[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Kicsit megszaladtunk ma a melóval, szóval a szarcunamit csak read onlyban figyeltem.
A hoholografikusoktól kérdezném, hogy hol itt a probléma? Eddig arról beszéltetek, hogy szarok a ruszkik, most meg hogy odacsapnak a vezetésre és az infrára, fröcsög a sz@r a szátokból? Az hogy a donyecki piacteret rendszeresen lötték az smafu, de az hogy megtámadják a kritikus infrát az már rögtön háborús bün? Számoljátok már le a találatokat, vonjátok le a hohol PVO raksikat és beszélgethetünk arról hány civil épületet találtak el. A bohóc háborút akart, hát megkapta.



De persze minden attól függ, hogy a kopasz Ork vezért mennyire hosszú láncra rakták. Mert ha nincs lánc, az csúnya lesz. Megvan rá a képesség hogy lenullázzák a hoholokat. Gyanítom nem véletlen volt az sem hogy az elsõ hullám "észrevétlenül" jutott be, ezek szerint a H-101esek valóban csökkentett észlelhetõségüek, valószínūleg csak nagyon kozelrõl lehet észlelni. Ezek ellen esetleg az IRIS-t lesz érdemes megnézni, de az csak pontvédelemre az igazi,( a 4 üteg pont egy objektum védelmére elég) szóval kellene nekik vagy sokszáz IS.
Meglátjuk mi lesz, mert ez a mostani támadás azért már régóta lebegtetve volt, most bekövetkezett, de a lényeg az, hogy hogyan folytatják. Ha most elindulnak, abban is van ráció, tél elején-közepén adhatnak egy békejobbot...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 744
14 650
113
Ahogy látom a reakciókat Oroszország ezzel a támadással csak azt érte el.hogy a nyugat és főként az USA még jobban megfogja gyorsítani Ukrajna fejlett légvédelmi rendszerekkel történő ellátását és meg van az esélye,hogy a mennyiségüket is növelni fogják, emellett ezzel a támadással csak még jobban növelte az ukránok elszántságát és gyűlöletét Oroszországgal szemben...

A légvédelmi rakétaszállítmánnyal az a probléma, hogy azt feltételezed, hogy az Ukránok szupermenek, hogy amíg a Magyar / Szlovák / Bolgár / stb katona az 5 - 6 év kiképzés után tudja normálisan működtetni a Patriot-ot, addig az Ukránok 2 hetes gyorstalpaló után az Amerikaiak fejére nőnének.

emellett ezzel a támadással csak még jobban növelte az ukránok elszántságát és gyűlöletét Oroszországgal szemben...

A lakótelep / falu D-20-asokkal lövése, az ami elszántságot / ellenkezést nő. Ellenben a robotrepülőzés az célzott, teljesen kíméletes, és hatékony, divatos Amerikai kifejezéssel Surgical strike, és Collateral damage, nem pedig Indiscriminate attack / bombardment.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 260
37 155
113

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 744
14 650
113
Fekete teljes rotty, csíkos részeken még lokálisan előfordul áramszolgáltatás. Lengyelek és mi is leváltunk róluk, pedig előbbiekben nagyon bíztak, hogy küld delejt...

Ezen a térképen még Ukrajna része Herszon, Zaporozsje, és társai, vagy frissítették, és leválasztották őket ? Tudok Cirillt olvasni, de fáradt vagyok a fordításukhoz :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 007
87 708
113
Dejazé jó vót nem ? :D
Pill. még a rendőrséggel tárgyalok éppen ...

Sokat nem láttam belőle, mert amikor megszólalt, minden szomszédom rám hívta a rendőrséget csendháborításért. Főleg a muffpasta reklám volt ütős a videók előtt. De furcsa ez a szitu, mert egy magányos farmon élek. A legközelebbi lakott település 101 km, a szomszédok pedig a mellettem lévő 3000 méter magas hegy túloldaláról jöttek át a völgyből. Jó megismerni őket 6 év után. Szóval, kicsit hangos volt, de azért jó ...

Ahogy Zsákfos mondaná: "sátánizmus"! ;)
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
699
1 746
93
Totalcar fhos szerint az oroszok kifogytak a harckocsiból ezért az újoncokat a maradék 1-2 tucat vitrinben tartott Szarmatára képeznek ki amiket úgysem visznek a frontra


Valószínűleg sokkal prózaibb oka van annak, hogy az újoncokat Armatákra ültetik, mégpedig az, hogy a régebbi harckocsikból kifogytak az oroszok.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 319
12 701
113
A rendőrség kiber-osztályának ezredese, Yuriy Zaskoka kalibráció áldozata lett.
Ez a részleg felelős a orosz pártinak talált (nem elég lelkes, stb) civilek felkutatásáért.
https://www.politnavigator.net/v-kieve-otkalibrovan-do-kostejj-nacistskijj-kiber-polkovnik.html
photo_2022-10-10_20-49-23.jpg


Ostap Drozdov (ilyvói újságíró): "Ideje elkezdeni Oroszország orosztalanítását és szétszedését"​

https://www.politnavigator.net/drozdov-pora-nachinat-derusifikaciyu-i-dezintegraciyu-rossii.html
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 603
32 135
113
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 495
18 528
113
Hideg,sötét telet jósolok a germánoknak....

A meleg, napos meg Ausztráliában nem meglepetés.
:D
Tudom, hogy hiú ábránd, de zselének nem kellene elgondolkodnia a békén? Azon túl, hogy halomra hullanak az állampolgárai a csatatéren, az országa romhalmaz. Mi lesz így az ukránokkal télen???

Milyen csatatéren? Harkovnál? Herszonnál?
Hol változott a helyzet?
;)
Fél éve tolja kifelé a ruszkit, átvette a kezdeményezést, elpusztította a betolakodók harmadát, negyedét, demoralizálta a maradékot.

Te melyik vetítést nézed?
Ennyire megtévesztett a füst tegnap?

A katonai helyzet semmit nem változik a látványos, de haszontalan infrastruktúra kalibrálások miatt.
A nyugati fegyverzet még nagyobb mennyiségben, még gyorsabban özönlik majd.
Hatékonyabb, jobb cuccok jönnek.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 619
45 017
113

Reggel 6 óra körül támadások kezdődtek a város környékén, legalább 16 robbanás hallatszott.
A légvédelem hallatszott. A város több kerületében most erős tűz van, és füstoszlopok látszanak, áramkimaradások is vannak – mondta Vlagyimir Rogov, a Zaporizzsja Regionális Állami Igazgatóság főtanácsának tagja.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 619
45 017
113
A Ladyzhynska hőerőművet kamikaze drónok támadták meg Vinnicja régióban, helyi gauleiter
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 467
4 636
113
Totalcar fhos szerint az oroszok kifogytak a harckocsiból ezért az újoncokat a maradék 1-2 tucat vitrinben tartott Szarmatára képeznek ki amiket úgysem visznek a frontra

Nyilvan tele vannak az oroszok, kulonben minek hurcolnak el a Belorusszia altal ajandekozott harckocsikat?


Baj van babám.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Az elmúlt két napban imádom olvasni a topicot...végre az orosz haderő úgy munkálkodik,ahogy az elvárható tőle... Bizonyára megvan az oka,hogy úgy alakult az elmúlt időszak,ahogy.

Nyilván nem véletlen várták meg a hideget a kemény fellépéssel az oroszok. ilyenkor minden csapás a kritikus infrastruktúrára duplán fáj a kapornak...sokkal nehezebb elviselni a kimaradásokat,mint nyáron....így talán a lakosság is jobban ösztökélve van, hogy koncolják fel zselét.