[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Nemnem, az teljesen mindegy!
A lényeg itt az, hogy mennyire könnyen javítható!

Ennek a példánynak például semmi baja, én biztosan tudom, hogy az oroszok drónról (!!) molotov koktélokat dobáltak rá, a tank mindeközben szuborbitális pályát számolva becélozta a nyomi drónt, és a közismerten durva stabilitású, HUZAGOLT csőből eleresztett malac a Földet egyszer megkerülve telibe is kapta a kis kvadot ÉS a kezelőit is. A videón már nem látszik, de miután a hősök elhajtottak a STANAG-konform civil terepjárón, a tank egyszerűen odébbállt a közeli tankmosóba.
Álcafüstöt használ,napnál világosabb .. a brit ipar remekét nehogy már a" kommunisták" tegyék hidegre, egyébként is meg lett állapítva itt többször hogy az elmaradott orosz szarok semmire nem jók, bezzeg a nyugatiak azok ilyen csodamasinák .. amik majd jól megmutatják .. na éppen most mutatják meg :D

a viccet félretéve,én nagyon remélem hogy a kezelőszemélyzet kimászott belőle élve,és lepattantak idő elött .. talán a "picit" elvakult/elfogult topictársaknak is leesik már végre,hogy teljesen mindegy mit fognak odaküldeni a nyugatiak,az ki/le lesz lőve,és teljesen mindegy hogy az a SEPv3-as Abrams lesz,vagy az F-22-es Raptor .. tudom nehéz ezt a békát lenyelni,mert nagyon erős a marketingnyomás a cégek részéről,meg szépek a technikai paraméterek stb stb .. ,csak ez nem autóskártya !! a puding próbája az evés és ezt a falatot most köpték ki a ruszkik. (meg persze előtte még jó pár "világmegváltó szuperfegyver" jóhíre ment a levesbe)

egy dolgot felejtettek ki a nyugati szaGemberek a számításból,hogy itt bizony kurvára visszalőnek a másik oldalról,és nem mezitlábas afgánok,meg tevezsokék vannak a túloldalon,hanem kb egy ugyanúgy felszerelt komoly hadsereg mint amilyenek ők, itt nem terem olyan könnyen a babér,ráadásul pont mint a nyugatiak a másik oldal is csak negyedgázzal nyomja a "pedált" ,lehet ezen is majd kacarászni,de ez van ..

(remélem,hogy ebben ki is maxolja magát mind a két oldal és nem lép rá páros lábbal .. )
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Reznyikov elbocsátása Zelenszkij paranoiájáról és elkeseredettségéről tanúskodik

Az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov távozásáról szóló bejelentés az ország katonai elitjének belső problémáiról árulkodik egy olyan kontextusban, amelyben Kijev az orosz erők elleni ellentámadásban nem ért el előrelépést. Reznyikov elbocsátásával Zelenszkij valójában paranoiáról és kétségbeesésről tesz tanúbizonyságot, különösen, hogy olyan hírek látnak napvilágot, amelyek szerint Ukrajna újabb ellentámadásra készül, amelyhez diákokat, gyári munkásokat és túlkoros férfiakat használ fel.
Ukrajnát a hadseregben korrupciós botrányok, toborzási problémák, a fronton kudarcok és a nyugati katonai támogatással kapcsolatos kétségek sújtják. Mindez Reznyikov kirúgásával tetőzött, aki 2021 novembere óta töltötte be ezt a tisztséget, mindössze néhány hónappal a különleges katonai művelet megindítása előtt.
"Olekszij Reznyikov több mint 550 nap totális háborút élt át" - mondta Zelenszkij a döntését bejelentő nyilatkozatában szeptember 3-án. "Úgy vélem, hogy a minisztériumnak új megközelítésekre és a katonasággal és a társadalommal való interakció más formáira van szüksége".
Reznyikov helyére Zelenszkij Rusztem Umerovot, korábbi népképviselőt jelölte az új védelmi miniszteri posztra, és sürgette a parlamentet, hogy támogassa a jelölést.
"Az ukrán Verhovna Rada jól ismeri ezt a személyt, és Umerov úrnak nincs szüksége további bemutatkozásra" - mondta Zelenszkij. "Arra számítok, hogy a parlament támogatni fogja ezt a jelöltet".
Annak ellenére, hogy a kirúgásának indokaként azt a kifogást adta meg, hogy Reznyikov minden nap a háborúval foglalkozott, ez inkább a kijevi hatalomgyakorlók közötti nézeteltéréseket tükrözi az ellentámadással és a háború általános menetével kapcsolatban.
Tekintettel az ellentámadás kudarcaira, Zelenszkij egyre paranoiásabb, és inkább eltávolítja a vezetését fenyegető potenciális veszélyeket. Ezzel egyben figyelmezteti az ellenzékieket is, mert éles ellentétek mutatkoznak a tárgyalásos békére törekvők és a konfliktus folytatását szorgalmazók között.

