[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 999
13 304
113
Ezek komolytalan hírek. Ki az a hülye aki ma gyárt, gyárat épít Ukrajnában, amikor a ruszkik bármikor szétlőhetik?
Ezek a beruházások (akár csak a legelsoként beharangzot Bayraktar uzem) hoszutávuak, az uzemeket biztos nem húznák fel egy évnél korábban, szoval kb. 2024 második felében lehetne elindítani a gyártást. Számítatnak az iparosok arra, hogy addiga már le lesz zárva a háború, csak a biznisz marad.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 977
113
Hölgyem es uraim, csupa Nato technikat lathatunk a felvetelen.
Kerdesem hova lett a keleti technika? :rolleyes:


Ujabb Nato zsoldossal kevesebb.

Lassitott felvetelen a Kornet hatasmehanizmusa a Nato zsoldosok MB Vianojan.

Megbillogozzak az ukran/Nato katonak az elfogott oroszokat?

Ujabb Nato technika semisult meg.
M777 loszerszalito jarmuveket kapott el az orosz tuzerseg.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 912
113

Nyolc ország szállít Leopard tankokat Ukrajnának - mondta a Pentagon vezetője​

Nyolc ország kész a német Leopard tankok átadására a kijevi rezsimnek – mondta Lloyd Austin, a Pentagon vezetője.
Austin szerint Németországról, Kanadáról, Lengyelországról, Dániáról, Spanyolországról, Portugáliáról, Norvégiáról és Hollandiáról van szó.
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pedig a szövetség országainak védelmi minisztériumainak vezetőinek tanácskozásának kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón megismétli, hogy a Kijevbe irányuló katonai szállítások állítólag nem jelentik a NATO részvételét a konfliktusban. Ukrajna.
„A NATO és a szövetség tagjai nem részei a konfliktusnak. Támogatást nyújtunk Ukrajnának, amely megvédi magát… A NATO-nak joga van segíteni Ukrajnának önvédelemhez való jogának gyakorlásában” – mondja a szövetség főtitkára.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676368645

Két ország megtagadta a Leopard 2 szállítását Ukrajnának​

Hollandia és Dánia nem szállít Leopard 2-t Ukrajnának. A Die Welt ír róla.
„Hollandia és Dánia kormánya bejelentette, hogy egyik ország sem szállít Leopard 2-t. Mark Rutte holland miniszterelnök például azt mondta, hogy országa 18 Németországból bérelt Leopard 2-t tud biztosítani, amelyeket eddig a német- Holland zászlóalj ... De Hága azt mondta, hogy ezek a tankok nem állnak rendelkezésre Ukrajna számára ”- mondja a kiadvány.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676407177

„Etették a disznókat”: kiderült, hova küldték az ukrán gabonát​

Ahelyett, hogy az ukrán búzát a szegény afrikai országokba küldték volna, Spanyolországban sertésekkel etették – írta Michael Koch, az Express rovatvezetője.
„Az Európai Unió azért küzdött, hogy létrehozzon egy folyosót az ukrán gabona tengeri szállításához, hogy a legszegényebb országok ne szenvedjenek éhínséget.
A búza azonban alig került oda, inkább Spanyolországba küldték, ahol sertések takarmányozására használták” – mondta.
Koch arról panaszkodott, hogy kevés érkezett a harmadik világ országaiba. Véleménye szerint ennek oka a kijevi hatóságok anyagi haszna.
„Egy ilyen szégyen magyarázata egyszerű: Spanyolország több pénzt fizetett, Ukrajna pedig teljesítette” – panaszkodott az újságíró.
Korábban Törökország azt közölte, hogy a „gabonafolyosón” a rászoruló országokba szállított gabona aránya mindössze 5,4 százalék volt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676431754

Az orosz hadsereg áttörte az ukrán fegyveresek lépcsőzetes védelmét az LPR-ben​

Az orosz csapatok áttörték az ukrán csapatok lépcsőzetes védelmét a Luhanszki Népköztársaság területén – írja a Honvédelmi Minisztérium.
„A Központi Katonai Körzet motoros puskái az LPR erdős részén áttörték az ellenség lépcsőzetes védelmét. A Központi Katonai Körzet katonáinak offenzívája során az ukrán csapatok véletlenszerűen vonultak vissza legfeljebb három kilométeres távolságra a korábban megszállt vonalaktól” – áll a minisztérium közleményében.
Megjegyzendő, hogy még az ellenség erősebb második védelmi vonala sem tudta megtartani az orosz hadsereg áttörését.
„Az ukrán fegyveresek sietve hagyták el állásaikat, nem volt idejük katonai felszereléseket és halottaik holttestét összeszedni” – tette hozzá az üzenet.
A Honvédelmi Minisztérium hangsúlyozta, hogy az ukrán katonaság a visszavonulásukat fedezve NATO-jellegű gyalogsági aknákkal távolról elaknázta a területet, de az orosz motorizált lövészeknek sikerült megvetni a lábukat a megszállt vonalakon, és folytatni az offenzívát.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676433064

