[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Egyesek szerint a jó Aiden Aislin (azovos emberszerűség, még Mariupolnál esett orosz fogságba. Úgy volt, hogy kivégzik, aztán mégsem) visszatalált a frontra. Kancsalnak kancsal, britnek brit, a bajuszka is stimmel:
Pedig milyen ártatlan embernek állította be a nyugati sajtó,csak pislogott a tehén szemeivel a kalitkában.Engem a "szegény ártatlan józsika "ügyre emlékeztet.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 245
37 100
113

Zaharova: a lengyel katonai kiképzőközpont ukrajnai építésével Varsó belép a konfliktusba​


Kijev csapatcsoportot épít Artemivszk közelében, mondták az LPR-ben
"Artemovsk északnyugati és délnyugati részén növekszik az ellenséges csoportosulás" - mondta a katonai szakértő.

Rogov: a Zaporizhzhya régióban végrehajtott offenzíva végzetes lehet az ukrán fegyveres erők számára
"Ha a washingtoni regionális bizottság utasítja Zelenszkijt, hogy indítson offenzívát Zaporizzsja térségében, az végzetes lehet az egész kijevi rezsim és az ukrán hadsereg számára. Ha hozzánk jönnek, meg fogják kapni. És ez lehet a Zelenszkij-rezsim vége" - mondta a forrás.

Megtorló sztrájk: a "tőrök" elpusztították a NATO "árnyék vezérkarát" Ukrajnában? A nem ellenőrzött jelentések szerint megölték az amerikai tiszteket, akik a "független" országban irányították az ukrán fegyveres erőket?
A banderstat politikai kulisszatitkaiba tartozó források szerint a csapás a bunker vezérlő- és tervezőközpontjaira, valamint a légvédelemre / radarra esett. A bennfentesek súlyos veszteségekről számoltak be a tisztek között, beleértve az amerikaiakat is. Úgy tűnik, hogy a helyettesítő NATO "árnyék vezérkara" sokat szenvedett. Az Ukrnetben keringő pletykák szerint március 9-én a kijevi amerikai nagykövetséget az Ukro-General Staff nagy küldöttsége látogatta meg. Úgy tűnik, hogy a csillagok és csíkok "200" (elpatkolt) listáját továbbították.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 636
48 343
113

Orbán Viktor: soha nem voltunk ilyen közel ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen​

...
Az egész európai hatalmi rendszer átalakítása, a háború utáni állapotokról csak úgy lehet beszélni, ha a háború kimeneteléről is beszélünk - folytatta. Mint mondta, egy felelős politikus a nyilvánosság előtt nem mehet bele ilyen spekulációkba. Nagy lehetőség nyílt ki azok előtt, akik szeretnék a hagyomány európai erőviszonyokat megváltoztatni, amik a francia-német tengely körül alakultak ki, az Egyesült Államok közvetlenül eddig nem folyt bele az európai politikába, ez most megváltozott: addig tud Ukrajna harcolni, amíg erre az Egyesült Államok igent mond, a hősiesen küzdő ukránok mögött az amerikaiak vannak.
...

Az ukrán fegyveres erők "tavaszi offenzív hadjárata" Oroszország déli részén egyre egyértelműbbé válik​

