[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Azt meg ne kelljen már magyarázni, hogy az európai NATOA nem valamelyik országit, hanem az összeset együtt jelenti ami Európában van...
És azt mind oda vinnék a frontra és semmit se hagynának otthon ugye ? Törökország biztosan nem támadná meg a Görögöket Cipruson ugye ? Te "is" csak képzett vagy -jó esetben- de semmiféle képen nem harcedzett ! Lehetsz nagyon képzett ha az első visszalövöldözésnél becsúszik a sport szelet vagy az első gránátrobbanástól világgá szaladsz ! A NATO haderő színe java jó esetben kecskekergetők ellen játszott háborúsdit ! Nem tudom lenne e 1000 ember összesen akit már élesben meg gradoztak és vissza kívánkozik ? Nyilván nem lehetsz objektív hiszen elkötelezett vagy de ne légy lekezelő mert nem áll jól !
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Németország azt tervezi, hogy saját maga vizsgálja meg az Északi Áramlat vészhelyzetét

A német hatóságok nem zárták ki, hogy saját vizsgálatot folytassanak az Északi Áramlatnál kialakult szükségállapottal kapcsolatban​

Az Északi Áramlat 2 gázvezeték szivárgásának helye – RIA Novosti, 1920, 2022.10.02.

© Fotó : Danish Defense
Szivárgás helye az Északi Áramlat 2 gázvezetéken. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
BERLIN, október 2. – RIA Novosti. Ha beigazolódik az orosz Északi Áramlat és Északi Áramlat 2 gázvezeték szándékos aláaknázásának gyanúja, a német hatóságok kezdeményezhetik saját vizsgálatukat a történtekkel kapcsolatban – mondta Marco Buschmann (FDP) német igazságügyi és fogyasztóvédelmi miniszter.
"Talán ebben az ügyben olyan bűncselekményt követtek el, amelyben a szövetségi ügyész saját nevében kezdeményezhetett büntetőeljárást" - mondta Buschmann a Bild am Sonntagnak adott interjújában.
A szivárgás helye az Északi Áramlat gázvezetéken

Tegnap, 03:13
Az Egyesült Államok támogatta az Északi Áramlat vészhelyzetének európai kivizsgálását
A miniszter szerint hatósági vizsgálat indul, ha beigazolódik az Északi Áramlatok felrobbantásának gyanúja.

"Levadásztuk volna a bűnösöket - alkotmányos államunk rendelkezésére álló összes eszközzel" - hangsúlyozta Bushman.
Nancy Feser német belügyminiszter korábban bejelentette, hogy Németország, Dánia és Svédország közös nyomozócsoportot hoz létre az Északi Áramlat elleni terrortámadások kivizsgálására.
Múlt hétfőn egyszerre történt terrortámadás két Európába irányuló orosz gázexportvezeték ellen. Németország, Dánia és Svédország nem zárja ki a célzott szabotázs lehetőségét. Az orosz fél hivatalosan tájékoztatást kért Dániától az Északi Áramlatnál kialakult vészhelyzetről, amint az incidens ismertté vált. A dán hatóságok értesítették az Orosz Föderációt a gázszivárgás helyén történt robbanásokról. Az Északi Áramlat üzemeltetője, a Nord Stream AG arról számolt be, hogy a gázvezetékeken kialakult rendkívüli állapot példátlan, és lehetetlen megbecsülni a javítás idejét.
Augusztus vége óta felfüggesztették az Északi Áramlat működését a Siemens turbinák javításával kapcsolatos nyugati szankciók miatti problémák miatt, de a vezeték továbbra is tele maradt gázzal. A 2021-ben elkészült, de soha nem üzembe helyezett Északi Áramlat 2-t szintén már feltöltötték gázzal.
Az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége nemzetközi terrorcselekmény miatt indított eljárást az Északi Áramlat gázvezetékek megrongálása miatt.

Eddig a cikk. Az hatalmas show lenne, ha a németek bejelentenék amerika bűnösségét... Kicsi az esélye de nagyon érdekesen alakulnának utánna a dolgok.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 056
113
Mert politikailag kényes. És nem azért mert mit szólna a Nyugat, azon már rég túl vagyunk. A belorusz néptől tartanak.

