[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
:D:D:D Na igen, Euronews... Lehet lejátszottak egy majdnem 80 éves, archív hangfelvételt :


"Hónapokon át tartó patthelyzet után úgy tűnik, hogy az orosz csapatoknak sikerült áttörniük az ukrán védelmet Donyeck megyében, és faluról falura haladva egyre nagyobb területre terjesztik ki a befolyásukat.

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy hétfőn elfoglalták a Kramatorszktól északra fekvő Krasznopilliát is.

Németország továbbra sem döntötte el, hogy küld-e Tigris 2-es tankokat Ukrajnába, de már megkezdte a Patriot légvédelmi rendszerek telepítését a lengyel-ukrán határra."

Bundesarchiv_Bild_101I-680-8282A-06%2C_Budapest%2C_Panzer_VI_%28Tiger_II%2C_K%C3%B6nigstiger%29.jpg



"Bahmut húsdaráló. Orosz belövés az ukrán fegyveres erők mesterlövész állásába valahol egy lakóépületben.


A zenészek ATGM legénysége kifüstöli az ukrán fegyvereseket Bahmut sokemeletes épületeiből.

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az 1. gárda harckocsi hadsereg páncélosai Szvatovoi közelében

Ukrán harckocsi aknára fut a zaporozsjei irányban
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113

Rendkívüli razzia Nyugat-Ukrajnában: vadásznak a hadköteles férfiakra

Január 23-án, hétfőn a Lviv városa melletti közúti ellenőrző pontokon az összes érkező és távozó gépjárművet megállították, hogy katonai behívókat kézbesítsenek. Emellett behívókat osztogattak a járókelőknek a város frekventáltabb pontjain, és a lakhelyükön is keresték a hadköteles férfiakat – számolt be a Kárpáti Igaz Szó.

A TSN hírportál beszámolója szerint a nyilvános és zárt csoportok üzenetváltásaiból
arra lehet következtetni, hogy nagyszabású mozgósítási hullám vette kezdetét Lvivben, és a nyugat-ukrajnai megye más városaiban.

Szemtanúk beszámolói szerint a rendőrök és a toborzóirodák dolgozói többnyire frekventált helyeken vonat- és buszpályaudvarokon, buszmegállókban, benzinkutaknál, üzletközpontok, piacok és plázák közelében razziáztak, ahol sok ember megfordul. De a tömegközlekedési eszközökön is láttak egyenruhásokat, akik behívókat osztogattak.


A TSN megkereste az Ukrán Fegyveres Erők Szárazföldi Erőinek sajtószolgálatát, hogy megtudják mi áll a katonai mozgósítás fokozásának hátterében, ám egyelőre nem válaszoltak. A hírportál megjegyezte, hogy egyelőre nem történt hivatalos bejelentés a katonai mozgósítás fokozásáról. Az elmúlt napokban hasonló módszerekről és razziákról számoltak be kárpátaljai lakosok is.
 
K

Kopi2000

Guest

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Olyan veled "beszélgetni" mint csiszolóvászonnal segget törölni, nem lehetetlen, csak kurva fájdalmas,de tegyünk akkor egy próbát...

Ukrajnának megvolt az ereje a donbasz lakosságának terrorizáláshoz, és élt is vele, joga nem volt hozzá, mégis megtette...

ezt végig nézte mind az ENSZ, mind az EU mind a NATO, úgy, hogy közben semmit nem tettek!

szóljál ha elvesztetted a fonalat!

A balti államokban sok, az ex. Szovjetunióból ott maradt orosz lakik, gondolom erre gondoltál oroszosítás alatt, hogy elfoglalták azt az oroszok, betelepítettek oda oroszokat stb stb..

Itt akkor megkérdezném, mi a helyzet a Krímmel, amit Nyikita Szergejevics csatolt az ukrán SzSzK-hoz? ha a Krímnél nem merülnek fel aggályok a tekintélyuralmi berendezés kapcsán, vagy azért mert ott az ukránok erőszakosan próbálnak/próbáltak ukránosítani, akkor ez a balti államok esetén a volt Szovjetuniót nézve miért szúrja a szemedet?

főleg úgy, hogy az egyik egy régmúlt állam ami zavar téged (Szovjetunió) , a másik pedig egy most létező jelenlegi állam (Ukrajna) , ami nem zavar téged?