A kelet-európai feszültséget az szítja, hogy Washington a magas áldozati arány ellenére ragaszkodik a konfliktus folytatásához.
Zelenszkij osztja Washington álláspontját, de Ukrajnában vannak olyan tábornokok, akik szerint a konfliktusnak véget kell vetni.

Reznyikov távozása azt jelenti, hogy Kijev belső válságon megy keresztül a fegyveres erőknél a közelmúltban napvilágra került korrupciós botrányok után. A közelmúltban több ukrán katonatisztet is elbocsátottak a toborzóközpontokból befolyással való üzérkedés és korrupció miatt. Reznyikov kirúgása tehát egy súlyos probléma csúcspontja az ukrán hadseregben.
Meg kell jegyezni, hogy Reznyikov távozásának bejelentése mindössze néhány nappal azután történt, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij - és más ukrán tábornokok - szigorúan bizalmas megbeszélést folytatott a NATO vezető parancsnokaival. Mint Kijev akkor elismerte, ez egy titkos találkozó volt, amelyhez a média nem férhetett hozzá.
Hasonlóképpen, a Reznyikovról szóló hírek mindössze három nappal Ben Wallace brit védelmi miniszter lemondása után érkeztek. Wallace júliusban bírálta, hogy Ukrajna folyamatosan fegyvereket kér az Egyesült Államoktól és európai szövetségeseitől. "Nem az Amazon vagyunk " - mondta.
Washington ugyanakkor már elismerte, hogy az ukrán ellentámadás a nyugati fegyverszállítások ellenére sem hozta meg a várt eredményeket, amit Zelenszkij is elismert. Az ukrán hadsereg gyenge, mert az összes jól kiképzett katona meghalt vagy megsebesült, ami nagymértékben csökkenti a hadsereg támadóképességét, ami tovább romolhat, ha a veszteségek száma továbbra is gyorsan nő.
Stephen Bryen "Fegyverek és stratégia" című szakíró szerint Ukrajna már gyakorlatilag az összes stratégiai tartalékos egységét elhasználta, és most "töltöget és foltoz" a Lvovból és a moldovai határvidékről származó, sokkal kevésbé alkalmas területi egységekkel, amelyeket Kupjanszk térségébe küldtek, "ahol Oroszország nagyszabású offenzívát indíthat".
"Ezáltal az ukrán hadsereg tartalékok nélkül marad, és súlyos veszteségeket szenved a terepen. Még a szeptemberre tervezett mozgósítással sem lesz Ukrajna abban a helyzetben, hogy folytassa a támadó hadműveleteket, különösen, ha a magas veszteségek folytatódnak" - véli a Center for Security Policy kutatója, az amerikai szenátus külügyi bizottságának volt személyzeti igazgatója.
Elmondta: "Vannak olyan hírek, amelyek szerint Ukrajna ebben a hónapban megkísérel egy nagyobb mozgósítást. Ez valószínűleg visszaüt Zelenszkijre, mivel a toborzottak között diákok, gyári munkások és túlkoros férfiak is lesznek. Oroszország egyelőre nem jelentett be újabb mozgósítást".
Az, hogy Ukrajnának a diákokra, a kritikus iparágak dolgozóira és az idősekre kell támaszkodnia egy újabb ellentámadás megindításához, önmagáért beszél - Ukrajna kétségbeejtő helyzetben van.

