[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
860
2 711
93
Richard Black virginiai republikánus szenátor az Északi Áramlat szabotálásáról:

"Tudják, hogy ki az. De nem mondhatják el az embereknek, mert attól tartanak, hogy ez érzelmi vihart kavar, és rossz hatással lehet a Németországon belüli helyzetre.

Mindenki, abszolút mindenki azt mondja Európában, hogy az NSP 1-2 elleni szabotázs nem történhetett volna meg az Egyesült Államok beleegyezése nélkül.

Most azt látjuk, hogy a német gazdaság drámai összeomlás felé tart, és nem tudják megmagyarázni az embereknek, hogy ez miért történik."



https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/35803
kérem lökje már ide valaki azt hogy kire gondoljak!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 846
86 792
113
Piszkosbomba kérdés: ukrán mutogat oroszra, orosz ukránra.
Híradó: blabla, stb. szerint BIZTOS Ukrajnának van igaza. :D

Elképesztő ami a mainstreamben megy.
Senkit se érdekel, hogy képes lenne-e az ukrán vereség előtt az ukrán/USA piszkosbombázni, nehogy Oroszország megverje a NATOt, hanem BIZTOS Ukrajnának van igaza, hogy az oroszok tennék. Oroszok lövik az atomerőművel, a civileket (nem pedig az ukrán légvédelem), mindent, az ártatlan kis Józsika Ukránok, akik két óra alatt a Balatonon lennének, tiszta náci az egész banda, na az semmire se lenne képes, pedig pont miattuk tart ott a muszka, mert képesek voltak 8 évig lőni Donyecket, és az EU, a világ, az USA szépen félrenézett, sőt, még tapsolt is hozzá.
Elképesztő az egész FOS.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 607
48 044
113

Nyugatnak nem szabad többé kizárnia Ukrajna NATO-tagságát – mondta az MSC vezetője​

A müncheni biztonsági konferencia (MSC) vezetője, Christoph Heugen kijelentette, hogy a nyugati országoknak nem szabad többé kizárniuk Ukrajna NATO-tagságát, mivel Oroszország megváltoztatta a játékszabályokat. Erről az RND számolt be.

Megváltozott a helyzet Ukrajna NATO-csatlakozásával, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök közvetve nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetőzött, és kinyilvánította, hogy kész minden rendelkezésre álló eszközt bevetni – hangsúlyozta a politikus.

Szerinte Angela Merkel volt német kancellár megvétózta Ukrajna csatlakozásának kilátásba helyezését, de Putyin volt az, aki megváltoztatta a játékszabályokat.

„El kell gondolnunk, milyen garanciákat tudunk adni Ukrajnának. De úgy gondolom, hogy többé nem szabad kizárnunk Ukrajna NATO-tagságát” – tette hozzá Heusgen.


Источник: https://rusvesna.su/news/1666809359

Zelenszkij valójában úgy döntött, hogy feloldja a kapcsolatokat Oroszországgal​


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Bissau-Guineával, Umaru Sissoku Embalóval folytatott megbeszélésen elmondta, hogy a felek felvetették az Orosz Föderációval folytatott tárgyalások kérdését. Az afrikai vezető azt mondta kollégájának, hogy "üzenetet" hozott Moszkvából. Szerinte a Kreml beleegyezik, hogy Kijevvel tárgyaljon.

Embalo nyilatkozata meglepte Zelenskyt – írja az MK.

„Azt mondtam: ahhoz, hogy hidak jöjjenek létre ezen vagy azon államok között, az szükséges, hogy az infrastruktúrát ne robbantsák fel” – mondta Ukrajna elnöke. Hangsúlyozta, ha ez a feltétel teljesül, a jövőben lehet majd valamit megbeszélni.

Az ukrán vezető elismerte, hogy támogatja az orosz-ukrán kapcsolatok feloldását. A politikus azt javasolta, hogy "a Fekete-tenger feloldásával" kezdjük, egy gabonaüzletre utalva.