Kis kitèrő. Mki várta az orosz mozgósítást. Megjött. Az eddigi eredménye. Káosz az orosz határokon, menekülő orosz fiatalok. Persze nem mki, de sokan. Láttuk, hogy aki bevonult az is sokszor részegen hőzöng, anyukák meg dobálják nekik a kaját a kerítésen át. Ha kell, ha nem, ilyen az anyai szív. Ez eddig demoralizáló és érdemi katonái segítség még nem volt

300.000 ember, az 300.00p ember. Valszeg azért segít a lyukakat betömködni, ha minimál szerelést kapnak, de az offenzívát, ne a frissen sorozottaktól várják.


Vissza Belorusszia, új front Eszakról Kijev irányában. Itt az óriási orosz létszámhiány miatt, csak minimál orosz egységekre számíthatunk. A belorusz haderőnek kellene mozdulni. Azt tudjuk 1 éve se, de Lukasenko épp meg tudta tartani rendőri, katonái fellèpèssel a hatalmát. Tehát a belpol helyzet ingatag, viszont az erőszakszervezetek akkor kiálltak mellette. Legalábbis az elit.

De egy háború más. Oda mennènek sorozott legények is. Ők harcolni fognak vagy lelèpni, esetleg átállnak. Vannak beloruszok már az ukrán seregben. Mit szólnak a belorusz anyák ha Putyinèrt Lukasenko a halálba küldi a fiaikat?? Igen, tüntetések, akár zavargások.

És nyernek vele vmit az oroszok? Lehet leszerepelnek a nem túl acélos belorusz katonák. Jobb lekötni jópár ukrán egységet északon, minthogy kiderüljön ez nem is valós fenyegetés.

(És a lengyelek is aktivizálhatják magukat...)
A belorusz hadero kb akkora mint a mienk. Teljesen sulytalan, foleg hogy a lengyelekkel meg a litvanokkal szomszedok es oda kell koncentralniuk. Ezt az oroszoknak kell megoldaniuk, es boven meg is tudtak volna mar ha idoben letakaritjak amit kell es azzal amivel kell. De ez a dugok is meg nem is hozzaallas orosz reszrol hat eleg erdekes. De nyilvan nem tudunk mi itt mindent.
Amugy ugy csinaltok mintha nem lettetek volna sorkatonak...
Mintha nektek nem kuldte volna anyu be a pakkot tele kajaval. Baxki meg a sittre is kuldik. Ebbol tuti mar ilyen 444 meg transztelex xarok es egyeb szakertok kihamoztak hogy eheznek az orosz katonak igaz? Csak mert nem olvasok olyan xarokat es ket napja nem erek ra nagyon kovetni a dolgokat. Mint a haboru elejen mikor azzal jottek hogy elfogyott az orosz MRE, azert mennek a boltba kolbaszert. Te ennel olyan xart ha kolbaszt is ehetsz? Na ugye, aztan erdekes modon azota is minden kilott "orosz" jarmu melle valakik odatesznek par MRE csomagot valahogy...
Amugy mirol szolt a sorkatonai let? Mikor bevonultam tok reszeg voltam mar reggel, kimaradason eltavon befele a fele pias volt aki bejott. Meg a keritesen dobaltuk be a regi kemeny petpalackban a vadaszt...
De azert kell am nyomni a hulyeseget.
Mintha az ukran kulonb volna barmitol is. A francokat az, ugyanolyan, mind ruszkik ezek.

Krasznojarszk, Sziberiaban, valahol Oroszorszag kozepe korul. Mindenfele mozog a technika, lehet irni irni a hulyeseget hogy kilottek mar 1000-1500-2000 orosz tankot, es mar nincs nekik, a valosagban meg tucatszam latni ilyen kisfilmeket. A kannibalok osszesen nem kapnak ennyit egy honap alatt mint amit itt latsz.

Ahogy latom a gaguzoknak is megvan a velemenye.

