[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
Továbbra is alig van anyag.

Ami van, Mariupol:
A mariupoli ukránok elmorzsolnak némi könnycseppet a kijevi metroban:
A régi helyi szupermarket most:
Helyreállítások, építkezések:
Bontások:
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Nem dereng a temérdek személycsere a legmagasabb körökben is?

En ebben nem latok problemat. Elkezdtek egy kulonleges muveletet vagy haborut -tetszes szerint hasznalhato- es menet kozben kiderult, hogy vannak alkalmatlan emberek. Lecsereltek. Aztan megint Lecsereltek. A felmerult problemakat megoldottak vagy probaljak.

Nezz korul az Eu vezetok kozott. Szintugy alkalmatlanok. Lecsereltek oket? Probaltak egyaltalan? Lonakafaxat…
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 943
113

Elfogytak a képzett serviceman-ek oroszföldön.
Nem tudják értelmesen rávezetni a Lancet drónokat egy teherautó méretű célra, még jó hogy a ház méretű radart eltalálták.


na meg a képzett pilóták is elfogytak, hogy lehet úgy ilyen harci övezetbe repülni, hogy elfelejtik bekapcsolni a radarbesugárzás jelző rendszert.
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 721
80 090
113
En ebben nem latok problemat. Elkezdtek egy kulonleges muveletet vagy haborut -tetszes szerint hasznalhato- es menet kozben kiderult, hogy vannak alkalmatlan emberek. Lecsereltek. Aztan megint Lecsereltek. A felmerult problemakat megoldottak vagy probaljak.

Nezz korul az Eu vezetok kozott. Szintugy alkalmatlanok. Lecsereltek oket? Probaltak egyaltalan? Lonakafaxat…
Nem az volt a legnagyobb baj, hogy alkalmatlanok voltak, hanem konkrétan hazudtak és elhalgattak dolgokat, hogy leplezzék az alkalmatlanságukat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Engels szerint.

Általánosságban elmondható, hogy a krími híd felrobbantása után világossá vált, hogy Oroszországban nem maradtak teljesen biztonságosnak tekinthető stratégiai létesítmények. Bár még korábban. Daria Dugina meggyilkolása után.
Ahogy már többször is írtam, Ukrajna nem valamire válaszul fog lecsapni, ahogy valamiért kijelentjük, hanem egyszerűen a képességei alapján.
Van egy technikai lehetőség a krími repülőterek eltalálására - kérem. Kinyújtotta a kezét az Orel melletti olajraktárhoz – kapja meg. Szaratov túl messze van? Tehát ott van az ukrán földalatti, amely Oroszország területén működik.
Igen, a kijevi ügynököket rendszeresen őrizetbe veszik különleges erőink. De ezzel a menekültáradattal nem lehet mindenkit nyomon követni. Mindezzel már találkoztunk a 90-es években és a 2000-es évek elején. De úgy tűnik, túlságosan hozzászoktak a nyugodt és jóllakott élethez, mert elfelejtették ezeket a leckéket. Most emlékezzünk. Vagy tanulj újra elemi dolgokat.

Oroszország több mint száz tartályhajót vásárolt, hogy olajat és hajót adjon el Indiának, Kínának és Törökországnak a nyugati szankciók közepette – írja a Financial Times megkérdezett hajóbrókerekre hivatkozva.

Svédország megkezdte Törökország NATO-csatlakozási követeléseinek teljesítését, és kiadta az első embert, akit elítéltek a Kurdisztáni Munkáspárt tagságáért, amelyet Ankara terrorszervezetnek tart – jelentette az NTV.


Oroszország 14 Tu-95-ös rakétabombázót emelt az égbe. Vitalij Kim Nikolaev terület kormányzója ír erről.

És én, egy naiv civil bolond azt hittem, hogy a háború alatt a gépek beton menedékek alatt voltak... Nem?
Ki tudja megmondani, melyik akadémián oktatják, hogy a repülőtereket a háború alatt őrizni kell? Vagy ez egy titkos szent tudás, amelyet csak a kiválasztottak közvetítenek?
 
