[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 560
113
tesztelik a hidat

azért ilyen volt ...

Az utolsó felvételen olyan, mintha 100 m-rel arrébb is le lennie szakadva. A film elején két pályaelem három pillér között és a végén messzebb meg egy helyen.
Összevágott felvétel?
Szerintem nagyon irracionális volt ez a támadás.

Ha nem Putyin hídnak hívják majd (mert nem úgy alakul a háború), és nem Zelenszkij híd lesz az új neve (mert nem így alakul a háború), akkor lehetne konteo híd is akár az új neve.
;)


Azért nem indultak még el, mert nem férnek még hozzá az ukrán fronthoz az Észak-koreai katonák tömegei miatt...
:D


Simán lehet,hogy ott van,ahogy az is lehet,hogy nem 120 darab van belőle.

Simán.
Simán lehet, hogy nincs 120 darab.
:)
A Szi-57-es telephelytől balra van picivel.
De még a letarolt Kurganyecek előtt. (Nehogy túlmennyél).
 
  • Vicces
Reactions: megazez and Xtreeem

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Ukrán az 1917 előtt nem létezett, mint politikai nemzet, és sok értelme nincs is, mert az Ukrán és Orosz nyelvek nagy fokban azonosak, közös tőről sarjadnak, csomó Ukrán városban Oroszul beszélnek, sok városnál Oroszos / Szovjet nevet használunk, és végül Ukrajna az nem jelent mást, mint határföld.

A Rusz határföldje.

Kijevben a lakosság 52 %-a Oroszul beszél, 23 %-a Ukránul, és 24 % az a kettő keverékét.

Kijev az Kijev, és nem fogom politikai korrektségből Kijivnek hívni, mert az a Magyar nyelv megerőszakolása.

Mikolajivban:

As of 2017, 63% of the population spoke Russian at home, 7% Ukrainian, and 28% spoke both Ukrainian and Russian equally.[40]
Nagyon szép, hogy te ezt ilyen alaposan kigondoltad, de szerintem erről az ukránokat győzködd, nekem hiába mondod.

És akkor már az amerikaiaknak is elmagyarázhatnád, hogy ők csak angolok, az osztrákoknak, hogy ők csak németek, a belgáknak, hogy ők csak vagy franciák, vagy hollandok, a szlovákok csak csehek, a kurdok csak irakiak/irániak/törökök/szírek, a horvátoknak hogy ők csak jugoszlávok és biztos van még tovább.

Nem az a kérdés, hogy mások hogyan definiálják őket, hanem hogy ők hogyan definiálják magukat.

Ha én neked most azt mondom, hogy te csak egy buzi kis pöcs vagy, akkor neked automatikusan, ellenkezés nélkül tudomásul kéne venni, hogy az vagy és onnantól egy buzi kis pöcsként kéne tekintened és hivatkoznod önmagadra?

Nyugtass meg, hogy nem így tennél...
 

k2robi

Active Member
2018. február 6.
22
176
28
Arról is mesélhetnél hamár ekkora spíler vagy hogy miért kérték szépen vissza az oroszok a Krimet az Ukránoktól?? Segítek hátha nem jól emlékszel, van ott egy olyan hely amit Szevasztopolnal hívnak és amióta világ a világ az orosz birodalmi stratégia NO1 kikötője.... a megpuccsolt 2014es buli után nagy esély volt rá hogy bukik az a szoba örökbérlete, ezért a föbérlő visszakértea kulcsokat... lehet ezért hibáztatni?? Az USA mit tett volna vajon ilyen helyzetben? Mosolyogva elkullog?? Álszentek vagytok
Várj összezavartál! Most akkor nem a népírtás miatt kezdődött minden? Ugyanis erről folyt a vita, amibe beszálltál.
De ha már így beszálltál:
1.) Szevasztopolt 2042-ig bérelte Oroszország, miért ment volna oda Ukrajna elkezdeni egy háborút?
2.) Ha az oroszoknak Szevasztopol kellett, akkor minek kellett az egész Krímet elfoglalni, nem lett volna elég megerősíteni az ottani állásaikat? Ez olyan, mintha az amerikaiakra rápirítana Kuba, hogy vissza akarja foglalni a Guantanamo-öblöt, erre az USA ijedtében elfoglalná egész Guantanamo tartományt.
3.) Az “amióta világ a világ” 1783-ban kezdődött, majd a XIX. században is kimaradt egy laza 20 év, majd 1954-től az Ukrán SzSzK-hoz csatolták, és utána 1997-től vannak ott ismét tartósbérletben. Egy szó mint száz nagy szavak ezek úgy, hogy Sajóbábonyban van öregebb épület.
4.) No. 1 birodalmi stratégiai kikötő: az a birodalom, aminek a No. 1 kikötője egy bármikor elzárható beltengeren van, az meg is érdemelné a sorsát. Na persze az oroszoknál sem No. 1 sem stratégiai-, sem haderő szempontból, a top 3-ba sem fér bele. Hogy mást ne mondjak a zászlóshajója egy fregatt.
5.) Háborút indítani azért, mert nagy esély volt rá, meg talán, meg lehet. Komoly érvelés…
6.) Nem a főbérlő kérte vissza a kulcsokat, hanem a volt tulaj - aki visszabérelte a kecóját - kezdett hőzöngeni, hogy talán 30 év múlva kiteszik a szűrét. Nagy különbség.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ha szabad kérdeznem mit dolgozol, hány órában, hogy minimál alatt vagy?

