[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Jézusom. Milyen fanatizmus kell már ehhez. Totál vert helyzetben voltak, meg is kapták az esélyt, hogy éljenek...
Szerintem kettő szerencsétlen, fogalmatlan, beparázott, kényszersorozott volt. Nem volt ott semmi fanatizmus, csak zavarodottság. (Úgy szorongatta a fegyverét, mintha a kisfröccsét akarnák elvenni tőle, a másik meg már talán a fél szemét is elvesztette, a lábuk alatt a társuk hullájáról nem is beszélve.)
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
Meggyőződésem, hogy azt hitték, ukrán katona rohanta le őket. Annyira megzavarodtak, nem fogták fel, hogy más is jöhet hátulról, nem csak ukri. Az orosznak pedig nem volt ideje tovább szarakodni, mert akkor már ő is be volt kerítve, az orra előtt a szerencsétlenek, mögötte az aktívan harcolók.

Sorkatona voltam, amikor a kiképzőm mögé bekerültem én is, pont ugyanígy ! Ugyanezt az értetlen, ilyedt zavart láttam a szemében.
Megadta magát,, ezért rendes voltam, nem lőttem le...
:cool::D :D :D


Twitteren :
"Orosz katona ukránokkal találkozik a Kremennaja melletti erdőben:
- Dobd el a fegyvered, köcsög!
- A mieink vagyunk! (szövetségesek)
- Dobd el a fegyvert!
  • Mi vagyunk, a mieink!
  • bumm-bumm
-No comment"

 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 679
12 479
113
Ritka jó fej volt az orosz, hogy adott esélyt. 3 az 1 ellen én nem kérdeztem volna hanem egyből tüzet nyitok amint tiszta a cél. Főleg úgy, hogy kézben tartott fegyverrel ültek a fedezékben. A harmadikról első blikkre nem lehetett megállapítani, hogy él e.

Azért lehetett érezni az oroszon, hogy ezt ő sem így akarta. Plusz ha fiatal srác elég tökös fordítva is elsülhetett volna.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 468
113
Szerintem kettő szerencsétlen, fogalmatlan, beparázott, kényszersorozott volt. Nem volt ott semmi fanatizmus, csak zavarodottság. (Úgy szorongatta a fegyverét, mintha a kisfröccsét akarnák elvenni tőle, a másik meg már talán a fél szemét is elvesztette, a lábuk alatt a társuk hullájáról nem is beszélve.)
Sajnos, itt látszik, hogy nagyon beléjük nevelték a fegyvert sose adunk oda ... A fiatalabb sebesült volt, az se biztos, hogy a gránát miatt jól hallottak. Sok hülyeség kering a neten milyen a tökéletes ukrán megadás, ha azt akarják, hogy a család kapjon manit ill. fogolynak tekintsék őket ...
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 492
18 605
113
Sajnos, itt látszik, hogy nagyon beléjük nevelték a fegyvert sose adunk oda ... A fiatalabb sebesült volt, az se biztos, hogy a gránát miatt jól hallottak. Sok hülyeség kering a neten milyen a tökéletes ukrán megadás, ha azt akarják, hogy a család kapjon manit ill. fogolynak tekintsék őket ...
Meg ne feledjük háború van! Én lehet azonnal lőttem volna gondolkodás nélkül! Vagy lősz vagy téged lőnek! Meg amikor dolgozik benned az adrenalin és a másodpercek tört része alatt kell döntést hozni, akkor bizony nem egyszerű! Az esélyt megkapták!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
zelenszkij Lvovban találkozott a lengyel és litván államfővel, ahol átbeszélték a további együttműködés részleteit, majd aláírták a "Lublini háromszög" egyezményt - ennek célja, hogy Litvánia és Lengyelország elősegítse ukrajna EU-ba és NATO-ba való belépését.

Szó volt még a Belarusz-ukrán határ védelméről illetve Lengyelország egy század (?) Leopard 2 tankot fog küldeni az ukrán ügy megsegítésére. Utóbbi a "nemzetközi koalíció" keretein belül lesz leszállítva (ebbe számolják gondolom a britek tankjait, a franciák izéit, meg majd a németek tankjait is, ha már elfogyott az öklözőzsír náluk).





Szerk:
Aki jobban tud oroszul, homályosítson már fel, mit kiabáltak az ukránok, mielőtt lelőtte őket az orosz!
 