Amugy az ukranok ugy tervezik hogy gaz helyett szemettel kivannak majd futeni... Ez am az EU felkeszultseg...
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Remelem hogy ez a harom ponton egyidoben zajlo ukran elkenramadas elhozza hamarosan a Putyin rendszer veget.... Es akkor az EU is fellelegezhetne, mert a ruszkiknak is be kellene latni, hogy a XXI. szazadban, a teruletszerzo haborukat nem nehezfegyverekkel vivjak.....
Hihetetlen de máris elérték Mariupolt, oroszok kifogytak a lőszerből kézzel próbálják meg megállítani a BMP-ket, ja nem oroszok hanem ukránok, de áruló ukránok, viszont mégis ukránok úgyhogy hajrá ukránok.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113

Hosszú idő óta először találták el az SBU-t​


Hosszú idő óta először támadta meg Oroszország az ukrán biztonsági szolgálat objektumait.

Ezt ma az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma tájékoztatóján jelentette be.

Az SBU több mint harmincöt alkalmazottja – köztük külföldi tanácsadók – meghalt az SBU regionális osztályának épülete elleni sztrájk következtében Dnyipropetrovszkban szeptember 29-én.

Az SBU körülbelül negyven alkalmazottja hiányzik.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664713521
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Én kezdek tartani attól, hogy túlnyerjük magunkat.
Egyébként érdekes ez a történelem és itt magunk közt is megfigyelhetjük az 'evolúcióját'.
Elsőnek kurva nagy mellénnyel jön a übermensch duma - legyaknak mindent is.
Kezd elszaródni... megvezetik szegény bölcs vezért (Hitler goni tábornokai, FSB és felderítés Putinnál)
Még szarabbul megy minden... a vezér tökhülye, lefizeti az ellenség.
De legalább beismerted, hogy egy hohol kolhozmuzsik vagy :)
Maga a halálfej elég sok egységnek a szimbóluma.
Szerintem marhára nem uaz a fenti kettő.
Persze, hogy más... mert miután kibukott a dolog és kiderült hogy nem túl PC dolog SS Totenkopffal rohangálni a "demokrácia és a közös értékek védelmében", gyorsan megvariálták a sisakkal és a fülessel. De tessék pár koponyaminta, szerinted melyikre hasonlít leginkább?
skull-on-drum.jpg

Myth190813m11.jpg

0d43c62ba73be4cd142ac561370d33c0.jpeg
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 669
8 571
113
Az ukrán annyi veszteséget szenvedett Donbasszban, hogy nem lehet ennyi ereje támadni.
Mekkora veszteségeket szenvedtek Donbaszban? Ne az orosz propaganda számait mondd hanem valami komolyan vehetőt kérlek!

Annyi biztos hogy az egy nagyon megerősített frontvonal ukrán részről. Hiába az orosz tüzérség, biztos hogy minden orosz támadási próbálkozás brutális orosz áldozatokkal járt ott. Donbaszban egyáltalán nem csak az ukránok hullanak mint ahogy azt itt hinni szeretik egyesek.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Én kezdek tartani attól, hogy túlnyerjük magunkat.

Egyébként érdekes ez a történelem és itt magunk közt is megfigyelhetjük az 'evolúcióját'.
Elsőnek kurva nagy mellénnyel jön a übermensch duma - legyaknak mindent is.
Kezd elszaródni... megvezetik szegény bölcs vezért (Hitler goni tábornokai, FSB és felderítés Putinnál)
Még szarabbul megy minden... a vezér tökhülye, lefizeti az ellenség.
TúlnyerJÜK??
Kik?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Sok ilyen video van, bizonytalan helyszínekkel, időpontokkal, iránnyal és persze céllal.
Tegnapi felvételek alapján csak a légi eszközökből vesztettek két helikoptert, egy vadászgépet. Ez kb. 100 millió $ veszteség, egy nap alatt. Limannál is hagytak, vesztettek harckocsit, harcjárművet, tüzésrségi eszközt.
Ma Herszonnál történik valami kellemetlen az oroszoknak.
Valami nem stimmel ezzel az orosz offenzívával. Ennyi NATO cuccot nem kaphatott a kapor. Pár hete még orosz tüzérségi fölényről, valami 3. hadseregről írtak. Hova lettek ezek az erők?
Az ukrán annyi veszteséget szenvedett Donbasszban, hogy nem lehet ennyi ereje támadni.
Persze lehet, hogy nem tudunk mindent.