Osztálytalálkozómon éppen azon bánkódott az egyik srác, hogy nem jött vissza időben, most meg már késő, mert valszeg vége lesz a kánaánnak. Azon meg is lepődtünk, hogy mezei villanyszerelőként (alkalmazott) "csak" 1800 eurót kapott. És éppen úgy volt, hogy felesége keresetével kb el is fogy ez hónap végére. Most már nincs a hétvégén nem főznek, hanem étterem. És hát kb ezt maszek villanyszerelőként nem túl nagy elánnal itthon is lazán össze tudta volna katázni.
Nyilván vannak szakmák, ahol más a helyzet, meg felénk régebben sokan ingáztak is... meg az is igaz, hogy GYMS megyében se Borsodi fizuk vannak.
De itt nem feltétlen éri meg a kolbászkerítés országba menni, főleg ingázni. Max olyanoknak jó, mint hogy haver szakács.. itthon is megkapná azt a pénzt, de mehetne látástól vakulásig.. ott meg menüztet... 8. óra végén meg befejezi és hazamegy.

Pont ma mesélte asszony keresztanyja, hogy hívták osztrákokhoz fő állásban szakácsnak, de azt mondta semmi pénzért.
Így lehúzza a heti 40 órát kórházi szakácsként idehaza (gyakorlatban ~25 óra) majd kimegy szombaton osztrákokhoz ahol alkalmi munkavállalóként percre pontosan ki van fizetve az a 8-10 óra amit dolgozik.
Ha vállalná a főállást úgy járna, mint a sok bevándorló aki ott rohad heti 50-55 órákat és kapnak annyit mint ő így a 2 állással...

Mondjuk én "egyszerű" vasúti alkalmazott vagyok de a heti étterem alap dolog volt mostanáig.
Viszont a jövőre beígért élelmiszerárugrás miatt elkezdtem a szép kártya keretet füstölt húsokra költeni amit a pincében felaggatunk.
Úgyhogy ha halálba szankciózna minket Brüsszel akkor is lenne mit rágcsálni :D

Főleg mivel ismerős már berendelt 3 csótánytenyésztőt, mert állítólag jövőre nagy kereslet lesz rovar lisztre, komoly támogatásokat fog kiszórni rá az EU, hogy ezzel ellensúlyozza az műtrágyahiányt és a beeső termésátlagot.


Közben Belaruszban betiltották az inflációt.
SXNdNzv.png



Oroszok egyetemistákat fogtak...


Őket is elfelejtették tájékoztatni, hogy egységesen akarják az életüket adni a drogosért és gazdáiért:
dl339xT.jpg
 

Xtreeem

Active Member
2022. március 7.
32
172
33

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
882
4 994
93
Melózol is vele, vagy csak hobbi? Én most szeretném letenni az alap A1/A3-at. Utána jöhet a magasabb szint, csak kérdés, hogy megéri-e a befektetés?
van munka is. A1-3 vizsga OK, most mg. drónpilóta vizsgára készülök ... na, azok a drága eszközök ...
hogy ON is legyek:

valami megint ég

személyvonat a hídon át

 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and PFZ

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 944
56 923
113
Az utolsó felvételen olyan, mintha 100 m-rel arrébb is le lennie szakadva. A film elején két pályaelem három pillér között és a végén messzebb meg egy helyen.
Összevágott felvétel?
Szerintem nagyon irracionális volt ez a támadás.