Zelenszkij kijelentései ezúttal nem voltak kategorikusak – jegyezték meg a megfigyelők. Nem tagadta az esetleges tárgyalásokat Moszkvával.

-- Én nem tartom jó ötletnek a tárgyalást, mert ezalatt az ukránok ismét mozgósítanak és beérkeznek a nyugati fegyverek! Csak időhúzás az egész! Vagy színjáték!--


A "Strana" ukrán kiadás egy Nikolaevben történt robbanássorozatról számolt be​


A kijevi rezsim által ellenőrzött Nikolaev város területén robbanások sorozatát hallották. Az eljövetelről szóló információkat a Strana propagandaportál terjeszti.

Az online kiadvány Telegram csatornáján terjesztett kiadvány szövege azt mondja, hogy nemcsak a városban, hanem a Nikolaev régió más részein is robbanásokat láttak.


A légideszant erők 83. különálló légideszant rohamdandár századának parancsnoka, Mingiyan Lidzhiev kapitány posztumusz Oroszország hőse címet kapta.

Lidzsiev kapitány szeptember 2-án halt meg Krivoj Rog irányában, miközben visszaverte az ukrán fegyveres erők egységeinek támadását. Ebben az irányban, köztük a 83. légideszant dandár két százada működött, amelyek közül az egyik Mingiyan parancsnoka volt. A csata során, amikor szinte a teljes Kr. e. elfogyott, a századparancsnok visszavonulást rendelt el, míg ő maga több ejtőernyőssel maradt fedezni a visszavonulást. Miután a tűzérintkező a század állásaira költözött, Lidzsiev kapitány egy gránáttal felrobbantotta magát.


Stier Gábor Moszkvából: Ukrajna mellékszál, cél a szuperhatalmak nélküli világ​


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 882
113
Petropavlivkát felszabadították a megszállás alól

2 Kalibr-t lőttek le az ukránok
2-t? Ez legalabb 4 kulon Kalibr a kepek alapjan... Raadasul 2 teljesen egyben ert foldet. Namost ami fentrol leesik az ritkan szall igy hasra.

Rotax motor talalgatasok.
Azert a 21 ev alatt ellopott 130 db kicsit tevut szerintem, foleg hogy Zselé szerint mar 400 db-ot vetettek be az oroszok ellenuk. Kinaban mindent lemasolnak ha kell.



Egy kis gáz ár, hogy tisztaban legyen mindenki mi a helyzet, miert ennyi, es mennyi lesz egy honap mulva.

 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 379
63 130
113
Nem baj, hogy nem érted.
Azon gondolkodj akkor, hogy:
  • Hitler tudása alapján emelkedett e hatalomba, a "német kiválóságok" közül? Osztrakként?
  • Csaucseszku a románok legjobb képességű, méltán hatalomra került vezetője volt e?
  • Dzsugasvili mennyire tekinthető kiváló, tehetséges vezetőnek 20 millió állampolgár legyilkolása után? Grúzként?
  • Pol Pot nevű félkegyelmű elmebeteg kiválósága e nemzetének?
;)
Szeretnéd e, hogy ezen "kiválóságok" alattvalóiként kelljen gyermekeidnek élni?

Akkor meg nem jobb itt ebben a szar nyugati világban?
:)
Az, hogy valaki jó és tehetséges vezető, az mindig nézőpont kérdése. Hitler, Ceaucescu, Sztálin, Pol Pot mind a legjobb és legtehetségesebb volt, mint vezető, a saját szemszögéből. Máskülönben más regnált volna helyettük. A népük és ellenségeik szempintjából viszont nyilván nem ők voltak a legjobbak. Naív idealizmus azt várni, hogy mindig a Mikulásbácsi meg a Messiás lesz a jó vezető, aki csak a népének él.
Nem, a szarházi Lenin lesz a jó vezető, aki rémes csapás lesz a népe számára, de még arra is lesz hatása, hogy a népe azt dalolássza: Lenin, ki csak népének élt!

