[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 543
113
Nem igazán kényelmes, inkább kényszer kockázatos.
Egyfelől igaz, zseniális más nép fiait elégetni a célodért (perfekt taktika), viszont ebben a formában piszkosul kontraproduktív.
  • Egyfelől az orosz ezt megelőzendő hamar támadott (tudva az egészről), így nem bírták átfegyverezni Ukrajnát nyugati standardra, ami most abban üt vissza, hogy a bolygó négy sarkából kell összekaparni a szovjet szart, amit használni tudnak, nem lehet saját készlelet direkt önteni. Képzeljük csak el példának, micsoda lehetőség lenne, ha Ukrajnának szolgálatban állt volna év elején az F-16, nem lepra MiG-29-eset kellett volna kukázni mindenhonnan, hanem mehetne akár a sivatagból az utánpótlás százszámra... na akkor aztán vért izzadna a RuAF.
  • Korlátozott az emberanyag. Már 65 éveseket meg nőket hívnak be (és várom a Z-jugend megalakulását :S), meg mindenféle zsoldosnak kell álcázni a szövetséges erőket - utóbbival a legnagyobb baj, hogy ha saját csapatok mennek, nem lehet adni nekik a saját, szuperior haderő támogatását. Az USAF magában felmosná az orosz támadó erőkkel a padlót... de ebben a proxy hadviselési formában, ha embereket küldenek, nem mehet föléjük ez az erő. Az meg baromira nem (lesz) népszerű a katonák körében.
  • És persze így az egész egy nagy pénzszivattyú, mert egy gépesített háborút vívnak úgy, hogy nem adhatnak az az ellen legjobb légitámogatást meg hadosztálynyi tüzérséget, rendes páncélosokat, stb... mindent az átadható cuccok eszetlen mennyiségével (singer, Javelin) és más területek (pl élelmiszer, üzemanyag, stb...) teljes kiszolgálásával lehet valamennyire balanszolni. Az meg pénzégetés.
  • És ami a legrosszabb, belepusztul a szövetségi rendszer európai szegmense, ami valami elképesztő Amerika ellenességet fog szülni hamarosan... és elég erős figyelmeztetés az ázsiai szövetségeseknek, mi vár rájuk Kína ellen (Tajvan lesz Ukrajna és Japán+DK+Ausztrália a kizsigerelésre váró EU...)

Szóval baromira kétélű ez a hadviselés, mert nem pusztul saját haderő, de nem is képesek elég hatékonyan pusztítani az orosz támadókat. Az oroszokat jobban hozzák, mint számítottam.
jah, egy mondatba összefoglalva:

Nyugat részéről javában folyik az éles körülmények között történő, egy-egy típusból kis mennyiségű fegyverrendszer tesztelése a gyártók részére, a lehető legnagyobb mértékű pénzégetés közepette.

"Szóval baromira kétélű ez a hadviselés" : ez eleve így indult, első perctől erre tervezték az egészet...
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 554
113

Vlagyimir Putyin: Oroszország hatalmas katonai tartalékot emészt fel


Oroszország hatalmas katonai tartalékokat emészt fel, de óriási a különbség az orosz és az ukrán hadiipari komplexum között, Kijevnek hamarosan nem maradnak tartalékai – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy csütörtök esti sajtókonferencián.

A „különleges hadművelet” sebességével kapcsolatban azt mondta, hogy a harcok intenzívvé válása veszteségekkel jár és „a tyúk magonként csipeget”. Az hangoztatta, hogy minden konfliktust diplomáciai tárgyalások zárnak le és annál jobb, minél előbb megérti ezt az ellenfél.

Az Ukrajnának szállítandó Patriot amerikai föld-levegő rakétarendszerekkel kapcsolatban elmondta, hogy „mindig van ellenszer” és ezek az eszközök csak meghosszabbítják a konfliktust
– számolt be az MTI.

A katonák életkörülményeit ellenőrizte az orosz védelmi miniszter


A műveleti zónában ellenőrizte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a katonák ellátását és életkörülményeit – közölte a moszkvai védelmi tárca csütörtökön Telegram-csatornáján.

Sojgu fogadta az egységparancsnokok jelentését, különös figyelmet fordítva a terepen lévő csapatok ellátására, és ellenőrizte a személyi állomány elhelyezését. A hadseregtábornok, aki mindent rendben talált, egyebek között köszöntötte a katonákat a közelgő újév alkalmából. A miniszter legutóbb vasárnap tartott szemlét.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a védelmi minisztérium testületének kibővített ülésén egyebek között arról beszélt, hogy a „különleges hadművelet” övezetébe vezényelt katonákat mindennel el kell látni, amire szükségük van, beleértve a legmodernebb felszereléseket. Hangsúlyozta, hogy a finanszírozásban nincsenek korlátozások, az ország mindent megad, amit a hadsereg kér – adta hírül az MTI.
"A különbség közöttünk és azok között, akik ellenünk vannak, az, hogy az ukrán hadiipari komplexum, ha még nem is nullázódott le teljesen, de gyorsan afelé halad. Hamarosan nem lesz saját bázisuk" - mondta.

Putyin szerint Oroszország gyártóbázisa ezzel szemben "csak növekszik", és nem a gazdaság többi ágazatának rovására. Hozzátette, hogy Ukrajnával ellentétben Oroszország az elmúlt évtizedekben fejlesztette védelmi iparát, hadtudományát és technológiáját.

Elmondta, hogy Oroszország számon tartja, mennyi fegyver maradt az ukrán raktárakban, hogy mit tudnak előállítani, hogy milyen időn belül, hogyan tudják kiképezni a személyi állományt. Hozzátette, hogy a NATO forrásai nincsenek kimerülőben, de Ukrajna főként szovjet gyártmányú fegyvereket kap, amelyek fogyóban vannak. Rámutatott, hogy nyugati országok rendelkeznek új eszközökkel, de az ezekre való átállás nem lesz egyszerű.

A "különleges hadművelet" haladási tempójával kapcsolatban azt mondta, hogy a harcok intenzívvé válása igazolhatatlan veszteségekkel járna, és "a tyúk magonként csipeget". Azt hangoztatta, hogy minden konfliktust diplomáciai tárgyalások zárnak le, és annál jobb, minél előbb megérti ezt az ellenfél.


"Arra fogunk törekedni, hogy ez minél előbb befejeződjön. Minél gyorsabban, annál jobb" - mondta, hozzátéve, hogy Oroszország sosem utasította el a párbeszédet, a béketárgyalások felújítását. Furcsának nevezte, hogy Kijev megtiltotta önmaga számára a tárgyalásokat.

Az Ukrajna ellen indított "különleges hadműveletet "kényszerű" és "szükséges" intézkedésnek nevezte. Köszönetét fejezte ki a katonáknak és az őket támogató önkénteseknek. Leszögezte ugyanakkor, hogy Moszkva azok megvédésére törekszik, akik az orosz nép és kultúra részének érzik magukat.