Ha nem Putyin hídnak hívják majd (mert nem úgy alakul a háború), és nem Zelenszkij híd lesz az új neve (mert nem így alakul a háború), akkor lehetne konteo híd is akár az új neve.
;)



Azért nem indultak még el, mert nem férnek még hozzá az ukrán fronthoz az Észak-koreai katonák tömegei miatt...
:D




Simán.
Simán lehet, hogy nincs 120 darab.
:)
A Szi-57-es telephelytől balra van picivel.
De még a letarolt Kurganyecek előtt. (Nehogy túlmennyél).
Like a humorèrt....
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 251
29 521
113
Nagyon szép, hogy te ezt ilyen alaposan kigondoltad, de szerintem erről az ukránokat győzködd, nekem hiába mondod.

És akkor már az amerikaiaknak is elmagyarázhatnád, hogy ők csak angolok, az osztrákoknak, hogy ők csak németek, a belgáknak, hogy ők csak vagy franciák, vagy hollandok, a szlovákok csak csehek, a kurdok csak irakiak/irániak/törökök/szírek, a horvátoknak hogy ők csak jugoszlávok és biztos van még tovább.

Nem az a kérdés, hogy mások hogyan definiálják őket, hanem hogy ők hogyan definiálják magukat.

Ha én neked most azt mondom, hogy te csak egy buzi kis pöcs vagy, akkor neked automatikusan, ellenkezés nélkül tudomásul kéne venni, hogy az vagy és onnantól egy buzi kis pöcsként kéne tekintened és hivatkoznod önmagadra?

Nyugtass meg, hogy nem így tennél...
Ööö. Szóval ne Kijevben döntsék el, ha a donyeckiek stb orosznak definiálják magukat, akkor az úgy is van, tessék abbafejezni a hisztit és kitakarodni a megszállt orosz területekről.

Obama maga mondta, h ők angolok, szerinte nincs olyan, h a függetlenség egyoldalú kikiáltása. Tessék, egy fekete eln.. izé, kormányzó, oszt egyből megtagadja az alapító atyákat.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
805
8 004
93
Nem keseritenelek el, de kezbesitokent vagy raktari dolgozokent az Osztrak Posta 1400-1550 € kozott ad nettoban. Szoval kb, 600ezer netto.
Nem is tudsz. 2018tól dolgoztam csomagkézbesítőként tavaly majusig. 1800-2500 eur nettó között kaptam. +13. és 14. havi, plusz ugye adóvisszatérítés és oaztrák családi pótlék. Ja és egy kis Trinkgeld is. Ismerek elmebeteg pakikat akik heti hatnapoznak 350-450 csomaggal/nap ők olyan 3500-4000 ercsit megkeresnek.
Most már csak h-p 07.00-15.00 között dolgozok egy kicsit kevesebbért (1800 eur+ 13. és 14. havi adóvisszatérítés+ családi és Trinkgeld.) Vicces hogy utolsó beosztásomban odahaza most olyan 400.000 HUF körül keresnék ha nem szereltem volna le 2013-ban.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 031
113
Pont ma mesélte asszony keresztanyja, hogy hívták osztrákokhoz fő állásban szakácsnak, de azt mondta semmi pénzért.
Így lehúzza a heti 40 órát kórházi szakácsként idehaza (gyakorlatban ~25 óra) majd kimegy szombaton osztrákokhoz ahol alkalmi munkavállalóként percre pontosan ki van fizetve az a 8-10 óra amit dolgozik.
Ha vállalná a főállást úgy járna, mint a sok bevándorló aki ott rohad heti 50-55 órákat és kapnak annyit mint ő így a 2 állással...

Mondjuk én "egyszerű" vasúti alkalmazott vagyok de a heti étterem alap dolog volt mostanáig.
Viszont a jövőre beígért élelmiszerárugrás miatt elkezdtem a szép kártya keretet füstölt húsokra költeni amit a pincében felaggatunk.
Úgyhogy ha halálba szankciózna minket Brüsszel akkor is lenne mit rágcsálni :D

Főleg mivel ismerős már berendelt 3 csótánytenyésztőt, mert állítólag jövőre nagy kereslet lesz rovar lisztre, komoly támogatásokat fog kiszórni rá az EU, hogy ezzel ellensúlyozza az műtrágyahiányt és a beeső termésátlagot.


Közben Belaruszban betiltották az inflációt.
SXNdNzv.png



Oroszok egyetemistákat fogtak...