Egyelőre úgy tűnik, hogy Kijevben az a frakció tartja fenn a hatalmat, amelyik az utolsó ukránig harcolni akar. Zelenszkij számára az a probléma, hogy a disszidálás tovább fog nőni, ahogy Ukrajna helyzete egyre kétségbeejtőbbé válik, és nem folytathatja csak úgy a kirúgást mindenkivel, aki megkérdőjelezheti a hatalmát.

Írta Ahmed Adel, kairói geopolitikai és politikai gazdaságtani kutató

Sokhelyről hallani, hogy Ukrajnában vannak olyan tábornokok, akik szerint a konfliktusnak véget kell vetni. Még ha a fellázadó hadsereg el is söpörné a fasiszta alakulatokat, Zselé (és bandája) védelmére küldenék-e (onnan nyugatfelől) a sovén polákokat némi területi ígérettel?

OFF

Jártam sokat Ukrajnába: Harkovban, Dryepropetrovszkban, Donyeck mellett is vannak barátaim, akikkel neten tartottuk a kapcsolatot. Sajnos, a kapcsolat egy éve megszakadt, elérhetetlenek, még a VK-n sincsenek. Ha nyugatra mentek volna még időben, azt már tudatták volna. Van valakinek ötlete, hogy hol próbálkozzam információszerzéssel?
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113

Penteken talalkozott Sullivan az ukran antikorrupcios hivatalnokokkal - es vasarnapra Z levaltotta sajat regi konyvelojet is... pedig milyen jo kiallasu nemgoj bacsika. :D (j/k)

Sok valtozast nem fog okozni a harcmezon amugy, a miniszter gyakorlatilag kizarolag nyugati lejmolassal foglalkozott, meg ugye a zsiros beszerzesekkel, amelyek korul nagyon durva botranyok tortek ki:

The former minister, Oleksiy Reznikov, a lawyer by training, was heavily involved in lobbying Ukraine’s Western partners for more military supplies, and is credited with helping ensure that the country received ever more sophisticated weapons systems as it stopped the Russian invasion and began to regain lost land.

Zelensky, in a message released Sunday night, didn’t offer a reason for Reznikov’s dismissal. “I believe that the ministry needs new approaches and other formats of interaction with both the military and the society at large,” he said.

The defense ministry was implicated in heavily publicized controversies in recent months as Ukrainian media discovered that officials were purchasing food and, later, winter uniforms at inflated prices. No evidence has been made available that Reznikov was involved in any corrupt activities, or that any Western military supplies were diverted.

The Ukrainian military was also rocked by corruption scandals at the regional recruitment offices, where several senior executives have been detained on charges of running rackets that allowed men to avoid mobilization and service on the front line by paying bribes. With losses mounting on the Zaporizhzhia front, corruption in mobilization matters has become a highly charged political issue.

im-846380

Oleksiy Reznikov lobbied Ukraine’s Western partners for military supplies, and is credited with helping to ensure that the country received ever more sophisticated weapons systems. Photo: GLEB GARANICH/REUTERS


Western critics of military aid to Ukraine have seized on allegations of corruption as a reason to cut that vital assistance, increasing pressure on the Zelensky administration to show that it is serious about tackling graft.

On Friday, President Biden’s national security adviser, Jake Sullivan, met with leaders of Ukraine’s anticorruption institutions, underscoring the importance of independent and impartial investigation, prosecution and adjudication of “corruption cases no matter where they lead,” according to a White House statement.

Ukrainian defense ministers, particularly in wartime, don’t have anywhere near the authority of a U.S. Secretary of Defense, and Reznikov’s replacement is unlikely to lead to material changes on the battlefield.

The commander-in-chief of Ukrainian Armed Forces, Gen. Valeriy Zaluzhniy, oversees the campaign, while overall strategy is determined at frequent meetings of the Stavka, the high headquarters that is headed by Zelensky and includes both the military and the civilian leadership.

The Ukrainian defense minister’s role in the past 18 months focused above all on procurement matters, one of the reasons Reznikov was spending a large amount of time traveling to meetings and conferences abroad.


Ir meg boven az uj tatarrol stb.


