[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Én ott egyenruhásokat látok egyiküknél fegyver is van.
Voltak még tavaly próbálkozások, hogy ukrán beszivárgók megpróbáltak tömegmészárlást rendezni, azóta fegyveresek járőröznek minden nagyobb városban.


Állítólag kínaiak mozgolódnak, egy ukrajnába szánt százezres "békefenntartó" kontingensről pletykálnak, feladatuk a kínai tulajdonban (nagyrészt közép ukrajnában) levő földterületek biztosítása lesz, miközben az elűzött ukrán népesség helyét átveszik kínai telepesek.

Eléggé konteó szaga van, de ne feledjük mennyire más hangot ütnek meg idehaza is, mióta itt járt a külügyi főmufti. Meg így első osztályú földekhez jutna Kína ami segítené az anyaország ellátását.


Másik pletyka, hogy Irán nem jófejségből küldte a drónokat. Hetekre vagyunk attól, hogy a közel-kelet második atomhatalmává váljanak.



Tengerészgyalogság Ugledarban (nem őket mészárolták le pár hete Kijevwood-ban?)


Wagner temetkezési vállalkozás továbbra is teljes kapacításon üzemel
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 985
113
Ez egy hatalmas marhaság. A NATO országok csapatai nem fognak bevonulni országuk zászlaja alatt ukrajnába, semmilyes harcértintkezésbe. (persze tanácsadóként, kiképzőként, önkéntesként) igen, meg hát a különlegesek is bent vannak már, de dekralátan ilyen nem lesz, hogy Ukrán oldalról hivatalosan X vagy Y ország hadereje Oroszország ellen háborúban bocsájtkozzon.
.
.
Lassan a lengyelek is szervezhetnek valami kamuprivat PMC-t, es nevezzek el stilszeruen mondjuk Chopin-nek. :)
.
Amugy meg legyunk öszintek, "tanacsadokat" a szovjetek is böseggel kuldtek mindenhova, ahol a Kalasnyikovnal kicsit is modernebb fegyvert adtak.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
Ez egy hatalmas marhaság. A NATO országok csapatai nem fognak bevonulni országuk zászlaja alatt ukrajnába, semmilyes harcértintkezésbe. (persze tanácsadóként, kiképzőként, önkéntesként) igen, meg hát a különlegesek is bent vannak már, de dekralátan ilyen nem lesz, hogy Ukrán oldalról hivatalosan X vagy Y ország hadereje Oroszország ellen háborúban bocsájtkozzon.
Nem Oroszország ellen vonulnának be hanem hogy biztosítsák maguknak a kiszemelt területeket, amit majd annektálnának. :oops:
:);)
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
110
831
93
Egy ukrán provokáció Berlinben, ami az orosz katonák emlékműve lett.
Ze támogatói provokációt próbáltak rendezni Berlinben, hogy megakadályozzák a német fővárosban zajló sokezres béketüntetést. Előző nap egy kilőtt tankot vittek az orosz nagykövetség épületéhez, és megpróbálták azt Ukrajna támogatására emelt emlékművé alakítani.
Az ilyen akcióval egyet nem értő berlini lakosok azonban több ezer vörös rózsát tűztek a tankra, így az a halottak emlékművévé változott.

Nicsak ki volt még ott a tuntetésen.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 865
113
A hétvégén számos tüntetés volt nyugat-európa szerte a béke mellett valamint ne küldjünk több fegyvert ukrajnába.
Franciában valamint németországban ahogy elnézem már NATO zászlókat is égettek, tépkedtek.. kezd meleg lenni a népharag.
Persze ezeket sosem fogjátok a médiában sehol se látni.

Tavaly nyár óta Washingtonnak PRIO1. hogy a szomszédos országok bevonuljanak ukrajnába mielőtt összeomlik a védekezés és nagyon megindulnának az oroszok.

Eddig az USA-nak sikerült elérni:

1. Lengyelek BEVONULNAK kb. ~98%
2. Felvidékiek (Szlovákia) majdnem biztos hogy BEVONULNAK ~90%
3. Romania magas a valószínűsége , hogy mennek a két fentiek után. kb. ~75%
4. Magyarország: nem tudni megegyeztek-e

A hivatalos tálalása a hadműveletnek "Békefenntartó koalíciós hadművelet" amiben egyéb NATO//USA erők közvetlenül nem vesznek részt.