Őket is elfelejtették tájékoztatni, hogy egységesen akarják az életüket adni a drogosért és gazdáiért:
dl339xT.jpg
én készülök az armageddonra, csak drága a konzerv...minden héten próbálok 2 konzervet megvenni!!!!!!! van jópár már...ezt elrakom rosszabb időkre, és ha nincs pénzem ételre akkor sem eszem meg! Mivel közmunkás vagyok, ezért tudom fedezni a talált dolgokból(kukázás visszaváltás lomizás) ezt hogy meg tudjam venni...ja, és még nincs hideg!!!!!!!!!! úgyhogy jó...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 791
14 893
113
Nagyon szép, hogy te ezt ilyen alaposan kigondoltad, de szerintem erről az ukránokat győzködd, nekem hiába mondod.

És te meg miért győzködöd a fórum népét, hogy jó, hogy önálló Ukrajna van, és tűzzel - vassal ki kell állni érte ?

De kérdésre válaszolva.

Mind az Ukrán nacionalista politika, kormányzati szinten, és az Oroszok is kisajátítják maguknak a Kijevi Ruszt. A közös eredetet elismerik, akkor mi a kérdés ?

a horvátoknak hogy ők csak jugoszlávok és biztos van még tovább.

Addig a Horvátok és a Szerbek már a középkorban önálló politikai, és elkülönült országokként léteztek, és a történelem hülyesége, hogy egy országba lettek kényszerítve.

az osztrákoknak, hogy ők csak németek

Nem volt ellenükre az Anschluss :D

Az Osztrákok is több tucat fejedelemség / hercegségből álltak, önálló Stájországot vagy Tirolt !

Vagy mit mondjanak a Németek ? A német nyelv és a német nemzeti érzés már több mint ezer éve létezik, de még az 1800-as években is 300 városállamocskából álltak, külön Hesseni vagy Bajor vagy Schleswig-Holstein-i lokálpatriótáskodás volt.

Nem az a kérdés, hogy mások hogyan definiálják őket, hanem hogy ők hogyan definiálják magukat.

Mire jó, hogy minden bokorból önálló országot csinálunk ?

Mit jelent Ukránnak lenni, amikor Oroszul beszélnek a köznapokban ?

Ha én neked most azt mondom, hogy te csak egy buzi kis pöcs vagy, akkor neked automatikusan, ellenkezés nélkül tudomásul kéne venni, hogy az vagy és onnantól egy buzi kis pöcsként kéne tekintened és hivatkoznod önmagadra?

Az, hogy személyeskedés nélkül nem tudsz hasonlatot hozni, a te problémád.
 

k2robi

Active Member
2018. február 6.
22
176
28
Mióta áll hadban Németország, Ausztria, USA, Nagy Britannia, Franciaország stb Oroszországgal? Nem az ukrán tudósítókat hiányolom az orosz oldalról, hanem az állítólag semleges országok semleges (függetlenojjektív) újságíróit. És nem csak febr 24 óta, hanem előtte sem igazán tévedtek oda Donyeckbe. Miért?
Ugye ez nem komoly kérdés volt? Senki nem mondta, hogy hadban állnak, de gondolom az a fegyverszállításokból, nyilatkozatokból még neked is kiderült, hogy ki kinek az oldalán áll. És szerintem Oroszország is vágja, csináltak egy barátságtalan ország listát, az összes említett ország rajta van, és szerintem nem véletlenül kapott Griner is 9,5 évet egy kis kannabiszolajért, amit receptre szed.
Plusz félő, hogy Oroszországnak nem tetszene, amit a függetlenojjektív zsurnaliszta megírna, pl. ha háborúnak nevezne egy háborút, vagy azt mondaná, hogy pl. a Donbaszban élő ukrán kisebbséggel ugyanolyan rosszul bánnak, mint az ukrajnai orosszal. Netalán meggyanúsítaná az orosz hadsereget némi törvénytelen rekvirálással, fosztogatással. Szóval hülye lenne beengedni a független újságírókat. Donyeckben 2014 óta megy a harc, ez talán magyarázat lehet rá.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 108
24 866
113
? A híd logiszikailag kulcs objektum egyértelmű célpont miközben hadban állnak. Ellenőrizhető ki hajt rá fel, átkutatható, átröngenezhető...
Pont ezért erősen különbözik a felsotoltaktól. Amolyan Moszkva 101.rész. Oroszok megint csúnyán benéztek jópár dolgot.
Amiről nem láttam, hogy szó lett volna az az, hogy Ukránok nagyon jól időzítettek. A kulcs, lényeg egyértelműen a vonatközlekedés. Ehez nem fértek hozzá viszont pontosan akkor robbantottak amikor jött az üzemanyag szállító vonat. Precíz tervezés. Azt nem tudom 1 nap vagy 2hét lesz míg eltakarítják, megindítják a vasuti közlekedést de mindeegy is. Gratulálok a tervezőknek, kivitelezőknek.
----
Ha az orosz utászok robbantanak fel ukrán hidakat az nem terrorizmus ha az ukránok akárhogy az meg az? Az elfogultságnak aszem nincs határa.
Nem arról van szó, hogy kulcs objektum-e a híd, mert azt mindenki tudja milyen jelentőséggel bír, eleve az ok amiért megépítették sem kizárólag a közúti forgalom biztosítása miatt volt fontos, hanem a Krím ellátási gondjainak a megoldására.