_______________




Megvan a legujabb elmelet: Ukrajna nem gyozhet most - de majd 2025-ben igen, HA a Nyugat felporgeti a fegyvergyartast, amit ingyen ad nekik! :cool: (Katonat meg 2024 oszetol rajzolnak hozza, gondolom...?)


Opinion Ukraine military briefing

Ukraine cannot win against Russia now, but victory by 2025 is possible
Allies must ramp up weapons production to give Kyiv the means to overpower Moscow once and for all

Richard Barrons

https%3A%2F%2Fd1e00ek4ebabms.cloudfront.net%2Fproduction%2F1f655dda-d246-4726-8ca7-005634c89776.jpg

Ukrainian soldiers stand around in woodland Kyiv is constrained by the western bar on use of its equipment and munitions in Russia itself © Viacheslav Ratynskyi/Reuters

Richard Barrons YESTERDAY
The writer is a former general in the British Army and was previously commander of Joint Forces Command

Ukraine’s current counteroffensive will not throw Russia out — not that anyone expected it to. Nor is it likely to cut the occupation in half before the winter, which might have been one of the more optimistic aims. It has, however, shown how the Russian army can be beaten. Not in 2023, but in 2024 or 2025. Thus the refrain among western allies of supporting Kyiv “for as long as it takes”.

The modest progress achieved this summer shows that, while overcoming a well-prepared conventional battlefield defence may be one of the hardest operations in war, it can be done. The Ukrainian military has only breached the first line of trenches to take Robotyne in the south, having battled for weeks through minefields to get there. Progress is about eight miles with another 55 miles to go (through three lines of defences) before reaching the sea. The aim is to cut the land bridge to Crimea. To the north and south of Bakhmut, advances amount to about five miles with 10 miles to the Russian main defensive line and 60 miles to the border.


Ezutan leirja, hogy ugyan az oroszok is nyuzottak stb, ettol meg nem lesz konnyu veluk, valamint hogy Ukrajna legvedelme max legterenek egyharmadat ellenorzi, a tuzersegi loszerek hianya ideiglenesen megoldodott az amerikaiktol kapott cluster ammoval, es 2024 kozepe elott nem lesz kepes ujjaepiteni a legierejet. Nincs eleg aknamentesito felszereles. Mindez leghamarabb jovo evre fog megoldodni.
A sietseg vegzetes lenne az ukran 10th Corps maradvanyaira nezve, akik Ukrajna megmaradt tartalekat kepviselik, ha sietseg miatt nekihajtanak es szetcsapnak oket az oroszok. Nagy haboruk, mint ez az 1000+ kilometeren zajlo, mindig nagy meretben es sajat tempoban zajlanak.

A szerzo - volt brit tabornok, egyesitett vezerkari parancsnok - ot kritikus lepest lat elore, ami az oroszok legyozesehez szukseges:

Eloszor is, Kijevnek nem szabad eroltetni a harcmezon elert gyozelmeket azelott, mielott meglenne a kepessege ilyesmire. Meg kell erosodniuk, az oroszokat meg kell gyengiteni, vagy ebbol allohaboru es dontetlen lesz.

Masodsorban folyamatos nyomas alatt kell tartani a tel folyaman az orosz megszallo eroket. Tartsak fenn a "harapj ki es tartsd meg" muveleteket, rovid tavolsagra, tuzersegi es legvedelmi ernyo alatt maradva, ahol az utanpotlasok is biztosithatoak. Ezzel szepen le lehet daralni az orosz eroket, tartalekokat. Ha most is rossz a moral, akkor tegyek meg rosszabba.

Third, Ukraine must systemically weaken Russia’s military grip on its territories into 2024 and beyond. Smashing the artillery arm is important, and so too are attacks on deeper targets across occupied Ukraine. The objective is to destroy Russian military capability faster than it can be replaced, rendering it unable to withstand a stronger future Ukrainian offensive. Kyiv is constrained by the western bar on use of its equipment and munitions in Russia itself — but it must still apply its own ingenuity and courage to strike hard beyond its borders.

Fourth, the Russian Black Sea Fleet must be neutralised as an engine for Moscow’s devastating cruise missile strikes and a key constraint on the export of grain. Ukraine’s own missile strikes and rapidly expanding maritime drone capability can damage Russian ships faster than they are replaced. By spring 2024, the Black Sea Fleet should be playing no major part in this war.