W

Wilson

Guest
Folyamatosan csökken az orosz tüzérségi ágyúzás intenzitása - CNN...


Az orosz invázió tizenegyedik hónapjában amerikai és ukrán tisztviselők arról számolnak be, hogy az orosz tüzérségi tűz az ellenségeskedések kezdete óta drámaian, helyenként 75%-kal csökkent.

Erről a CNN számolt be .

Amerikai és ukrán tisztviselőknek egyelőre nincs világos és egyértelmű magyarázatuk erre a jelenségre. Feltehetően Oroszország a korlátozott lőszerkészletek miatt csökkenti a tüzérségi ágyúzást, vagy a sikeres ukrán támadó hadműveletek fényében újragondolja taktikáját.

Korábban szakértők azt mondták, hogy Oroszország kifogyhat a nagy pontosságú lőszerekből: cirkáló és ballisztikus rakétákból. A megszállók azonban nem spóroltak a hagyományos tüzérségi lövedékekkel.

Most azonban amerikai tisztviselők szerint a tüzérségi tűz intenzitásának hirtelen csökkenése arra utalhat, hogy az irracionális tömeges tüzérségi csapások kimerítették az Orosz Föderáció lőszerkészleteit.

e82a41a16a3b5f86030422db61a29f9a.jpeg
152 mm-es kaliberű lövedékek. Fotó nyílt forrásból.

A múlt hónapban egy magas rangú amerikai katonai tisztviselő azt mondta, hogy Oroszország 40 éves lövedékeket vont ki a raktárakból, mivel az új lőszerek kínálata egyre fogyatkozik. Az Egyesült Államok számára az elhasználódott lőszerek használata, valamint a Kreml olyan országok felé való közeledése, mint Észak-Korea és Irán, az orosz fegyverkészlet fogyatkozásának jele volt.

A lőszerkiadások korlátozása és az alacsonyabb tűzgyorsaság úgy tűnik, eltérés jelent az orosz katonai doktrínától, amely hagyományosan intenzív térbombázást jelent masszív tüzérségi és rakétatűzzel. Ezt a stratégiát olyan városokban alkalmazták, mint Mariupol és Szeverodonyeck, ahol az orosz erők masszív tüzérségi csapásokat alkalmaztak a lassú, brutális előrenyomulás érdekében.

A Pentagon egyik tisztviselője szerint az oroszok tűzgyorsaságának csökkentése nem lineáris, mivel vannak olyan napok, amikor az oroszok még mindig sok tüzérségi lövedéket használnak, különösen a kelet-ukrajnai Bakhmut és Kreminna városok környékén.

Amerikai és ukrán tisztviselők nagyon eltérő becsléseket adnak az orosz lőszer felhasználásról. Az USA úgy véli, hogy a mérleg a napi átlagosan 20 000 lövésről körülbelül 5000-re csökkent. Ukrán tisztviselők becslése szerint viszont ez a szám 60 000-ről 20 000-re csökkent. Összességében mindkét becslés hasonló csökkenő tendenciát mutat.

Összehasonlításképpen, Ukrajna naponta átlagosan 4000-7000 tüzérségi lövedéket lő ki - jóval kevesebbet, mint Oroszország.

Az ukrán hadsereg 155 mm-es kaliberű amerikai vontatott tarackja, M777.  Ukrajna.  2022 év.  Fotó nyílt forrásból
Az ukrán hadsereg 155 mm-es kaliberű amerikai vontatott tarackja, M777. Ukrajna. 2022 év. Fotó nyílt forrásból

Az ilyen lassú ütem oka a saját lőszerkészletek használatának szigorú korlátozása. Az ukrán csapatok a háború kezdetén gyorsan elhasználták a szovjet korszakból származó 152 mm-es lőszerekből álló saját készleteiket, és most teljesen a külföldről érkező fegyverszállításoktól függenek.

A tisztviselők azt is feltételezik, hogy a stratégiaváltás az újonnan kinevezett orosz parancsnoktól, Szergej Szurovikin tábornoktól függhet, akit az Egyesült Államokban hozzáértőbbnek tartanak, mint elődeit.




Lengyelország átad Ukrajnának egy század Leopard 2 harckocsit...

2023. január 11., szerda, 16:09

1722fae-leopard-2-a5-der-bundeswehr.jpg.jpg

Leopard 2A5. Szemléltető fotó a Wikipédiáról

Andrzej Duda lengyel elnök Lvivben tett látogatása során kijelentette, hogy Kijev egy nemzetközi koalíció részeként Varsótól egy "Leopard 2 harckocsi századot" fog kapni.