A krími híd fontosabb jelentőséggel bír mint a Donyecken átívelő hidak közül bármelyik, mivel ebből egy van, azokból meg nem, ez is világos gondolom mindenkinek.

Én nem a terrorizmus vagy nem terrorizmus aspektusát firtattam, mert hadászatilag egy teljesen logikus lépés az ukrán fél részéről, mint ellenkező esetben is az lenne, én a kivédhetetlenségre próbáltam rávilágítani, mert ha rendeltetésszerűen használod mint hidat, akkor a közúti forgalom zavartalanul megy rajta, de ha állandóan minden egyes járművet ellenőrizni akarsz mondjuk a biztonság kedvéért minimum 2 checkpointon, akkor elég lett volna a vasúti részét megépíteni, mivel a híd forgalmi kapacitása/át eresztő képessége erősen leredukálódik, főleg hogy ha figyelembe veszed egy autó átvizsgálás idejét, ami ha tüzetesen nézed meg és bombát is keresel minimum 10-15 perc is lehet.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
És te meg miért győzködöd a fórum népét, hogy jó, hogy önálló Ukrajna van, és tűzzel - vassal ki kell állni érte ?

De kérdésre válaszolva.

Mind az Ukrán nacionalista politika, kormányzati szinten, és az Oroszok is kisajátítják maguknak a Kijevi Ruszt. A közös eredetet elismerik, akkor mi a kérdés ?



Addig a Horvátok és a Szerbek már a középkorban önálló politikai, és elkülönült országokként léteztek, és a történelem hülyesége, hogy egy országba lettek kényszerítve.



Nem volt ellenükre az Anschluss :D

Az Osztrákok is több tucat fejedelemség / hercegségből álltak, önálló Stájországot vagy Tirolt !

Vagy mit mondjanak a Németek ? A német nyelv és a német nemzeti érzés már több mint ezer éve létezik, de még az 1800-as években is 300 városállamocskából álltak, külön Hesseni vagy Bajor vagy Schleswig-Holstein-i lokálpatriótáskodás volt.



Mire jó, hogy minden bokorból önálló országot csinálunk ?

Mit jelent Ukránnak lenni, amikor Oroszul beszélnek a köznapokban ?



Az, hogy személyeskedés nélkül nem tudsz hasonlatot hozni, a te problémád.

Az a nemzet jön létre önálló entitásként és marad fenn, amelyik kiharcolja saját maga létezését és fennmaradását. Lehet, hogy neked eddig még nem tűnt fel, de Ukrajna február 24 óta mintha épp ezt tenné.

Ha eddig nem volt Ukrajna, akkor mostantól majd lesz, amennyiben sikeresen kiharcolja saját önálló, Oroszországtól független entitásának létét. Néha ugyanis van olyan, hogy nemzet születik: kapaszkodj meg, a magyar nemzet sem ab ovo az ősrobbanástól fogva létezik.

A "Van-e egyáltalán olyan, hogy Ukrajna?" című kérdés az oroszok támadása miatt most úgy néz ki, hogy a harctéren és nem bölcsészkaros antropológiai, etnográfiai és lingvisztikai szimpóziumokon meg történész-konferenciákon fog eldőlni, ahogy te azt elképzeled.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 031
113
én készülök az armageddonra, csak drága a konzerv...minden héten próbálok 2 konzervet megvenni!!!!!!! van jópár már...ezt elrakom rosszabb időkre, és ha nincs pénzem ételre akkor sem eszem meg! Mivel közmunkás vagyok, ezért tudom fedezni a talált dolgokból(kukázás visszaváltás lomizás) ezt hogy meg tudjam venni...ja, és még nincs hideg!!!!!!!!!! úgyhogy jó...
Getzik vagytok hogy kinevetitek a szegényembert...ez nekem nagyon fáj