Az hogy ez mikor történik meg két dolog függvénye: 1. hogyan dől össze az ukrán védekezés, 2. hogy áll a NATO támogatottsága a közvélemény-szinten, ezt erősen monitorozzák most, naponta több teljes-skálás tesztet is futtatnak..
erre valami forrás azért jól jönne .. nem tartom kizártnak,de azért mégis jobb ha alá van támasztva egy linkkel hogy honnan az info .. persze itt is volt téma sokszor ez az opció de csak beszélgetés szinten,meg ugye akkor azt mondták rá hogy ruszki propi-dezinfó stb ..

de mi garantálja,hogy a központi területekről elmenekült ukránok,nem fognak-e egy újabb megszállót látni ezekben a nyugati fegyveresekben ? főleg a benácult brigád ?

a lengyelek részéről érthető lenne ez a lépés,eszközpark is megvan hozzá,kellően h̸ü̸l̸y̸é̸k̸ akarom mondani,motiváltak is ehhez ..
a románok ugye folyton "éhesek",most ha lépnek érthető , hiszen Ukrajna ki van véreztetve,nem lenne nehéz dolguk
a szlovákok (erősen MUHAHAHA kategória) biztos visznek vagy 3 tál sztrapacskát ..vagy nem tudom ..
a magyarok meg szerintem nem fognak,mivel mi lennénk a potenciális ellenség (így is,de akkor még jobban),meg igazából,a központi területekről menekült ukránok miatt erősen meg is billent a térség etnikumi aránya az ukránok javára.
ellenben ha valós lenne ez a felvetés,kérdés,hogy mennyire akarnának azok a területek ukránok maradni ? és nem indulna-e meg az ott élő népek körében is egyfajta "szeparatizmus",hiszen így ha sikerülne akár a térségben lebonyolított népszavazások során olyan döntést hozniuk,hogy a bevonuló országhoz csatlakoznának,az igazán érdekes helyzetet teremtene,hiszen az ukrán államiság lehet megszűnne,de a különböző lengyel,román,szlovák ( :D ) fennhatóságú terület,egyből EU és NATO taggá válna ..

nekünk meg jutna maximum egy ruszin szomszéd,már ha a ruszinok és a magyarok közösen így döntenének*

* biztos nem nézné jó szemmel sem a román,sem a szlovák a magyar területek visszatérését !!

@kelepisti : "never say never"

ha felültek volna a beloruszok a légibázis elleni támadásnak és elindulnak,nyugodt lehetsz hogy ennek kapcsán már a lengyelek,és a többi nyugati résztvevő katonái,hivatalosan is bent lennének,hogy megakadályozzák a további eszkalálódást .. csak hát ugye megint nem jött össze amit annyira szeretnének .. (bevonulás valami olyan dolog égisze alatt,amire lehet hivatkozni és nem közvetlen oroszok elleni lépésnek minősül) ..érdekes hogy az Ukrajnában élő orosz nemzetiségűek védelme a háborút megelőző 8 évben kurvára nem érdekelte sem a NATO-t, sem az EU-t.se az ENSZ-t meg igazából a nyugati világból senkit,pedig akkor is bevonulhattak volna,vagy gazdasági/politikai nyomást gyakorolhattak volna Ukrajnára úgy,hogy ehhez lehet még a maci is asszisztál.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
T-84U Oplot vs Lancet
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 437
113
BTR + valami RPG egy lövészárok ellen:

A szöveg alapján négyen voltak az árokban, egy grúz meg három ukrán. Miután a grúz (aki állítólag egyedül tanúsított ellenállást) megpusztult, az ukránok megadták magukat.
Nem tudom milyen tudatmódosító volt a grúzban, de a feje fölött húztak el a 30 milis lövedékek és láthatóan már minden mindegy volt neki.

(Bónuszként ott van még az orosz katona, aki a BTR tornya mögül RPG-zik).
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 853
113
BTR + valami RPG egy lövészárok ellen:

A szöveg alapján négyen voltak az árokban, egy grúz meg három ukrán. Miután a grúz (aki állítólag egyedül tanúsított ellenállást) megpusztult, az ukránok megadták magukat.
Nem tudom milyen tudatmódosító volt a grúzban, de a feje fölött húztak el a 30 milis lövedékek és láthatóan már minden mindegy volt neki.

(Bónuszként ott van még az orosz katona, aki a BTR tornya mögül RPG-zik).
Kabaré.
 
T

Törölt tag 133

Guest
Croatian Mi-8 helicopters to Ukraine

Croatia will send fourteen Mi-8 transport helicopters to Ukraine. According to reported information, the Hrvatske Zračne Snage (Croatian Air Force) has already started to remove the markings of the helicopters involved.

The Mi-8s will be made ready for transport at the Zrakoplovno-Tehnicki Centar (ZTC, Aeronautical Technical Centre) in Velika Gorica, next to Zagreb/Franjo Tudjman airport.