Ismertté vált az európai gázkészletek helyzete​

Nem valószínű, hogy Európának hirtelen gázhiánnyal kell szembenéznie a közeljövőben: a földalatti gáztárolók kihasználtsága továbbra is az elmúlt öt év átlaga felett van, ugyanakkor fennáll az előrejelzésekhez képest magasabb kereslet kockázata, ami magasabb növekedést is eredményezhet. Az árak továbbra is megmaradnak – mondta a brit elemző a RIA Novosti Alfa Capitalnek Alekszandr Dzsioevnek adott kommentárjában.
„Most már nincsenek előfeltételei annak, hogy Európában hirtelen gázhiány alakuljon ki. Az európai UGSF-ek kihasználtsága körülbelül 65%, ami észrevehetően magasabb, mint az elmúlt öt év átlagos értéke az év ezen időszakában” – jegyzi meg Dzhioev.
Az ok az ügynökség beszélgetőtársa szerint az Európában kialakult meleg időjárás, és ennek következtében a fűtésre nem annyira aktív gázhasználat. Ilyen hőmérsékleti rendszer fenntartása esetén a gáztárolók töltöttségi szintje tavasz elejére 50% felett lehet, ami viszont megkönnyíti a fűtőanyag-tároló létesítmények 2023. november 1-re történő 90%-os feltöltését. hisz.
"Mindazonáltal az egykor legnagyobb gázszállító hiánya miatt a piacon (a Gazprom 2022-ben több mint felére csökkentette a nem FÁK-országokba irányuló exportszállítást - a szerk.) ez a feladat nem szűnik meg nem triviálisnak lenni" - mondta Dzsioev. jegyzetek.
Kockázati oldalon például a vártnál nagyobb belső kereslet, vagy a kínai külső kereslet aktívabb felépülése hathat, ebben az esetben a gázárak ismét emelkedésnek indulhatnak – vonja le a következtetést.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676435111

Az elnök beszéde után másnap összeül az Állami Duma és a Szövetségi Tanács​

Emlékezzünk vissza, hogy Vlagyimir Putyin üzenetét február 21-re, a Donyecki és Luhanszki Népköztársaság elismerésének évfordulójára tervezik.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676440786
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 577
113
az orosz csapatok életkörülményei a frontvonalban
Hölgyem es uraim, csupa Nato technikat lathatunk a felvetelen.
Kerdesem hova lett a keleti technika? :rolleyes:


Ujabb Nato zsoldossal kevesebb.

Lassitott felvetelen a Kornet hatasmehanizmusa a Nato zsoldosok MB Vianojan.

Megbillogozzak az ukran/Nato katonak az elfogott oroszokat?

Ujabb Nato technika semisult meg.
M777 loszerszalito jarmuveket kapott el az orosz tuzerseg.
Elvitte a cica a keleti technikát.
fow33c10.jpg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Bulldogfejű szerint az oroszok már vesztettek.
Tipikus barom, 1 mondatot nem tud magáól kiböfögni, mindent is csak papírról. Hiteles.

Artemovszk utánpótlási vonalak, és azok állapota - térkép
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
ez egy jo kis osszegzes egy amerikai tabornoktol hogy mi varhato az even es milyen hibak voltak mind a ket oldalon.


tenyleg nem mennek apache helikopterek az ukranokhoz januar kozepen volt errol szo,hogy challenger tankokkal azok is mennek.

viszont az ukranok kapnak 150 kmes hatotavu raketakat is, szoval nem lesz biztonsagos pont az orosz hadvezetesnek egesz ukrajnaban.

a hozzaszolasok, hogy zelensky miatt halnak meg az ukranok netto hulyeseg, ha akarnak megadhatnak magukat az ukran katonak is, de a hazajukat vedik, senki nem hal meg egy vesztes ugyert szivesen, az ukran allam mindig is korrupt volt es rosszul szervezett,nem lenne kepes egy korrupt allam emberek szazezreit motivaltan harcba kuldeni, ott van a magyar egyseg akiknek gyujtenek felszerelest, rohadtul nem zelenskyert harcolnak.

