Még mindig nyugati fejjel gondolkodsz és nem globálisan, ez szerintem hiba..Ok. Csak annyit, hogy a nyugatnak elég nagy a hadereje, hogy ne lehessen kitúrni, ha rákényszerül. Annyiban kapcsolódik amúgy a topikhoz, hogy Oo külpolitikai lehetőségei azt hiszem erőteljesen meg fognak most már változni, negatív irányba. Se pénze, se presztízse nem sok maradt.
Pont ezek a "harmadik világbeli" országok lettek jobb partnerei az oroszoknak mint ezelőtt, nemrég pl 3 ország (ha jól emlékszem) választotta a franciák helyett inkább az oroszokat a közép-afrikai régióban, aztán ott van Kína aki szintén nagy befolyást szerzett a régióban, a Közel-kelet sok országa sem a nyugatbarátságáról híres, a legnyugatibb arab ország szaudi pedig most állapodott meg az oroszokkal, a jenkik legnagyobb bánatára (OPEC megállapodás), valahogy nekem annyira nem fényes ez a helyzet, persze változhat, de jelenleg szerintem inkább az USA/nyugatiak gyengültek ezekben a befolyási övezetekben.
Ami a nagy haderőt jelenti, hát... szaladtak be nyitott szájjal abba a bizonyos faszerdőbe párszor a nyugatiak (is) mostanában, erővel meg nem tudnak minden országot leigázni a térségben... szóval ez sem egy win-win helyzet nekik diplomáciával többre mennének, csak ez nem jellemző rájuk
de ez csak egy vélemény a sok közül nem szentírás ez sem, mint a másé sem