Erről az " European Truth " számolt be a PAP-ra hivatkozva.

Duda szerint Lengyelország úgy döntött, hogy egy század Leopard harckocsit ad Ukrajnának (úgy tűnik, tíz tankról van szó), de "egy nemzetközi koalíció részeként".

Egyelőre nem világos, hogy a lengyel elnök milyen nemzetközi koalícióra gondolt. Korábban kedden Németország (amelynek engedélye szükséges a Leopard 2 reexportjához) kijelentette, hogy nem kapott erre vonatkozó megkeresést a szövetségesektől.

Megjegyzendő, hogy Wladimir Zielenski elnök köszönetet mondott Lengyelországnak és Litvániának a katonai támogatásról szóló döntésért.

Emlékeztetünk arra, hogy Gitanas Nauseda litván elnök és Andrzej Duda lengyel elnök nyilvános bejelentés nélkül érkezett Ukrajnába, és a Lublini Háromszög keretében már találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel Lvivben.

Ukrajna különösen érdekelt a Leopard harckocsik átvételében, mivel több mint 2000 darab van belőlük Európában, és 13 országban állnak szolgálatban. Reexportjukhoz azonban Berlin engedélye szükséges, Németország pedig aggódik a konfliktus eszkalálódásának veszélye miatt.

Olaf Scholz kancellár hétfőn megismételte, hogy meggyőződése szerint az Ukrajnának szánt fegyverszállításokat inkább a szövetségesekkel kell koordinálni, mintsem egyedül cselekedni.

Szinopszis: A harckocsiszázad 10 harckocsiból áll: egy parancsnoki (1 harckocsi) és 3 szakasz (egyenként 3 harckocsi).






Malyar a szoledári helyzetről: a város áll, a az oroszok kicserélték az egységeket...


2023. január 11., szerda, 15:21

09a9eac-soledar3.jpg

Fotó: AFU vezérkar

Anna Malyar védelmi miniszterhelyettes arról számolt be, hogy a Donyecki területen lévő Szoledar városban folytatódnak a heves harcok, a megszállóknak nem sikerül elfoglalniuk a települést.

Forrás: Malyar a Telegram

Malyar: "Az elszenvedett veszteségek után az ellenség ismét végrehajtotta egységeinek pótlását, növelte a Wagner katonák számát."

Részletek: Elmondása szerint a megszállók megpróbálják áttörni csapataink védelmét és teljesen elfoglalni a várost, de nem járnak sikerrel.


Előzmény...

A CNN azt írta, hogy a helyzet Szoledarban kritikus és dinamikus, az épületek naponta cserélnek gazdát, a halálos áldozatok száma pedig olyan magas, hogy "senki sem számolja".

A Háborús Tanulmányok Intézetének elemzői arról számoltak be, hogy az orosz csapatok nem foglalták el egész Szoledárt, de ha ez meg is történik, Bahmutot nem fogják bekeríteni.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint a Szoledarért és Bahmutért vívott harcok megmutatják, mennyire fontos Ukrajna katonai támogatásának megerősítése az Oroszország elleni háborúban.

Január 11-én az ukrán fegyveres erők keleti csoportjának képviselője, Szerhij Cserevátij kijelentette, hogy nem igazak az orosz katonai állítások, miszerint Donyeck megyében elfoglalták Szoledárt.


 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 671
8 577
113
Igen, ezt láttuk nemrég, amikor fejvesztve menekültek a csilliárdos felszereléseket hátrahagyva, a nemlétező, legyőzött és "elsöpört tálibok" miatt. Valahonnan előkerült pár százezer "megmaradt" tálib.
Menekülésről szó se volt. Nem is volt mitől menekülni, mert a táliboknak eszük ágában se volt nato katonákra támadni.
Már amennyiben te párhuzamot tudsz állítani az usa-afgán, ill. az orosz-ukrán háború közé, politikai, történelmi vagy gazdasági vonatkozásban. Jól kösd fel a nacit.
Nyugat-Európa vonatkozásában még igazad is lehet, de Kelet-Európa és az USA elég elkötelezettek.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 016
113