Azt hangoztatta, hogy Ukrajnában nem lehet az emberek azon része ellen fordulni, akik az orosz világhoz tartozónak tekintik magukat, ám egy olyan háborút "szabadítottak el" ellenük, amelyet Oroszország sokáig eltűrt.

"Továbbra is darabolni fognak. Mi meg egyesíteni fogunk. Senki más nem akarja az orosz nép egyesítését, csak mi. És ezt tenni is fogjuk. És meg is tesszük" - fogalmazott az elnök.

Az Ukrajnának szállítandó Patriot amerikai föld-levegő rakétarendszerekkel kapcsolatban elmondta, hogy "mindig van ellenszer", Oroszország el fogja őket "pattogtatni". A Patriotokat gyengébbnek nevezte az orosz Sz-300-as rendszereknél. Úgy vélekedett, hogy ezek az eszközök csak meghosszabbítják a konfliktust.


Forrás: https://kuruc.info/r/4/253032/
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 664
48 496
113
A The New York Timnes kutakodott hónapokig és megtalálták a bucsai mészárosokat. Videón mutatják be a dolgokat.

Hagyjuk már Bucsát meg a hvg-t! Ez komolytalan! Annyi minden hangzott már el pro és kontra, hogy a háború közepette kideríteni, mi is történt valójában, reménytelen. Arról nem is szólva, hogy hónapokkal ezelőtt a 64. Különleges Gépesített Lövészdandárt és a Wagnert nevezték meg elkövetőknek. Most változott az elkövető alakulat, de az áldozatok száma is állandó metamorfózison megy keresztül. Ha látnám értelmét, ki lehetne gyűjteni, hogyan változott időről időre a "történet".

A NATO-országok erőforrásai nem állnak a kimerülés szélén – Putyin​

Úgy gondolom, hogy a nyugati országok és a NATO-országok erőforrásai nem állnak a kimerülés szélén. A helyzet más – a helyzet az, hogy Ukrajna fegyvereket kap a volt Varsói Szerződés országaitól, többnyire szovjet gyártmányokat, és ez valóban közel áll a kimerüléshez” – mondta egy sajtótájékoztatón.
Источник: https://rusvesna.su/news/1671729955

A PMC "Wagner" fegyverszállítmányt kapott a KNDK-tól, - Reuters​

Megerősíthetjük, hogy Észak-Korea befejezte az első fegyverszállítmányt Wagnernek, aki kifizette a felszerelést. A múlt hónapban Észak-Korea rakétákat és lövedékeket szállított Oroszországnak a Wagner cég használatára” – mondta Joe Biden amerikai elnök adminisztrációs forrása.
Az illetékesek szerint a leszállított fegyverek mennyisége nem képes megváltoztatni a háború dinamikáját, de attól tartanak, hogy az észak-koreai szállítás folytatódni fog.
A kiadvány arról számolt be, hogy amerikai tisztviselők az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén fel akarják vetni a fegyverek Oroszországnak történő átadását.
Источник: https://rusvesna.su/news/1671732845

Prigozhin tisztázta a PMC Wagner és Észak-Korea elleni amerikai vádakat.

„Sajnos Kirby úr elég sok kijelentést tesz sejtések alapján. Mindenki tudja, hogy Észak-Korea már régóta nem szállít fegyvert az Orosz Föderációnak. És ilyen kísérlet még nem történt. Ezért a KNDK-ból származó fegyverszállítás nem más, mint pletyka és spekuláció.
Viszont szeretném hangsúlyozni, ma már válaszoltam erre a kérdésre, hogy elég sok amerikai fegyvert vásárolunk. Ezért valószínűleg ügyvédeim aktívan részt vesznek a PMC Wagner fegyverszállítására vonatkozó amerikai szankciók feloldásának folyamatában. Ezeket a korlátozásokat abszolút igazságtalannak tartjuk, mivel a Wagner PMC soha nem sértette meg a nemzetközi kereskedelmi szabályokat az amerikai fegyverek vásárlásakor.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
Hogy lehet meg különböztetni a BUK M1-t az M2-től? Külső megjelenés eléggé hasonló
M1
buk.jpg


M2
4e25f3a4f27fd35ac9f5b8e813ac728e.jpg
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 730
14 065
113
Elnézést, hogy erre válaszolok, de a GPS jelet tudtommal "csak" zavarni lehet - úgymint használhatatlanná tenni vevő oldalon a műholdak által sugárzott jeleket. De mivel a rendszer vevőoldalon számolja a pozíciót (a műholdak jeléből, amiből minimum 4et kell látnia) nem tudom, hogy vitelezhető ki, hogy "téves pozíciót sugároznak rá", ahogy írod. A műholdak a saját pozíciójukról nyilatkoznak csak.

Ezt csak úgy tudnám elképzelni, hogy egy adott területen (tehát ez esetben a védendő területen) és az "odavezető" úton (hogy már időben eltérítsék a HIMARS rakétáit) folyamatosan sugároznak fals GPS jeleket, sokat egyszerre... Ez bazi nagy területet jelent.

Időből számol, ha pontosak akarunk lenni.
Ha falsch időt küldessz neki falsch poziciót ad.

Gps spoofingnak hívják a dolgot. Ha pedig megy a himars eltérítés az oroszoknak, akkor bizony nekik a wilson által törhetetlennek hitt katonai m kód sem probléma nekik.

A műholdak adóteljesítménye alacsony. El lehet simán nyomni, de akkor még inerciálisan célba érhet.
De ha falsch adatot adsz neki, akkor Manchaster helyett Kansasba korrigálja magát a technika.

Lásd videó, tedd hozzá, hogy a katonai sávon, tört titkosítással. Lényeg 7:30-tól.


Lancet csapás:


Teljesült az ukránok vágya:

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 348
9 118
113
Szerintem egy putyini ukázzal nem lehet egy csapásra egy rendszert megváltoztatni főleg egy olyan rendszert ami korrupción alapul, a kizuhant oligarchák helyett lesznek újak, az orosz hadiipar problémáira sem lehet egy csapásra megoldást találni az orosz haderő strukturális felépítését szervezetét a parancsnokok és a katonák gondolkodás módját sem lehet egyik napról a másikra egy megváltoztatni. Ehhez sok időre és kitartó munkára van szükség, majd elhiszem ha látom a változásokat, úgyhogy én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Ami pedig Ukrajnát és nyugati támogatását illeti, annak az egyértelmű a motorja az USA és látva például a tegnap bejelentett katonai támogatás nagyságát és a napokban bejelentett 44 milliárd dolláros támogatást ne legyen senkinek kétsége azzal kapcsolatban, hogy az ukrikat nem fogják magára hagyni és képesek lesznek folytatni a harcot, amelyben kétségkívül nagy veszteségeket szenvednek el mind az ukrán életekben mind az infrastruktúrában mind az ukrán gazdaság tekintetében,


Egyértelmű, hogy van benne egy nagy adag sértettség , de az kétségbevonhatatlan, hogy az orosz invázió eddigi tíz hónapja őt igazolja, ahogy az is tény , hogy olyan információkat tényeket oszt meg a blogjában a frontokról a katonai helyzetről az orosz hadsereg és a szaki haderő állapotáról amit senki más nem véletlen, hogy a blogját több százezren követik. Ami Ukrajna elfoglalását illeti ő azon a véleményen van, hogy Oroszország a célját Ukrajna teljes megszállásával érheti csak el, de neki már évekkel ezelőtt is ez volt a meggyőződése.

