[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Undorító és beteg fantáziálás egy névtelen senkitől. Szórakoztat ez valakit, vagy van bármi egyéb értelme?
Az, hogy neked nem tetszik Murz vicce az egy dolog (izlések és pofonok) dehogy Murz-t egy névtelen senkinek nevezd az nagy fokú tájékozatlanságról vall a személye tekintetében, de engedelmeddel bővítem egy kicsit az ismereteidet vele kapcsolatban.

Murz már a kezdetek 2014 óta a szakértelmével (informatika,kommunikációs rendszerek) folyamatosan segíti a szaki katonákat, folyamatosan javítja a kommunikációs és informatikai eszközeiket civil drónjaikat amelyeket a harctéren használnak, elévülhetetlen érdemei vannak a szaki katonák civil drónokkal való ellátásában folyamatosan koordinálja és szervezi a magánszemélyek adományainak eljuttatását a szaki katonákhoz a frontvonalba, szervezi az adományok gyüjtését, a meghibásodott megsérült kommunikációs informatikai eszközök drónok javítását és cseréjét is folyamatosan foglalkozik. Az idejét energiáját és anyagi eszközeit nem kímélve segíti immár 8 éve a szaki katonákat ő tényleg a szívén viseli a sorsukat velük harcolt az ukrán hadsereg ellen a donbaszi fronton.

Úgyhogy a részemről tiszteletet érdemel a tevékenysége és szerintem több joga van kritizálni Putyint az orosz kormányzati szerveket és az orosz hadvezetést mint bármelyik orosz vagy ukrán párti fotel huszárnak, ugyanis ő nem az orosz propagandából tájékozódik hanem nap mint nap a saját szemével szembesül a szaki katonák problémáival az orosz és szakadár vezetés velük szemben tanusítot viselkedésével, hozzáállásával.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Pedig meszike19 megmondta, hogy nem lesz gond, megveszik az összes gázt is a piacról.


Még egy adag nemnáci, ráadásul a koponya is teljesen más:
54O4VNi.jpg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Szerinted ez számít a nagy terv (Új világrend és világkormány az egy vezetővel) kivitelezésében?
Ez a díszleten egy pötty. És arra jók, hogy az olyan gondolkodó embereket, mint amilyen te is vagy, megtévessz. Ebben a "háborúban" és ami körülveszi, semmi sem az aminek látszik. Csak figyelj jól, é s soha se az előre tolt infóra, hanem ami az oldalágán érkezik (mint mellékes hír).
Nem szeretném ezt a topikot offolni, de amúgy ebben egyetértek.
Viszont az új világrend csak akkor tud működni, ha 1 pólusú a világ, hiszen másképp nincs értelme.
Lehet, hogy csak színjáték Putyin többpólusú elképzelése, és csak minket hülyítenek vele, de bízok, és hiszek abban, hogy nem így van. Mellesleg az új világrendben is kellenek nyersanyagok, stb stb, és ha az oroszok nem fognak becsatlakozni amcsi alá az 1 pólusba, akkor gáz van.


@Wilson
Akkor Murz végülis II. Sztrelkov? :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Az USA 2-es szintre emelte a DEFCON-t​


Az Egyesült Államok 2-es riasztási szintre emelte a DEFCON EU-t (US Forces in Europe készenléti skálát). A "Military Affairs" című kiadvány szerint jelentések érkeztek az Egyesült Államok fegyveres erőinek európai készültségi szintjének változásáról.

Ez a szint megfelel az 1962-es „karibi válság” idején mért értékeknek. A DEFCON 2 megelőzi az első szakasz jelzőjét (DEFCON 1), amely a csapatok maximális harckészültségét jelenti egy nagyszabású konfliktus előestéjén. Az adatokat nyílt források alapján elemző internetes források szolgáltatják, hivatalos nyilatkozatok egyelőre nem érkeztek.
 
W

Wilson

Guest
Igy lenne elviekben, igazad van.

Ha ez működne, az össze vissza csapkodás helyett értelmes párbeszédek folynának ezen topikban is.

Az utóbbi időben mind a 2 oldal tömegével gyártja a magyarul is "link" linkeket, azon lehet vitatkozni hogy ki az eredményesebb ezen téren.
Ezekkel szemben ellentétes információkat és megvitatást lehetetlen kezdeményezni, mivel ha a hír hamis mint a szomszéd kutyája természetesen nem létezik a másik oldalról egy valós cáfoló link sem.

Egyszerűbben ami nem létezik, azt nehéz (lehetetlen) cáfolni kézzelfogható bizonyítékokkal.