az fel sem merul a sok orosz barat trollban itt, hogy van hazaszeretet, plusz mikor lebombazzak a szomszedodat, meg civileket olnek az oroszok akkor feltamad nemi gyulolet a megszallok fele, errol irakban is sokat tudnanak meselni az emberek. irakban meg egy zelensky se volt ugye, hanem lett egy ISIS.

ha nem lenne Zelenksy akkor meg vege a haborunak ugye. Naiv elkepzeles.
Ugyanigy ha putyin veletlenul kiesne a kreml ablakan, mielott 3x fejbolette magat, ahogy az alarendelteji, nos a kovetkezo sem lenne jobb tole sokkal.

tobb ukran pilota van mint gep, biztos, hogy egy reszuk angliaban mar atkepzesen van.

egesz ukrajna mar elfoglalhatatlan putyinnak, valami maradni fog belole, a maradekot ujja kell epiteni, de azt meg csak ugy lehet, ha biztonsagi garanciakat kap ukrajna, ha mastol nem az ameriakiaktol.

szoval nyugat ukrajna amerikai bazis lesz.
a haboru addig fog folytatodni, amig ezt Putyin is fel nem fogja.

Putyin csinalt meg egy geopolitikai katasztrofat az oroszoknak.
es meg o volt a legjobb vezer akit az oroszok fel tudtak mutatni.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
532
4 800
93
Ha jol tudom 44 milliard dollar az allamadossagunk. Ezek 10x annyit kaptak es semmi eredmeny, csak xarabb naprol napra minden es egyre tobb penz kell. Az ujjaepites mar valami 1200 milliard dollar korul lenne alitolag. Betolhat meg a nyugat sok sok penzt, be fog bukni az EU, mert nem tud dollart nyomtatni. De az Usa is porul jarhat, egyre kevesebb a dollarhasznalo, Ukrajna meg egy feneketlen lyuk. Nem fogjak tudni kiszedni amit beletettek, es ha par ev mulva vege is lenne, beigertek Zelenszkijnek hogy ujjaepitik Ukrajnat.
Arra nem lesz penz, a vilagon nincs annyi penz.

Nestlé.
De az nem hadiuzem.
Egyebkent elmondana valaki hogy hova tunt a Nato legvedelem???
Mert egy evig ment a kopkodes hogy azert xarok az ukranok mert orosz legvedelmuk van, bezzeg a nyugati. Kaptak nyugati legvedelmet doszt, mindenfelet, de teljesen hatastalan ha hetfonkent Putyin felkuldi a medveket.
Na es Nasams is semmisult meg par hete, de (!) legalabb nem lovik ezekkel is a lakotelepeket mint az S300-al szoktak.

Sok traktor fog felrobbanni meg a haboru utan evek mulva is.

Buta oroszok, el vannak maradva, meg a kepmutato nyugat es a szankciok...

Olyan xarul allnak az oroszok haditechnikaval hogy kuldtek 70 Kamazt meg 20 Btr 70-est Ghananak...

"Ukrajna meg egy feneketlen lyuk. Nem fogjak tudni kiszedni amit beletettek, es ha par ev mulva vege is lenne, beigertek Zelenszkijnek hogy ujjaepitik Ukrajnat."