Ami pedig az ukri haderő élőerejének és haditechnikájának a lemorzsolódását illeti ez kétségtelenül így van, de ugyanígy hanem jobban morzsolódik le az orosz élőerő és a haditechnika is , persze ha csak pusztán a számokat nézzük akkor nagyobb tartalékokkal rendelkezi Oroszország Ukrajnával szemben, de ha egy kicsit megkapargatjuk a felszínt akkor látni fogjuk, hogy ez nem autóskártya, ugyanis az orosz invázió eddigi történései pontosan azt mutatják, hogy az orosz öngyilkos taktika csak annyit ért el, hogy a harcképes és harcolni akaró orosz és szaki katonákból álló haderőt darálják folyamatosan le a Ukrajnában főleg a keleti frontokon,(amelynek meg is lett az eredménye a harkovi ukrán ellentámadás és Herszon feladása képében) (a Wagner taktikája annyiban más, hogy a Wagnerbe jelentkező elítélteket küldik be a darálóba) ,Sztrelkov pontosan ezt teszi szóvá rendszeresen a blogjában és ez a taktika az Armageddon tábornok érkezésével sem változott meg, annyi változás történt az érkezésével, hogy október eleje óta az orosz haderő módszeresen és módszeresen rombolja az ukrán energetikai infrastruktúrát,.
Az EB elnök, Leyen asszony vakcina beszerzési korrupciógyanús botrányát, valmint az EP alelnök Kaili aszony, valamint az ugyanebbe az ügybe keveredett több EP képviselő és a volt migrációs biztos Avramopulosz megvesztegetési pénzeire tekintettel, javasolnám a korrupciós vádak puffogtatását - egy bizonyos országgal szemben - ebben a topikban hanyagolni a jövőben.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
ez olyan WWII filing, arról meséltek az öregek, nem biztos hogy ez jó irány.
az egyik szovjet tüzérségi indulóban erre utal a "szurovüj bog vojnü" kifejezés...
Akkor korszerűtlen kell. Nekem pl W124esem van.
Manapság az már komoly értéket képvisel, ha jó állapotú ;)
Már hogyne volna? Sörétes puska, gránátvető, gépágyú, AHEAD lőszer, Iron dome, Iris-T...
Már bocs, de amikor nem egy-két támaszpont védelméről van szó, hanem egy egész országról, akkor az izraelieken kívül senki sem tud komoly eredményt felmutatni a témában. Ők is csak azért, mert nincs valódi katonai erővel rendelkező ellenfél.
Szerintem a szemlélettel van hiba a drónokkal kapcsolatban - nem kiváltja, hanem csak kiegészíti a jelenlegi légierőket.
Hallottam eleget, hogy a drónok kiváltják az ember vezette légierőt, az igazság meg az, hogy a létező legmodernebb Tritont is úgy szedték le az irániak, hogy az azt sem tudta, lőnek rá. Egy MiG-21 géppár agyaggalamb lövészetet rendezne a mai drónok 95%-a között, ha azokat nem védené rendes vadászerő/légvédelem (értsd steril szimuláció).

Valódi, Terminator mozi féle Skynet jellegű drónhadviseléshez megfelelő AI kell, anélkül csak kiegészítő lehet - azt meg remélem nem érjük el, valami egyezmény vagy egyéb esemény hatására nem kerül bevezetésre. A Loyal Wingman elvileg egy lépés efelé.


Van egy ország, ami 30 éve romokban hevert - ma meg 5.th gen gépe száll fel a betonról...
Az meg, hogy minek állítja be magát egy dolog - az angolok is mai napig világhatalomnak állítják be magukat, hogy a francia gőgről már ne is beszéljek, stb...
Nagyobb baj inkább azokkal van, akik beléjük akartak látni valamit. Amiit itt a fórumon is tizenvalahány éve cáfolgatunk, kiérdemelve heves anyázgatást.


Utolsó mondat 20-as betűvel kellett volna. Mert sokan fel sem fogják, mekkora iszonyatos erő a NATO.
  • Rendelkezésre bocsátják a teljes űrfelderítésüket - ez alaphangon ér 1000+ milliárd dollárt, bele értve műholdak, földi állomások, a kiképzett technikusok értéke, stb...
  • A teljes Pentagon fizette analizáló banda - a hozzájuk tartozó szuperszámítógépekkel, analitikusokkal - újabb egytrilliárd amiért felépült az évtizedek folyamán, amerikai adófizetői pénzből.
  • Direktbe meg most szavazzák meg az újabb negyvenvalahány milliárd dolláros amerikai segélyt, ami a már bőben 100 milliárd dodó fölötti eddigi segélyekre megy - az orosz TELJES éves katonai költségvetés olyan 75 milliárd...
És ez mind megy az Ukránokok számára.
Szóval én személy szerint le vagyok nyűgözve, hogy az egész helyzetet kihozzák tökegyedül 40 NATO ország ellen arra ami.
mert Te egy ruszkibérenc vagy! Tuti hogy Putylertől kapsz fizut :D
Nem is tudom honnan veszed a bátorságot ahhoz hogy végiggondold ezt az egészet és névértékén, helyén kezeld a dolgokat, miközben az MSM és a szabad világ politikusai már régen megmondták mi a helyes irány, mit kell gondolj. Az orosz béna, az orosz szar, Putyler háborús bűnös akikkel szemben egy demokratikus jogállam a védekező harcával képviseli a szabad nyugat értékeit! Ők harcolnak és meghalnak a közös értékeinkért (illusztrácó lent)! mmmkay?
nevtelen-2830.jpg
 
W

Wilson

Guest
Az az igazsag, hogy az ukrik eddig is azt mondtak, amit akartak, sok esetben kiderult aztan, hogy az koszono viszonyban sem volt a valosaggal.

Majd, amit az amcsik mondanak, az lesz a mervado, az ukri picsogas az csak picsogas...
Jaaaa, ha az ukrán kormány jelenti, akkor az úgy is van. Ők biza sose hazudnak.
Vagy lehet, hogy mégis?
Lehet, hogy nem tenne jót a morárlnak úgy enblock, ha közölnék, hogy nem elég hogy sárban, fagyban lövetitek magatokat halomra, de ha vége lesz a háborúnak, még az ükunokáitok is fizetni fogják a számlát, függetlenül attól, hogy nyerünk vagy veszítünk.