érzed a pardoxont igaz?

Azt, hogy én minek vagyok a híve meg minek nem, azt ne te mondd már meg :)

de azért segítek ebben is, hátha egy kis fény gyúl majd a fejedben...

ha, az ukránok tiszteletben tartanák az ott élő kisebbségek jogait (magyar/orosz) semmi gondjuk nem lenne...

ha nem így gondolod ezen külön vitatkozhatunk is akár, mert cáfolni nem fogod tudni.

ugyanez igaz, a románokra is a magyarokkal/székelyekkel kapcsolatban és a környéken mindenkire ahol magyar kisebbség él,de hogy messzebb menjek igaz ez a koszovói szerbek helyzetére is meg lehetne még sorolni, mivel lenne mit ,meg lenne kit..

nemzeti intelligencia kérdése, hogy melyik náció, hogyan viszonyul ehhez, szóval le lehet melyik mennyire primitív!

hogy a témánál maradjunk és ne csússzunk el rossz irányba, nézzük meg az oroszokat, van-e náluk pl vallásszabadság? (tudod-e vajon hány mecset van Moszkvában? vagy Oroszországban?)

Vagy pl Szojgu aki elég magas és felelős beosztásban van, mégsem orosz...

Ezzel szemben pl Ukrajnában betiltják az orosz ortodox egyház működését (ha nálunk lenne hasonló, vajon mit lépne a fejlett és haladó nyugat?)

nézzük csak meg a kisebbségi nyelvhasználatot... ami totálisan szembe megy a koppenhágai egyezmény 34. pontjának, az ENSZ nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozata 4. cikkének 3. pontjának, valamint ellentétes az Európai Tanács 1201. számú ajánlásával, melynek betartására Ukrajna több nemzetközi egyezmény révén kötelezettséget vállalt.
számodra nem érdekes, hogy ennyire erős a ruszofóbia nyugaton, hogy olyan nemzetközi kötelezettségeket amiket Ukrajna önként vállalt nem tart be, és senki nem tarttat be vele? (ENSZ, EU) ez nem szúrja a szemedet?

hiszen pont az elnyomott kisebbségek érdekében szólaltál fel, miszerint a baltiakat az oroszok erőszakkal próbálták elnyomni, így a reakciójuk véleményed szerint érthető.
Geopolitikai kontextusba helyezve az egészet, levonható a következtetés viszont, hogy az orosz ellenes (az egyéb kisebbségek csak járulékos kár) fellépések Ukrajnában eszköz volt igazán, hiszen ki kellett gyakorlatilag golyózni az oroszpárti médiát, pártokat mindenhonnan, hogy megszüntessék annak a veszélyét, hogy oroszbarát vezetés kerül ismét az ország élére. Ukrajna nyugati befolyás alá húzása mind gazdasági (rengeteg ásványkincs, bagóért dolgoztatható lakosság, akik ráadásul elég képzettek és szorgosak a 3. világhoz képest), mind geopolitikai szempontból főnyeremény lett volna / lenne.
Az, hogy az amerikaiak választották ki ehhez azt az ukrán politikusi / üzleti / katonai réteget, amely megfelel a célnak, vagy csak egymásra találtak, végeredményben mindegy. Az ukránokat azért nem éri semmilyen kritika a rengeteg jogsértés miatt, mert eme nyugati (főleg amerikai) célokat próbálnak megvalósítani mindezzel, ha csesztetnék őket emiatt, még a végén meggondolnák magukat...

A lényeg, hogy az oroszokat erőszakkal golyózták ki onnan, és ezt ők nem nyelték le (többek között már ezt sem), valószínűleg erősen sajnálják ők is, hogy nem sikerült megfordítani a folyamatokat, de ha már így alakult, beleállnak, ezt látjuk most. Kérdés, hogy nyugaton beleállnak-e annyira, hogy megnyerjék (ehhez nem lesz elég az, hogy az ukránoknak küldenek pár tucat harckocsit és löveget).
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 786
40 091
113
Kerestem az eredetit de nem találom.
IL RUSSO
PUTIN IS UNBEARABLE...

(article in the French newspaper Liberation)

He is too manly and strong, too sure of himself.Russia shouts its adoration to him, and we, alas, can do nothing to counter this...