Ritka felvétel egy ukrán állás elleni támadásról. A orosz katona állás elé dob egy gránátot majd utána hátulról megkerüli őket.
Pontosan megmutatja, milyen a katona pszichéje tűzharcban. Az orosz ugyan kissé túlpörgött, de ebben a helyzetben sikítva kell odadobni a fegyveredet, és reménykedni, hogy komolyan gondolják az "add meg magad" szlogent... Nincs idő huzakodni, ne felejtsük el, hogy közben máshonnan is lőttek rájuk és az orosz qrvára nem akart két balfax hohol miatt meghalni. Ez most nem az ő napjuk volt. A fiatalabbat sajnálom, ő megadta volna magát, de ilyen helyzetben nincs idő kiválogatni, hogy ki a jó fiú...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 455
17 715
113
Folyamatosan csökken az orosz tüzérségi ágyúzás intenzitása - CNN...


Az orosz invázió tizenegyedik hónapjában amerikai és ukrán tisztviselők arról számolnak be, hogy az orosz tüzérségi tűz az ellenségeskedések kezdete óta drámaian, helyenként 75%-kal csökkent.

Erről a CNN számolt be .

Amerikai és ukrán tisztviselőknek egyelőre nincs világos és egyértelmű magyarázatuk erre a jelenségre. Feltehetően Oroszország a korlátozott lőszerkészletek miatt csökkenti a tüzérségi ágyúzást, vagy a sikeres ukrán támadó hadműveletek fényében újragondolja taktikáját.

Korábban szakértők azt mondták, hogy Oroszország kifogyhat a nagy pontosságú lőszerekből: cirkáló és ballisztikus rakétákból. A megszállók azonban nem spóroltak a hagyományos tüzérségi lövedékekkel.

Most azonban amerikai tisztviselők szerint a tüzérségi tűz intenzitásának hirtelen csökkenése arra utalhat, hogy az irracionális tömeges tüzérségi csapások kimerítették az Orosz Föderáció lőszerkészleteit.

e82a41a16a3b5f86030422db61a29f9a.jpeg
152 mm-es kaliberű lövedékek. Fotó nyílt forrásból.

A múlt hónapban egy magas rangú amerikai katonai tisztviselő azt mondta, hogy Oroszország 40 éves lövedékeket vont ki a raktárakból, mivel az új lőszerek kínálata egyre fogyatkozik. Az Egyesült Államok számára az elhasználódott lőszerek használata, valamint a Kreml olyan országok felé való közeledése, mint Észak-Korea és Irán, az orosz fegyverkészlet fogyatkozásának jele volt.

A lőszerkiadások korlátozása és az alacsonyabb tűzgyorsaság úgy tűnik, eltérés jelent az orosz katonai doktrínától, amely hagyományosan intenzív térbombázást jelent masszív tüzérségi és rakétatűzzel. Ezt a stratégiát olyan városokban alkalmazták, mint Mariupol és Szeverodonyeck, ahol az orosz erők masszív tüzérségi csapásokat alkalmaztak a lassú, brutális előrenyomulás érdekében.

A Pentagon egyik tisztviselője szerint az oroszok tűzgyorsaságának csökkentése nem lineáris, mivel vannak olyan napok, amikor az oroszok még mindig sok tüzérségi lövedéket használnak, különösen a kelet-ukrajnai Bakhmut és Kreminna városok környékén.

Amerikai és ukrán tisztviselők nagyon eltérő becsléseket adnak az orosz lőszer felhasználásról. Az USA úgy véli, hogy a mérleg a napi átlagosan 20 000 lövésről körülbelül 5000-re csökkent. Ukrán tisztviselők becslése szerint viszont ez a szám 60 000-ről 20 000-re csökkent. Összességében mindkét becslés hasonló csökkenő tendenciát mutat.

Összehasonlításképpen, Ukrajna naponta átlagosan 4000-7000 tüzérségi lövedéket lő ki - jóval kevesebbet, mint Oroszország.

Az ukrán hadsereg 155 mm-es kaliberű amerikai vontatott tarackja, M777.  Ukrajna.  2022 év.  Fotó nyílt forrásból
Az ukrán hadsereg 155 mm-es kaliberű amerikai vontatott tarackja, M777. Ukrajna. 2022 év. Fotó nyílt forrásból

Az ilyen lassú ütem oka a saját lőszerkészletek használatának szigorú korlátozása. Az ukrán csapatok a háború kezdetén gyorsan elhasználták a szovjet korszakból származó 152 mm-es lőszerekből álló saját készleteiket, és most teljesen a külföldről érkező fegyverszállításoktól függenek.