Ebben az ukrik ha akarnának sem tudnának hazudni ugyanis az ukri Lend-Lease program annak ellenére, hogy tavasszal szavazták meg 2022.10.01-től lépett életbe.
Az EB elnök, Leyen asszony vakcina beszerzési korrupciógyanús botrányát, valmint az EP alelnök Kaili aszony, valamint az ugyanebbe az ügybe keveredett több EP képviselő és a volt migrációs biztos Avramopulosz megvesztegetési pénzeire tekintettel, javasolnám a korrupciós vádak puffogtatását - egy bizonyos országgal szemben - ebben a topikban hanyagolni a jövőben.
Ennek mi köze van az Oroszországról folyó diskurzusnak?És ahhoz a tényhez, hogy Putyin rendszerének egyik fő jellemzője a korrupció?


Más...


A G7-országok pénzügyminiszterei a csütörtöki találkozót követően bejelentették, hogy akár 32 milliárd dolláros költségvetési támogatást küldenek Ukrajnának, és ha szükséges, ezt az összeget növelik.

Ez áll a G7-ek pénzügyminisztériumainak vezetőinek közös közleményében – írja az Európai Pravda.

„Az ukrán kormány szükségleteivel összhangban lévő, Ukrajna támogatása iránti megingathatatlan elkötelezettségünk hangsúlyozása érdekében ma megerősítjük közös megközelítésünket a jövő évi koordinált fiskális és gazdasági támogatásra vonatkozóan: már 32 milliárd dollárt mozgósítottunk. fiskális és gazdasági támogatást 2023-ra Ukrajnának, és további előrelépést tesznek” – mondták.

A G7 pénzügyminiszterei pontosítják, hogy ez az összeg tartalmazza többek között az Európai Unió által jóváhagyott, 18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi támogatási programot, a jóváhagyásra váró törvényjavaslatban előírt amerikai költségvetési támogatást, valamint a Világbanki hitelt. az Egyesült Királyság garantálja.


"Készen állunk arra, hogy szükség esetén többet tegyünk a költségvetési és gazdasági támogatás terén a katonai, humanitárius, fejlesztési együttműködési és korai helyreállítási támogatásunkon túl. Arra is buzdítunk más adományozókat, hogy fokozzák támogatásukat" - áll a közleményben. nyilatkozat.

A G7 arra is emlékeztetett, hogy 2022-ben 32,7 milliárd dollárt vonzottak Ukrajna költségvetési szükségleteire.

Emlékezzünk vissza, hogy a G7-ek vezetői a december 12-i virtuális találkozón, amelyen Volodimir Zelenszkij elnök is részt vett, megállapodtak abban, hogy továbbra is támogatják Ukrajnát, különösen pénzügyileg az Oroszországgal folytatott teljes körű háborújában.

Bejelentették azt is, hogy Ukrajna újjáépítésének támogatására a G7 -ek "több adományozós koordinációs platformot hoznak létre Ukrajnával és nemzetközi partnereinkkel együtt". A platform alatt titkárságot hoznak létre, és kinevezik a G7-kormányok képviselőit, amelyek első ülését 2023 januárjában tervezik.



Az Egyesült Államok Szenátusa csütörtökön elsöprő többséggel jóváhagyta azt a 1700 milliárd dolláros 2023-as kormányzati finanszírozási törvényt, amely közel 45 milliárd dollárt biztosít Ukrajna és Washington szövetségeseinek megsegítésére.


Erről az " European Truth " számol be .

68 szenátor szavazott a dokumentumra, további 29 szavazott ellene. Mint arról beszámoltunk, Lindsey Graham republikánus szenátor kiegészített egy módosítást az orosz oligarchák vagyonának elkobzásáról és Ukrajna javára történő átruházásáról .

Amint arról beszámoltunk, ezen a héten a Kongresszus azt tervezi, hogy jóváhagyja az Egyesült Államok jövő évi költségvetését, amely többek között tartalmazza az "Ukrajna kiegészítő előirányzatairól szóló törvényt", amely közel 45 milliárd dolláros kiadást irányoz elő .

A legfontosabb kiadási tételek akár 14,5 milliárd dollárt irányoznak elő a katonai készletekből Ukrajnába történő, elnöki döntés alapján vagyonátruházásra, 9 milliárd dollárt Ukrajna katonai segítségének megvásárlására és 13,37 milliárd dollár pénzügyi támogatásra.

Az alapok az idei rekord 858 milliárd dolláros védelmi kiadáson felül állnak majd .



Az Egyesült Államok szerint a PMC Wagner észak-koreai fegyvereket vásárolt az ukrajnai háborúhoz​

2022. december 22., csütörtök, 19:06


b942100-wagner-centre-pmc--afp-via-getty-images-.jpg



A PMC "Wagner" központja, Szentpétervár, fotó AFP a Getty Images segítségével

A Wagner-csoport, egy orosz katonai magáncég fegyverszállítmányt fogadott el Észak-Koreából, hogy megerősítse az orosz csapatokat Ukrajnában, ami a csoport konfliktusban betöltött szerepének bővülését jelzi.

Forrás : Reuters , Joe Biden egyik magas rangú adminisztrációs tisztviselőjére hivatkozva, aki névtelenül nyilatkozott, AP News a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivőjére, John Kirbyre hivatkozva.

John Kirby : A Wagner világszerte keres fegyverszállítókat ukrajnai hadműveleteinek támogatására. Megerősíthetjük, hogy Észak-Korea befejezte az első fegyverszállítmány átadását a Wagnernek, aki kifizette a felszerelést. Észak-Korea a múlt hónapban rakétákat és lövedékeket szállított Oroszországnak Wagner használatára.

Részletek: A csütörtökön esedékes hírszerzési adatok alapján az Egyesült Államok becslése szerint az Észak-Korea által szállított fegyver mennyiség nem változtat az ukrajnai harcok dinamikáján. "Aggódunk azonban amiatt, hogy Észak-Korea több katonai hardvert tervez szállítani Wagnernek" - mondta a Pentagon illetékese.

Amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy Észak-Korea fegyvereladásai közvetlenül sértik az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és azt tervezik, hogy a kérdést a Biztonsági Tanács elé terjesztik.

Egy amerikai tisztviselő szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök egyre gyakrabban fordul a szövetségese, Jevgenyij Prigozsin tulajdonában lévő Wagner-csoporthoz segítségért Ukrajnában.

A Biden-adminisztráció szerdán új technológiai exportkorlátozásokat mutatott be a Wagner-csoport számára .

Az elkövetkező hetekben további szankciókat vetnek ki az orosz céggel és támogató csoportjával szemben a világ országaiban – közölte az illetékes.

Prigozsin orosz üzletember havonta több mint 100 millió dollárt költ Wagner ukrajnai hadműveleteinek finanszírozására, de gondokba ütközött az oroszok Ukrajnába történő toborzásával kapcsolatban .