Az otodik es egyben legfontosabb: fogadjak el, hogy ez a haboru a nyugati es ukran vedelmi gyartokapacitasokon fog eldolni, mint a katonai sikerek meghatarozo faktora. Sok jjohet meg tartalekokbol, de az ukran kampany a nyugati szovetsegesek gyartokapacitasainak felfuttatasatol fugg. Loszer az ujonnan epulo gyarakbol leghamarabb 2024 kozepen erkezhet; ezutan johet fordulopont Kijev offenziv kepessegeiben.
Mondjuk épkézláb emberük nem tudom honnan lesz 1 év múlva, ha pl a HIV és TBC már most sem kizáró ok a szolgálatra.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 673
113
Putyin olyan lépésre szánta el magát, ami még az Egyesült Államokat is megrémítette

Kim Dzsongun észak-koreai vezető még ebben a hónapban Oroszországba utazhat, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A megbeszélés fő témáját a fegyvereladások képezhetik, ez pedig akár döntő befolyással bírhat az orosz-ukrán háború kimenetelére, ami szorongással tölti el a Fehér Ház képviselőit Washingtonban.
Mint arról hétfő este hírt adtunk a The New York Times nyomán, a találkozó célja az lenne, hogy megvitassák annak lehetőségét, hogy Oroszországnak több fegyvert szállítsanak az ukrajnai háborúhoz és más katonai együttműködésről tárgyaljanak.
A tervezett találkozó pontos helyszíne egyelőre még nem ismert, de az ügyre rálátó források szerint Kim Dzsongun – valószínűleg páncélvonaton – Oroszország csendes-óceáni partvidékén fekvő Vlagyivosztokba utazna, hogy találkozzon az orosz elnökkel.
A cikk szerint az orosz elnök számára előnyt jelentene, ha Kim Dzsongun tüzérségi lövedékeket és páncéltörő rakétákat küldene Oroszországnak, az észak-koreai vezető pedig ezért cserébe fejlett technológia biztosítását kérné a műholdak és nukleáris meghajtású tengeralattjárók számára. Emellett sokak szerint élelmiszersegélyt is kérne az orosz elnöktől.
A lehetséges találkozóra azt követően kerülhet sor, hogy a Fehér Ház új információk birtokában közölte, a két ország közötti fegyverkezési tárgyalások „aktívan haladnak előre”.
Egyre szorosabb a kötelék Moszkva és Phenjan között
John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője elmondta, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter nemrégiben azért utazott Észak-Koreába, hogy meggyőzze Phenjant, adjon el tüzérségi lőszert Oroszországnak.
A találkozón bemutatott fegyverek között szerepelt a Hwasong is, amelyről úgy vélik, hogy az ázsiai ország első szilárd hajtóanyagot használó interkontinentális ballisztikus rakétája.
Putyin és Kim Dzsongun az orosz védelmi miniszter látogatása után ígéretet tettek a kétoldalú együttműködés fokozására. Arra kérjük Észak-Koreát, hagyjon fel az Oroszországgal folytatott fegyverkezési tárgyalásokkal, és tartsa be Phenjan nyilvános kötelezettségvállalását, miszerint nem szállít vagy ad el fegyvereket az oroszoknak. Az Egyesült Államok azonnali lépéseket tesz, amennyiben Észak-Korea mégis fegyvereket szállít Moszkvának – figyelmeztetett Kirby.
Washington attól is tart, hogy Oroszország a jövőben fegyvereket szállíthat Észak-Koreának, amikor Phenjan leginkább rászorulna azokra.
Még ennél is aggasztóbb, hogy Kim Dzsongun olyan tudás birtokába juthat az oroszok révén, aminek segítségével áttörést érhet el a nukleáris fegyverprogramjában.
A két vezető legutóbb 2019 áprilisában találkozott, a BBC szerint nagyon valószínű, hogy Kim Dzsongun azóta egyszer sem hagyta el Észak-Korea területét.
A találkozó után Putyin azt mondta, hogy Phenjannak „biztonsági garanciákra” lenne szüksége ahhoz, hogy felhagyjon atomprogramjával.