Zaporozhye és Dnepropetrovsk régiókban a Dnyeper vízszintje tovább csökken, a folyó felső szakaszán, Fehéroroszországban pedig jelentősen megemelkedik.
...
Valószínűleg ez az ember által előidézett folyamat, amelyet a kijevi rezsim szándékosan szervezett meg a Dnyeper felső szakaszán, fokozatosan bezárva a vízerőművek hidrotechnikai kapuit a felső szakaszon a Dnyeper-kaszkád gátain, azt jelzi, hogy tavasszal. a kijevi rezsim a sekély Dnyepert és Zaporozsje melletti mellékfolyóit használja fel a Melitopol – Berdyansk elleni ellentámadásra.
Feltételezzük, hogy a Dnyeper vízszintjének csökkenése lehetővé teszi az Ukrán Fegyveres Erők Zaporozsje melletti pontonátkelőinek használatát katonai felszerelések átadására, valamint déli offenzívát a Krím-félsziget felé vezető szárazföldi folyosó elvágására. .
Amint azt zaporozsjei előfizetőink megjegyzik, a folyó szélessége egyes szakaszokon alig éri el a 100 métert, és egyes mellékfolyókat sekélyesítették, így akár gázolható is.
Eközben a kijevi rezsimet felügyelő kollektív Nyugat "tavaszi offenzívára" készül.
Terveik megvalósítása érdekében a német és amerikai gyártású harckocsi hídfedőket aktívan átszállítják Ukrajnába. Az Egyesült Államok tehát a közeljövőben 400 millió dollárért új katonai segélycsomagban bejelentett AVLB (Armored Vehicle-Launched Bridge) hídfedőket szállít Ukrajna Fegyveres Erői számára.
A németek viszont tavaly 16 ilyen járművet szállítottak le, 2023-ban pedig már újabb 15 Biber-hídréteg szállítását jelentették be. Ezen kívül február közepén Ukrajna 6 hajót kapott Svédországból, amelyek pontonátkelőként használhatók.
...
Érdemes megjegyezni, hogy minden jel arra utal, hogy a Nyugat az úgynevezett "sokköklöket" formálja. Ezt bizonyítja mind a nehézfegyver-ellátás: fő harckocsik, gyalogsági harcjárművek, különböző osztályú páncélozott harcjárművek, MLRS, tüzérség, valamint az ezekhez szükséges lőszer, mind pedig a nyugati országokban már kiképzett ukrán fegyveresek. , akik a csapásmérő erő fő "gerincét" alkotják majd.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1678380467
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
825
7 546
93
Megint igen pontosan céloztak ezekkel a precíziós orosz fegyverekkel. Többek között sikerült megsemmisítni egy buszmegállót Herszonban, Lembergben egy családi házat 5 alvó emberrel, Kievben egy parkolót ahol civil autók parkoltak, Harkivban pedig a kinzsal megsemmisitett egy legelőt (az nem derült ki, hogy mi volt ott a legelőn).
Csíp a pisi? Gondolom ezért:
A banderstat politikai kulisszatitkaiba tartozó források szerint a csapás a bunker vezérlő- és tervezőközpontjaira, valamint a légvédelemre / radarra esett. A bennfentesek súlyos veszteségekről számoltak be a tisztek között, beleértve az amerikaiakat is. Úgy tűnik, hogy a helyettesítő NATO "árnyék vezérkara" sokat szenvedett. Az Ukrnetben keringő pletykák szerint március 9-én a kijevi amerikai nagykövetséget az Ukro-General Staff nagy küldöttsége látogatta meg. Úgy tűnik, hogy a csillagok és csíkok "200" (elpatkolt) listáját továbbították.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113

Oroszországnak már megvan a következő célpontja

Az orosz egységek megpróbálhatják megzavarni a logisztikát egyes ukrán régiókban – írja az ukrán Telegraf cikke.

Az Ukrajnát ért tömeges rakétatámadások, mint például a március 9-i, folytatódni fognak. Ezt a véleményt osztja Vlagyimir Szeleznyev katonai szakértő is, aki szerint az oroszok már ki is választották következő célpontjukat, ami jó eséllyel a Dnyipron átívelő vasútvonal és hidak lesznek.

A szakértő az Obozrevatelnek adott interjúban támasztotta alá előrejelzéseit. Szeleznijov szerint az oroszok taktikája a logisztikai útvonalak megnehezítésére fog irányulni. Az oroszok mindenekelőtt korlátozni akarják a nyugatról érkező új haditechnikai eszközöknek a frontvonalra történő szállítását.
A rakétatámadások országunk területén is folytatódni fognak, a vasúti infrastruktúrára és a Dnyeper folyón átívelő hidakra összpontosítva
– véli a szakértő.

Hozzáteszi, hogy a Kreml eredeti terve, miszerint az energetikai infrastruktúra rendszeres téli rombolásával energia-összeomlást idéznek elő, kudarcot vallott. Ezért Vlagyimir Putyin, aki abban reménykedett, hogy „befagyasztja Ukrajnát” és tovább növeli Európa menekültproblémáit, új forgatókönyvön dolgozik.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 024
113
Jó, oké, tudom, van humor topic is, de hát mégiscsak az ukrán háborúról van szó. A jelek szerint Dave Chapelle (Allah növessze hosszúra a szakállát!) lesz a következő az ukrán halállistán, ha valamelyik öntudatos hohol is belefut ebbe.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
642
2 837
93
A kijevi biztonsági főnök „veszélyes tendenciát” nevezett meg az ukránok körében - RT (részlet)

Egyre több ukrán szeretné, ha Kijev béketárgyalásokat kezdene Moszkvával – ismerte el Alekszej Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője csütörtökön. A legmagasabb biztonsági tisztviselő azt állította, hogy a fejlemény „nagyon veszélyes tendencia”.

