[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 095
24 681
113
NATO 5. cikkely:

"A Felek megegyeznek abban, hogy az egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek; és ennélfogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Felekkel egyetértésben, azonnal megteszi azokat az intézkedéseket - ideértve a fegyveres erő alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart. Minden ilyen fegyveres támadást és az ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezen intézkedések akkor zárulnak le, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat."

tehát amit szükségesnek tart, ez lehet simán egy egészségügyi vagy logisztikai háttérbiztosítás is, esetleg bármi hasonló, ami nem minősül fegyveres beavatkozásnak mégis hozzájárul a megtámadott fél támogatásához.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Egyébként milyen lehetőséget látsz arra, hogy nyugat kikényszerítse a MH ukrajnai beavatkozását?
Pl.:
Közvélemény befolyásolása - "Meg lehet nyerni a háborút az oroszok ellen", stb.
Diplomáciai nyomásgyakorlás. - Erről sokszor beszélt Orbán.
Uniós források elzárása - Ezen is már rég túl vagyunk.
Kormányváltás. Megpróbálták a választáson, aztán volt a várban egy mini majdan tüncike - Nem jött be, de meg fogják próbálni más módszerekkel is.
Zsarolás - akár a gáz- és olajvezetékek szabotálásával. Sajna ez elhangzott vezető politikus szájából.
Rádióállomás megtámadása - vagy valami hasonló... :rolleyes:
Stb, stb.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 589
8 122
113
Komolyan mondom, rossz nezni ezt az oreg teves (adocsalo) konyvelo, olyan szanalmasan erolkodik eljatszani a vedelmi miniszter szerepet, en erzem kinosan magam ezt a suket, bena hulyeseget olvasva:

Oleksiy Reznikov, Ukraine’s defence minister, told the Financial Times that the liberation of a group of villages under Russian occupation in recent weeks was “not the main event” in Kyiv’s planned attack.

“When it happens, you will all see it . . . Everyone will see everything,” said Reznikov, brushing aside media coverage of slow progress against well-fortified Russian positions.

He confirmed that Ukraine’s main troop reserves, including most brigades recently trained in the west and equipped with modern Nato tanks and armoured vehicles, have yet to be used in the operation.

BI sosem volt egy szarnyalo szinvonal meg az internetes atlaghoz kepest sem, de ez mar a legbutabb propagandaszemetek szintje:

Ujabb felmilliard erteku tularazott cucc:
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 281
55 493
113
Azért nálunk,I'll egész kke-ben van történelmi hagyománya annak, hogy mi majd jól elmegyünk Moszkváig.....
Erős kétségeim vannak,hogy bármelyik ex szu ország katonáját,ma arra rá lehetne bírni, hogy a hollyburton részvények osztalékáért bemenjen ukrajnába,az Oroszok ellenében békét fentartani.
Minimum akkora bennem ez a kétség,mint hogy ha minket megtámadna Oroszország, vagy bármelyik nato tagország,akkor bárki jönne érdemben segíteni.
Hagyjuk már.
Ne nézzük már síkhülyének az ex szu országok népeit,talán még a mobilnet, fészbúk korszal előtt bele tudtak volna hajtani minket, de ma már felejtős.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Kemény!!! 18+: Ukrán katonák harcolnak az orosz aknamezők ellen



Katonai helyzet Donbászban június 27-én

Katonai helyzet Dél-Ukrajnában 2023. június 27-én
https://southfront.org/military-situation-in-southern-ukraine-on-june-27-2023-map-update/
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 009
16 297
113
Ha nem akar menni Mo. a bukaresti kilencekkel, holmi ukrán területbiztosításra, akkor hogy lehet kényszeríteni?
Mert a NATO ilyent nem ír elő. Más helyzet, ha megtámadják a szövetséget. Akkor menni kell, nem vitás. Ezt a becsület is követeli. DE akkor mindenkinek menni kell, USA-t és Fo, Angliát is beleértve. Azonban ha nincs külső támadás, akkor csak az megy aki akar, önkéntes alapon. Ahhoz, hogy előidézzék Mo.-ban a hajlandóságot egy ilyen kalandor lépésre, vagy:
1. külső közreműködéssel kormányváltás kell (amolyan narancsos) egy olyan erőre, aki hajlandó kiküldeni a magyar bakát, - ezzel próbálkoznának is a "szövetségeseink" de nincs meg a kritikus tömeg,
2. meg kell szállják az országot katonailag - mondjuk erre is meglenne a hajlandóságuk, csak éppen elég szarul mutatna a védelmi szövetség bizonyítványában, és onnantól már nem lehetne eladni, hogy a magyar nép akarta (ha nem így lenne, már meglépték volna).

