztossággal javaslatokat vázolsz belőle? Castelnek igaza van abban, h ne 2-3 videó meg álhír alapján szemlélődjünk, hanem a teljes képet lássuk. Az meg még mindig az, h bármennyire bénáznak az oroszok és bármennyire törnek előre az ukrik, a teljes eu ipara betérdel a télen. Majd fog pár retardált ezen a kommenten is nevetni, meg leírják a nemlétező alternatívát, de attól ez a valóság.
Nem tudom mennyire valós a dokumentum. Tegnap oroszok is értelmezték az írást, azt vélték, hogy amerikai-ukrán összmunka, és az orosz hátországnak szóló propagandaanyag. De teszek ide neked egy másik írást, ami szintén figyelemre méltó:

Egy amerikai lengyel bemutatta Oroszország elpusztításának tervét


Ennek fényében, már nem biztos, hogy hamisítvány. Abban igazad van, hogy a helyén kell kezelni.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 577
18 488
113
Ursula azon szokott megbotránkozni, hogy az ukránok be akarják tiltani orosz írók munkáit, meg be akarnak zárni múzeumokat... Pedig az orosz kultúra milyen hatalmas.... (Nem is értettem meg soha az álhumanista érveit, most akkor az előbb leírtakért megérdemelték az ukránok az inváziót?) Hát itt van a videókon, hogy milyen szenvedést hoztak ezek a magasan kvalifikált, kulturált orosz harcosok.... Kb. amolyan tényleges "ork" színvonal a Gyűrűk urából... Ennyit az orosz világ kultúrájáról...


A harcok mai állása..


Átlagos ukrán szelfi témák, mostanában...

Bocs, de ha már érzelmi húrokat pengetsz meg. Azt hiszem bátran kimondhatjuk, hogy 2. világháború mind kiterjedésében, mind borzalmaiban sokkal sokkal rosszabb volt mint ez a háború. Az akkori Németország a nácizmus maga volt a borzalom. De! Senkinek eszébe nem jutott, hogy Goethét, Schillert, Thomas Man-t, Wagnert, Schubertet, Schumannt, és még sok-sok más német írtot, költőt, zenészt, filozófust és tudóst megbélyegezzen és egyenlőségjelet tegyen köztük és a nácik között. Olyan miatt gyűlölni egy több száz évvel ezelőtt élt embert akinek az ég egy adta világon semmi köze nincs ehhez a konfliktushoz csak azért mert annak az országnak a szülöte és azon a nyelven alkotott ostobaság, butaság és primitív dolog, és továbbá aljas dolog összemosni ezzel a konfliktussal. Nem fogom gyűlölni magyarként Csajkovszkijt, csak azért mert a jelenlegi orosz politikai vezetés elindított egy háborút Ukrajna ellen, mert a két dolognak semmi köze egymáshoz és ez a viselkedés annyira tipikus a mai extra érzékeny, hisztérikus és túlhájpolt PC társadalmunkra.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 986
113
Amerikai zsoldos Battlefieldet játszik, csak a végén nincs respawn:
Ez volt már. Afganisztán egyesek szerint.

Más.

Náci nácizik:
 
  • Tetszik
Reactions: embersarkany

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
591
5 370
93
Merényletek EU területen, migrációs támadás a Fehéroroszokon keresztül, energiahordozókkal zsarolás, tagjelölt megtámadása, fenyegetőzés, MH-17.

Gonndolkodj és találsz még ilyeneket!
" energiahordozókkal zsarolás"

Esetleg hozhatnál erre konkrét példákat. Valahogy úgy emlékszek, hogy az oroszok a szankcionálás ellenére is pontosan szállították a szerződött mennyiségeket.
Az ukránok voltak azok, akik megcsapolták az Eu felé szállított energiahordozókat.
Az eu volt az, amelyik tiltakozott a hosszú távú szerződések megkötése ellen, mert a tőzsdén pillanatnyi áron kedvezőbben lehet kapni. Igen voltak ilyen időszakok, látszólag nem is volt hülyeség az elgondolás. De, ez csak akkor működik, ha túlkínálat van. Túlkereslet esetén bukta van.
Túlkínálat esetén a németek mínusz áron adták a villamosenergiát, csak vegye meg valaki.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 986
113
Keresek egy videót, ami egy iráni drón ukrán gyalogosok elleni támadását mutatja.

Keresek továbbá egy posztot, amiben le volt írva ki lesz télen veszélyben és ki nem gáz kapcsán. Egy-két napos poszt, de nem találom.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU