[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113

Megszólalt a Kreml szóvivője, így áll most a részleges mozgósítás helyzete

Még nem született döntés a részleges katonai mozgósítás országos szintű befejezéséről, azonban egyes régiókban már elkészültek a mozgósítási tervek – jelentette be még hétfőn újságírók előtt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, az orosz elnök sajtótitkára.
A TASZSZ orosz hírügynökség hozzátette, hogy a védelmi minisztérium egyes régiók számára mobilizációs mutatókat határozott meg a végső mozgósítási számok esetében, a régiók közül pedig többen is azt állítják, hogy elvégezték a feladatot.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Bocs hogy ezt mondom, de ez hülyeség. A vasútnak van egy fix áteresztő képessége, ezeket a kapacitásokat előre lekötik a cégek, amiért fizetnek. Jelenleg Mo-n Ukrajna felől majd minden kapacitás le van kötve, Szlovákiából is jönnek vonatok vagy kamionnal szállítanak (ami azért nem hatékony tömegárúnál).

Berlinből bárki beszélhet bármit, attól nem lesz kétszer annyi sínpár. A meglévő szerződéseket meg biztos van olyan helyzet amikor félre lehet dobni, de jelenleg nem tudok róla hogy hadban állnánk bárkivel.

(Hidd el, nagyobb visszhangja lenne egy posztnál annak ha ezeket a vagonokat félreállítanák és nem tudnának szállítani a nagy kereskedőcégek)

Nekem 8, egyelőre azon megy a matek, hogy a német olyan árat fizetne, amivel simán tovább is passzolhatjuk alvállalkozónak, mert különben pl. Bosch vonatokat hagynánk a határ román oldalán.
Ami miatt megütötte az egész a fülemet az a "kimenekítés" volt. Ha a gabonát menekíteni kell akkor ott valami régen rossz.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 010
41 681
113
Véres kudarc az Ukrán Fegyveres Erők Herszon elleni offenzívájában Az
ellenség újabb kísérlete a Herszon régióban mészárlással végződött .
Az orosz katonaság megsemmisítette a támadókat, akiknek holttestét és megégett katonai felszerelését most gyűjtik össze.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
Ez "generálisan" nincs így. Egyes fegyvereik túlarazottak, masok költséghatékonyabbak, és van amiben nagyon ki sem lehet váltani őket!

Valamiért mégis kijön egy öngyilkos drónra IS a 6000 kontra 800 euro. Jobb képességek mellett. Ahogy a szmercs mnél is. Na mindegy. Minek kérsz példát, ha nem fogadod el.
Mi az ami szerinted nem túlárazott az usa haderőnél?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Mi a terv a hoholoknál? Az elemúlt napokban amerre indultak, szét lettek szedve mint a vizes zsepi. Megvárják míg megérkeznek a mozgósítottak? Ha most nem tudnak haladni, akkor kb ennyi volt.
Kb. ennyi volt. Kifulladt a nagy offenzíva. Kérdés, hogy meddig tudják tartani magukat, ha az orosz megindul. És még közben északról is benyomul Ukrajnába. Hogy tudja megosztani az erejét két erős szakaszra? Attól tartok, hogy a NATO egyes országai ekkor fognak belépni. Pl. Lo. és a balti államok. E nélkül az ukránoknak heteik sem lesznek. Igaz a belépéssel sem lesznek hetek, mert az a III. vh. ami nagyon gyorsan véget fog érni, úgy, hogy senki nem köszöni meg.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 206
113
Éppen ideje lenne lelőni egyet.... Persze tudom, de akkor is.
Egyébként úgy tűnik, megint próbálkoznak berepülni a tenger fölé.
Kérdés mi lenne erre a válasz?Bár itt nyomósabb ok lenne de ennyi "erővel"lelőhetnék a Balti légteret megközelítő,Brit szigeteket megközelítő orosz vadász vagy Bombázó gépeket még nemzetközi légtérben. Véleményem szerint az Oroszok ameddig lehet elkerülik a nyílt összecsapást a NATO légierőkkel.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
"Úgy tűnik, Ukrajnával kapcsolatban megszületett a végső döntés. Új térképek készültek, új tervek készültek. Kár, hogy nem nyilvánosan, de személyi változások történtek. Ezzel párhuzamosan változott és változik a csapatok vezetési és irányítási rendszere, a harcosok, parancsnokok a terepen sokat tanultak, tapasztalatot szereztek. A következő hetekben az ukrán hadseregnek kellemetlen, halálos meglepetésekkel kell szembenéznie, és a jövő hónap végére megértjük az átfogó tervet és annak terjedelmét."
Boki, honnan az idézet?
(forrás?)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 402
46 015
113

Mi változott a fronton Surovikin érkezésével (VIDEO)​


evgenyij Poddubnij, az Összoroszországi Állami Televízió- és Rádióműsor-szolgáltató haditudósítója a Szolovjov Élő TV csatorna adásában - egy különleges katonai művelet során bekövetkezett változásokról

„A változások a terepen is érezhetők. A helyzet stabilizálása még messze van. Amíg az ellenség megőrzi számbeli fölényét. Az orosz hadsereg fő feladata az érintkezési vonal telítése. Persze most nem könnyű az ellenségnek, veszteségeket szenved. De csapataink védekezésben állnak. Az infrastruktúra és a katonai létesítmények elleni csapásaink számának növelése a morál és a logisztika csorbát szenved. Miután Surovikin tábornok átvette az NVO parancsnoki posztját, pozitív változások érezhetők. Kremennaja-Szvatov körzetében dolgoztunk, láttuk, milyen hatékonyan működik együtt a tüzérségünk a hírszerzéssel. Egy-két perc telt el a célpont meghatározásától a vereségig” – mondta a Solovjov Live adásában


Источник: https://rusvesna.su/news/1666099120

Október 7. és október 18. között az Orosz Föderáció több mint 190 csapást mért cirkáló rakétákkal és kamikaze UAV-okkal Ukrajna 16 régiójában – Ukrajna Állami Sürgősségi Szolgálata


Maxim Kalasnyikov megerősítette, hogy Igor Sztrelkov valóban elindult a frontra, és már a harci zónában van.


Az orosz hadsereg precíziós csapással semmisített meg egy stratégiai űrkommunikációs központot Ukrajnában.

Megsemmisült az ukrán kormányzati kommunikációs központ űrkommunikációs állomása az odesszai régió területén. Ilyen létezését korábban csak feltételezték, azonban az orosz hadsereg pontosan meg tudta határozni a helyét, és nagy pontosságú fegyverek segítségével eltalálta. Ez rendkívül súlyos problémákat okoz az ukrán kormány számára a működőképes és biztonságos kommunikáció megszervezésében.



"Az odesszai Palievka település térségében megsemmisült az Ukrajna Kormányzati Kommunikációs Központ űrkommunikációs állomása " - közölte az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma egy szokásos tájékoztatón.

 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 305
113
Nagyot nőttek a dokumentált veszteségek.

A mai szám: 1393 db harckocsi veszteség.

Köztük már 4 db T-90M...
:)



Bosszúból napraforgó olajat pusztították el az oroszok.
Egy csomó régit írt jóvá az Oryx a napokban mindkét oldalon(Kerültek elő újabb felvételek). Amúgy az oroszok elkezdték bedobálni a mobilizáltakat, hogy megállítsák az ukránokat, meg próbálkozgatnak ellentámadásokkal. Csak tegnap 530 orosz halt meg.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Miért csak most kezdték el a vitális infrastruktúra rombolását, miért nem májusban ?
Mert gyökerek. Az orosz vezetés is kb NER szintű idiótákból áll, akik képtelenek beismerni, hogy valamit elkxurtak, inkább fél éven át verték a döglött lovat, nehogy valakinek vállalni kelljen a felelősséget.

Szerintem még mindig alul van méretezve az orosz reakció és én nem hiszek abban, hogy a NATO ellen megengedhető a Patópál úr mentalitás, de ne legyen igazam.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 044
113
Mert gyökerek. Az orosz vezetés is kb NER szintű idiótákból áll, akik képtelenek beismerni, hogy valamit elkxurtak, inkább fél éven át verték a döglött lovat, nehogy valakinek vállalni kelljen a felelősséget.

Szerintem még mindig alul van méretezve az orosz reakció és én nem hiszek abban, hogy a NATO ellen megengedhető a Patópál úr mentalitás, de ne legyen igazam.
Én marhára örülök neki, hogy nem hűbelebalázs, hanem Patópálban nyomják. Talán így túléli az északi félteke. Talán...
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 599
16 248
113
Miért csak most kezdték el a vitális infrastruktúra rombolását, miért nem májusban ?
Nyilván a nagy tervekről dunsztom sincs, csak magam logikájából: korábban szerintem a pacifikálás lehetett a terv. Azaz első körben új vezetés és oroszbarát klientúra hatalomba tétele. Aztán az ellenállás (katonai) letörése, de a fő terv nem hinném, h változott. A mostani arra utalhat, h az oroszok elengedték az ukrán projektet, kimazsolázzák a számukra fontos területeket, a többit szétcsapják fokozatosan (megvárják a döntéssel a telet, hátha többen észhez térnek)...ez már másik terv. Nekünk ez a rosszabb.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡️Surovikin: általában véve a helyzet a különleges műveleti övezetben feszültnek mondható.

⚡️Surovikin: Ukrajna az összes rendelkezésre álló tartalékot a frontra vonja. Közülük a terrorkatonai erők dominálnak. Mészárlásra küldik őket

⚡️Surovikin: Ukrajna napi veszteségei: több száz halott és sebesült

⚡️Surovikin: Nem törekszünk nagy feszültségre, módszeresen ledaráljuk az ellenséget és haladunk előre. Megvédjük katonáink és a civilek életét.

❗️Surovikin: a legújabb "Dagger" hiperszonikus légi rakéták bizonyítottak a célpontok eltalálásában

⚡Az ukrán hatóságok nacionalista különítményeket alkalmaznak a katonáik ellen, akik mindenkit lelőnek, aki megpróbálja elhagyni a csatateret - Szurovikin

❗️Surovikin: a különleges művelet megerősítette az Orosz Föderációban szolgálatban lévő repülési rendszerek és PVL-berendezések hatékonyságát

⚡️Surovikin az orosz légi és légvédelmi erők hatékonyságáról: A légierő személyzete több mint 34 000 bevetést hajtott végre a SMO alatt, több mint 7000 rakétakilövést hajtott végre

Najó, a többit csak linkelem:

Ajaj

A többit nem rak9m be.. intel slavan lehet követni

❗Közeledik a csata Herszonért: a hírek szerint az ellenség nagy erőket halmoz fel, hogy áttörjön Beriszlavig és tovább az új orosz régió fővárosáig...
▪️Masszív csapások várhatóak a közeljövőben, többek között a polgári létesítmények ellen.
▪️A régió hatóságainak bejelentése várható.
▪️Az orosz hadsereg készen áll az ellenséges támadásra, és számos meglepetéssel készült, de a helyzet rendkívül feszült.