Egyébként milyen lehetőséget látsz arra, hogy nyugat kikényszerítse a MH ukrajnai beavatkozását?
"n" lehetőség volna , de mindegyiknél kilógna a lóláb, és kiderülne hogy a "demokrácia" az elmúlt évtizedek alapján egészen más értelmet kapott. Nyelvújítás lenne szükséges...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 816
47 160
113
Azért nálunk,I'll egész kke-ben van történelmi hagyománya annak, hogy mi majd jól elmegyünk Moszkváig.....
Erős kétségeim vannak,hogy bármelyik ex szu ország katonáját,ma arra rá lehetne bírni, hogy a hollyburton részvények osztalékáért bemenjen ukrajnába,az Oroszok ellenében békét fentartani.
Minimum akkora bennem ez a kétség,mint hogy ha minket megtámadna Oroszország, vagy bármelyik nato tagország,akkor bárki jönne érdemben segíteni.
Hagyjuk már.
Ne nézzük már síkhülyének az ex szu országok népeit,talán még a mobilnet, fészbúk korszal előtt bele tudtak volna hajtani minket, de ma már felejtős.
Optimista vagy, naiv. Nem a katonákat kell meggyőzni, csak néhány politikust fogni valamivel, aztán a katonák nagy része oda megy ahová mondják nekik. Nem lenne nálunk sem tömeges hőbörgésen túl szinte semmi, attól tartok. Nincs előttem hogy ha megjönne a parancs a Barbarossa '24- re, a honvédeink többsége megtagadná a parancsot, sőt, azt gondolom még olyan is lenne nem is kevés, aki elhinné az ügyet, hogy neki most ott kell valahol megvédeni a Dnyeper környékén Magyarország valós érdekeit...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
inidibinging...
https://youtu.be/fi575J_wYdM
https://youtu.be/wMMXuKB0BoY
Egy kis visszatekintés, hátha egyszer mészike és kis társai is megértik mi és miért történt és történik.....
ON :

Lassan mondom, hogy mindenki megértse :
ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ !!!
szarkeverés level Yankee
Tajvant is denácifikálni kellene lassan :)
Alekszej "netámasszanaktúlzóelvárásokat" Reznyikov szerint az ellentámadás még csak most fog elkezdődni!
Betelepitesek Karpataljara.

Stier

Megerkeztek az ujabb csodafegyverek, elkezdodott a kikepzes.
Szerintem a romanok adhattak at.

Kramatorszkban szetraketaztak valami zsoldosszallot.
Khmm ez a betelepítés erősen sérti zum beispiel a versaillesi és a párizsi békét.
Dolgozik a tüzérség, szeverszki irány.
Szerintem eddig szinte nem is vesztettek semmit a hoholok, azért küldenek még 30 Bradleyt meg 25 Strykert a jenkik hogy fényesebb legyen a győzelem!!!
Vremijevszkij kiszögellés újabb Banderabusz indult a pokolra.
Az Orehovszki irányt a légierő szórja bombákkal... Hail Bandera!
Állítólag friss fotó, kerek fúvócsővel.
 
Last edited by a moderator:

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 525
10 701
113
Megnyitva.

Hosszú kitiltások lesznek kiosztva az OFFolás, személyeskedés és fórumrombolás nyomán ha ez így megy tovább, és olyanokra is vonatkozik akik amúgy hoznak értékes tartalmakat is. (Különböző Róbertek magánélete, származása, hajszíne ja az nem, baráti kapcsolatai szintén az offolás témakörébe tartoznak.)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Miért nem dolgozol?” – kérdezték. "Talán nincs is szükséged pénzre, ha állandóan oda [Ukrajnába] utazol?
Az ukrán menekültek németországi munkaügyi központja minden tartózkodási engedély meghosszabbítását meg fogja tagadni azoktól, akik nem dolgoznak. Az európaiak mostantól kezdenek gyanakodni, hogy a "menekültek" csak az ingyen pénzért jönnek.