Az Egyesült Államok becslése szerint Wagnernek 50 000 embere van Ukrajnában , köztük 10 000 szerződéses katona és 40 000 elítélt, akiket orosz börtönökből toboroztak be – mondta Kirby.

Az orosz fegyveres erők veteránjaiból álló Wagner-csoport többek között Líbiában, Szíriában, a Közép-afrikai Köztársaságban és Maliban harcolt.

Az amerikai hírszerzés szerint Wagner jelentős szerepet játszik az ukrán Bahmut városáért vívott csatában, és jelentős veszteségeket szenvedett ott , az elmúlt hetekben mintegy 1000 Wagner-harcos vesztette életét , többségük elítélt.

Oroszországon belül Prigozsin befolyása egyre bővül, és "csoportjának függetlensége az orosz védelmi minisztériumtól az ukrajnai háború alatt nőtt" - mondta a tisztviselő.

"Az orosz hadsereg hónapok óta Wagnerre támaszkodott a harci műveletek irányításakor a Donbász egyes részein - és bizonyos esetekben az orosz katonai tisztviselők valójában Wagner parancsnoksága alatt állnak " - mondta az amerikai tisztviselő.

Emellett Prigozhin bírálta az orosz tábornokokat és az orosz védelmi minisztérium tisztviselőit ukrajnai tevékenységük miatt.

"Nyilvánvalóan Wagner hatalmi központtá válik, amely felveszi a versenyt az orosz katonai tárcával és más orosz minisztériumokkal" - mondta a forrás a Reutersnek.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Ebben az ukrik ha akarnának sem tudnának hazudni ugyanis az ukri Lend-Lease program annak ellenére, hogy tavasszal szavazták meg 2022.10.01-től lépett életbe.

Ennek mi köze van az Oroszországról folyó diskurzusnak?És ahhoz a tényhez, hogy Putyin rendszerének egyik fő jellemzője a korrupció?


Más...


A G7-országok pénzügyminiszterei a csütörtöki találkozót követően bejelentették, hogy akár 32 milliárd dolláros költségvetési támogatást küldenek Ukrajnának, és ha szükséges, ezt az összeget növelik.

Ez áll a G7-ek pénzügyminisztériumainak vezetőinek közös közleményében – írja az Európai Pravda.

„Az ukrán kormány szükségleteivel összhangban lévő, Ukrajna támogatása iránti megingathatatlan elkötelezettségünk hangsúlyozása érdekében ma megerősítjük közös megközelítésünket a jövő évi koordinált fiskális és gazdasági támogatásra vonatkozóan: már 32 milliárd dollárt mozgósítottunk. fiskális és gazdasági támogatást 2023-ra Ukrajnának, és további előrelépést tesznek” – mondták.

A G7 pénzügyminiszterei pontosítják, hogy ez az összeg tartalmazza többek között az Európai Unió által jóváhagyott, 18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi támogatási programot, a jóváhagyásra váró törvényjavaslatban előírt amerikai költségvetési támogatást, valamint a Világbanki hitelt. az Egyesült Királyság garantálja.


"Készen állunk arra, hogy szükség esetén többet tegyünk a költségvetési és gazdasági támogatás terén a katonai, humanitárius, fejlesztési együttműködési és korai helyreállítási támogatásunkon túl. Arra is buzdítunk más adományozókat, hogy fokozzák támogatásukat" - áll a közleményben. nyilatkozat.

A G7 arra is emlékeztetett, hogy 2022-ben 32,7 milliárd dollárt vonzottak Ukrajna költségvetési szükségleteire.

Emlékezzünk vissza, hogy a G7-ek vezetői a december 12-i virtuális találkozón, amelyen Volodimir Zelenszkij elnök is részt vett, megállapodtak abban, hogy továbbra is támogatják Ukrajnát, különösen pénzügyileg az Oroszországgal folytatott teljes körű háborújában.

Bejelentették azt is, hogy Ukrajna újjáépítésének támogatására a G7 -ek "több adományozós koordinációs platformot hoznak létre Ukrajnával és nemzetközi partnereinkkel együtt". A platform alatt titkárságot hoznak létre, és kinevezik a G7-kormányok képviselőit, amelyek első ülését 2023 januárjában tervezik.



Az Egyesült Államok Szenátusa csütörtökön elsöprő többséggel jóváhagyta azt a 1700 milliárd dolláros 2023-as kormányzati finanszírozási törvényt, amely közel 45 milliárd dollárt biztosít Ukrajna és Washington szövetségeseinek megsegítésére.


Erről az " European Truth " számol be .

68 szenátor szavazott a dokumentumra, további 29 szavazott ellene. Mint arról beszámoltunk, Lindsey Graham republikánus szenátor kiegészített egy módosítást az orosz oligarchák vagyonának elkobzásáról és Ukrajna javára történő átruházásáról .

Amint arról beszámoltunk, ezen a héten a Kongresszus azt tervezi, hogy jóváhagyja az Egyesült Államok jövő évi költségvetését, amely többek között tartalmazza az "Ukrajna kiegészítő előirányzatairól szóló törvényt", amely közel 45 milliárd dolláros kiadást irányoz elő .

A legfontosabb kiadási tételek akár 14,5 milliárd dollárt irányoznak elő a katonai készletekből Ukrajnába történő, elnöki döntés alapján vagyonátruházásra, 9 milliárd dollárt Ukrajna katonai segítségének megvásárlására és 13,37 milliárd dollár pénzügyi támogatásra.

Az alapok az idei rekord 858 milliárd dolláros védelmi kiadáson felül állnak majd .



Az Egyesült Államok szerint a PMC Wagner észak-koreai fegyvereket vásárolt az ukrajnai háborúhoz​

2022. december 22., csütörtök, 19:06


b942100-wagner-centre-pmc--afp-via-getty-images-.jpg



A PMC "Wagner" központja, Szentpétervár, fotó AFP a Getty Images segítségével

A Wagner-csoport, egy orosz katonai magáncég fegyverszállítmányt fogadott el Észak-Koreából, hogy megerősítse az orosz csapatokat Ukrajnában, ami a csoport konfliktusban betöltött szerepének bővülését jelzi.

Forrás : Reuters , Joe Biden egyik magas rangú adminisztrációs tisztviselőjére hivatkozva, aki névtelenül nyilatkozott, AP News a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivőjére, John Kirbyre hivatkozva.

John Kirby : A Wagner világszerte keres fegyverszállítókat ukrajnai hadműveleteinek támogatására. Megerősíthetjük, hogy Észak-Korea befejezte az első fegyverszállítmány átadását a Wagnernek, aki kifizette a felszerelést. Észak-Korea a múlt hónapban rakétákat és lövedékeket szállított Oroszországnak Wagner használatára.