No one makes the West more nervous than Putin - a man who has retained an intolerable masculinity for our stodgy society, which is aware that it REALLY does not represent everyone and everything.

The head of state is an athlete, a master of martial arts, in shooting and hunting, and our society likes idiot runners, golfers, motorcycle-ski riders, and they don't like people like Putin.

The head of Russia is a patriot who thinks historically, strategically, as a successor to the tsars and the USSR - the kind they just don't like. The leader of a nation with a clear head, who knows exactly what to do, makes them desperate.

To turn the world into an oil or silicon sand made up of countries with ZOMBIE inhabitants turned into rats, scampering around the vast shops... that is the goal of the game of those scoundrels who control it. But that is not for Putin. He sees his land, his heritage. He sees the trickery and collusion of this world.

The anti-Russian frenzy is becoming simply unbearable. The West shouted "BRAVO" to Yeltsin when he was wrecking his country, making its population poor, and destroying 20 million people with shock therapy (such was the demographic result of his rule). Especially when this alcoholic sent troops and tanks against his own parliament. The West thought it was a real democracy at the time...

Good Russians are only dead Russians, and what Hitler failed to do, Yeltsin and the Goldman-Sachs shock therapy were about to do. With a weak Russia, they would have shared everything. AND PUTIN DIDN'T. The West has rebuked Putin for staying in power for so long. BUT no one has rebuked Mitterrand, who was President of France for 14 years; nor F.D. Roosevelt, nor Clinton's wife, who wants to become President following her disgraced husband, nor Mrs. Kirchner for directly inheriting her husband's office.

What is Putin being blamed for? The first is his intolerable masculinity, and the second is the endless Russian exceptionalism of which Dostoyevsky wrote.

Anti-Russian hatred is a long-standing and foolish hatred, and especially in France. After all, as Henri de Kerillis said before the war, "France has always benefited from its alliance with Russia, and even Weimar Germany, which was rearming and conducting military exercises of soldiers in Soviet Russia. And even Hitler - before he sent brownshirts to kill and turn golden-haired Slavic heads into slaves. Russia wants peace and the West relentlessly wants war."

Europe has already united against Russia twice - in 1812 and in 1941. The whole world knows what it led to! Can't we live in peace with Russia for a while? And build up Europe - instead of rearming the West against it?
At the moment Putin is the only head of state who thinks like de Gaulle - and that's exactly what he's being rebuked for."
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 245
24 250
113
Terjeszked, na.

Ültetik belefelé az emberek agyába a lehetségest.

"Az emberek Twitteren kezdték el megosztani, hogy pontatlanságot találtak a térkép Lengyelország és Ukrajna közötti szakaszán. A képernyőképek tanúsága szerint Lengyelország területe jócskán belenyúlik Ukrajnába, egész pontosan Lvivig tart a jelölése."

 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Az oroszok önjáró löveg szerepkörben alkalmazzák itt a harckocsikat...



A menekülni igyekvő oroszok ukrán ejtőernyősökkel harcoltak.....


Oroszok vergődése az ukrán dróntámadások során....

Erőszakkal viszik a húsdarálóba a honfitársainkat szándékosan, rosszindulatból maguk előtt tartva egy olyan ügyben amihez semmi közük. Elszakították tőlünk őket aztán sanyargatták, éheztették őket a legrosszabb régióban éltek száz éven át és most felhasználják őket zsarolva a családjaikkal. Ők a történelmi magyar területen való fennmaradásuk miatt küzdenek nem ukrajnáért.

Na ilyen az általatok imádott otthonmaradt ukrán nacionalizmus (szerencsére nem a teljes ukrán nép)

Menjetek már ki légy szíves az ottani magyarokhoz és magyarázzátok ott, hogy milyen jó is az európai ukrajna Zelével...talán kedvet kapsz, hogy te is harcolj Zeléért.
Geolokáltad?

Egyre kínosabb cinkesebb gázabb vállalhatatlanabb az ukránok mellett kiállni érvelni meghunyászkodni...szekunder szégyenérzet

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 941
113
:D:D:D Na igen, Euronews... Lehet lejátszottak egy majdnem 80 éves, archív hangfelvételt :


"Hónapokon át tartó patthelyzet után úgy tűnik, hogy az orosz csapatoknak sikerült áttörniük az ukrán védelmet Donyeck megyében, és faluról falura haladva egyre nagyobb területre terjesztik ki a befolyásukat.