A donyecki orosz 2S7 Malka nehéz önjáró nehéztüzérség pusztító támadásával megsemmisítette az ukrán hadsereg állásait Avdijivka településen. Ezt a tüzérséget az 1. donyecki hadtest 14. tüzérdandárja vetette be.
Az ukrán erődítményként használt ház végül megsemmisült. 2023. június 26-án, hétfőn.
A drón egyértelműen rögzítette a robbanásokat és a füstfelhőket a célállásoknál.

Ez a videó az ukrajnai katonai helyzetet ismerteti 2023. június 28-án.
Átkelési kísérletek |Antonov híd | A második bakhmut-i csata | Taktikai átcsoportosítás.

Az ukrán katona azt mondja a Vice-nak, hogy a gyanúja szerint a kormány részt vesz saját népének - a munkaképes korú lakosságnak - a kiirtásában.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 315
10 283
113
A kramatorszki csapás zsoldos tanyát találtak telibe.Elég jól informálja a helyi lakosság az orosz haderőt.Amerikaiak voltak a tetoválás alapján az osztagát is kiderítették.
Instagram légió jól elcseszte megint, szerencséjük az orosz propaganda akkora vicc mint a MOD, folyamatosan geotaggelik hogy hol vannak, Kramatorskban nyüzsögnek a külföldiek, ez a kanadai is folyamatosan törli a posztjait miután rászóltak https://www.instagram.com/gallant.uacademy/

 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 601
24 990
113
Ukri géppuska állás kiiktatása, közelről, karabéllyal:

Kramatorszknál megcsaptak egy zsoldosszállót:

Egy komplett deszantot pakoltak ki a halálba:
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 097
2 912
113
Mert miért is sablonduma ?

Ukrajnában volt egy orosz- és egy Nyugatpárti pártgarnitúra, mindkettő egyformán korrupt, a választásokon hol ez nyert, hol az. A Nyugatpártiak felhozták a NATO és EU-csatlakozást, de reálisan nézve esélyük sem volt rá. Nulla követelménynek feleltek meg akkor is, és most is. Mégis be lett hülyítve a nép, lesz Ejju meg Nátó, és ezekból automatikusan Kánaán. Már csak rá kellett mutatni az ellenségre, aki miatt nem lesz EU, NATO meg Kánaán. Hozzá egy csipet történelmi sérelem, egy adag nacionalizmus, kevéske erőszak, sok-sok tévéstáb... és íme az Euromajdan.

Az Euromajdan az nem törvényes szavazás volt, hanem egy erőszakos nyílt utcai rombolás, lázadás, alkotmányellenes hatalomváltás.

Egy tucat kettős állampolgárságú (több között amerikaival és EU-sal is bíró) került kormányközeli pozícióba meg nagy cégek vezetőségébe utána.



"Nyugatos" lett Ukrajna, erős EU és NATO befolyással, de attól még maradtak a dolgok. A háború előtt Zelenszkij elutasított, népszerűtlen politikus lett, pedig nagy reményeket fűztek a megválasztásához. Porosenkóból meg hazaáruló lett, rendes bírósági ítélet is van róla, pedig ukrán nacionalistaként hirdette magát. Julija Tyimosenkó meg értékelhetetlen.



Ezek fényében jónak tartod a 2014-es hatalomváltást, és a megcélzott irányt ?

Alapvetően ugyanazok a mantrákat toljuk.
A majdan csaknem egy évtizede volt, azóta két választással.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz Csendes-óceáni Flotta 40. tengerészgyalogos dandárja megbénítja az ukrán katonai járművek konvoját Juzsnyodonet irányában.
Az orosz védelmi minisztérium által közzétett felvételen az látható, amint egy amerikai Oshkosh páncélozott járművet, amely a csoport élén haladt, akna robbant fel.
Nyilvánvalóan ez zavarta meg a csapdába esett ellenséges felszerelés alakzatát, úgy tűnt, hogy nagyszámú ukrán katona menekül.
Mivel robbanás robbanás után következett, az ukrán csapatok elkerülhetetlenül elszenvedték sokadik veszteségüket ezen a területen.