Részletek: A csütörtökön esedékes hírszerzési adatok alapján az Egyesült Államok becslése szerint az Észak-Korea által szállított fegyver mennyiség nem változtat az ukrajnai harcok dinamikáján. "Aggódunk azonban amiatt, hogy Észak-Korea több katonai hardvert tervez szállítani Wagnernek" - mondta a Pentagon illetékese.

Amerikai tisztviselők úgy vélik, hogy Észak-Korea fegyvereladásai közvetlenül sértik az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait, és azt tervezik, hogy a kérdést a Biztonsági Tanács elé terjesztik.

Egy amerikai tisztviselő szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök egyre gyakrabban fordul a szövetségese, Jevgenyij Prigozsin tulajdonában lévő Wagner-csoporthoz segítségért Ukrajnában.

A Biden-adminisztráció szerdán új technológiai exportkorlátozásokat mutatott be a Wagner-csoport számára .

Az elkövetkező hetekben további szankciókat vetnek ki az orosz céggel és támogató csoportjával szemben a világ országaiban – közölte az illetékes.

Prigozsin orosz üzletember havonta több mint 100 millió dollárt költ Wagner ukrajnai hadműveleteinek finanszírozására, de gondokba ütközött az oroszok Ukrajnába történő toborzásával kapcsolatban .

Az Egyesült Államok becslése szerint Wagnernek 50 000 embere van Ukrajnában , köztük 10 000 szerződéses katona és 40 000 elítélt, akiket orosz börtönökből toboroztak be – mondta Kirby.

Az orosz fegyveres erők veteránjaiból álló Wagner-csoport többek között Líbiában, Szíriában, a Közép-afrikai Köztársaságban és Maliban harcolt.

Az amerikai hírszerzés szerint Wagner jelentős szerepet játszik az ukrán Bahmut városáért vívott csatában, és jelentős veszteségeket szenvedett ott , az elmúlt hetekben mintegy 1000 Wagner-harcos vesztette életét , többségük elítélt.

Oroszországon belül Prigozsin befolyása egyre bővül, és "csoportjának függetlensége az orosz védelmi minisztériumtól az ukrajnai háború alatt nőtt" - mondta a tisztviselő.

"Az orosz hadsereg hónapok óta Wagnerre támaszkodott a harci műveletek irányításakor a Donbász egyes részein - és bizonyos esetekben az orosz katonai tisztviselők valójában Wagner parancsnoksága alatt állnak " - mondta az amerikai tisztviselő.

Emellett Prigozhin bírálta az orosz tábornokokat és az orosz védelmi minisztérium tisztviselőit ukrajnai tevékenységük miatt.

"Nyilvánvalóan Wagner hatalmi központtá válik, amely felveszi a versenyt az orosz katonai tárcával és más orosz minisztériumokkal" - mondta a forrás a Reutersnek.
Látom nem zavar, hogy egy árva lélek nem olvassa ezeket a Háború és Béke hosszúságban bekopizott ukrán kormánypropaganda szemelvényeidet. Nyilván csak azért csinálod, hogy foglalja a helyet. Get a life.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 535
113
A The New York Timnes kutakodott hónapokig és megtalálták a bucsai mészárosokat. Videón mutatják be a dolgokat.

Megnéztem, én a következőket látom ezzel a videóriporttal kapcsolatban:
  • vérprofi munka egy amatőr(nek tűnő) katonai rendfenntartási akcióról...
  • ...ugyanakkor nehezen hiszem el, hogy a nyomozást a NYT csinálta - honnan és hogyan jutottak volna mindazon megfigyelőkamerák felvételeihez, ráadásul többször a lehallgatott orosz katonai rádióforgalmazással pontosan szinkronba hozva?
  • A NYT narratívát lecsupaszítva, én láttam egy kijevi elővárost az oroszok által kétszer megszállva. Az oroszok először összegyűjtötték a teroboronás önkénteseket (akikről a videó is megemlékezik, hogy amúgy fegyverrel próbáltak checkpointokat őrizni), ezek egy részét állításuk szerint kivégezték (erről pont nem volt videó, csak szemtanúk). Amikor másodszor szállták meg a várost, akkor lőtték agyon (állítólag) a több tucat civilt. Illetve akkor történt a fórumon is kielemzett eset, a sarkon beforduló biciklissel, akit "csípőből" ledurrantottak gépágyúval.
  • Nyilván előkerül az "ezek lopnak" téma is. Háborúban rekvirálnak a katonák a megszállt területeken. Nem egy civilizált dolog, de nem történt ez eddig máshogy soha.
  • Mivel a videó saját magát kétséget kizáró módon bizonyító erejűnek tartja, ergo már ítéletet is hirdetett, kínos részletességgel számol be (névvel, címmel, stb) a videóban említett orosz alakulat Bucsában járt tagjairól. Külön kiemelve, hogy a lelőtt teroboronások meg civilek telefonjait használták az oroszok hazatelefonálásra... ez nem tudom mit akar bizonyítani.
Biztos jó ez az "oknyomozás" valamire, de szerintem a NYT újságíróinak mostantól némileg veszélyesebb lesz az élete.

A videó semmilyen említést nem tesz arról, hogy:
  • Bucsa polgármestere az oroszok távozása után miért nem kezdte azonnal verni a tamtamot, hogy itt hegyekben állnak a civilek hullái? Legalább egy nap eltelt, miután kivonultak az oroszok, hogy elkezdtek tömegmészárlásról írni. Arról azonnal írt a jóember, hogy kivonultak az oroszok...
  • A városba az oroszok távozása után benyomuló grúz légiósok oroszbarát erőket keresve viccelődtek azon, hogy őket azonnal le lehet lőni.
A fenti két furcsaságot egymás mellé téve arról pont semmit nem tudunk, hogy a lelőtt civilek közül végülis mennyit lőttek le az oroszok (és mennyit mások).

Én soha nem szálltam meg semmilyen települést katonai erővel (katona se voltam), egyáltalán, katonailag megszállt településen sem töltöttem még időt (szerencsére). De azt gondolom, hogy ellenséges területen, ahol szó szerint bárhonnan küldhetnek rád egy pct-t, vagy szimplán az ablakból egy molotovot, ott komoly számossággal fordulhatnak elő ilyen esetek - sajnos.
Másrészt meg kurvára visszaütött a lakosság felfegyverzése - sokan írtuk anno, hogy ezzel mekkora céltáblát festett zelenszkij a saját állampolgárainak hátára.

A civil ruhás teroboronások pedig egyértelmű keresett célpontjai az oroszoknak. A felbátorított civil lakossággal, a minden kézben ott levő mobiltelefonnal (működő mobilhálózattal!) a várost megszálló katona mindent ellenségnek fog nézni.
Ezért kellett volna rögtön az elején a mostani tempóban kiiktatni a civil infrastruktúrát (is), pánikot és kétségbeesést szítva a lakosság körében, hogy elsősorban a saját túlélésükön töprengjenek és ne azon, hogy adják le a drótot az orosz csapatmozgásokról.