A tisztviselők azt is feltételezik, hogy a stratégiaváltás az újonnan kinevezett orosz parancsnoktól, Szergej Szurovikin tábornoktól függhet, akit az Egyesült Államokban hozzáértőbbnek tartanak, mint elődeit.




Lengyelország átad Ukrajnának egy század Leopard 2 harckocsit...

2023. január 11., szerda, 16:09

1722fae-leopard-2-a5-der-bundeswehr.jpg.jpg

Leopard 2A5. Szemléltető fotó a Wikipédiáról

Andrzej Duda lengyel elnök Lvivben tett látogatása során kijelentette, hogy Kijev egy nemzetközi koalíció részeként Varsótól egy "Leopard 2 harckocsi századot" fog kapni.

Erről az " European Truth " számolt be a PAP-ra hivatkozva.

Duda szerint Lengyelország úgy döntött, hogy egy század Leopard harckocsit ad Ukrajnának (úgy tűnik, tíz tankról van szó), de "egy nemzetközi koalíció részeként".

Egyelőre nem világos, hogy a lengyel elnök milyen nemzetközi koalícióra gondolt. Korábban kedden Németország (amelynek engedélye szükséges a Leopard 2 reexportjához) kijelentette, hogy nem kapott erre vonatkozó megkeresést a szövetségesektől.

Megjegyzendő, hogy Wladimir Zielenski elnök köszönetet mondott Lengyelországnak és Litvániának a katonai támogatásról szóló döntésért.

Emlékeztetünk arra, hogy Gitanas Nauseda litván elnök és Andrzej Duda lengyel elnök nyilvános bejelentés nélkül érkezett Ukrajnába, és a Lublini Háromszög keretében már találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel Lvivben.

Ukrajna különösen érdekelt a Leopard harckocsik átvételében, mivel több mint 2000 darab van belőlük Európában, és 13 országban állnak szolgálatban. Reexportjukhoz azonban Berlin engedélye szükséges, Németország pedig aggódik a konfliktus eszkalálódásának veszélye miatt.

Olaf Scholz kancellár hétfőn megismételte, hogy meggyőződése szerint az Ukrajnának szánt fegyverszállításokat inkább a szövetségesekkel kell koordinálni, mintsem egyedül cselekedni.

Szinopszis: A harckocsiszázad 10 harckocsiból áll: egy parancsnoki (1 harckocsi) és 3 szakasz (egyenként 3 harckocsi).






Malyar a szoledári helyzetről: a város áll, a az oroszok kicserélték az egységeket...


2023. január 11., szerda, 15:21

09a9eac-soledar3.jpg

Fotó: AFU vezérkar

Anna Malyar védelmi miniszterhelyettes arról számolt be, hogy a Donyecki területen lévő Szoledar városban folytatódnak a heves harcok, a megszállóknak nem sikerül elfoglalniuk a települést.

Forrás: Malyar a Telegram

Malyar: "Az elszenvedett veszteségek után az ellenség ismét végrehajtotta egységeinek pótlását, növelte a Wagner katonák számát."

Részletek: Elmondása szerint a megszállók megpróbálják áttörni csapataink védelmét és teljesen elfoglalni a várost, de nem járnak sikerrel.


Előzmény...

A CNN azt írta, hogy a helyzet Szoledarban kritikus és dinamikus, az épületek naponta cserélnek gazdát, a halálos áldozatok száma pedig olyan magas, hogy "senki sem számolja".

A Háborús Tanulmányok Intézetének elemzői arról számoltak be, hogy az orosz csapatok nem foglalták el egész Szoledárt, de ha ez meg is történik, Bahmutot nem fogják bekeríteni.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint a Szoledarért és Bahmutért vívott harcok megmutatják, mennyire fontos Ukrajna katonai támogatásának megerősítése az Oroszország elleni háborúban.

Január 11-én az ukrán fegyveres erők keleti csoportjának képviselője, Szerhij Cserevátij kijelentette, hogy nem igazak az orosz katonai állítások, miszerint Donyeck megyében elfoglalták Szoledárt.


Lehet én emlékszem rosszul, de 10 harckocsi az még nem egy század. Emlékeim szerint egy harckocsi század 13 - 16 között mozog.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 574
16 153
113