Two helicopters, Mi-8MTV-1 serials 201 and 202, were noted outside the facility, while others were reported inside the hangars. Due to the amount of available space at the technical centre, the remaining helicopters are reported as stored at Zagreb/Franjo Tudjman and Zagreb/Lučko.

In the coming two weeks, all helicopters will be transported to Poland, with half of them to be transported by road. The other half will fly to its destination, from where they will continue to Ukraine.

According to the Scramble military database, the Croatian Air Force had only thirteen active Mi-8s in the inventory:

Mi-8PS: 276 (c/n 10662)
Mi-8T: 274 (c/n 99254291) and 275 (c/n 99254272)
Mi-8MTV-1: 201 (c/n 95969), 202 (c/n 95968), 204 (c/n unknown), 206 (c/n 95666), 210 (c/n unknown), 211 (c/n 96053), 212 (c/n 96054), 213 (c/n 96055) and 254 (c/n 95876)
Mi-8MTV-1VA: 215 (c/n unknown)

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Érkezik a valóság:


"Miután az oroszok már 2021 végén elkezdtek játszani a gázszállításokkal, hogy a koronaválságból való újraindulás miatt megugró földgáz- és olajárak természetes áremelkedését felhangosítsák, jócskán megugrottak az orosz szénhidrogén-bevételek. A világpiaci folyamatok és a saját helyzetünk is arra engedett következtetni, hogy az olajat és gázt nagy tételben exportáló oroszok most jócskán megszedik magukat.

NEM ÍGY LETT, SŐT: AZ OROSZ KÖLTSÉGVETÉSBEN RITKA NAGY LYUK TÁTONG."

halmozott-egyenleg-orosz-585848.png



"OROSZORSZÁG KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNYA 2022-BEN A GDP CSAKNEM 4 SZÁZALÉKÁT TETTE KI, ÉS 2023-BAN EZ AZ ARÁNY A KIADÁSOKKAL EGYÜTT VALÓSZÍNŰLEG NÖVEKEDNI FOG. EHHEZ KÉPEST AZ OROSZ PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ALACSONYABB, A GDP 2,3 SZÁZALÉKÁT KITEVŐ HIÁNYSZÁMOT TETT KÖZZÉ."



12-havi-gordulo-orosz-585850.png



"DECEMBERBEN ELJÖTT VISZONT AZ IGAZSÁG PILLANATA, AMIKOR EGY HÓNAP ALATT 4050 MILLIÁRD RUBELES HIÁNY KELETKEZETT A KÖLTSÉGVETÉSBEN."


Állítólag a szerbek az ukránoknak szállítanak lőszert.


A mai szám: 1779. Január 01- óta kb. napi 3,08 darab harckocsi veszteség, a háború eleje óta 4,84 darab. Csökken. :rolleyes:

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 916
113

Oroszország létének kérdése nem az ukrán fronton dől el – Medvegyev​

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke az Izvesztyiának írt cikkében világossá tette, hogy Oroszország készen áll a szélsőséges intézkedésekre a jelenlegi geopolitikai válságban.
...
Medvegyev szerint Oroszországot nem lehet olyan könnyen elpusztítani, mint a Szovjetuniót.
„Ha komolyan felmerül Oroszország létének kérdése, akkor az nem az ukrán fronton, hanem az egész emberi civilizáció további létének kérdésével együtt fog megoldódni, nincs szükségünk Oroszország nélküli világra” – mondta a politikus. mondta félreérthetetlenül.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1677476158

Románia légvédelmi rendszereket von be Moldova határáig (VIDEO)​

A feszültség Kelet-Európában tovább fokozódik.
Felvételek jelentek meg az interneten arról, hogy Románia légvédelmi rendszereket húz a moldovai határhoz.
Emlékezzünk vissza, hogy korábban az orosz külügyminisztérium óva intette a kollektív Nyugatot és ukrán vazallusaikat egy meggondolatlan kalandtól, a Pridnestrovie elleni katonai provokáció formájában.
Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök pedig azt mondta, hogy a nyugati vezetők szeretnék "bezárni a" szürke lyukat "Dnyeszteren túl, egyesíteni Moldovát, betolni Romániába vagy nyugatbaráttá tenni".
Источник: https://rusvesna.su/news/1677482089

Lukasenko fehérorosz elnök éppen a katonai termékek beszerzésének finanszírozásáról tart megbeszélést