A 44 millió hektár jó minőségű termőföld meg a természeti kincsek azért eléggé vonzó befektetés. A "fejlett nyugaton" a termőföldek kimerülőben, természeti kincsek kimerülőben. Ukrajna meg "szinte" Európa, a távolság a többi elérhető területhez képest elenyésző. Az USA-nak megéri a mezőgazdasági terület kiaknázása, kimerítése olyan 30-40 év alatt. Kérdés lesz-e 30-40 év nyugodt időszak? No, meg az oroszok mit szólnak hozzá?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 455
113
tenyleg nem mennek apache helikopterek az ukranokhoz januar kozepen volt errol szo,hogy challenger tankokkal azok is mennek.
Ez az apache-s marhaságod elég jól képbe helyezett mindenkit arról, hogy te viszont mennyire nem vagy képben... :oops:
viszont az ukranok kapnak 150 kmes hatotavu raketakat is, szoval nem lesz biztonsagos pont az orosz hadvezetesnek egesz ukrajnaban.
Melyiket? Amelyiknek még csak most fejeződik be a tesztelése? Már csak 9 hónapot kell az elsőre várni...
a hozzaszolasok, hogy zelensky miatt halnak meg az ukranok netto hulyeseg, ha akarnak megadhatnak magukat az ukran katonak is, de a hazajukat vedik, senki nem hal meg egy vesztes ugyert szivesen, az ukran allam mindig is korrupt volt es rosszul szervezett,nem lenne kepes egy korrupt allam emberek szazezreit motivaltan harcba kuldeni, ott van a magyar egyseg akiknek gyujtenek felszerelest, rohadtul nem zelenskyert harcolnak.
Egy 152mm-es gránátnak hogyan adod meg magad? Emlékszel még a sárga karszalagos önmagát megadóra, amelyet gúzsba kötve földeltek el a "bajtársai"?
tobb ukran pilota van mint gep, biztos, hogy egy reszuk angliaban mar atkepzesen van.
És mire képezik ki az angolok? Tornadora??? Nem tudják életben tartani. Typhoonra? A felesleget már kivonják. És nem véletlenül.
És mivel képezik ki? Csak mert a saját Hawk flottájuk is romokban hever. Milyen repcsivel fog folyni a nagy átképzés? Mennyi idő alatt? És ez milyen hatékonyságú lesz?

egesz ukrajna mar elfoglalhatatlan putyinnak, valami maradni fog belole, a maradekot ujja kell epiteni, de azt meg csak ugy lehet, ha biztonsagi garanciakat kap ukrajna, ha mastol nem az ameriakiaktol.
Ez a ideje korai medve, meg az ivás az Ő bőrére...
szoval nyugat ukrajna amerikai bazis lesz.
a haboru addig fog folytatodni, amig ezt Putyin is fel nem fogja.
Nem nagyon fogtál fel semmit ebből az 1-9 évből. A háború amiatt indult, mert Putyin nem akart NATO bázist a határainál. Miért gondolod, hogy majd puszira meggondolja magát, ráadásul amikor az anyagháborúval jól áll?
Vagy azt gondolod, hogy azért von ki minden amerikai, francia, kanadai állampolgárt a hazája Belorusziából, meg Oroszországból, mert most már aztán innentől Ukrajna mindent visz?
Tudod mikor adtak ki ilyen komoly figyelmeztetést olyan 2022 február 20-a körül. Tudjuk, hogy mi következett...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 430
113
Ez az apache-s marhaságod elég jól képbe helyezett mindenkit arról, hogy te viszont mennyire nem vagy képben... :oops:

Melyiket? Amelyiknek még csak most fejeződik be a tesztelése? Már csak 9 hónapot kell az elsőre várni...

Egy 152mm-es gránátnak hogyan adod meg magad? Emlékszel még a sárga karszalagos önmagát megadóra, amelyet gúzsba kötve földeltek el a "bajtársai"?

És mire képezik ki az angolok? Tornadora??? Nem tudják életben tartani. Typhoonra? A felesleget már kivonják. És nem véletlenül.
És mivel képezik ki? Csak mert a saját Hawk flottájuk is romokban hever. Milyen repcsivel fog folyni a nagy átképzés? Mennyi idő alatt? És ez milyen hatékonyságú lesz?


Ez a ideje korai medve, meg az ivás az Ő bőrére...

Nem nagyon fogtál fel semmit ebből az 1-9 évből. A háború amiatt indult, mert Putyin nem akart NATO bázist a határainál. Miért gondolod, hogy majd puszira meggondolja magát, ráadásul amikor az anyagháborúval jól áll?
Vagy azt gondolod, hogy azért von ki minden amerikai, francia, kanadai állampolgárt a hazája Belorusziából, meg Oroszországból, mert most már aztán innentől Ukrajna mindent visz?
Tudod mikor adtak ki ilyen komoly figyelmeztetést olyan 2022 február 20-a körül. Tudjuk, hogy mi következett...
Annyira vicces látni, hogy a token-magyart így felkapták itthon. A token-magyar, aki “nem Zelenszkijért harcol, hanem a hazájáért”. Hát persze.
Mindegy, majd beül egy Apache-ba, ja nem, egy Challengerbe, és majd messziről harcol a hazájáért, mert a fronthoz közel ugye nem engedhetik a csodapáncélzat miatt:
Step one is the training and working with mission planners to try and ensure the Challengers are not used in scenarios where they think that collapse a realistic possibility.
Vadászbombázóból meg MiG vagy Szuhoj lesz, amit megkapnak (reznyikov erre utakt egy zsebkendővel). De az is csak a show kedvéért. Gondolom húsvétkor majd csinálnak egy videót, ahogy egy hősukrán pilóta nyuszinak öltözve elereszt valami rakétát (ezt láttuk karácsonykor télapójelmezzel). És akkor majd “mindenki” (reddit, twitter, FOS) örül, hogy “háhá, milyen magas az ukrán morál”. Csakhogy az ukrán morál az valójában épp Artemovszkban meg Kremennajában semmisül meg.