Mellesleg egész véletlenül úgy időzítették a megjelenést, hogy még ha maradt is bármi kétely ukrajna támogatásának szükségességével kapcsolatban a rendes amerikai honpolgárban, zelenszkij látogatásának másnapján, akkor rögtön lehessen dobni twitteren a linket a videóra, csak hogy ne maradjanak csúnya kételyek. Ez a videó szerintem már rég elkészült. A megfelelő alkalomra vártak, mikor pukkan elég nagyot.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 668
9 270
113



-----

Interjú készült az orosz Otkritie bank vezetőjével, Mikhail Zadornovval. Abból szemléz a The Moscow Times. Sokat mond a cikk címe (Google fordító):

"A kínai bankok teljes mértékben csatlakoztak az Oroszország elleni szankciókhoz"


-----

A Wagner Észak-Koreától is szerez be fegyvert.


-----

A Dnyeper mellett, Harkivtól nem messze, Kahovka városához kapcsolódik a megszállt Liubymivka település. Oroszpárti vezetője partizánakció vagy speciális művelet áldozata lett:


Eredeti TASS hír:


-----

Te valamit nagyon félre értettél, szokás szerint.

Nem értettem félre semmit. Ami meg többször elő szokott fordulni az az, hogy valaki benyom valami hülyeséget, én azt kritizálom, aztán én kapok támadást hogy hát ezt nem tudni.

De volt. Azért kell szankcionálni, hogy az oroszok megroppanjanak gazdaságilag, a rubelt sepregessék az utcán, üresek legyenek a polcok, és ellehetetlenüljön a háború finanszírozása, folytatása gazdaságilag az oroszok részéről, a nép az éhséglázadás során meg zavarja el Putyin rendszerét. Ezt kommunikálták az elején, hogy ezt várják el.

Meg azt, hogy Oroszország pária legyen, és totálisan elszigetelődjön. Ez úgy jött össze, hogy 32 ország ítéli el kb. 4X annyi meg nem, és vidáman kereskedik vele tovább. Ha a föld népességét nézzük, a háromnegyede nem szigeteli el őket, ha a GDP-t akkor is a 40%-a. Szerintem kimondhatjuk, Oroszország geopolitikai mozgásterét tekintve nem lett elszigetelve, nem lett pária. Ja, tele vannak a polcok, az oroszok meg fényben, fűtött plázákban vásárolgatnak rubelért.

Ellenben az ukránok tényleg külföldi köldökzsinóron vannak, egyre többet kell a nyugatnak invesztálni bele hogy Ukrajna működőképes maradhasson, s még így is sok helyen nincs áram, víz, fűtés.

Finoman szólva sem ugyan azt látjuk. Én próbálom elfogulatlanul nézni a helyzetet, de esti műholdfelvételeknél azt lehet látni, hogy Ukrajna sötét, Oroszország meg ki van világítva. Majd ha ez változik, lehet hogy elhiszem neked azt amit írsz, addig míg nincs így, addig nem.

A szankcióknál hosszú távú hatással számoltak az elejétől fogva. Kb olyanban gondolkodtak, hogy ne tudja Oo újraépíteni hadseregét meg ilyesmi. Ez szépen halad is. Azt nyugaton is tudják, hogy Oo-t pl nem lehet éheztetni vagy fáztatni (de szép szó lett). De meg lehet csappantani a bevételét és korlátozni lehet a high-techhez való hozzáférését. És ha megnézed a híreket ezek a folyamatok el is indultak. Olaj és gázeladásoknál bejönnek a gondok náluk. És még a szankciók azon része nem is hatott, hogy nehezebben fog menni az olaj- és gázkitermelés a megfelelő tech hiánya miatt. Azokhoz még idő kell. A tech szankcióknál is csak a fejlett országok számítanak, azok meg szankciónálnak nagyrészt. Még Kína is. Pontosabban igazodik a szankciókhoz. Ezen hozzászólás elején raktam be cikket róla. Most még lehet, van szankcionált cuccokból felhalmozott készlet, amiket nem vagy csak nehezebb, drágábban tud beszerezni majd, azoknak idő kell míg elfogynak. Ezért sok tech igényes dolog gyártás nem áll le rögtön. De évről évre romlani fog a helyzet. És hiába vannak tele a plázák - legalábbis Moszkvában - sok mindenben romlik a helyzet. Életutak mennek tönkre a lelépő cégek és szankciók miatt. Azt meg elhiszem, hogy elfogulatlan akarsz lenni, de amíg csak ner médiából tájékozódsz, addig nehezen fog menni. És Ukrajna természetes, hogy most rossz helyzetben van, hisz megtámadták. Ők most nem viszonyítási alap.

Hagyjuk már Bucsát meg a hvg-t! Ez komolytalan! Annyi minden hangzott már el pro és kontra, hogy a háború közepette kideríteni, mi is történt valójában, reménytelen.

Semmi valós kontra infó nincs. Ami terjedt, az csak orosz dezinfó. Aminek célja, hogy a hírekben nem elmélyülő embereket elbizonytalanítsa.

Megnéztem, én a következőket látom ezzel a videóriporttal kapcsolatban:
  • vérprofi munka egy amatőr(nek tűnő) katonai rendfenntartási akcióról...
  • ...ugyanakkor nehezen hiszem el, hogy a nyomozást a NYT csinálta - honnan és hogyan jutottak volna mindazon megfigyelőkamerák felvételeihez, ráadásul többször a lehallgatott orosz katonai rádióforgalmazással pontosan szinkronba hozva?
  • A NYT narratívát lecsupaszítva, én láttam egy kijevi elővárost az oroszok által kétszer megszállva. Az oroszok először összegyűjtötték a teroboronás önkénteseket (akikről a videó is megemlékezik, hogy amúgy fegyverrel próbáltak checkpointokat őrizni), ezek egy részét állításuk szerint kivégezték (erről pont nem volt videó, csak szemtanúk). Amikor másodszor szállták meg a várost, akkor lőtték agyon (állítólag) a több tucat civilt. Illetve akkor történt a fórumon is kielemzett eset, a sarkon beforduló biciklissel, akit "csípőből" ledurrantottak gépágyúval.
  • Nyilván előkerül az "ezek lopnak" téma is. Háborúban rekvirálnak a katonák a megszállt területeken. Nem egy civilizált dolog, de nem történt ez eddig máshogy soha.
  • Mivel a videó saját magát kétséget kizáró módon bizonyító erejűnek tartja, ergo már ítéletet is hirdetett, kínos részletességgel számol be (névvel, címmel, stb) a videóban említett orosz alakulat Bucsában járt tagjairól. Külön kiemelve, hogy a lelőtt teroboronások meg civilek telefonjait használták az oroszok hazatelefonálásra... ez nem tudom mit akar bizonyítani.
Biztos jó ez az "oknyomozás" valamire, de szerintem a NYT újságíróinak mostantól némileg veszélyesebb lesz az élete.