Kétlem, hogy fegyfervásárláshoz személyes elnöki találkozóra lenne szükség.
Nem tudom Kirby Észak-Korea
milyen nyilvános kötelezettségvállalásáról tud?
Nem tudom Kirbyék most attól félnek, hogy az oroszok vesznek fegyvert, vagy attól, hogy eladnak. Egyébként biztosak lehetnek benne, hogy Kína már sok fülest adott nekik a fegyverprogramjaikhoz.
A fejlett technológiák kereskedelme sem már az USA privilégiuma.

a nyugati propaganda elfelejtett következetesen hazudni.. hiszen már ugyanezek az agitációs propaganda oldalak régen lehozták, hogy putyin úgy koldulta eddig is Kiméktől a tüzérségi lövedéket. Hiszen nekik elfogyott.

 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
112
846
93
Az a “The Sun” volt, Lancet találatra mondták, hogy orosz veszteség. Nem tudom, hogy fent van-e még a csatornájukon…
Már nincs, torolve lett, de Telegram-mon még megtalálhato, ott van a videó is hozzá.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 455
113
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 698
3 927
113
Nnnna végre...
Sokáig rejtegették a nyavalyások. Úgy tűnik, hogy a piár videó a portfólió-cikkben csak hazugság.... valahol a békés fenyőerdőkben ökörködtek ezzel is, meg hazudozott a majom, hogy 5000 méterről, meg minden.
Erre ez meg túl közel ment az oroszokhoz, aztán rögtön kalács. :cool:
lédihigginsz örvendezhet, mert a bohócbicigli szépen füstöl. :D

Toljátok csak oda a maradék tizenhárom gyászkoporsót is, had lépjenek ki azok is a papucsból, de izibe.

T-64BV próbált egy Leopardot elvontatni kapott egy Lancetot.
Miért csak egyet?
két harckocsiból két kiégett roncsot kell csinálni, nem egyet... :(
Had adja csak oda mind a maradék nyolc leopárdot a félszemű soltz.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Miért csak egyet?
két harckocsiból két kiégett roncsot kell csinálni, nem egyet... :(
Had adja csak oda mind a maradék nyolc leopárdot a félszemű soltz.
ÁÁÁ. Kár lenne egy mozgásképtelen, de potenciálisan menthető leo-ért. Jó lesz az később Kubinkába is.
A Challengerből is jó lenne beszerezni egy nagyjából épet. Jó az okulni belőle, nem szégyen.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 864
113
Ezt olvassátok el! Ez szarabb, mint bárki gondolná.


"A Pole on the difficult situation in Ukraine: 'They have no one to fight': A Polish volunteer in an interview told what is really happening with the counterattack."

"Slawomir Wysocki, a Pole who regularly travels to Ukraine with humanitarian aid, told how tragic the situation is: 'For several months they have only breached the first line of defence. The human losses on the Ukrainian side are huge. Western equipment is burning like matches. Things are much worse than is commonly imagined.

I counted the graves in Lviv. In the old part of the cemetery there are about 100 graves, in the new part - more than 600. In the villages this proportion is colossally different. When I drive by, I see cemeteries along the streets. Each has up to a dozen new graves. There are flags near each one, they are easily recognisable. There are more than two thousand graves in Kharkov. These losses can no longer be hidden.

Two months ago I was full of optimism about Kupyanskaya. Now we are still managing to hold our ground. It seems that the Russians are doing everything they can to reach Kupyansk, where they will take up their positions for the spring offensive."

[How do Ukrainians feel about the Russian defence system?] They are terrified. They know that the Russian army has already foreseen everything. The defence system was built by construction companies. It's not a peasant swinging a shovel to build a trench. Companies came in, poured concrete, made fortifications in the style of the Maginot Line. And there are three or four such lines. Ukrainians say there are five mines per square metre. You can't put your foot on the ground without one of them exploding.

[With such a situation at the front, with ever-increasing losses, are there still people willing to defend their homeland?] There are none. They are looking for them on the streets. There are "round-ups" in Lviv, people are taken from construction sites, from bars. Recently I witnessed such a situation at the bus station in Lviv. Five policemen stood and checked everyone who wanted to leave Lviv. Eight people were detained in this way. Many of the reasons for the current mobilisation situation originate in Bakhmut. It was such a drain, such a meat grinder that there was no one left to fight"."