Továbbra sincs paritásban az oroszok embervesztesége az ukránokéval (utóbbi többszöröse az előbbinek, gyk). A lakosságuk viszont fordítottan arányos.
Ebből hogyan lesz ukrán győzelem? Hogyan tudnak elég embert biztosítani? Olyat, aki kiképzett, és hatékonyan tud majd harcolni, mindezt tegnapra?

Ez már a C-terv a nyugatiak részéről, itt maradékukrajna felfegyverzéséről van szó.
Viszont még nem tudják, mi is lesz maradékukrajna, ezt pedig a tőke nem szereti.
Emellett infrastruktúra nélkül az az “ország” nemigen lesz működőképes.

Az okoskáktól kérdem: amikor az ukrán elektromos hálózat legalább 40%a megsemmisült, és az ukránok azért sírnak, hogy az EU áramimportot 2GW-ra növeljék, szerintetek hogyan fog ott bármi is működni? Az az infrastruktúra, ami semennyire se kompatibilis az EU-éval - azaz nem tudnak se trafót se semmit adni pótlásképp.

A kercsi híd elleni támadás óta pusztítják módszeresen az ukrán infrastruktúrát. Soha nem fogják már visszaépíteni az eredeti (és durván túlméretezett) minőségében. És a jelek szerint továbbra is lesznek támadások - mert miért is ne? Erre mi a válasz? Soha nem fognak annyi légvédelmi eszközt kapni, hogy mindent megvédjenek.

Azt látom, hogy nagyon rosszat tesz a közfelfogásnak a sok Marvel film (de lehet, hogy már a star wars-szal kezdődött :( ).
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 912
113
tobb ukran pilota van mint gep, biztos, hogy egy reszuk angliaban mar atkepzesen van.
Akkor Somkuti Bálint rosszul tudja?

Nincs elég ukrán vadászpilóta – bár vadászgép sem érkezik - Karc FM​


A kijevi rezsim kiviszi az állami intézmények dokumentumait Artemovszkból (VIDEO)​

A megszálló ukrán hatóságok képviselői sietve evakuálják az állami intézmények archívumát Artyomovszkból (Bahmut).
A felvételen két férfi a városi oktatási osztály és a nyugdíjpénztár iratait tölti be egy autó hátuljába, és az ablakon keresztül dobja ki a szobából.
Így bár Zelenszkij ukrán elnök továbbra is azt hangoztatja , hogy az ukrán fegyveres erők nem fogják feladni a várost, a valós tények ennek az ellenkezőjét mutatják – a megszállók Artemivszk elhagyására készülnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676443880

Robert Pearson, a West Point Akadémia docensének véleménye az ukrajnai ellenségeskedés kilátásairól.

Mivel a közelgő offenzíva valószínűleg elkezdődik, Oroszország esélye a stratégiai siker elérésére nagyon alacsony.
Egy offenzív hadművelet Oroszországnak és Ukrajnának is sokba kerülne.
Reálisnak kell lennünk, a most nyilvánosan megvitatott tankok száma, mind az Egyesült Államoktól, mind más szövetségesektől valószínűleg nem elég nagy ahhoz, hogy elősegítse egy jelentős ukrán ellentámadást.
Az Ambrams és Leopard tankokkal elérhető tűzsebesség gyorsabb, mint amit az orosz tankok képesek elérni (?). Ezek a legjobb harcjárművek, és amennyire csak lehet, hozzájárulnak a jövőbeni ukrán ellentámadáshoz, de addig is nehéz lesz valahogyan ellensúlyozni az orosz ellentámadást a következő hónapban, amíg ezek a tankok meg nem érkeznek.
A konfliktus során a Biden-kormányzatot aggasztja az Oroszországgal való eszkaláció, valamint az USA és Oroszország közötti közvetlen katonai konfliktus kockázata. Az a tény, hogy Oroszország az Egyesült Államokhoz hasonlóan atomhatalom, bizonyos óvatosságot hozott a döntéshozatalban. Tehát ez az egyik oka annak, hogy Biden elnök egy kicsit lassabb és mérsékeltebb. Szerintem annak a meggyőződésnek köszönhető, hogy a második világháború nagyobb fegyver- és támogatástömeget biztosított a fronton, ami erősebb orosz ellenreakciót válthatott volna ki. Ukrajnáról gondoskodva, a lécet fokozatosan emelve elkerülhetjük az ilyen reakciót. Ez a logika hátráltatja az F-16-osok Ukrajnába küldésére vonatkozó döntést, hogy ezek az ellenvetések végül eltűnnek-e vagy sem, csak találgathatunk. De amikor ez megtörténik, csak találgatni lehet.
Bizonyos mértékig nem hiszem, hogy ez a háború véget ér, még akkor sem, ha az ukrán fegyveres erőknek sikerül teljesen kiűzniük az orosz erőket Ukrajna szuverén területeiről. Ennek nem lesz vége, amíg Putyin lesz hatalmon. Putyin folytatja a háborút Ukrajna ellen politikai, kiberbiztonsági, információs szférában.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
a hozzaszolasok, hogy zelensky miatt halnak meg az ukranok netto hulyeseg, ha akarnak megadhatnak magukat az ukran katonak is, de a hazajukat vedik, senki nem hal meg egy vesztes ugyert szivesen, az ukran allam mindig is korrupt volt es rosszul szervezett,nem lenne kepes egy korrupt allam emberek szazezreit motivaltan harcba kuldeni, ott van a magyar egyseg akiknek gyujtenek felszerelest, rohadtul nem zelenskyert harcolnak.
Örülök, hogy így fejlődsz és gyorsan haladsz! Hiszen komoly teljesítmény, hogy ez a háború már már lassan egy éve tart és sikerült... ennyi idő után eljutottál már oda, hogy rájöjj nem Zeléért halnak meg az ukránok! Ő csak egy paraszt...a táblán, egy dróton rángatott színész. Ha így haladsz 2030-ra... Nem! Látom a fejlődést és, hogy megspóroljak neked egy kis időt elárulom az ukránok és az oroszok is az angolszász érdekek es sz@rkeverésük miatt halnak meg már 2014 óta.

Igen az ukrán állam mindig is korrupt volt, ...ahogyan természetesen most is az!
Nem is képes a motiválatlan emberek százezreit harcba küldeni! Ezért is látni a gumibotos fegyveres rendőrök és katonák által elhurcolt civilekről készült videók ezreit. A többi 14 millió (életerős fiatal) meg már régen lelépett. A nacionalista megetetett katonák meg már jórész elestek a fronton.

A magyar egység? Arra a "Mádzsár"-ra célzol akinek a drónjaira gyűjtenek belpesten és vegyifegyvereket dobál velük az oroszokra és NEM magyar? Vagy akiket a kiprovokált háború miatt elvittek a frontra? Mernének csak szembeszegülni az ukránokkal. Igy is terrorizálják őket 30 éve.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 460
113
Akkor Somkuti Bálint rosszul tudja?

Nincs elég ukrán vadászpilóta – bár vadászgép sem érkezik - Karc FM​


A kijevi rezsim kiviszi az állami intézmények dokumentumait Artemovszkból (VIDEO)​

A megszálló ukrán hatóságok képviselői sietve evakuálják az állami intézmények archívumát Artyomovszkból (Bahmut).
A felvételen két férfi a városi oktatási osztály és a nyugdíjpénztár iratait tölti be egy autó hátuljába, és az ablakon keresztül dobja ki a szobából.
Így bár Zelenszkij ukrán elnök továbbra is azt hangoztatja , hogy az ukrán fegyveres erők nem fogják feladni a várost, a valós tények ennek az ellenkezőjét mutatják – a megszállók Artemivszk elhagyására készülnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676443880

Robert Pearson, a West Point Akadémia docensének véleménye az ukrajnai ellenségeskedés kilátásairól.