A videó semmilyen említést nem tesz arról, hogy:
  • Bucsa polgármestere az oroszok távozása után miért nem kezdte azonnal verni a tamtamot, hogy itt hegyekben állnak a civilek hullái? Legalább egy nap eltelt, miután kivonultak az oroszok, hogy elkezdtek tömegmészárlásról írni. Arról azonnal írt a jóember, hogy kivonultak az oroszok...
  • A városba az oroszok távozása után benyomuló grúz légiósok oroszbarát erőket keresve viccelődtek azon, hogy őket azonnal le lehet lőni.
A fenti két furcsaságot egymás mellé téve arról pont semmit nem tudunk, hogy a lelőtt civilek közül végülis mennyit lőttek le az oroszok (és mennyit mások).

Én soha nem szálltam meg semmilyen települést katonai erővel (katona se voltam), egyáltalán, katonailag megszállt településen sem töltöttem még időt (szerencsére). De azt gondolom, hogy ellenséges területen, ahol szó szerint bárhonnan küldhetnek rád egy pct-t, vagy szimplán az ablakból egy molotovot, ott komoly számossággal fordulhatnak elő ilyen esetek - sajnos.
Másrészt meg kurvára visszaütött a lakosság felfegyverzése - sokan írtuk anno, hogy ezzel mekkora céltáblát festett zelenszkij a saját állampolgárainak hátára.

A civil ruhás teroboronások pedig egyértelmű keresett célpontjai az oroszoknak. A felbátorított civil lakossággal, a minden kézben ott levő mobiltelefonnal (működő mobilhálózattal!) a várost megszálló katona mindent ellenségnek fog nézni.
Ezért kellett volna rögtön az elején a mostani tempóban kiiktatni a civil infrastruktúrát (is), pánikot és kétségbeesést szítva a lakosság körében, hogy elsősorban a saját túlélésükön töprengjenek és ne azon, hogy adják le a drótot az orosz csapatmozgásokról.

Mellesleg egész véletlenül úgy időzítették a megjelenést, hogy még ha maradt is bármi kétely ukrajna támogatásának szükségességével kapcsolatban a rendes amerikai honpolgárban, zelenszkij látogatásának másnapján, akkor rögtön lehessen dobni twitteren a linket a videóra, csak hogy ne maradjanak csúnya kételyek. Ez a videó szerintem már rég elkészült. A megfelelő alkalomra vártak, mikor pukkan elég nagyot.

Profi újságírók összeszedtek egy csomó infót és az alapján jött ki ez. Teljesen reális. Ha kéznél van az anyag, akkor egy hét alatt összehozzák. De hónapjaik voltak. És kellett is, mert össze kellett szedniük az anyagokat. És nem meglepő, ha hívásadatokat is kaptak az ukránoktól, azok is érdekeltek az ilyenben. És mellé szakembereket is megkérdeztek, a videó végén is rengeteg név szerepel, ha jól láttam köztük vannak szakértők is. Nem látszik semmi különleges dolog az egészben.
Megszállás esetén előfordulhatnak vétlen civilek megölése félreértés miatt. De 400? Egy részük hátrakötözött kézzel? Egy részüknél felvételek igazolják, hogy nem félreértés volt. És aligha hazudik minden szemtanú. Az hogy a polgi mit mikor látott és jelentett egy nap késéssel - ha így történt, lényegtelen.
Ha meg azért hozták most ki a videót, mert Zel most látogatott USA-ba, az nem változtat a tényeken.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
az egyik szovjet tüzérségi indulóban erre utal a "szurovüj bog vojnü" kifejezés...

Manapság az már komoly értéket képvisel, ha jó állapotú ;)

Már bocs, de amikor nem egy-két támaszpont védelméről van szó, hanem egy egész országról, akkor az izraelieken kívül senki sem tud komoly eredményt felmutatni a témában. Ők is csak azért, mert nincs valódi katonai erővel rendelkező ellenfél.

mert Te egy ruszkibérenc vagy! Tuti hogy Putylertől kapsz fizut :D
Nem is tudom honnan veszed a bátorságot ahhoz hogy végiggondold ezt az egészet és névértékén, helyén kezeld a dolgokat, miközben az MSM és a szabad világ politikusai már régen megmondták mi a helyes irány, mit kell gondolj. Az orosz béna, az orosz szar, Putyler háborús bűnös akikkel szemben egy demokratikus jogállam a védekező harcával képviseli a szabad nyugat értékeit! Ők harcolnak és meghalnak a közös értékeinkért (illusztrácó lent)! mmmkay?
nevtelen-2830.jpg
 
W

Wilson

Guest

A Zelenszkij csapata februárban mutat be béketervet - média​


2022. december 23., péntek, 06:30


660af9f-9a40b25-c8a34.jpg

VLADIMIR ZELENSZKIJ, FOTÓ: OPU

2023. február 24-én vagy annak környékén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csapata béketerv bemutatását tervezi.

Forrás: The Wall Street Journal európai és ukrán diplomatákra hivatkozva

Részletek: Mint a WSJ írja, európai és ukrán diplomaták szerint a Zelenszkij-csapat most konkrét tartalommal tölti meg a béketervet. Elképzeléseit az orosz invázió első évfordulóján, február 24-én, vagy közel ehhez az időponthoz kívánja ismertetni.

Ugyanakkor az újság azt írja, amerikai, ukrán és NATO tisztségviselők azt mondták, hogy Ukrajna álláspontja az esetleges tárgyalásokon, amelyek során valószínűleg jelentős engedményeket követel Moszkvától, a harctéren elfoglalt pozíciójától függ, ezért Kijev katonai győzelmek megszerzésével akar felkészülni az esetleges béketárgyalásokra.

Emlékezzünk vissza: Volodimir Zelenszkij az ukrán békeképletről tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel. Az amerikai vezető támogatta a békecsúcs megtartásának ötletét.





Sztrelkov Igor Ivanovics

december 22., 22:42


KÜLÖNLEGES TYÚK


Putyin bejelentette, hogy véget kíván vetni a konfliktusnak, "minél hamarabb, annál jobb"


"A tyúk napról napra halad".

Ez egy furcsa "tyúk", amivel rendelkezünk. 10 hónappal ezelőtt sasként csapott le, mint egy sas, és megpróbálta lerohanni Kijevet, és nem csak azt. És most - "egyszerre csak egy szemet". Megfullad tőle?

A frontról nincsenek jó hírek. Azok közül, amelyeket a médiában bejelentettek - a Wagner erői visszaszorultak a néhány nappal ezelőtti bahmuti pozícióikba. Lényegében a város széléről kényszerültek vissza a szeméttelepekre és az ipari övezetbe. Ami sajnos a legkevésbé sem lep meg.
Avdiivka és Maryinka irányában - lomha támadási kísérletek. Az eleje összességében változatlan. Valahol a mi taktikánk kissé kiszorította az ukránokat, máshol - viszont éppen ellenkezőleg.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni and gigabiga