Gondolj arra hogy egy időben felröppenő kacsa volt, hogy a "kis bajszos"-nak egy heréje volt.. Ez kézzelfogható hír?
Igen ez sajnos így van ezért kell szerintem több oldalról több forrásból megvizsgálni az adott hírt ez a topik pedig minden nyilvánvaló hibája ellenére még mindig az egyik legalkalmasabb hely erre, ami pedig az értelmes párbeszéd folytatását illeti, az egyedül az ezen a fórumon és ebben a topikban kommentelő tagok hozzáállásán, intelligenciáján, vitakultúráján, mások személyének a tiszteletén múlik, ez nem kerül senkinek semmibe mégis az a helyzet, hogy egyeseknek ez teljesíthetetlen szintet jelent.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 840
48 569
113
Azt hiszem már egyszer betettem, de van az összefoglalónak egy különösen érdekes része, Limanról (innen indul ha klikkelsz)

De össze is foglalnám röviden:
Kirill saját bevallása szerint beszélt egy orosz tiszttel, aki ott volt Limanban, ő ezeket állítja:
  • Liman ostroma kb 3 hétig tartott
  • az elsősorban LDNR és Roszgvardija védők kb 500-an voltak, az ukránok 5-6000-en
  • Liman védői úgy rendezkedtek be, hogy nem lesz megadás, ugyanis az ukrán hadifogság nagy valószínűséggel kínzásokkal stb jár. Emiatt minden katona jóval több gránátot hordott magánál a szokásosnál, hogy ha arra kerül a sor, felrobbanthassa magát
  • Az orosz védőknek ellátási gondjai egyáltalán nem voltak ("csak" a létszámhiány)
  • Igor Konasenkov (az OF védelmi minisztériumának szóvivője, a komoly arcú bácsi, aki az időszakos összefoglalók "beszélő feje" és úgy néz ki, mintha madzagon mozgatnák) egy "kretén idióta fasz", akinek túl nagy hatalma van a médiának tálalt narratíva összetákolásában. Több katona is úgy gondolja, hogy le kéne váltani.
  • Az ukrán veszteségek valóban nagyon durvák - volt olyan összecsapás, ahol az oroszok vesztettek 10 embert, az ukránok 200-at, de ez senkit sem érdekelt, az ukránok számolatlanul dobálták be az embereket a harcba
  • A TOS-1 hihetetlenül hatékony védekező szerepben is
  • Hiányolja az ukrán infrastruktúrára mért támadásokat
  • Végül: A front túl tagolt és hosszú, valószínűleg látunk még ehhez hasonló visszavonulásokat. Október közepére vár változást a helyzetben.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Tudom. 444. Meg bla, bla és persze bla.
Minden esetre érdekes -és ha átgondolod sajnos logikus- megállapításokat tesz Király András.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Belarusz kapott nuki fegyókat, nem? Hát hajrá, menjenek rájuk a retardáltak.

Valaki magyarázza már el, hogy ha úgy adódna, hogy az oroszok taktikait lőnek ukrán földön, akkor a nato, a zusa, meg a nyugat mi a faszt tud csinálni? Semmit. Visszalő taktikait? Hova? Milyen alapon? Hagyjuk már ezt.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 775
32 505
113
10.06.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 775
32 505
113
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
Szomorú a latinok és afroamerikaiak sorsa az USA ban. A Usa armyban több 10ezren vesztek oda...
Idehaza felülreprezentáltak a borsodiak szabolcsiak. Mindenhol a csóró népességből kerül ki az állomány gerince.
Tekintve hogy eddig az önkéntes hadsereg harcolt ez a tény csak azt jelenti hogy a burjátok csórók.

Lehet.
Viszont behívókat csak már nem jövedelmi alapon küldik.
A lázongások most kezdődnek.
 
  • Vicces
Reactions: sixtus

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 046
15 040
113
Szomorú a latinok és afroamerikaiak sorsa az USA ban. A Usa armyban több 10ezren vesztek oda...
Idehaza felülreprezentáltak a borsodiak szabolcsiak. Mindenhol a csóró népességből kerül ki az állomány gerince.
Tekintve hogy eddig az önkéntes hadsereg harcolt ez a tény csak azt jelenti hogy a burjátok csórók.
Nem erről hanem a mindenen kiívül ember előzményéről, valamiért eszembe jutott, hogy "Boldogok a sajtkészítők". Meg az is hogy " Boldogok a heringek, mert ők öröklik majdan a földet"...