Mivel a közelgő offenzíva valószínűleg elkezdődik, Oroszország esélye a stratégiai siker elérésére nagyon alacsony.
Egy offenzív hadművelet Oroszországnak és Ukrajnának is sokba kerülne.
Reálisnak kell lennünk, a most nyilvánosan megvitatott tankok száma, mind az Egyesült Államoktól, mind más szövetségesektől valószínűleg nem elég nagy ahhoz, hogy elősegítse egy jelentős ukrán ellentámadást.
Az Ambrams és Leopard tankokkal elérhető tűzsebesség gyorsabb, mint amit az orosz tankok képesek elérni (?). Ezek a legjobb harcjárművek, és amennyire csak lehet, hozzájárulnak a jövőbeni ukrán ellentámadáshoz, de addig is nehéz lesz valahogyan ellensúlyozni az orosz ellentámadást a következő hónapban, amíg ezek a tankok meg nem érkeznek.
A konfliktus során a Biden-kormányzatot aggasztja az Oroszországgal való eszkaláció, valamint az USA és Oroszország közötti közvetlen katonai konfliktus kockázata. Az a tény, hogy Oroszország az Egyesült Államokhoz hasonlóan atomhatalom, bizonyos óvatosságot hozott a döntéshozatalban. Tehát ez az egyik oka annak, hogy Biden elnök egy kicsit lassabb és mérsékeltebb. Szerintem annak a meggyőződésnek köszönhető, hogy a második világháború nagyobb fegyver- és támogatástömeget biztosított a fronton, ami erősebb orosz ellenreakciót válthatott volna ki. Ukrajnáról gondoskodva, a lécet fokozatosan emelve elkerülhetjük az ilyen reakciót. Ez a logika hátráltatja az F-16-osok Ukrajnába küldésére vonatkozó döntést, hogy ezek az ellenvetések végül eltűnnek-e vagy sem, csak találgathatunk. De amikor ez megtörténik, csak találgatni lehet.
Bizonyos mértékig nem hiszem, hogy ez a háború véget ér, még akkor sem, ha az ukrán fegyveres erőknek sikerül teljesen kiűzniük az orosz erőket Ukrajna szuverén területeiről. Ennek nem lesz vége, amíg Putyin lesz hatalmon. Putyin folytatja a háborút Ukrajna ellen politikai, kiberbiztonsági, információs szférában.
West Point Akadémia docense….Istenem, adj eszet neki! :)
 

RobZombi

Well-Known Member
2021. január 25.
142
399
63
Tegnap reggel munkába jövet hallgattam valami szagértőt a rádió egyen aki végkonklúzióként elkezdte mondani, hogy ő nagyon biztos benne, hogy az oroszok támadni fognak és elkerülhetetlen a háború, és, hogy ő hamut szór a fejére ha nem így lesz. Van egy cserép kandallóm onnan szívesen viszek neki egy vödörrel, hogy fejen öntsem.
Még tudnád mondani ki volt ez a szakértő? Így utólag okosabbnak tűnik,mint itt mindenki más.
 
  • Tetszik
Reactions: malleusorbis

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Sziasztok Ukránbarátok!

Tegyétek magatokat most már egy picit tényleg hasznossá!
Gondolom már régóta ezt keresitek:


( Ha nem találnátok:

Korányi Frigyes u. 123, Nyíregyháza
(003642) 501 012(0036) 31 78 068 30(003642) 501 013
ukr.gc.hunUAinNyiregyhazahttps://nyiregyhaza.mfa.gov.ua
ukrcons.hun@gmail.com

Istenhegyi út 84b, Budapest
(00 36) 1 422 41 20(00 36) 1 422 41 18(00 36) 1 220 98 73
ukran.nagykovetseg.magyarorszaghttps://hungary.mfa.gov.ua
embua.hu@gmail.com )

Remélem segíthettem!
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Ez az apache-s marhaságod elég jól képbe helyezett mindenkit arról, hogy te viszont mennyire nem vagy képben... :oops:

Melyiket? Amelyiknek még csak most fejeződik be a tesztelése? Már csak 9 hónapot kell az elsőre várni...

Egy 152mm-es gránátnak hogyan adod meg magad? Emlékszel még a sárga karszalagos önmagát megadóra, amelyet gúzsba kötve földeltek el a "bajtársai"?

És mire képezik ki az angolok? Tornadora??? Nem tudják életben tartani. Typhoonra? A felesleget már kivonják. És nem véletlenül.
És mivel képezik ki? Csak mert a saját Hawk flottájuk is romokban hever. Milyen repcsivel fog folyni a nagy átképzés? Mennyi idő alatt? És ez milyen hatékonyságú lesz?


Ez a ideje korai medve, meg az ivás az Ő bőrére...