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy hétfőn elfoglalták a Kramatorszktól északra fekvő Krasznopilliát is.

Németország továbbra sem döntötte el, hogy küld-e Tigris 2-es tankokat Ukrajnába, de már megkezdte a Patriot légvédelmi rendszerek telepítését a lengyel-ukrán határra."

Bundesarchiv_Bild_101I-680-8282A-06%2C_Budapest%2C_Panzer_VI_%28Tiger_II%2C_K%C3%B6nigstiger%29.jpg

Ezek meg az Azovstalért sírnak:

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 869
113
Az oroszok önjáró löveg szerepkörben alkalmazzák itt a harckocsikat...
Ebbe belekötök mert muszáj !
A csöve azért áll felfelé mert nagy távolságra küzd le célokat !
1:10.-től nézd . Több mint 4 km távolságból lövik az ukrán gyalogságot és felülről érkezik a lövedék az az a löveg itt sem vízszintesen van
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 798
113

Menekülnek a süllyedő hajóról.​

:) :)

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes után a főügyészség- és az elnöki adminisztráció helyettese is lemondott.​


2023. JANUÁR 24. - 10:48


Sorra jelentik be távozásukat a magas rangú ukrán tisztségviselők: miután a mai napon korrupciós botrány miatt lemondott a védelmi miniszterhelyettes, leváltották az elnöki adminisztráció helyettes vezetőjét, Kirilo Timosenkót és az ország főügyész-helyettesét, Olekszij Szimonenkót is.

A lemondások oka, hogy hétvégén egy korrupcióellenes lap leleplezte, hogy az ukrán honvédelmi minisztérium a reálishoz képest kétszeres-háromszoros áron szerezhetett be élelmiszereket a katonáknak.

Marjana Bezuhla, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a cikk megjelenése után egy nappal, vasárnap jelentette be, hogy vizsgálatot kezdeményeznek a honvédelmi minisztériumnál.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 786
40 091
113
 

RobZombi

Well-Known Member
2021. január 25.
142
399
63

Öööö.. kezdenek célzatosak lenni ezek a lengyel "tévedések"

Ja és a térkép alapján vitték Kárpátalját is....
Az a jó, hogy a ruszki propagandisták olyan hülyék, hogy egyből látszik, hogy ez hamisítvány.

Lengyelországban az időjárás jelentés lengyel betükkel van feliratozva. Erről a képről viszont hiányoznak a lengyel betűk: ł,ś és az ó

Legközelebb valami komolyabb hamisítványt terjesz, mert ez egy béna szar.
 
W

Wilson

Guest

Németország kérést kapott Lengyelországtól Leopard 2 harckocsik szállítására Ukrajnába...​


2023. január 24., kedd, 12:19





Németország hivatalos kérelmet kapott Lengyelországtól, hogy engedélyezzék a lengyel hadsereg szolgálatában álló német Leopard 2 harckocsik Ukrajnának történő átszállítását.

Mariusz Blaszczak védelmi miniszter a Twitteren írt erről – írja az European Pravda .

"A németek már megkapták a hozzájárulási kérelmünket a Leopard 2 harckocsik Ukrajnának történő átszállításához. A német félhez is fordulok azzal a kéréssel, hogy csatlakozzanak azon országok koalíciójához, amelyek Leopard 2 harckocsikkal támogatják Ukrajnát. Ez a közös ügyünk, mert mi egész Európa biztonságáról beszélünk!" - szól az üzenet.

Niemcy otrzymali już nasz wniosek o wyrażenie zgody na przekazanie czołgów Leopard 2 na Ukraine. Apeluję także do strony niemieckiej o przyłączenie się do koalicji państw wspierających Ukrainę czołgami Leopard 2. To nasza wspólna sprawa, bo chodzi o bezpieczeństwo całej Europy! pic.twitter.com/9oMQihI83Z
— Mariusz Blaszczak (@mblaszczak) 2023. január 24

Boris Pistorius német védelmi miniszter kedden a NATO-főtitkárral folytatott megbeszélést követően közölte, hogy Berlin még mindig nem döntött a Leopard tankok Ukrajnának való átadásáról.
 
Last edited by a moderator:
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem and fip7