  • Tetszik
Reactions: laci74 and Totya

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nem az volt a legnagyobb baj, hogy alkalmatlanok voltak, hanem konkrétan hazudtak és elhalgattak dolgokat, hogy leplezzék az alkalmatlanságukat.
Hallottam már ezt a mondatot párszor az elmúlt 9 hónapban, igaz a német hadvezetésről beszéltek. Egy kósza tábornok kivételével, mindenki maradt a helyén. Annak az egy szerencsétlennek az volt a bűne, hogy szerinte le kellett volna ülni tárgyalni Putyinnal (Auf Augenhöhe.) A véleményének hangot adva, lemondhatott önként és dalolva.:)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Érkeznek az első rakéták Ukrajnába, eddig a Harkovi és Poltavai területekről, illetve Dnyepropetrovszkról és Kramatorszkról tudni
Fronton kéne ilyen embernek lenni!
Hitler London bombázásával sem ért el semmit !
Az ukrán civileket hiába sanyargatják azokat kéne akik nyomulnak a fronton ! TGP , LGB, sdb , és csapásmérő dronok kellenének .
Legalább a lakosságot kizavarják a frontra az oroszok ! A nincstelen munka nélküli ukránoknak nem lesz más választásuk mint hogy napi meleg szobáért meg ételért a frontra menjenek .
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 545
113




Masszívan pozitívumban vagyunk. Ha nem lennénk tagok, multi cégek sem lennének, és kivinni sem lenne mit, mert termelés sem lenne. Egyébként 2010 óta adóparadicsom vagyunk, így több pénzt tudnak kivinni, mint előtte...
Csak azt nem ertem hogy a vilag mas orszagaiban miert vannak akkor multicegek? VW, Pesi, Nestlé stb...
Ugy gondolod az EU csatlakozas elott nem leteztek multicegek, vagy magyar cegek itthon?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113
Egyre többen ki akarnak farolni ebből a konfliktusból, mert tudják hogy hosszabb távon bebukják. :):)


775015_zelensky.jpg

Demokrata politikus: Az amerikai jobb- és baloldalon is vannak, akiknek már elegük van Ukrajnából


2022. december 5. 14:20

Az amerikai fegyveripar egyszerűen nem tudja pótolni az Ukrajnának küldött lőszereket – idézi a képviselőt a Politico.

„Nem igazán tudjuk erre a megoldást” – ezzel a felütéssel indul a Politico cikke, amely arra enged következtetni, hogy nem csak Németország küszködik lőszerhiánnyal. A brüsszeli lapban arról írnak, hogy az Ukrajnának szánt fegyvereket és lőszert a Pentagon és az amerikai fegyveripar egész egyszerűen nem tudja pótolni.
Egy ilyen konfliktus rengeteg muníciót és fegyverzetet felemészt. Az ellátási lánc korlátait is figyelembe kell venni. Nem igazán találtunk erre még megoldást”
– idézi a lap Mike McCordot, a Pentagon vezető költségvetési tisztviselőjét.
A Politicónak egy másik forrás azt mondta: rengeteg pénzt költenek az amerikaiak a csúcstechnológiára, a munícióra azonban sokkal kevesebbet fordítanak. „Egész egyszerűen nem volt prioritás a háborús tartalékok feltöltése” – jelezte a forrás. A lap idézi a Maxar Technologies Inc. vállalat vezérigazgatóját is, ez a cég elektrooptikai (EO), radar- és egyéb szenzorokkal, szűrőkkel készített műholdfelvételeket kínált az elmúlt időszakban az ukrajnai háborúról.
Ami elgondolkodtat most a lőszerhiány kapcsán az az, hogy
az amerikai ipar nem tudna hirtelen olyan tömeggyártásba fogni, mint a második világháború idején – de még egy regionális konfliktusra sem tudna ilyetén módon felkészülni”
– fogalmaz.

Közben az orosz rakéták már elfogytak...Ja,nem!! :D:D
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 555
113
A pillanatnyilag becsapódások várhatóak

  • Kirovográdi régió.
  • Odessza
  • Odessza régió
  • Zaporizzsja
  • Zaporizzsjai terület
  • Vinnicja
  • Vinnicja régió
  • Harkivi terület (Lozovszkij és Volcsanszkij járás)

⚠️ Infrastrukturális létesítményeket ért találat:

  • Odessza régió (Odessza TPP-2, alállomások)
  • Vinnicja régió
  • Dnyipropetrovszk régió
  • Zaporizzsjai terület
  • Kirovográdi régió (Kirovograd TEC)
  • Kijevi régió
  • Zaporizzsja

⚡️ áramkimaradások

  • Szumi régió
  • Mikolajiv
  • Harkivi régió (részleges áramszünet)
  • Zsitomir (részleges áramszünet)
  • Odessza (részleges áramszünet)

problémák vannak a vízellátással a

  • Zaporizzsja
  • Zsitomir
  • Odessza
  • Szumi

Emellett országszerte komoly késések voltak a vonatok közlekedésében az áramellátási problémák miatt.

Három hullámra számítanak az ukránok

A mikolajevi területi közigazgatás vezetője, Vitalij Kim "megnyugtatta" az ukránokat, és azt mondta, hogy összesen három rakétahullám lesz.