Lukasenko: a Fehéroroszországot érő fenyegetettség dinamikája arra kényszerít bennünket, hogy lépést tartsunk a hadiipari termeléssel
"A mai ülés témája a beszerzés finanszírozásának kérdése Szeretném megjegyezni, hogy a példátlan szankciós nyomás ellenére elegendő fegyvert és katonai felszerelést gyártunk a fehérorosz hadsereg szükségleteihez.
Ez annak a ténynek köszönhető, hogy mindent, amire szükségünk van (mármint a "vas" fegyvert), könnyen megkapjuk Oroszországból. Ami pedig a mikroelektronikát, optikát és egyebeket illeti, dicséret illeti azokat, akik megőrizték azt a termelést, amelyet a Szovjetuniótól örököltünk, és így Oroszországgal együtt bármilyen típusú fegyvert tudunk gyártani" – hangsúlyozta az államfő.

Az ukrán fegyveres erőket Chasy Yarból kivonták a település melletti mezőkre. Bogdanovka (északnyugat) 2 hodgepodge zászlóalj az 56,57-től és 14 dandár, hogy a Wagner-csoport ne blokkolja a Khromovoye-Bogdanovka-Chasov Yar autópályát. De már késő.

Ezen a diagramon a Bogdanovka (10 órakor) még mindig zöld. Aznap este Wagner még 2 km-t gyalogolt. át a mezőkön, és gyakorlatilag elvágta az Artyomovszkból Chasov Yarba vezető utat.
Majdnem, mert fizikailag még mindig az ellenség alatt áll. De ez a nap híre.

Front-line összefoglaló 2023. február 27-én reggel⚡️

-Az Uludar szektorban az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek egységei ágyúzást követően ismét kísérletet tettek a város déli peremére való előretörésre. Az ukrán csapatok visszaverték a támadást. Az ukrán fegyveres erők tűzállásai alatt Novopolban, Vremevkában és Prechistovkában. (1. ábra)
-A donyecki fronton az orosz csapatok tüzérség támogatásával támadó hadműveleteket hajtottak végre Novomihajlovka és Marinka közelében. Kicsit északra megtámadták az ukrán fegyveres erők megerősített területét Krasznogorovkában. Szintén a földön az orosz csapatok megpróbáltak előrenyomulni Nyevelszkoje, Pervomajszkij és Szevernij felé. És miután délről ágyúztak, Avdiivka irányába támadtak. (2. ábra)
-A helyzet Bahmuttól délnyugatra eszkalálódott. Az ukrán csapatok Csasov Jar felől ellentámadásba lendültek a H-32-es autópálya környékén Klescsejevka irányába. Kicsit északkeletre a PMC "Wagner" megpróbált áttörni Ivanovszkijhoz. Maga Bahmut „zenekarok” támadnak Ivangrádtól délre és Podgorodnijtól és Jagodnijtól északra. A város keleti peremén is igyekeznek előretörni. Soledartól nyugatra a "zenészek" az Orekhovo-Vasziljevka és Zseleznyansky elleni támadásra összpontosították erőfeszítéseiket. Ez a Szlavjanszkba vezető M-03-as autópálya közelében található. Az APU pozíciók megtartása. Soledar PMC-től északra "Wagner" támad Vasyukovka, Fedorovka és Rozdolovka közelében. Jakovlevkától kicsit keletre pedig a „zenészek” támadják Vesyoloye-t. Az orosz csapatok megpróbáltak előrenyomulni a vitatott területen. (3. ábra)
-Luhanszk irányában az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek egységei délről és északkeletről támadták meg az Ukrán Fegyveres Erők belogorovkai állásait. A kettős ütés azonban nem hozta meg a kívánt eredményt. Északnyugaton az orosz csapatok folytatják a támadó hadműveleteket Zarecsnij, Jampolevka, Ternov, Nyevszkij és Makeevka irányában. (4. ábra) Tekintse meg a @wargonzo
 
T

Törölt tag 1711

Guest
.
.
Lassan a lengyelek is szervezhetnek valami kamuprivat PMC-t, es nevezzek el stilszeruen mondjuk Chopin-nek. :)
.
Amugy meg legyunk öszintek, "tanacsadokat" a szovjetek is böseggel kuldtek mindenhova, ahol a Kalasnyikovnal kicsit is modernebb fegyvert adtak.