Felvétel az ukrán páncélos konvoj orosz találatáról, újabb sikertelen ellentámadás?
A műveleti-taktikai repülés és a hadsereg, a rakétaerők és a tüzérségi csoport orosz csapatai 24 óra alatt megsemmisítették az AFU 89 tüzérségi egységének lőállásait.
Az ukrán fegyveres erők 110. gépesített dandárjának kommunikációs központját Avdejevka (Donyecki Népköztársaság) közelében megsemmisítették - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az Orosz Föderáció védelmi minisztériumának szóvivője.
Az ukrán fegyveres erők 10. hegyi csapásmérő brigádjának parancsnoki állása megsemmisült Vjemka (Donyecki Népköztársaság) közelében.

Csecsen akhmat egységek megakadályozták az ukrán szabotázs- és felderítőcsoport (DRG) áttörési kísérletét két falu irányába a Belgorodi területen.
A DRG megpróbált behatolni a Scsetinovka és Bogun-Gorodok környéki területre.
Úgy tűnik, hogy a csecsen csapatok támadást is indítottak, hogy megpróbálják megakadályozni az ukrán DRG mozgását.
Az orosz és csecsen csapatok felderítést végeztek, majd tüzérségi tűzzel irtották a szabotőröket.

Egy amerikai International MaxxPro páncélozott autóban utazó ukrán katonák egy csoportját orosz tüzérség támadta meg. Evakuálniuk kellett a kaproknak sebesült bajtársaikat.
A feszültséget egy videón rögzítették, amelyet aztán kedden, (2023.6.27.) széles körben terjesztettek.