(...)

"Ukraine's plans to enlist the "limited fit" in the army are a common development for any country leading a general mobilization. Conscripts with this category of validity usually fall into the rear units and divisions that support the activities of troops at the front: repair, security, transport, and others. The key effect of conscription of these categories is the ability to throw all those fit for combat to the front, without leaving them in the rear, where they can be replaced by people with certain restrictions.

How effective does this work? The Armed Forces of Ukraine continue to advance despite all the problems, including because they can maintain the number of troops at the front, and the absolute dominance of military propaganda and the ideology of hatred make it possible to keep some loyal and others afraid.

The problems begin when units equipped with limited servicemembers have to be thrown into the first line, as happened with the Germans at the end of the war, when the Volkssturm of teenagers, old people and disabled people went into battle, supporting the fairly thinned Wehrmacht. (Boris Rozhin)"



https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F898977d2-8acf-4285-a665-b89cbbbd8f9f_985x1280.jpeg


:)

A BBCs riportban kb. mindenki Aidaros, a csaj is.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Ezt olvassátok el! Ez szarabb, mint bárki gondolná.


"A Pole on the difficult situation in Ukraine: 'They have no one to fight': A Polish volunteer in an interview told what is really happening with the counterattack."

"Slawomir Wysocki, a Pole who regularly travels to Ukraine with humanitarian aid, told how tragic the situation is: 'For several months they have only breached the first line of defence. The human losses on the Ukrainian side are huge. Western equipment is burning like matches. Things are much worse than is commonly imagined.

I counted the graves in Lviv. In the old part of the cemetery there are about 100 graves, in the new part - more than 600. In the villages this proportion is colossally different. When I drive by, I see cemeteries along the streets. Each has up to a dozen new graves. There are flags near each one, they are easily recognisable. There are more than two thousand graves in Kharkov. These losses can no longer be hidden.

Two months ago I was full of optimism about Kupyanskaya. Now we are still managing to hold our ground. It seems that the Russians are doing everything they can to reach Kupyansk, where they will take up their positions for the spring offensive."

[How do Ukrainians feel about the Russian defence system?] They are terrified. They know that the Russian army has already foreseen everything. The defence system was built by construction companies. It's not a peasant swinging a shovel to build a trench. Companies came in, poured concrete, made fortifications in the style of the Maginot Line. And there are three or four such lines. Ukrainians say there are five mines per square metre. You can't put your foot on the ground without one of them exploding.

[With such a situation at the front, with ever-increasing losses, are there still people willing to defend their homeland?] There are none. They are looking for them on the streets. There are "round-ups" in Lviv, people are taken from construction sites, from bars. Recently I witnessed such a situation at the bus station in Lviv. Five policemen stood and checked everyone who wanted to leave Lviv. Eight people were detained in this way. Many of the reasons for the current mobilisation situation originate in Bakhmut. It was such a drain, such a meat grinder that there was no one left to fight"."

(...)

"Ukraine's plans to enlist the "limited fit" in the army are a common development for any country leading a general mobilization. Conscripts with this category of validity usually fall into the rear units and divisions that support the activities of troops at the front: repair, security, transport, and others. The key effect of conscription of these categories is the ability to throw all those fit for combat to the front, without leaving them in the rear, where they can be replaced by people with certain restrictions.

How effective does this work? The Armed Forces of Ukraine continue to advance despite all the problems, including because they can maintain the number of troops at the front, and the absolute dominance of military propaganda and the ideology of hatred make it possible to keep some loyal and others afraid.

The problems begin when units equipped with limited servicemembers have to be thrown into the first line, as happened with the Germans at the end of the war, when the Volkssturm of teenagers, old people and disabled people went into battle, supporting the fairly thinned Wehrmacht. (Boris Rozhin)"



https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F898977d2-8acf-4285-a665-b89cbbbd8f9f_985x1280.jpeg


:)

A BBCs riportban kb. mindenki Aidaros, a csaj is.