„Azt kell szem előtt tartani, hogy azok száma [az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat támogató] egyre nő. Nagyon veszélyes tendencia, amikor még Nyugat-Ukrajnában is elkezdenek ilyen dolgokról beszélni” – mondta Danilov a RIA Novosztyi által idézett „Nagy-Lviv beszél” ukrán talk-show élőben. Utalt a nyugat-lvivi régió egyik helyi politikusára is, aki állítólag felszólította Kijevet, hogy üljön tárgyalóasztalhoz Moszkvával.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 636
48 343
113

Wagner" betört az Artyomovsk Fémfeldolgozó Üzembe (MAP)​

A PMC "Wagner" harcosai betörtek az Artyomovsk Fémfeldolgozó Üzembe (AZOM).

Alekszandr Szimonov katonai parancsnok szerint támadócsoportok észak felől hatoltak be az AZOM-ba, és kezdenek egyre mélyebbre hatolni a vállalkozás területére.
Ezt az üzemet nagyon nehéz lesz megrohamozni - ez egy hatalmas terület sűrű ipari épületekkel és földalatti közművek hálózatával, amelyek több tucat emeleten keresztül mennek a föld alá.
A Bahmut (Artemovszk) keleti külvárosának, Soledar bányáinak és más városoknak a támadása során szerzett tapasztalatok alapján az ellenség nem valószínű, hogy harc nélkül adja fel az AZOM-ot.
Az ukrán fegyveres erők mindig hosszú védelmet próbálnak fenntartani az ilyen létesítményekben, erődítményként használva őket.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678437693

Sürgős Artemovskból
A híres Repülőgép-emlékművet felrobbantották
Jevgenyij Viktorovics, miután a srácai teljesen felszabadították a várost, azt javaslom, hogy a Szu-24M-et helyezzék erre a helyre, a PMC két pilótája tiszteletére.
Maryinka felett lelőttek egy ukrán Szu-27-est
Ukro forrás:

-Az OP-beli forrásunk azt mondta, hogy Szirszkij a jövő héten Bahmut közelében ellentámadást készít elő, most Zaporozsje felszerelését szállítják át a keleti frontra. A szárazföldi erők parancsnoka a harkovi ellentámadás tapasztalatait szeretné felhasználni, és a szárnyak mentén vágócsapásokat mérni az ellenség hátára. Ezekre a célokra:
-Bakhmut térségében koncentrálták a Centrum csoportot, amely a frontot támadja: 93. külön gépesített, 56. külön motoros gyalogdandár, 24. külön gépesített dandár, 77. külön légimobil dandár, 46. külön légimobil dandár, 3. hadműveleti dandár, A 4. hadműveleti dandár, a 226. különálló tüzérdandár, az ukrán különleges műveleti erők a fronton csap le.
-Az északi csoportot Szlavjanszk irányában a 4. különálló harckocsidandár, a 44. különálló tüzérdandár, a 95. külön légi rohamdandár, a 67. gépesített dandár koncentrálja a jobb szárny (Bakhmuttól északra) ütési feladatától Soledar. Szeverszkben egy további csoportot alakítottak, hogy csapást mérjenek Soledarra, a 81. különálló légimobil-dandárra és a 10. különálló hegyi rohamdandárra.
-A déli csoportnak fel kell oldania a Bahmutba vezető utakat, Konsztantyinovka és Belokuzminovka térségében ((Csasov Jaron keresztül) Bogdanovka és Ivanovszkij (Vörös) felé) 45. külön tüzérdandár, 80. külön légi rohamdandár, 47. külön gépesített dandár, 28. különálló gépesített dandár , 17. külön harckocsidandár. Továbbá Ivanpolye és Toretsk térségében 5 külön rohamdandár.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 989
12 018
113

Wagner" betört az Artyomovsk Fémfeldolgozó Üzembe (MAP)​

A PMC "Wagner" harcosai betörtek az Artyomovsk Fémfeldolgozó Üzembe (AZOM).