Nem nagyon fogtál fel semmit ebből az 1-9 évből. A háború amiatt indult, mert Putyin nem akart NATO bázist a határainál. Miért gondolod, hogy majd puszira meggondolja magát, ráadásul amikor az anyagháborúval jól áll?
Vagy azt gondolod, hogy azért von ki minden amerikai, francia, kanadai állampolgárt a hazája Belorusziából, meg Oroszországból, mert most már aztán innentől Ukrajna mindent visz?
Tudod mikor adtak ki ilyen komoly figyelmeztetést olyan 2022 február 20-a körül. Tudjuk, hogy mi következett...
te nem fogod fel, hogy finnorszag es svedorszag nato tag lesz, oroszoroszag most is hataros lengyelorszaggal peldaul.
kemeny honapok lesznek az ukranoknak, de az oroszok nem lesznek kepesek bevenni ukrajnat

tranche 1 eurofighterek viszont leselejtezodnek ket harom even belul, de ha mar ugyis bukik az a flotta,
akkor ukrajnaban meg hasznat vehetik.
az atkepzesrol volt egy cikk, itt van a link. mar biztos hogy zajlik.


nem azt irja a cikk, hogy kapnak az ukranok eurofightereket, azt irja, hogyha kaphatnak akkor hogyan es milyet.

az oroszoknal minden heten leszakad az egrol egy repulo, neha bele egy lakohazba, biztos te is lattad a videokat errol, meg a tobbirol. is. az angoloknal is lehet, hogy van problema, de nem esik le minden heten egy gepuk, mint a ruszkinak, az amiknal tobb eset van, de ha nekik 15x nagyobb a legierejuk mint a szegeny szerencsetlen oroszoknak.

a donbaszt lehet hogy megszalljak az oroszok, de a szankciok miatt t90est nem fognak tudni gyartani, szoftverfejlesztok most mentek el mind az orszagbol, demografiai katasztrofa es gazdasagi lemaradas var az oroszokra.

szoval hiper szuper ladara, amire mint ahitoztok a forumon, arra meg varnotok kell majd.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 693
32 366
113
te nem fogod fel, hogy finnorszag es svedorszag nato tag lesz, oroszoroszag most is hataros lengyelorszaggal peldaul.
kemeny honapok lesznek az ukranoknak, de az oroszok nem lesznek kepesek bevenni ukrajnat

tranche 1 eurofighterek viszont leselejtezodnek ket harom even belul, de ha mar ugyis bukik az a flotta,
akkor ukrajnaban meg hasznat vehetik.
az atkepzesrol volt egy cikk, itt van a link. mar biztos hogy zajlik.


nem azt irja a cikk, hogy kapnak az ukranok eurofightereket, azt irja, hogyha kaphatnak akkor hogyan es milyet.

az oroszoknal minden heten leszakad az egrol egy repulo, neha bele egy lakohazba, biztos te is lattad a videokat errol, meg a tobbirol. is. az angoloknal is lehet, hogy van problema, de nem esik le minden heten egy gepuk, mint a ruszkinak, az amiknal tobb eset van, de ha nekik 15x nagyobb a legierejuk mint a szegeny szerencsetlen oroszoknak.

a donbaszt lehet hogy megszalljak az oroszok, de a szankciok miatt t90est nem fognak tudni gyartani, szoftverfejlesztok most mentek el mind az orszagbol, demografiai katasztrofa es gazdasagi lemaradas var az oroszokra.

szoval hiper szuper ladara, amire mint ahitoztok a forumon, arra meg varnotok kell majd.
1. az oroszok nem akarják bevenni ukrajnát csak ki akarnak harapni majd becsícskítank
2-3 igaz
4 egyszer az angol máskor az usa légierővel hasonlítod az orosz légierőt melyiknél melyik szám tetszetősebb.
5. ebbe te ne legyél olyan biztos jelenleg több t90 es készül oroszba mint modern hk nyugaton összesen (teljes nato területén...)
6. ha a lada nem is lessz hipersuper. De a kynai autógyártók elkezdtek betelepülni oroszba.

ezzel az orosz semmit nem vesztett hisz eddig is kiment a pénz a nyugat viszont piacot vesztett és a konkurenciáját erősítette.
egyébként mintha most vettek vólna át valami német auto gyárat és valami modelleket mintha önállóan le tudnának gyártani mert a teljes beszálítói lánc orosz eggyes típusoknál...

Ne féltsd oroszországot. nem europa a világ közepe. se nem a leggazdagabbak vagyunk az eu ba se nem a legmodernebbek.
az arabfélsziget országai jóval gazdagabbak nállunk a távolkeleten megtalálható nállunk fényévekkel fejlettebb ország. igazából europa semmiben sem világelső. (nem az innovációban em azt usa rabolja le europából...) és már britannia sem europai unio...