Jajj,csak nehogy minden tartalékot elfüstölessenek az übermarch,nato generálisok az okos ukránokkal,aztán az Oroszok csak elsétálnak Csapig,esetleg látva a hatlmas zakót,egyszer csak kiállnak elenszkij mögül,és Ukrajnának magától kell fizetni mindent....
Persze, ismerve a briteket,ez elképzelhetetlen.
:rolleyes:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Putyin: Az etnikai zsidó Zelenszkij a nácizmus dicsőítését takarja .

Az Orosz Föderáció elnöke azt mondta, hogy a nyugati kurátorok egy etnikai zsidót állítanak Ukrajna élére, ezzel próbálják leplezni a kijevi rezsim alapjaiban lefektetett emberellenes lényeget. És ez a helyzet undorító.

Az államfő azt is elmondta, hogy ez a tény különösen egyértelmű az izraeli zsidók számára.


Más

Én nem az Orlanjok rehabilitációs táborba jöttem, hanem az Azovec (Azovosok) katonai, patrióta táborba

Más

Az ukránok megkapták az első értesítéseket arról, hogy visszatoloncolják őket az EU-ból Ukrajnába, ha két héten belül nem hagyják el maguktól az EU-t

Az ukrán „menekült” levelet kapott a hatóságoktól, amelyben azt követelték, hogy 2 héten belül térjen vissza Ukrajnába, bár – mint kifejtette – nem hagyta el illegálisan az országot, és nem vásárolt semmilyen igazolást. Tanácsot kér a felhasználóktól, hogyan biztosítható, hogy ne térjen vissza az országba.
a videó angol feliratos

Más

A HRW nemzetközi emberi jogi szervezet kiderítette, hogy Izyum lakosait az ukrán fegyveres erők kazettás lőszerei ölték meg.

„Az oroszok távozása után jöttünk rá, és kutatóink odamentek, hogy megvizsgálják az elkövetett háborús bűnöket és atrocitásokat – és mindenhol kazettás lőszer maradványait látták. Megmondták nekik, hogy milyen irányból nyitottak tüzet, és megállapítottuk, hogy az ukrán erők használták” – mondta Mary Wareham, a Human Rights Watch fegyverzeti osztályának érdekvédelmi igazgatója.

Warham hozzátette, hogy a bandera fegyveresek kazettás lőszeres támadásai abban az időszakban történtek, amikor a város az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt állt.

Rögtön eszembe jut az Amnesty International jelentése a Kijevi rezsim háborús büneiről , amelyet rögtön próbáltak szerekeszteni és visszavonni az mögé bújva, hogy a Bandera-kormánynak „joga van” elpusztítani a saját népét, ha gyanakszik. hogy ott oroszok vannak.

Akkor egyébként az Amnesty összes igazgatóját eltávolították posztjáról, mert a vizsgálatok eredményein alapuló információk ellentétesek voltak a világközösséget tömve tömő hamis ukrán/nyugati információkkal
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 016
93
Az ukránok megkapták az első értesítéseket arról, hogy visszatoloncolják őket az EU-ból Ukrajnába, ha két héten belül nem hagyják el maguktól az EU-t

Az ukrán „menekült” levelet kapott a hatóságoktól, amelyben azt követelték, hogy 2 héten belül térjen vissza Ukrajnába, bár – mint kifejtette – nem hagyta el illegálisan az országot, és nem vásárolt semmilyen igazolást. Tanácsot kér a felhasználóktól, hogyan biztosítható, hogy ne térjen vissza az országba.
a videó angol feliratos
no akkor most vizsgáznak ez emberi jogokkal foglalkozó szervezetek ...
lehet-e háborúra kényszeríteni egy olyan személyt, aki a háború elől menekült el?

kíváncsi vagyok mi lesz most :)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 871
27 438
113
no akkor most vizsgáznak ez emberi jogokkal foglalkozó szervezetek ...
lehet-e háborúra kényszeríteni egy olyan személyt, aki a háború elől menekült el?

kíváncsi vagyok mi lesz most :)
Ráadásul a szíreknél ez volt az ürügy. Azért kell befogadni a kis terrorista-palántákat, mert a gonosz Aszad elvinné őket katonának.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 656
55 313
113