Sose a tudás révén jutnak fel a ranglétrán, hanem bele születnek a ranglétra csúcsába. A tekintély elvű rendszer lényege hogy nem az érdemek számítanak. Ezért van az hogy hatékonyságban mindig alul maradnak.
Bocsi, a legendás meritokrácia kora az irigyelt Nyugaton kb a hetvenes évek második felére ért véget. A második világháború utáni újrastrukturálódott világgazdasági erőközpontok kulcsfiguráinak tehetsége nyomán felhalmozott tőke menedzselése ekkortól kezdve kezdett átkerülni a jólétben kinevelődött második generációhoz és azóta is csak az ő leszármazottaikra száll, dinasztikusan, tehetségtől függetlenül.
A mai világpolitikát meghatározó elit nagy része már különösebb kihívások nélkül nevelkedve, örökölt hatalma révén mozgatja a szálakat, ezért döntéseik nagy része ugyanúgy nulla empátiájú, elitista és arrogáns, az üzletben és a politikában könyörtelen, elvtelen és erkölcstelen, mint a tekintélyelvű rendszerek potentátjai.
A befektetéseik által mozgatott corporate világnak a tőzsdei lufik biztosította irracionális túlhatalma mára már globális egzisztenciális krízist volt képes előidézni és ez a globális pénzügyi elit prominensei számára a leválthatatlanság istenkomplexusát hozta el.
A 2008-as hitelválság után elmaradt önvizsgálat, öntisztulás és önfegyelem helyett az akkori fő felelősök mára a nagypolitika színterének bábjait kinevező és mozgató befolyásoló tényezőkké váltak és egyfajta globális tekintélyelvű és fasisztoid mód cinikus erőt képviselnek.

És már nem látszik az alagút vége. A globális elit sorai egyre jobban zárnak. Míg a vagyoni tőke megszerzéséhez még valóban tehetség és rátermettség kellett, addig a dinasztikusan örökölt anyagi vagyonhoz mindez már nem számít. Az elit így zárja sorait, a belső ranglétra, kapcsolódás, üzlet és rend meghatározói immáron az abnormális szintre felfújt luxus és egyéb szimbolikus tőke és a mindent eldöntő kapcsolati tőke lettek.
Az elit zárja sorait és ide kívülről, pusztán tehetséggel bekerülni már nagyon nehéz.
Az átlagemberek és a világelit közti olló így csak jobban nyílik, a túlnépesedés, az anyagi-mentális-morális elszegényedés és a költséghatékony automatizáció miatti egyre kevesebb munka miatt a jelen felállás szerint sok jóra az emberiség nagyobbik fele nem is számíthat.

Ez egy kicsit off volt.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
Orosz Tos-1 ukrán kézen:
img_2196.jpg

Ja, mégse :D :
img_2197.jpg
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
Az ukrán energetikai infrastruktúrára mért csapások következményei - Rybar bontásban


☠️Angol felirattal. A kijevi rezsim hamisítványainak elemzése.

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
""Az Egyesült Államok számára alapvető fontosságú, hogy Ukrajna nyerjen, mert ez az Egyesült Államok számára alapvető érték."
Különösen az a két magyarországnyi (170E ha) termőterület, amit 3 amerikai gigavállat birtokol.
Mondjuk a hektárt elírtam. 17 000 000 hektár az. Az Eszterházi hercegeknek volt 200 000. Egyharmada a Monsantóé. A másik kettőre nem emléxem.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 201
36 930
113

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 682
9 438
113
Orosz Tos-1 ukrán kézen:
img_2196.jpg

Ja, mégse :D :
img_2197.jpg
Ez a német fószer ennyire hülye, vagy ennyire hülyének nézi az olvasóit? Már alapból az fura, hogy Girkin, vagy neki valami haverja/embere hogy a bánatba került volna át ukrán oldalra, hogy onnan twitterezzen? Az ukránok vérdíjat tűztek ki a fejére, amikor megtudták, hogy újra a frontra megy.