Flynn tábornok (USA): Franciaország csatlakozhat a BRICS-hez
Macron arra törekszik, hogy átvegye az EU irányítását az amerikai neokonoktól.
A legújabb Napóleonnak talán sikerülni fog, hiszen Kína a háta mögött áll.
(Jó duma! Macron kérte is hogy hívják meg, de közölték vele, hogy nem látnák szívesen, Kína sem áll a háta mögött.
Vagy csak azért akar beszállni, hogy mindent jelenthessenek a NATO-nak?)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 622
48 207
113
Rövid összefoglaló: Zaporozhye irány
Orekhovo-Polozhsky irányban a 10. hadsereg hadtestének parancsnoksága megkezdte a parancsnoki helyek felszerelését a Primorszkoje település, a Veseljanka település, a Kamyshevakha település területén.
A KP 10. AK átadása elsősorban a fő támadás irányára vonatkozó parancsnoki terv megváltozása miatt következik be, mivel az ukrán fegyveres erők nem értek el komoly sikereket, beleértve a taktikai szintet sem az Orekhovo területeken végrehajtott offenzív műveletek során. -Rabotino, Malaya Tokmachka-Verbovoye és az elszenvedett veszteségek nem felelnek meg az elért eredményeknek.
Az ellenség frissített tervei szerint a fő csapást Sztetynogorszk-Chervonoarmeiskoye település irányába mérik, majd Vasziljevka település blokádja következik.
Cél: hozzáférés a ZNPP-hez és annak későbbi blokkolása.
Azok a határok, amelyeket az ellenség korábban a fő támadás lebonyolítási irányának tekintett - az Orekhovo-Rabotino települést, a Malaya Tokmachka-Verbovoye ellenséges parancsnokságot egy oldaltámadás lebonyolítására kívánja használni.
Az offenzív hadműveletek megkezdése a 10. hadsereg alakulatai átcsoportosításának befejezése után várható, amelyről korábban írtunk, a készültség időpontja június 29-ről július 6-ra tolódott, mind az időjárási viszonyok miatt, mind a továbbiak miatt.
Ugyanakkor az ellenséges parancsnokság a Vremievszkij irányú offenzíva újraindítására készül.
Ezenkívül az elmúlt 24 órában az ellenség lőszert szállított a Veszeljanka falutól délre, Zaporozsje városától 23 km-re délkeletre fekvő területre. Sőt, a 3. mb 65. obr állásokra irányuló orosz tüzérségi tűz következtében az ellenség kritikus veszteségeket szenvedett, és kénytelen volt visszavonulni az egyik erődből.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113
Az Orosz Repülési Erők nagy pontosságú fegyverekkel csaptak le olajfinomító és üzemanyagtároló létesítményekre, hogy biztosítsák az ukrán fegyveres erők csoportosulását a Donbassban. Minden hozzárendelt objektumot eltalált. A célt elérték.
▫️ Az ukrán fegyveres erők a nap folyamán folytatták a támadó hadműveletek kísérletét Donyeck, Dél-Donyec és Zaporozsje irányokban .
▫️ Donyeck irányában 5 ellenséges támadást sikerült visszaverni a település területein. Artemovsk, Pervomaiskoe, Petrovskoe és Veseloe DPR.
▫️ Több mint 240 ukrán fegyveres, 2 páncélozott jármű, 2 pickup teherautó, valamint lengyel gyártmányú "Krab" önjáró löveg semmisült meg légicsapások, tüzérségi tűz és TOS következtében.
▫️ Dél-Donyeck irányban a Vremevszkij-párkány környékén 2 ellenséges támadást hárítottak erőkkel egy-egy motoros gyalogszázadig a település irányába. Staromayorsk DNR.
▫️ Zaporizzzsja irányában az orosz csapatok repüléssel, rakétaerőkkel és tüzérséggel folytatták a csapást az ellenséges tartalékok koncentrálására a település területein. Orekhov, Malaya Tokmachka, Novodanilovka és Yabloneve Zaporozhye régióban. Az N. o. A zaporozsjei Marfopolban az Ukrán Fegyveres Erők 1 DRG- jének tevékenységét leállították.
▫️ Az ellenség napi összvesztesége ezeken a területeken 235 ukrán fegyveres, 2 harckocsi, 3 páncélozott jármű, 2 jármű, valamint D-20 és Msta-B tarackok voltak.
▫️ Kupjanszk irányában légicsapások és tüzérségi tüzek károsították az Ukrán Fegyveres Erők munkaerőt és felszerelést a település területein. Sinkovka, Kislovka, Timkovka a Harkov régióban és Novoszelovszkoje LNR.
▫️ Megsemmisült egy ukrán DRG a harkovi régióban található Timkovka település közelében. Az ellenség vesztesége több mint 30 ukrán vadászgép és 3 jármű volt.
▫️ Kraszno-Limanszkij irányban 2 ellenséges támadást sikerült visszaverni a település területein. Kuzmino LNR és Grigorovka DNR.
▫️ Az Ukrán Fegyveres Erők 21., 42., 63., 67. Gépesített dandárának és az Ukrán Nemzetőrség 15. ezredének egységeit a település területein hadműveleti-taktikai repülési csapásokkal és tüzérségi tűzzel verték meg. Chervonaya Dibrova, Nevsky LPR, Yampolovka, Terny és Grigorovka DPR. A Serebryansky erdőgazdaság területén 2 ukrán DRG tevékenységét leállították .
▫️ Egy nap alatt akár 115 ukrán fegyveres, 2 páncélozott jármű, 3 pickup, 1 Grad MLRS, Akatsiya önjáró löveg és egy D-30 tarack pusztult el .
▫️ Herson irányában az orosz csapatok ügyes akciói és a tüzérségi tűz megsemmisített egy ellenséges szabotázs- és felderítő egységet, miközben megpróbált leszállni és biztosítani az Antonovszkij-sziget északi részén.
▫️ A nap folyamán akár 50 ukrán fegyveres, 3 jármű, valamint tarackok: Msta-B, D-20 és D-30 semmisült meg ebben az irányban.
▫️ Az RF fegyveres erők csapatcsoportjainak hadműveleti-taktikai és katonai repülése, rakétaereje és tüzérsége a nap folyamán 134 körzetben verte le a 93. tüzérségi egységet lőállásban, munkaerőben és katonai felszerelésben.
▫️ A DPR Kramatorszk városában eltalálták az Ukrán Fegyveres Erők 56. motoros gyalogdandár parancsnokainak ideiglenes bevetési pontját. N. o. területein. A Forerunner és a Veseleye DPR, az Ukrán Fegyveres Erők 63. gépesített és 10. hegyi rohamdandár zászlóaljainak parancsnoki és megfigyelő állásait találták el. Az N. o. A Novopavlovka DPR megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 47. tüzérdandárjának rakéta- és lőszerraktárát.
▫️ A légvédelmi rendszerek 3 Storm Shadow cirkálórakétát és 6 HIMARS MLRS lövedéket fogtak el a nap folyamán, 8 ukrán UAV megsemmisült .