Sőt, már az etiópok őseit is segítették rómaiak fegyverekkel és tanácsadókkal a rivális törzsek ellen, mivel ők ugye Róma barátai voltak (értsd szaré-húgyé eladtak minden értékeset nekik).
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 765
14 714
113

Hát, a 8 éve gyakorolt fejlett nyugati precíziós Aufträgstaktiktól én is kicsit többet vártam, mint hogy 4-en ülnek egy első világháborús lövészárokban a letarolt senkiföldjén, ebből 3 alig várja hogy megadhassa magát az első rohamcsapatnak, a 4. pedig valami komisszárféle lehet aki PCP-n van és vakon lődöz a világba.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 514
15 752
113
PZH 2000 40 km-en 30 méteres pontossággal rendelkezik és képes egy célpontra egy időben 5 gránátot kilőni.EXcalibur preciziós lőszer 2 méteres pontossággal rendelkezik.Drónos videókon bőven van bombatölcsér nem minden lövés talál be.Modern lövegeknek bőven elég a "szórása" tűzgyorsasága hogy 20 km körüli távolságból mozgó célpontot eltaláljanak vele.
Nem állítom, h lehetetlen a dolog. Azt vitatom, h lenne az ukránoknak annyi rak-póthajtásos precíziós lövedéke, h "arassanak- a páncélosok között. Főleg ha a cél még mozog is (sok másodpercig repül a lövedék, addig bőven halad a cél tovább, vagy elfordul). Nincs az a precíz tűzvezető szoftver, ami kiszámolja, h Grisa merre fordul a hk-val. Más a képlet, ha megteszik azt a szívességet, h órákat várakoznak oszlopban vagy bárhogy. Nincs már tűzfal, mint az I. - II. Vh-ban. A Pzh-ra is valami másfél km-t adnak meg közvetlen irányzásos (hk ellen) tűzcsapásra.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
157
1 761
93
Bp.ostroma, 2 milliós város 102 napig tartott.
Herszonnál 280.000-es , alig több mint 2 hónap alatt kisöpörték az ukránok az oroszokat.
Bakhmut eddig 7 hónap...
Csak azt nem veszed számításba, hogy az ukránokat valós időben informálják, folyamatosan pénzzel, emberrel és hadi anyaggal, üzemanyaggal is támogatják. 7 éve építik a védvonalakat. Hol volt BP 2milliós város 44-ben? 10 kerületből állt. Kb 75-re sikerült idéglenesen 2 millió körülire feldúzzasztani kb 90-ig.
MInket a 2. VH-ban a németek le se szartak, fegyót sem adtak. Még a halott német katona fegyverét sem lehetett elvenni, mert azaz övé! Nem voltak külföldi önkéntesek sem.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 751
113
A lengyelek vezette támadás, Paraskovievka.
Artyi
Aknamunka...
HMMVW
Artyi ukrán szemmel.
Yagodnye
Kramatorszk
Bátor vagy eszelős?
Artyi
Belgorod/Kurszk
Artyi
Svatovo/Kremennaya
Összfogl.
Bolgár támogatás.
Lmbtqkraina
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
BTR + valami RPG egy lövészárok ellen:

A szöveg alapján négyen voltak az árokban, egy grúz meg három ukrán. Miután a grúz (aki állítólag egyedül tanúsított ellenállást) megpusztult, az ukránok megadták magukat.
Nem tudom milyen tudatmódosító volt a grúzban, de a feje fölött húztak el a 30 milis lövedékek és láthatóan már minden mindegy volt neki.

(Bónuszként ott van még az orosz katona, aki a BTR tornya mögül RPG-zik).
Érdekes volt, hogy egy volt vegyvédelmis katonatiszt jóbarátomnak mondtam még 2021-ben, hogy dejó hogy a Lynxnek van olyan spec lövedéke amely a lövészarok felett robban el és minden gyalogost lekaszál két párhuzamos árokban is egyszerre. Meg a carl gustaf-nak pedig van olyan, amely épületet takarit így ki belül. Erre ő mondta, hogy a mai modern harcászatban lövészárok és ásott fedezékek már nagyon nincsenek is. De úgy látszik a gyalogság most jobban felértékelődött és mégis jó döntés volt az ilyen fegyverzet beszerzése.


Tényleg! Fontos kérdés minenkihez oldaltól nemtől vallási hovatartozástól függetlenül:

Itt már többször is volt rá példa, hogy a gyalogság nem is figyelemelterelésként vagy fedezőtűzként lövik az mbt-t apc-t ifv-t mint az állat géppuskával mindenféle kézilőfegyverekkel...de miért???

Mi a k.rvaanyámér lőjjek mondjuk egy brennel egy kib.szott páncélost vagy kettőt mint ez a grúz gyerek?
Volt ilyen videó ahol 7-8 orosz csinálta ezt l.árokból két ukrán bmp ellen persze hasonló eredménnyel zárult a történet.

Kell vele rájuk lőnöd?? Te lőnél vele rá? Van erre bármi orosz-nato szabályzat??