A belgafrancia szerint Limannál az eddiginél is több külföldi harcos tűnt fel. Meg katonai drogok is.
Engem ez Vietnámra kezd emlékeztetni, a “katonai tanácsadókkal”. Csak itt már konkrét weboldalak vannak, ahol lehet jelentkezni zsoldosnak. Kérdés, hogy ki is fizeti a számlát.

No és hogy az oroszok most tényleg bealudtak, vagy mi a jókurvaélet van?
 
Last edited by a moderator:

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 121
113
Olvasva a kommenteket....

meseljétek már el nekem hogy mi a búbánatos cifrafaszért kellene bármelyik NATO tagországnak támogatnia Ukrajnát, bármilyen olyan cselekményért ami ott történik?? Azért mert Samu bácsi azt mondja?????


ha meg nem vonatkozik erre semmiféle kötelezettség, akkor milyen olasz, török, francia, német, görög, angol, légierő beavatkozásáról vizionáltok?? :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 056
113
Hát persze, hogy nem! (O)Rossz az, aki rosszra gondol!
Az azovosok egyszerűem csak imádják... - Charlie Chaplint! Hogy egyenruhában ábrázolják a tetoválásaikon? Nyilván, hiszen ők katonák, miért tetoválnák magukra Chaplint pörgekalappal meg sétapálcával???


(0:38-nál, sok-sok más, orosz ügynökök által félremagyarázott dolog (pl. Hypo-halálfej, villanyszerelő-embléma, ősi napszimbólum, stb. mellett.)
Ezeknek hiaba mondod, tudjak hogy igazad van de direkt hazudnak a szemedbe. Mikor mar a nemet civilek is azzal jonnek hogy az ukranok nacik, meg a jenkik robbantottak szet a csoveket es hogy Nemetorszagnak, EU-nak konyec filma, akkor lassuk be, lassan ertelmetlen lesz ezek munkaja.

Naci Bushmaster huzza a Z Btr-t.

Ukran es Nato katonak Limanyban pozolnak.

Elkaptak harom terroristat akik kabardfoldon vasutat akartak robbantani.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 552
113
Eddig a cikk. Az hatalmas show lenne, ha a németek bejelentenék amerika bűnösségét... Kicsi az esélye de nagyon érdekesen alakulnának utánna a dolgok.
Szerintem rendkívüli politikai jelnetősége lenne. Biztos megosztaná az EU-t de megteremtené a lehetőséget a diskurzusra az USA Európa feletti hegemóniájának visszaszorítására. Az USA cinikus és gátlástalan az EU-t a saját céljai érdkében manipulálja. Főleg az Európai Bizottságon keresztül ami az egyik leghatékonyabb szócsöve. Az USA az Északi Áramlat-ot már a kezdetektől megpróbálta megfúrni, mert tudta, hogy ha beindul az életben nem lesz szüksége az EU-nak a sokkal drágább palagázra. Ezt megerősíti Biden év eleji nyilatkozata is, amit persze most az amcsi diplomácia próbál szépíteni. El lehet gondolkodni miért van a 2. Vh-t követően több mint 75 éve még mindig tele Európa amerikai bázisokkal és diplomatákkal. A nyugati hírszerzési szervezetek az USA meghosszabbított kezei. Ott van pl. a lehalgatási botrány amiben az akkori EU-s vezetőket (valószínűleg a mostaniakat is) figyelték meg. Ráadásul a Dán titkosszolgálat akkor is segédkezett benne...miért ne segédkezne a mostani kis játszmájukban is. Hiszen a cső egy része milyen véletlen pont Dán felségvizeken hibásodott meg. Szó ami szó ez az Ukrajna elleni háború most a bőségek kánaánját jelenti az USA-nak lehetőségekben, hogyan gyűrje maga alá az EU gazdaságát és az eurót....
Sajnos a bűnösségük már nem fog sohasem kiderülni. Ami viszont biztos innentől kezdve semmilyen tenger alatt futó vezeték nincs biztonságban a világon lett légyen az energiahordozó vagy kommunikációs. Aminek annyi pozitív hozadéka lesz, hogy jelenlegi nemzetközi együttműködésen alapuló világgazdaságban tovább méllyül a bizalmatlanság...viszlát globalizmus (az első szög a Covid volt).