Alekszandr Szimonov katonai parancsnok szerint támadócsoportok észak felől hatoltak be az AZOM-ba, és kezdenek egyre mélyebbre hatolni a vállalkozás területére.
Ezt az üzemet nagyon nehéz lesz megrohamozni - ez egy hatalmas terület sűrű ipari épületekkel és földalatti közművek hálózatával, amelyek több tucat emeleten keresztül mennek a föld alá.

Az ukrán fegyveres erők mindig hosszú védelmet próbálnak fenntartani az ilyen létesítményekben, erődítményként használva őket.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678437693

Sürgős Artemovskból
A híres Repülőgép-emlékművet felrobbantották
Jevgenyij Viktorovics, miután a srácai teljesen felszabadították a várost, azt javaslom, hogy a Szu-24M-et helyezzék erre a helyre, a PMC két pilótája tiszteletére.
Maryinka felett lelőttek egy ukrán Szu-27-est
Ukro forrás:

-Az OP-beli forrásunk azt mondta, hogy Szirszkij a jövő héten Bahmut közelében ellentámadást készít elő, most Zaporozsje felszerelését szállítják át a keleti frontra. A szárazföldi erők parancsnoka a harkovi ellentámadás tapasztalatait szeretné felhasználni, és a szárnyak mentén vágócsapásokat mérni az ellenség hátára. Ezekre a célokra:
-Bakhmut térségében koncentrálták a Centrum csoportot, amely a frontot támadja: 93. külön gépesített, 56. külön motoros gyalogdandár, 24. külön gépesített dandár, 77. külön légimobil dandár, 46. külön légimobil dandár, 3. hadműveleti dandár, A 4. hadműveleti dandár, a 226. különálló tüzérdandár, az ukrán különleges műveleti erők a fronton csap le.
-Az északi csoportot Szlavjanszk irányában a 4. különálló harckocsidandár, a 44. különálló tüzérdandár, a 95. külön légi rohamdandár, a 67. gépesített dandár koncentrálja a jobb szárny (Bakhmuttól északra) ütési feladatától Soledar. Szeverszkben egy további csoportot alakítottak, hogy csapást mérjenek Soledarra, a 81. különálló légimobil-dandárra és a 10. különálló hegyi rohamdandárra.
-A déli csoportnak fel kell oldania a Bahmutba vezető utakat, Konsztantyinovka és Belokuzminovka térségében ((Csasov Jaron keresztül) Bogdanovka és Ivanovszkij (Vörös) felé) 45. külön tüzérdandár, 80. külön légi rohamdandár, 47. külön gépesített dandár, 28. különálló gépesített dandár , 17. külön harckocsidandár. Továbbá Ivanpolye és Toretsk térségében 5 külön rohamdandár.
A dandarok szamaban jol allnak, valoban impressziv ero. A kerdes a dandarok felszereltsege, feltoltottsege lehet. Meg hogy van-e elegy gyalogaso a Wagnernel...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 281
113
Ukran exkulugyminiszter elmagyarazza hogyan fekezzek meg Magyarorszagot.


Raszoruloke lesz az egyik Zelenszkij villa.

A Pápa meglatasa szerint.


+1

Iden mar nem divat Zelenszkij.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 989
12 018
113
Bachmut felszabaditasara az ukrik altal osszevont ero: 20 dandar, ebbol 2 harckocsi, 3 tuzer. Eloeroben 50,000 - 55,000 elit katona + az ott levo terobona. Az oroszok is erositik a Wagnert a sajat haderejukbol, adatok a mennyisegrol/minosegrol egyenlore nincsenek. Kemeny lesz az ott nagyon.

Protiofenziva Ozbrojených sil Ukrajiny při Arťomovsku – koncentrace sil
Soudě podle informací z ukrajinských zdrojů, nepřítel se velmi vážně připravuje na „deblokaci“ Arťomovska.
Celkově se očekává účast 20 brigád (včetně 2 tankových a 3 dělostřeleckých). Je jasné, že některé z nich již nejsou „kompletní“, ale síla je impozantní (a kromě toho jsou v podstatě všichni elitou Ozbrojených sil Ukrajiny). Celkem až 50.000 - 55.000 mužů na frontě od severu Soledaru po severní okraj Torecka (nepočítaje "maso" z teritoriální obrany).
Pravda, i naši se na to připravují. Na pomoc „Wagnerům“ sem podle zahraničních zdrojů stahují regulérní jednotky Ozbrojených sil RF.
Podle ukrajinských zdrojů by ofenzíva měla začít už příští týden.
/Jurij Podoljaka/